Autors Tēma: Politinformācija 6.1.  (Lasīts 5998 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Re: Politinformācija 6.1.
« Atbilde #30 : 2014. gada 30. septembris, 08:22:47 »
Njā, man ir savs fetišs- man patīk izglītoti. Nudien nesaprotu, kā to informāciju, kuru ir jāuztver un jāsagremo deputātam vai ministram, var apgūt cilvēks bez vismaz vienas augstākās. Lai cik viņš būtu labs un godīgs.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #31 : 2014. gada 30. septembris, 11:31:47 »
Njā, man ir savs fetišs- man patīk izglītoti. Nudien nesaprotu, kā to informāciju, kuru ir jāuztver un jāsagremo deputātam vai ministram, var apgūt cilvēks bez vismaz vienas augstākās. Lai cik viņš būtu labs un godīgs.
nevaru nosaukt nevienu neizglītoto, starp tiem, kas izzaguši valsti un bijusi pie ruļļiem šos gadus. Shēmot un mahinēt ir vajadziga gudra galva tam piekriitu 100%.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies j

« Atbilde #32 : 2014. gada 30. septembris, 12:11:16 »
kā tad nevar- buldozers uzreiz pirmais rindā :-)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #33 : 2014. gada 30. septembris, 12:30:28 »
Mellene, nav runa par pārmaiņām, runa par to, vai šīs jaunizceptās partijas savāks pietiekami balsu, lai pārvarētu procentu barjeru iekļūšanai saeimā. Ja tās nesavāc (un nespēju iedomāties, kā Bordāna svaigi ceptā partija to varētu izdarīt) - tava balss tikpat kā zemē nosviesta.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #34 : 2014. gada 30. septembris, 12:32:52 »
mangust- bet tadēļ jau es teicu, ka tiem, kas grib vēlet par vecajiem vēžiem ir ideja- svītrot pirmos piecus. es šas iekopēšu ideju..tas gan buus pagari bet pofig...
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #35 : 2014. gada 30. septembris, 12:34:57 »
(C) Veinberga, tvnet.lv;
Kā uzvesties vēlēšanās, ja labā un universāli pareizā partija pie Latvijas horizonta vēl joprojām nav parādījusies un mums ir iespēja balsot tikai par tiem, kurus ir apstiprinājis Cimdars un Co?

Mēs varam likt lietā savu slepeno ieroci un pie Saeimas barotavas palaist citus – jaunus, svaigus, iespējams, neuzbarotus, nekorumpētus «rukšus» kaut vai no tām pašām partijām.

Pirms nedēļas Latvijas juristu un politologu autoritāte Egils Levits Latvijas Universitātes Jāņa Čakstes auditorijā1 konstatēja, ka demokrātijai Latvijā ir arī defekti. Viens no tiem esot finansētāju pārāk lielā ietekme uz Latvijas politisko partiju balsojumu aktivitātēm. Partiju finansētāji un viņu alkatīgās prasības mūsu politiķiem nereti šķiet svarīgākas pat par mūsu – vēlētāju vajadzībām.

Tāpēc Latvijas «tautas kalpi» nereti tiecas rīkoties 100% tā, kā vajag «naudas maisiem» un nevis mums – tautai, vēlētājiem.

Politikā ir jābūt cilvēkiem, kuri savas «Maslova piramīdas» pamatus jau ir ielikuši. Kad pamata vajadzības ir apmierinātas, tad var īstenoties, strādājot valstij un sabiedrībai. Diemžēl šobrīd (pārāk) daudzi iet politikā, lai apmierinātu savas pamatvajadzības.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #36 : 2014. gada 30. septembris, 12:35:33 »
Tāpēc daudzu Jēkaba ielas iemītnieku labums (nereti) tiek novērtēts augstāk nekā Latvijas sabiedrības kopējais labums. Šis ir ļoti nepatīkams Latvijas demokrātijas defekts. Pasaulē ir neskaitāmas demokrātiskas valstis, kurās partiju sponsori nespēj diktēt politiķiem likumus un rīcību tik skarbi, noteikti un bezkaunīgi, kā tas notiek Latvijā. Ir valstis, kurās deputātiem ir stingrs politiskais mugurkauls, principialitāte un nav vēlēšanās izmantot savu politisko karjeru savtīga materiālā labuma iegūšanai. Mums atliek cerēt, ka nākamie ievēlētie deputāti un partijas pamazām iemācīsies nerīkoties tā, kā vajag kādam «naudas devējam», bet gan dos priekšroku vēlētāju prasībām. Cerams, ka šīs pārmaiņas uz labu pamazām ieviesīsies pašas no sevis arī pie mums, līdz ar postsovjetiskās paaudzes alkatīgo politiķu nomaiņu. Tālākā nākotnē mēs varētu nodrošināt arī to, ka partijas vairāk finansē no valsts budžeta un tiek ierobežota maksimālā viena ziedotāja ziedojuma apjoma plūsma (galu galā Bankas Baltija, Parex bankas un Liepājas Metalurga krahs + pērkamas tiesas mums izmaksā daudz dārgāk).

Taču mēs tik ilgi gaidīt nedrīkstam. Lai paātrinātu šo procesu, mums – vēlētājiem ir pienākums sodīt deputātus un viņu partijas, kas balso pretēji saviem solījumiem. Tā kā vēlēšanās mums «tiek piedāvātas» tikai tās partijas, kas ir pieejamas (nevis vēlamas), tad mums neatliek nekas cits, kā sākt apzinātu kolektīvu akciju – «novākt no siles rukšus, kas tur jau iekāpuši ar priekškājām» jeb izsvītrot no «savējās partijas» saraksta balsojuma biļetenā pirmos piecus deputātus.

Akcija «izsvītro pirmos piecus»
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #37 : 2014. gada 30. septembris, 12:38:42 »
es nesaku, ka es 100% atbalstu katru teikumu, bet ideja kopuma tāda. tas varbuut arii nedaudz par to, kadēļ mēs netiekam vaļā no politiķiem, kas neko labu itka nav izdarījuši, bet tauta atkal un atkal vinjus iebalso...tak paziistami vismaz :((

tas, kā par tām latvijas cietejām sievam, kas dzīvo ar dzēraju, kausli, šmaucēju utt..bet tak ar savu un zinaamu  :)
IG- mellenessniega

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #38 : 2014. gada 30. septembris, 13:55:25 »
Svītrojam jau svītrojam, bet...
mūsējie to svītrošanu taču iemanījušies apiet... Pēc iepriekšējām vēlēšanām atzina, ka Āboltiņai bijis ļoti daudz mīnusu, bet vienalga redz' saeimā tika, jo balsots pie mums tiek par partiju un partija var palūgt nolikt mandātu kādam biedram, kas ievēlēts, lai tiek iekšā tas ko partija vēlas...  :finger: Tāpat arī Ameriks Rīgas domē daudz svītrots esot (nez kādēļ tik KNAB nav sācis interesēties kādēļ?), bet rezultāts...
Un Latvijā šķiet nevar ļaut balsot arī par personālijām, jo vērtējot, cik latvieši vienoties spējīgi, tad vispār pilnīgs bardaks būtu.

Tā īsti pie mums nav arī kārtīgu partiju, jo, manuprāt, pie vajadzības lielākā daļa gatavi staigāt no vienas partijas uz otru krustām šķērsām.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #39 : 2014. gada 30. septembris, 14:45:23 »
nu japiekriit tev ir hočeš ņe hočeš... ???

bet par kko jau jabalso :) . jāizdoma tik uz kurieni braukt... Bredfordu, Mansfīldu vai Dērbiju :D
visas vienlīdz tuvu :D
IG- mellenessniega

Atslēdzies tex

« Atbilde #40 : 2014. gada 30. septembris, 22:06:33 »
Nepiekrītu, ka jāsvītro tieši pirmie 5.
Skatos to listi, kas tiks Rīgā, un es no 1. desmitnieka svītrotu tikai 3. (pseidojurists tik dēļ tētiņa LU eksistēja), 6. (useless ministrs, klusais kačātājs), 8., 9. Nu tālāk vēl niknāk švīkātu, bet daži, kam pieplusotu konkrētas nostājas dēļ.
Bet man citi kritēriji: skatos agrākus balsojumus (un ierosinājumus) konkrētā liberālā tematikā un dodu priekšroku dāmām.
Vēlētājam ar vispārliberālām nosliecēm nav variantu... No tiem deputātiem (un kandidātiem), kas vsp ir pozicionējušies, attāli liberāli ir daļa no viena saraksta un ...Ždanoka, ar kuru uzskati ir nesavietojami valstiski fundamentālos jautājumos.
Mazpartijas nav tikušas pie vārda - nav izdevies uzzināt viņu nostāju.

Šajā jautājumā Sudrabai, Šleseram, SC un NA ir vienota pozīcija :(

St.c. šis princips man ļoti labi derēja EP vēlēšanās. Daudzi citi piekrita, ka Šadurskis un Vaidere must go - laikam taču citu iemeslu pēc, bet es skatīju 1 konkrētu balsojumu, kurā Kalniete,Kariņš+ un Ždanoka+ balsoja par; Šadurskis, Vaidere, Zīle+  --pret. Un kkā arī pārējiem V. vēlētājiem tie iesīkstējušie pret balsotāji vairs nebija tīkami un man tieši tāpēc netīk NA... Ja neeiropizējās un necivilizējās, pat gadiem Briselē dzīvodami, tad vnk par vecu vai sakonservētu. Atā!
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 30. septembris, 22:09:32 no tex »

Atslēdzies tex

« Atbilde #41 : 2014. gada 30. septembris, 22:32:27 »
Un attiecībā uz NA arī nepiekrītu, ka jāsvītro pirmie 5.    4 no 5, jā, bet... Rīgā vienīgais no esošajiem NA deputātiem, par ko es spētu nobalsot, ir 3. ...
Tā ka svītrojiet pēc saviem ieskatiem un drusku papētiet balsojumus jūs interesējošās tēmās (saeimas weblapā ir pieejami), nevis uz dullo pēc kārtas svītrojiet.