Autors Tēma: Par mammu slimnīcā. Svešu mammu.  (Lasīts 16191 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Par mammu slimnīcā. Svešu mammu.
« Atbilde #30 : 2015. gada 12. marts, 14:31:13 »
A kopaina ir tāda, ka medpersonālam ierasts (ne visiem, es par tendencēm), ka visa pasaule viņiem parādā un viss no viņiem jāpiecieš. Augstākā rase - un jo zemāk hierarhijā jo izcilāki izgājieni

P.S. man ar medpersonālu gandrīz tikai laba pieredze, izņemot kad ar savu stulbo ērci kādai ļoti puktīgai dāmai uzņemšanas nodaļā laiku kavēju. Gandrīz vainīga sajutos, ka pati nemācēju no paduses ārā dabūt un ne apsēsties pareizi un pareizajā vietā mācēju, ne zināju kas tālāk man jādara - kā ar knīpstangām nācās vilkt ārā katru vārdu... un tas tonis...

Atslēdzies danu

« Atbilde #31 : 2015. gada 12. marts, 14:54:28 »
Tille, arī es nesaprotu- ko tādu dēls noziedzies?? 

Atslēdzies true detective

« Atbilde #32 : 2015. gada 12. marts, 15:03:56 »
dēlam bija jāpasauc kāds no medpersonāla tajā brīdi, kad māte aizklunkuroja uz wc, saprotams, ka māte justos neērti, ka pieaudzis dēls viņai apakšbikses palīdzētu vilkt nost. veci cilvēki bieži vien nespēj adekvāti novērtēt savu fizisko stāvokli, bet te acīmredzot dēls redzēja, ka mātei pašai būs grūti, tāpēc jau jautāja, viņa atteicās. ir beidzot jāsaprot, ka medpersonāls ir tāpēc, lai palīdzētu slimniekiem vienalga vai tas ir gājiens uz wc vai iv zāles dot. un viņiem ir pienākums palīdzēt. par s...nesavākšanu, es savāktu lielāko, ja būtu pieejams ar ko, ja nav, sauktu kādu.  brēkt, zoboties, būt rupjiem ir pilnīgi neadekvāti, esot medpersonāla darbiniekam. tāds cilvēks vispār nevar strādāt medicīnā.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Trix

« Atbilde #33 : 2015. gada 12. marts, 15:27:45 »
dēlam bija jāpasauc kāds no medpersonāla tajā brīdi, kad māte aizklunkuroja uz wc,

Nez, nez, ko gan viņš varētu dzirdēt atbildē uz "sanitārīt, trešajā palātā pacients uz tualeti aizgāja, varbūt vajag palīdzēt"...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Tille

« Atbilde #34 : 2015. gada 12. marts, 15:32:07 »
Es vienkārši iedomājos sevi šīs sievietes vietā un man palika ļoti bēdīgi ... tas arī viss.

Ja par konkrēto gadījumu - mēs nezinam otras puses viedokli. Personīgi man ir vislabākās atsauksmes par māsām un sanitārēm. Bet varbūt man nezkāpēc veicas :). Nupat nesen pagulēju sl-cā pēc op. Kad biju pamodusies, izstaipījusies, izdomāju uz WC aiziet. Viss ok (PD). Nu un tad bik dabūju bārienu (pelnītu) no māsiņas, ka nespiedu sarkano pogu un nesaucu palīgus (nu jā, neviena tai brīdī klāt nebija).

Es pilnīgi apzināti šo tēmu ieliku sadaļā ĢIMENE, nevis veselība vai pļāpas ... :(

Atslēdzies danu

« Atbilde #35 : 2015. gada 12. marts, 15:40:10 »
...Tille, saskumi par vecās sieviņas nevarību? Ko tieši dēls noziedzies (tavuprāt)?  Kā (tavuprāt) izpaužas dēla neiejūtība, nemīlestība,saltums?

Atslēdzies true detective

« Atbilde #36 : 2015. gada 12. marts, 15:46:24 »
Nez, nez, ko gan viņš varētu dzirdēt atbildē uz "sanitārīt, trešajā palātā pacients uz tualeti aizgāja, varbūt vajag palīdzēt"...

a uz lūgumu vai jūs lūdzu nepalīdzētu manai mammai aiziet uz tualeti?

ja sanitārs vai medmāsa nesaprot, ka viņiem ir jāiet un jāatbild uz šādu lūgumu, jānovērtē situācija vai tantuks var ar saviem spēkiem to izdarīt vai nē, ja sāk brēkt un citādi šķobīt ģīmi, tad acīmredzot nezin, kas ietilpst pienākumos. viens no tiem ir medpersonāls ir atbildīgs par slimnieku, kamēr tas atrodas aprūpes iestādē. ja nu tantuks pakluptu un pārsistu galvu pret izlietni, jo pēc lūguma palīdzēt neviens neatnāca, tā būtu medpersonāla vaina nevis radinieku.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #37 : 2015. gada 12. marts, 15:56:07 »
un ja nu tā dēla nebūtu tajā brīdī pie mammas un viss tas pats notiktu?

Atslēdzies Tille

« Atbilde #38 : 2015. gada 12. marts, 15:58:29 »
Tad tādas tēmas nebūtu. Vismaz sadaļā ĢIMENE nē.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #39 : 2015. gada 12. marts, 16:01:10 »
Tad tādas tēmas nebūtu. Vismaz sadaļā ĢIMENE nē.

Tātad pats vainīga ka ienāca? Viņam uzreiz bija jāsaprot ka jākļūst par personālu slimnīcā, jāzina slima cilvēka iespējas, ko tam ļaut darīt, ko neļaut? Tā teikt, māti uzskatīt par garā vāju, ko tad šī pati spēj, kādus lēmumus pieņemt?

Jēziņ.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #40 : 2015. gada 12. marts, 16:07:58 »
Nu, lūk, te arī pasvītrojums manam tekstam:
Nu un tad bik dabūju bārienu (pelnītu)

Tu uzskati, ka tas ir normāli un pelnīti. Es ne.

Lai nu jums arī turpmāk tikpat bieza āda attiecībā pret medpersonāla izlēcieniem. [Derētu arī pret citu cilvēku, lasi - nozākātā dēla - izjūtām]

Man nešķiet normāli Infektoloģijas centrā [kur tad vēl?] vestibilā [jo nav skaidrs, uz kuru pusi jāiet, ka neieeju, kur nevajag] divām pļāpājošām dāmam baltos halātos [kas tad vēl to varētu zināt?] kautrīgi pavaicājot, kur varētu pārbaudīt, men te ērce... (diedziņā karājas), saņemt uzbrūkošu īgnu uzbrēcienu: "Nav ko mežā jāiet!"
Un nešķitīs normāli nekad. Tiesa, tagad es ar savu daudz vairāk izkopto stervozitāti krietni riebīgi pastāvētu uz savām tiesībām un paskaidrotu, ko domāju par situāciju, nevis kautrīgi nolaistu ausis un apraudājusies aizietu, no kurienes nākusi, kā toreiz. Visi nepiedzimst par stervām. Dažus dzīve par tādiem pataisa.

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #41 : 2015. gada 12. marts, 16:16:45 »
Dazhus par taadiem dziive pataisa (c)

...ot tas gan abpuseeji... ...tie, kuri duseliigie slimniicaas, ar jau lielaakaa dalja ne no dzimshanas un labas dziives taadi kljuva... ...dalja, savaa labaa, pamet to meeslu bedri un dodas ganiities leknaakaas pljavaas, dalja- uzaudzee brunju, kaadu nu kursh maak...

Atslēdzies imho

« Atbilde #42 : 2015. gada 12. marts, 16:24:56 »
"1.Treat people as individuals and uphold their dignity
To achieve this, you must:
1.1 treat people with kindness, respect and compassion
1.2 make sure you deliver the fundamentals of care effectively
1.3 avoid making assumptions and recognise diversity and individual choice
1.4 make sure that any treatment, assistance or care for which you are responsible is delivered without undue delay, and
1.5 respect and uphold people’s human rights."

etc etc..

http://www.nmc-uk.org/The-revised-Code/The-revised-Code-in-full/

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #43 : 2015. gada 12. marts, 16:38:41 »
Jebkuras attieciibas ir "divvirzienu"... ne jau savaa sulaa taa manta "nomaitaajas" ;) ...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #44 : 2015. gada 12. marts, 16:41:17 »
Kameer medikjiem, sociem, polichiem uc nebuus kaadas nebuut atbalsta grupas kaadaa nu formaataa, njikas shibka labaaks nebuus...