Autors Tēma: Par mammu slimnīcā. Svešu mammu.  (Lasīts 16133 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: Par mammu slimnīcā. Svešu mammu.
« Atbilde #45 : 2015. gada 12. marts, 16:49:20 »
"http://www.nmc-uk.org/The-revised-Code/The-revised-Code-in-full/
Būtu labi jau vismaz i tas, ja meddarbinieki atcerētos kaut vai to, kas tas Hipokrāta zvērests ir.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #46 : 2015. gada 12. marts, 16:51:25 »
Galu galā, studēt medicīnu iet cilvēki, kuriem ķidāt līķus un analizēt kakas nav tabu. Tie, kuriem tas liekas neizturami un šausmīgi, izvēlas citas specialitātes. Ja mēs gribam atgriezties vēsturē atpakaļ pie laikiem, kad nebija specializācijas un visi varēja darīt visu (pirmatnējās kopienas iekārta?), tad loģiski nonāksim arī pie tā, ka veci cilvēki vienkārši tiks pamesti aizkrāsnē gaidīt nāvi.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #47 : 2015. gada 12. marts, 16:52:50 »
Ja med darbinieki atcereetos par hipokraata zveerestu, tad daljai pacientu kranti buutu... un abortu nebuutu vsp, jo zveerests tos noliedz...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #48 : 2015. gada 12. marts, 16:59:16 »
Ja med darbinieki atcereetos par hipokraata zveerestu, tad daljai pacientu kranti buutu... un abortu nebuutu vsp, jo zveerests tos noliedz...

es nerunāju par aizvēsturisko versiju

Atslēdzies true detective

« Atbilde #49 : 2015. gada 12. marts, 17:04:18 »
Jebkuras attieciibas ir "divvirzienu"... ne jau savaa sulaa taa manta "nomaitaajas" ;) ...

medicīnā ir jāmāk komunicēt ar cilvēkiem, tas ir slimniekiem, to radiniekiem, citu medpersonālu un jāspēj sevi novaldīt jebkurā situācijā, nedrīkst pacelt balsi, brēkt, aizvainot utml, ja arī tev pretī esošais, piemēram slimnieka radinieks izturas pret tevi ar necieņu, kliedz,  kļūst agresīvs, izsauc apsardzi, bet medpersonāls nedrīkst nolaisties līdz šādam līmenim, kad sākt izturēties rupji, aizvainojoši, lai arī kāds rupeklis ir pretī.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #50 : 2015. gada 12. marts, 17:04:19 »
Vai ne, panjemam tik to, kas sev eerti :) tikai tiesiibas un nekaadu pienaakumu :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #51 : 2015. gada 12. marts, 17:15:56 »
Vai ne, panjemam tik to, kas sev eerti :) tikai tiesiibas un nekaadu pienaakumu :)

Nu, bet Tu visā nopietnībā uzskati, ka pacientiem ir pienākums būt vienmēr tīriem un smaržojošiem, bet radiniekiem- bez atlīdzības piedalīties medicīniskā personāla pienākumos? Mediķis atrodas darbā, un šāda veida stresa situācijas viņam ir ierastas. Viņš saņem algu par šādu situāciju risināšanu. Savukārt, pacients un radinieki varbūt šādā situācijā ir pirmo reizi mūžā, nobijušies, pārdzīvo...šīs nav vienlīdzīgas pozīcijas.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #52 : 2015. gada 12. marts, 17:18:21 »
Sasmējos par Trix izrauto teikuma daļu no mana sacītā ... Ja es pati nebūtu tur bijusi klāt :D , nudien sāktu ticēt par briesmīgajām māsām, kas uzbrūk cilvēkiem :D.
Tas, ka tās bija patiesas rūpes .. da kam es to stāstu ...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #53 : 2015. gada 12. marts, 17:27:11 »
Pag, ja patiesas rūpes ir sabārt - par ko tagad cepas "bērnu tiesību aizstāvji", aizliedzot pacelt balsi un niknāk paskatīties uz bērnu? Nu tak baram uz veselību! Un kaktā ieliekam [liekam slimniekiem pašiem aiz sevis satīrīt]. Kāpēc tas, lūk, ir slikti?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #54 : 2015. gada 12. marts, 17:29:12 »
Jebkuras attieciibas ir "divvirzienu"... ne jau savaa sulaa taa manta "nomaitaajas" ;) ...

medicīnā ir jāmāk komunicēt ar cilvēkiem, tas ir slimniekiem, to radiniekiem, citu medpersonālu un jāspēj sevi novaldīt jebkurā situācijā, nedrīkst pacelt balsi, brēkt, aizvainot utml, ja arī tev pretī esošais, piemēram slimnieka radinieks izturas pret tevi ar necieņu, kliedz,  kļūst agresīvs, izsauc apsardzi, bet medpersonāls nedrīkst nolaisties līdz šādam līmenim, kad sākt izturēties rupji, aizvainojoši, lai arī kāds rupeklis ir pretī.

Kaa buutu, ja dziivotu ideaalaa pasaulee... vinji ir taadi pat cilveeki kaa paareejie... tik negaaciju sanjem x10... diez kur lai bez profesionaala atbalsta vinji to budas mieru njemtu ;)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #55 : 2015. gada 12. marts, 17:32:44 »

Es neko neuzskatu ;) mana publika nav sabiedriibas kreejums :)

Bet radinieku impotence ir afigennaja... ko es redzu arii konkreetajaa situaacijaa...

Nu, bet Tu visā nopietnībā uzskati, ka pacientiem ir pienākums būt vienmēr tīriem un smaržojošiem, bet radiniekiem- bez atlīdzības piedalīties medicīniskā personāla pienākumos? Mediķis atrodas darbā, un šāda veida stresa situācijas viņam ir ierastas. Viņš saņem algu par šādu situāciju risināšanu. Savukārt, pacients un radinieki varbūt šādā situācijā ir pirmo reizi mūžā, nobijušies, pārdzīvo...šīs nav vienlīdzīgas pozīcijas.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #56 : 2015. gada 12. marts, 17:34:02 »
Pag, ja patiesas rūpes ir sabārt - par ko tagad cepas "bērnu tiesību aizstāvji", aizliedzot pacelt balsi un niknāk paskatīties uz bērnu? Nu tak baram uz veselību! Un kaktā ieliekam [liekam slimniekiem pašiem aiz sevis satīrīt]. Kāpēc tas, lūk, ir slikti?

Sabārt no sabārt pat ļoti var atšķirties.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #57 : 2015. gada 12. marts, 17:34:52 »
Cilvēku attieksme pret "sabāršanu" arī.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Tille

« Atbilde #58 : 2015. gada 12. marts, 18:07:08 »
Es off.
Jūtu, ka mani sakauj ar pieredzi ...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #59 : 2015. gada 12. marts, 20:38:53 »

Sabārt no sabārt pat ļoti var atšķirties.

Nu paga. Ko nozīmē "sabārt"? Var "sabārt", kā minētajā gadījumā, ar "Aizver muti!" un "Beidz muldēt!" (kam vairāk atbilstu vārds "izlamāt"), bet var tā, kā, domāju, ikviens kādreiz savus mīļotos vecīšus bāris, tipa - "nu kāpēc mani nepagaidīji, kāpēc tu stiepi to smago somu/ūdens spaini/malkas klēpi, kāpēc tu sadarīji to un šito, vai ta nesaproti, ka mugura/kāja/vēders sāpēs, citreiz tā nedari, pasaudzē sevi", utml. Es tā sapratu, ka Tilles minētā sanitārīte šādi - labdabīgi - pabārās, kas gan tur slikts - atturēt pacientu no savu iespēju pārvērtēšanas un iespējamas apskādēšanās?