Autors Tēma: no abortiem pie bērniem :)  (Lasīts 2492 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

no abortiem pie bērniem :)
« : 2015. gada 01. marts, 14:54:47 »
kkā jānoceļ jūs no abortu tēmas. :rofl: uzlēca man raksts, kurš mani interesēs, saku godīgi, ka veel neizlasīju, bet viedoklis jau ir  :rofl:

pati bērnībā maz lasīju pasakas. Lai gan biju pārmalusi visu pieejamo lasāmvielu visos virzienos. Man pasakas nepatika...jeb arī, varbūt pietika ar V gostjah u skazki, svetdienu rītos?? biju lasījusi pasaules tautu pasakas un kko vēl... bet nu, nebija tas man...Pasakas laikam lasiju tajos bržos, kad viss cits jau bija izlasīts un kad cita vairs nekaa nebija :)
un tagad nevaru saprast.. ko zin un ko nezin no pasakām mani bērni  :confused:
bet oky...velāk izlasīšu rakstu un tad man bus jau konkretāks viedoklis par tēmu...

http://www.mammamuntetiem.lv/articles/30635/berniem-drikst-lasit-prieksa-ari-briesmigas-pasakas/
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies flyingcat

Re: no abortiem pie bērniem :)
« Atbilde #1 : 2015. gada 01. marts, 16:27:11 »
Jā, man arī liekas, ka pasakas ir tādas kā ilustrācijas tam, kā darbojas karmas mehānisms. Pasakās ļaunums vienmēr cieš neveiksmi, un labais uzvar. Dzīvē jau arī, bet dzīvē tas var izstiepties daudzu gadu garumā un nav tik uzskatāmi. Pasaka parāda ļoti skaidri: esi labs, esi pacietīgs, arī tad, kad tas neliekas izdevīgi; nenodod savus ideālus- un lai notiek, kas notikdams.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #2 : 2015. gada 01. marts, 16:40:55 »
Nu jābūt taču kādai fiškai iekš tā, ka paaudžu paaudzēs bērniem pirmsmiega pasaciņas lasa/stāsta. Tās, ar labām beigām, pasaciņas.
Sauciet par karmu, par kodēšanu, par senču pieredzes nodošanu - bet, kas pirms miedziņa dzirdēts, dziļāk apziņā nosēžas. Nomierina, iedrošina.
Nu kkā tā ...

P.S. Ak vai ... Lielbritānijas pētnieki .. es jau padomāju, ka būs runa par brāļu Grimmu nerediģēto variantu, bet tur - Ansītis un Grietiņa, Sarkangalvīte, Sniegbaltīte ... phe.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2015. gada 01. marts, 17:00:29 »
Jā, man arī šķiet, ka galvenais ir tā morāle, ka uzvar labais, godīgais, čaklais, pacietīgais, attapīgais, utt. Bet, runājot par "vardarbīgajām" pasakām, atceros, kā pati bērnībā lasīju vācu tautas pasakas, kur princese neveiksmīgo pielūdzēju nocirstās galvas uz sētas mietiem saspraudusi, un absolūti nešausminājos,  nē, man tās pasakas šķita tik brīnumpilnas un interesantas - ar šodienas skatu kašmars kaut kāds, kāpēc tiem večiem šitais briesmīgais slepkavīgais sievišķis vajadzīgs, būtu labāk bēguši pa gabalu no tāda  :evil:
Un nebija nekāda bēda nedz par apēsto vecmāmiņu un Sarkangalvīti, nedz par uzšķērsto vilku, jo viss taču labi beidzās - šīs dzīvas no vēdera ārā tika - labais uzvarēja, sliktais tika sodīts, viss kārtībā :happy:
Un, ka Pelnrušķītes pamāte savām īstajām meitām kāju īkšķi bija gatava nozāģēt, lai tikai tai kurpītē kāju iedabūtu (lasi - izdevīgam preciniekam ieskapētu), šķiet briesmīgi tikai ar pieaugušā prātu  :evil: Bet jā, šodien, bērnam stāstot, es šo detaļu tomār laikam izlaistu, pateiktu vien, ka par mazu bija tā kurpīte :D

Atslēdzies Tille

« Atbilde #4 : 2015. gada 01. marts, 17:04:03 »
Man šķiet, ka tās briesmas tikai ar gadiem, empātijai pieaugot, sāk likties tā īsti briesmīgas.

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2015. gada 01. marts, 20:48:55 »
Jā, man arī liekas, ka pasakas ir tādas kā ilustrācijas tam, kā darbojas karmas mehānisms. Pasakās ļaunums vienmēr cieš neveiksmi, un labais uzvar. Dzīvē jau arī, bet dzīvē tas var izstiepties daudzu gadu garumā un nav tik uzskatāmi. Pasaka parāda ļoti skaidri: esi labs, esi pacietīgs, arī tad, kad tas neliekas izdevīgi; nenodod savus ideālus- un lai notiek, kas notikdams.
nu nu, dzīvē ir gana daudz gadījumu, kad sliktais ir bagātāks, uzpircis sistēmu un tos, kas šādiem pekstiņiem tic, slauc un slauc... un ko ta tādiem padarīsi :D lūk, ja visa masa tūlīt pat ietu un linčotu, tad gan vrb arī padarītu, da tiešām kaut uz mieta uzspraustu... bet ir izdevīgi sastāstīt pekstiņus i pasakās i baznīcās, kā būt labam, ka kkad nāks atpakaļ un netraucēt sevi slaukt, cākarēt u.t.t.
Vai nu dievs vai karma ... tādi taisnīgi... Tak nav nekādas taisnības un nebūs. bet labie un naivie, protams var sēdēt, ciest un gaidīt ;)

Atslēdzies j

« Atbilde #6 : 2015. gada 01. marts, 23:54:01 »
Nav taisnība, labie nesēž, necieš un negaida, bet veic labus darbus un uzvar ļaunos, pat tad, ja jāiet kaut kas aiz trejdeviņām zemēm meklēt

Pieslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2015. gada 02. marts, 07:38:00 »
Es lasīju, man patika, Burvju ota , Grimmi. Visbaismīgākās gan bija Aukstā sirds, un Andersenam arī -varbūt ne tik vienkārši briesmīgas kā Grimmiem, bet rafinētāks tas ļaunais.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #8 : 2015. gada 02. marts, 10:27:42 »
Es arī lasīju cik vien bija iespējams.t.sk.Burvju otu un Auksto sirdi arī.Auksto sirdi pārlasu pat tagad,un tieši tagad izbaudu tās īpatnējo valodu,smalko tēlu pasauli,tādas nav nevienās citās pasakās.
Bet bērni jau neuztver lasāmā detaļas,galvenais ir kas notiek,kas izdarīts,bet KĀ tas notiek-mazvarīgi.bērni ir diezgan nežēlīga tauta,viņi mazotnē nespēj citu ciešanas reducēt uz sevis.Tāpēc ir muļķīgi uzskatīt par nežēlīgām dažas pasakas,jo bērniem svarīga darbība,rezultāts..nevis detalizātas norises.

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2015. gada 02. marts, 10:57:17 »
Nav taisnība, labie nesēž, necieš un negaida, bet veic labus darbus un uzvar ļaunos, pat tad, ja jāiet kaut kas aiz trejdeviņām zemēm meklēt
pasakās jā.
Kad putniņi & paunini reāli sēdēs (vismaz) par 54, kad AŠ2 sēdēs vai nomirs par to, kā ko prihvatizēja un kad beidzot kāds spēs Lembi notiesāt, tad varēsiet teikt, ka tam ir kāds sakars ar IRL.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #10 : 2015. gada 02. marts, 11:08:39 »
tex,ideālā variantā tam būtu jānotiek brīvprātīgi!Vari iedomāties-kāds pats un sirdsapziņas mocīts atsakās no sazag. fui,privatizētā  īpašuma!?
Bet sēdēs varbūt Tevis minēto personāžu 7.paaudze.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2015. gada 02. marts, 11:43:39 »
Nu tad būtu tikai taisnīgi stāstīt, ka par labajiem darbiem kaut kāds labums būs taviem 7. paaudzes pēcnācējiem.
Ja dzimta izdzīvos tik tālu...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2015. gada 02. marts, 12:25:45 »
Nu tad būtu tikai taisnīgi stāstīt, ka par labajiem darbiem kaut kāds labums būs taviem 7. paaudzes pēcnācējiem.
Ja dzimta izdzīvos tik tālu...
toties par "sliktajiem" Tev pašam ;) bet sods varbūt kkad 7. paaudzē :D Tieši tā arī ir. Šādas muļķības bērniem sastāsta nabagi, kas nespēs viņus no sadarītā izpirkt... sorry, bet tieši tā ir. Tikai tas arī nākamās paaudzes nolems visa veida nabadzībai.