Autors Tēma: bailes lidot  (Lasīts 8268 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: bailes lidot
« Atbilde #45 : 2015. gada 09. marts, 16:51:19 »
Tā kā ir šādas tādas profesionālas zināšanas saistībā ar konkr.tēmu, tad teikšu tā: fobijas dmž ļoti grūti pakļaujas korekcijai un saviem spēkiem gndr nemaz, bet arī pie profesionāļiem drīzāk tikai tiem, kas praktizē biheivioristisko (uzvedības) psihoterapiju, bet tādu speciāstu LV gandrīz nav, ir vienīgi tādi, kas darbā ar fobijām asimilē viņu metodes, bet arī ne daudzi.
Alkohols NOTEKTI NAV risinājums, jo komplektā ar spēcīgu stresu un nervu sistēmas vājumu ilgtermiņā tikai pasliktina situāciju un tā var iedzīvoties arī VD (veģetatīvajā distonijā), kas ir jau daudz sliktāk nekā vnk fobija.
p.s. apm.2 gadus (kopš pēd.reizē spēcīgā vētrā turbulencē lidojot pārbijos), man arī ir fobija no lidošanas un par cik zinu, ka šo konkrēto vispār ir ļoti grūti koriģēt, tad šobrīd esmu atteikusies no lidojumiem vispār. Dzīve tāpēc neapstājas.
p.s Novopasit ir ļoti vājas iedarbības augu valsts līdzeklis, kas drīzāk domāts miegam. Tad jau drīzāk ieteiktu Lexotanil 3 mg devu pusstundu pirms lidojuma, bet garantijas nav arī, ka tas līdzēs, ja ir SPĒCĪGA fobija, tomēr mēģināt var. Recepšu medikaments.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #46 : 2015. gada 09. marts, 17:06:02 »
Dziive ne, bet darbaa var sanaakt ierobezhojumi...

Labi, ja taa nav :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #47 : 2015. gada 09. marts, 17:13:34 »
Bet tiiri empiiriski saku, ka, ja nav jaalido ik paardienas (un taatad stresaa jaadzer), ljoti apshaubu VD piemeshanos uz shaa pamata...

...vsm maneejaa ir gaajusi tikai mazumaa, neskatoties uz turbokomplektu lidojumos... nu, protams, ne gluzhi pati no sevis uz liidzenas vietas ;) ...

Bet jaa- oficiaali es taadu viedokli, protams, neizteiktu :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #48 : 2015. gada 09. marts, 18:09:16 »
Cilvēkiem ir atšķirīgs nervu sistēmas darbības tips un VD pamatā parasti vairāki faktori summējas komplektā ar paaugstinātu uzbudināmibu. VD pieminēju tāpēc, ka ne tuvu ne pie katras fobijas sākas panikas lēkme, tas ir simptoms, kas liek būt piesardzīgiem.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #49 : 2015. gada 09. marts, 18:32:04 »
Nu, man VD termins vsp nepatiik- paaraak daudz kas tur apakshaa sabaazts zem viena nosaukuma...

Bet kaa reiz manai panikas profilaksei ljoti labi mans kokcha der... noleemee ka nemetas...

A ko lai dara, ja konstruktiivaaku risinaajumu gudri praati neiesaka... Izliidzamies, kaa maakam ;)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #50 : 2015. gada 09. marts, 18:53:27 »
Es atkal baidos, ka man, sadzeroties tos kokchus nesanaak taapat.
http://lat.grani.lv/latvia/804-no-rigas-izlidojusai-ryanair-lidmasinai-incidenta-del-javeic-arkartas-nosesanas.html
Man domaat, ka nekas jau cits tam vecim neparaava kaa stipra panika, vot i mauca iekshaa alkoholu ceriibaa, ka buus vieglaak, bet kljuva veel trakaak un saaka aardiities un dauziit lidmashiinas sienas, jo jaatiek tak aaraa.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #51 : 2015. gada 09. marts, 19:07:33 »
Nu, jebkuram rumpim ietekme uz sevi vsp uz zemes jaapameegjina ;)

Protams, stresa komponenti nevar piemodeleet, bet vsm noskaidrot, ka shirmis gluzhi ciet nekriit...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #52 : 2015. gada 09. marts, 19:10:00 »
Nu nee, kaada shim panika, ja citiem skrien virsuu... vnk agresiivs iedzeeraajs... vai uz sauszemes shie maz uzkasaas?

Es arii normaalaa dzeerumaa ljauzhiem virsuu neskrienu, nav pamata domaat, ka ljotakaa skrietu...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #53 : 2015. gada 09. marts, 19:12:35 »
Man liekas, ka vechiem shitaas panikas ir gan, un vinji ir neizturiigaaki, visas probleemas risina ar alkoholu un aardaas, neies jau izraadiit, ka bail..

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #54 : 2015. gada 09. marts, 19:18:34 »
Nav nekāds noslēpums, ka daudzas sievietes tāpat daudzas probl.risina ar alkohola palīdzību, turklāt protams, iluzori,  un alkoholisms sieviešu vidū ir ne mazāk izplatīts kā vīriešu, tikai biežāk-latentais.
Bet katrs dzīvo kā grib...
(Nepavilkšos un tēmas turpinājumu, jo nekā jauna nepateikšu).

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #55 : 2015. gada 09. marts, 19:40:50 »
Es nesaku, ka vechiem nav panikas... bet katru aaleeshanos reibumaa es par taadu tomeer nesauktu...
statistika sakot, ka vsp 12% lielaakaa vai mazaakaa meeraa lidoshana rada diskomfortu...

Atslēdzies alex

« Atbilde #56 : 2015. gada 10. marts, 12:30:00 »
Man kaa klaustrofobikjim ljotaks ir naave... bet lidots padaudz... trankvilizatori plus beta blokatori plus viskijs... nee, citiem taadu turbokomplektu nerekomendeeju, jo nedriikst, bet nu mani tas glaabj...

Labi tiem, kas prot receptes rakstīt... Es ar gribētu kādu trankvilizatoru... Visīti pats varu nopirkt :D

Atslēdzies alex

« Atbilde #57 : 2015. gada 10. marts, 12:38:56 »
Nu vot! Sabaidījāt. Līdz ši man nepatika tikai metro. No tā bija samērā viegli izvairīties. Tagād būs jāsāk uzmanīties arī no ļotakiem. Sasodīts!

Es parasti izlīdzos ar mūziku austiņās, piedomāju pie elpošanas ritma un domās cenšos aizvākties pēc iespējas tālāk no vietas, kas man nepatīk.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #58 : 2015. gada 10. marts, 12:39:19 »
Man kaa klaustrofobikjim ljotaks ir naave... bet lidots padaudz... trankvilizatori plus beta blokatori plus viskijs... nee, citiem taadu turbokomplektu nerekomendeeju, jo nedriikst, bet nu mani tas glaabj...

Labi tiem, kas prot receptes rakstīt... Es ar gribētu kādu trankvilizatoru... Visīti pats varu nopirkt :D
Elementāri ;) amonjakūdeni jau arī vari pacs nopirkt ;)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #59 : 2015. gada 10. marts, 16:53:52 »
He, pats sev trankvilizatoru neuzrakstiisi... jaachaapo man a pie gjimaarsta ;)