Autors Tēma: Par mammu slimnīcā. Svešu mammu.  (Lasīts 16141 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Tille

Par mammu slimnīcā. Svešu mammu.
« : 2015. gada 12. marts, 11:48:25 »
Reti kas no publiskajā telpā izskanējušās informācijas manī spēj izsaukt tādas emocijas, ka vnk gribas palaist rokas.
Runa ir par http://www.tvnet.lv/zinas/mobilais_reportieris/551111-medmasai_kura_publiski_pazemoja_smagi_slimu_pacienti_piespriez_milzigu_sodu .
Es nesaprotu, nu nesaprotu tos dēla tekstus.
Un runa jau nav par to, kurš ko teica vai darīja/nedarīja. Es klāt nebiju, ne man par to spriest, bet tā nostāja - mēs maksājam, mums pienākas ...
Ja ir tādi bērni, tad labāk lai nav vispār ...

Atslēdzies Emīlija

Re: Par mammu slimnīcā. Svešu mammu.
« Atbilde #1 : 2015. gada 12. marts, 11:55:04 »
Kādi tieši bērni?

Atslēdzies Tille

« Atbilde #2 : 2015. gada 12. marts, 11:57:02 »
Tādi, kas nepalīdz savai mammai.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2015. gada 12. marts, 12:03:13 »
IMHO nostāja, vai drīzāk, fakta konstatācija bija - ja mēs neiebāžam kādam kabatā, nekas nenotiek.
Un ja māmuķis spirinās pretī, ka neviens viņu uz tā poda nevedīs, PATI!!! [prohoģiļi, znajem tās paaudzes putnus], tad ko ar viņu?

Nesaprotu nostāju pret " mēs maksājam, mums pienākas ..."
Es samaksāju par biļeti autobusā - man pie stūres jāsēž un jāmazgā autobuss? Un autobusa šoferis mani izrīkos un norādīs "pati vainīga, ka tev jābrauc"?
Nekas nav mainījies pa 30 gadiem, kopš slimnīcā mazgāju grīdu. Pacienta statusā. Bērnu nodaļā.
Ar ko bēdīgi slavenā valsts medicīna ir TIK īpaša, ka prasa pieciest pretīgu attieksmi? Un davai nevajag par algām - ja līgumu parakstīji, tātad algas apmēru zināji. Apņēmies strādāt - strādā! Nepatīk pretīgie pacienti, ej uz Maximu!

Parādiet man vēl kaut vienu biznesu, kur apkalpojošais personāls drīkst atļauties palaist muti pret klientu. Kaut vienu, izņemot valsts medicīnu! Pat Latvenergo u.c. monopolistu klientu centros stulbi smaida, atļaujas nejēgt neko [medicīnā bieži nav labāk], bet par idiotu tevi nesaukā un tā neizturas. Jopc., pat VIDā īgno gārdzējsuņu procents ir mazāks.
Turklāt praktiski jebkurā citā vietā, izņemot medicīnu, gadījumi nav akūti. Šodien izskatās, ka aiz letes tev pretī sēž mimra, pagriezies, paņem nākamo numuriņu vai atnāc rīt. Pakāsīsi savu laiku, bet nervus pasaudzēsi. Diemžēl medicīnā ar akūtu apendicītu rīt neatnāksi. Un pacientu bezpalīdzība - fiziskā un morālā - tiek izmantota uz pilnu klapi.

Visvairāk besī pašu pacientu attieksme - kam apzināta, kam neapzināta - ja jau uz mani kliedz, tātad pelnīti. Un "tas nekas, ka bļauj, neliekas ne zinis un pazemo, lai tikai izārstē".

Ir, protams, darvas mucā arī pa karotei un spainītim medus, bet kopaina nav garšīga.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2015. gada 12. marts, 12:05:51 »
Tas, ka bija un ir bardaks medicīnā un ka arī šajā profesijā strādā galīgi tam nepiemēroti cilvēki - nenoliedzams fakts. Bet kas tā tagad par modi totāla kretīna stilā laist kakājienu drukātā veidā? Pie kam kretīni jau izrādās žurnalistieši - ne jau pac onka lika sūdzību onlainā...
Visus sakost!

Atslēdzies Tille

« Atbilde #5 : 2015. gada 12. marts, 12:07:20 »
Trix, tu izlasīji, par ko stāsts? Vai es ko minēju par medicīnas sistēmu un valsts sistēmu kopumā?
"Ģimene" (sk. sadaļas nosaukumu) un tuvinieku atbalsts ir tukša skaņa?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2015. gada 12. marts, 12:11:55 »
Stāstu izlasīju. Un stāsts nav par ģimeni.
Turklāt - vai ģimenei ir jādara svešs darbs?
Ja vecmāmiņai jābrauc pie ārsta ar vilcienu - vai ģimenei jāsēž mašīnista vietā? Vai tomēr jānogādā līdz peronam, jāiesēdina vilcienā un jāuztic profesionāļiem?

Kā jau teicu, zinu šā tipa māmiņas, kas pretosies jebkādai palīdzībai. Arī no bērniem, īpaši intīmai, īpaši no dēla. Ne jau bērniem ir jāaudzina vecāki - pieņemt palīdzību, kad pats nespēj.

Ja ar medicīnas sistēmu būtu viss kā pa sviestu, šāda raksta nebūtu. Tuvinieki iespēju robežās par savu māti ir parūpējušies - nogādājuši līdz profesionālai palīdzībai.

Un neiebraucu, par ko pārmetumi dēlam?
Pārmet mammai, ka sliktu izaudzināja. Ne jau pats auga. Bērni nav atbildīgi par saviem putniem, ko dāsni iedēstījuši vecāki. Tandēmā "vecāki-bērni" atbildīgās personas - pieauguši cilvēki ar 20+ gadu pārsvaru pieredzē un zināšanās - ir vecāki.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 12. marts, 12:17:01 no Trix »

Atslēdzies Tille

« Atbilde #7 : 2015. gada 12. marts, 12:17:30 »
Nē nu ok, ES klāt nebiju un neredzēju, kā tieši pretojās ...

Jā, par audzināšanu arī domāju, bet ņemot vērā, ka ir tā, kā ir, šodien atturēšos komentēt. Tīri aiz cieņas pret aizgājušu cilvēku.

P.S. Un mēs jau neviens nezinām, kādi putni pašiem iemetīsies vecuma galā. Tad tuvinieku veselais saprāts ir vienīgais, uz ko paļauties. Nu ne visiem, diemžēl ...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #8 : 2015. gada 12. marts, 12:17:58 »
Tille, neiebraucu. Ko sliktu izdarīja dēls? Neaizveda māti uz tualeti? Ja rakstītais atbilst patiesībai, tad es tur saskatu medpersonāla attieksmi un pacienta vecuma/slimības izraisītu ķezu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2015. gada 12. marts, 12:20:16 »
Citāts no raksta:
"Mamma palūdza mūs iziet no palātas, lai varētu apmeklēt WC, jo kaunas par savu šā brīža stāvokli, jautāju, vai nepieaicināt medicīnas personālu. Viņa atteicās..."

Vai dēlam bija jāsagādā mātei neērta un psiholoģiski traumējoša situācija, vedot ar varu, ceļot naktskreklu un sēdinot uz poda ar pliku dē?

Atslēdzies Tille

« Atbilde #10 : 2015. gada 12. marts, 12:22:47 »
ragana, es laikam pārāk personificēju sevi ar to mammu. Es nekad nekad nekad negribētu dzirdēt, kā bars ļaužu bļaustās ap manu sūdu čupu tā vietā, lai klusiņām, mani netraumējot vēl vairāk, to savāktu. Ja tā būtu mana mamma, man pat domas nebūtu, kam tas jādara, kaut vai būtu samaksāts par luksus palātu ar zelta podu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2015. gada 12. marts, 12:23:46 »
Vēl viens citāts:
"Mammu noguldījām gultā un palūdzām sanitāri, lai uzkopj. Sanitāre atbildēja, ka tuvākajā laikā savāks."

Tātad ir bijis solījums savākt. Ko vēl?

Atslēdzies ragana

« Atbilde #12 : 2015. gada 12. marts, 12:24:44 »
Mīļā Tille, saprotu Tevi. Taču cilvēks noteikti nebija atnācis pie mātes uz slimnīcu ar slotu, lupatu un gumijas cimdiem.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #13 : 2015. gada 12. marts, 12:27:33 »
Un, ja tas dēls tajā brīdī nebūtu bijis klāt, tad arī viņš būtu vainīgs? Viņam būtu jāpamet darbs un par brīvu jāpilda sanitāru un māsiņu pienākumi? Tad varbūt vispār slimnīcas nevajag, skolas un pansionātus arī ne, lai tad katrs balsta savu ģimeni, ka māk.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2015. gada 12. marts, 12:28:10 »
Ar ko Tu savāktu to visu? Slaucītu ar savām biksēm? Plikām rokām? Nu nu...
Vai arī vienmēr līdzi nēsā apkopējas komplektu - ja nu kas?

Šoreiz gan ne par tēmu uzbraucieni.