Autors Tēma: Par mammu slimnīcā. Svešu mammu.  (Lasīts 16163 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Tille

Re: Par mammu slimnīcā. Svešu mammu.
« Atbilde #60 : 2015. gada 12. marts, 20:57:32 »
Nubet tieši tā!

- Kā jūtaties? Varbūt aiziesim uz tualeti?
- paldies, es jau biju.
- viena pati?
- tā gan nevajadzēja darīt. Noteikti spiediet sarkano pogu, ja ko vajag.

Nu kkā tā ...

Saulīti un mīļo es izlaidu, tāpat neviens neticēs :)

Atslēdzies dille

« Atbilde #61 : 2015. gada 12. marts, 21:03:55 »
Bet es pilnībā atbalstu Tilli. Un saprotu Tilles un Inešuka viedokli.
Es neesmu mediķis, bet man ir nācies ar viņiem saskarties.
Tas ir kā visur - kāds esi tu pats, tā pret tevi izturas.
Pret jebkuru cilvēku jāizturas ar cieņu, tad tā izturēsies arī pret tevi.
Pašlaik medicīnas problēma ir tā, ka jāapkalpo tik daudz deklasētu elementu,man stāstīja par to, kas notiek ātrajā palīdzībā, ka normāli civēki jau vairs ārstus neizsauc, lielākoties dzērāji, bomži. Un mediķi pakļauj sevi ikdienas briesmām.

Par konkrēto gadījumu. Es arī uzskatu, ja redzi, ka tavs tuvinieks pats vairs nespēj, meklē palīdzību. Un, ja tur ir noticis ārkārtas gadījums, iespējams, tie mēsli bija izsmērēti pa visu grīdu, uzreiz piedāvātu sanitārei atlīdzību un ļoti pieklājīgi palūgtu palīdzību, ja pati būtu tik tizla, ka nespētu aiz savas mammas savākt.
Ne sanitārs, ne māsiņa nav mūsu kalpi. Vienmēr jāskatās no cilvēcības viedokļa.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #62 : 2015. gada 12. marts, 21:06:56 »
Nu vaaks, kaadi kalpi, tas gluzhi elementaari vinju darbs.

Atslēdzies dille

« Atbilde #63 : 2015. gada 12. marts, 21:14:35 »
P.S. Un es tiešām uzskatu, ka pacientiem visu savu iespēju robežās jābūt tīriem, sakopušamies un smaržojošiem.
Jo mediķi tāpat atskatās visus dzērājus, pusdzērājus un bomžveidīgos.
Ir jāmazgājas, jāsakopjas un pie ārsta jāiet labās drēbēs. Kad pavadīju radinieci cienījamos gados uz acu operāciju, cik daudz tur bija tantīšu, kuras tiešām bija sakopušās? Nu nav ārstam jāredz nemazgātu matu lēveri, vecas trenūzenes un nevīžīgs izskats.
Tiesības sākas tikai tur, kur izpildi savu pienākumu.
P.S. Starp citu, mediķi ir laipni. Ja uzrakstīju savu pieredzi padomju laikā, tad neatkarīgajā Latvijā neviens nav uz mani ne bļāvis, ne kliedzis, ne kā citādi slikti izturējies.

Atslēdzies dille

« Atbilde #64 : 2015. gada 12. marts, 21:17:42 »
Nevēlos būt skarba, Habibi, nezinu, kur Tu dzīvo, bet laikam arī pie Tevis neviens otra sūdus par brīvu nevāc.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #65 : 2015. gada 12. marts, 21:25:21 »
Pag, pag, nevienam par briivu suudi nav jaavaac. Nezinu, kaa tur iisti ir, bet domaajams, ka slimniicaa ir tomeer algots darbaspeeks, kas tiira un mazgaa, tak slimniicas tomeer izskataas tiiras no iekshpuses, nekur meesli un netiirumi nemeetaajas. Tas jau nu buutu absurds, ja slimniicaa nebuutu apkopeeju.

Atslēdzies dille

« Atbilde #66 : 2015. gada 12. marts, 21:35:32 »
Slimnīcās ir sanitāres ar milzīgu slodzi, lielu darba apjomu un apkopjamo platību un atalgojumu līdzvērtīgu pašam, pašam minimālākajam.
Daudzviet sanitāru trūkst un viņas par to pašu niecīgo algu strādā vairāk, kā paredzēts.

Uzskatu, ka tieši vienkāršākie darbi pelnījuši cieņu un atzinību, jo šie cilvēki dara to, ko lielākā daļa nedarītu (kā redzam , pat paša bērni ne) vai darītu ar nenormālu viebšanos.   

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #67 : 2015. gada 12. marts, 21:41:22 »
Nekaa jauna, nekaadu necienju pret sanitaariem neredzu, bet no medmaasas puses gan tur bija neiedomaajama uzvediiba un necienja pret pacientiem, kas atradaas palaataa.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #68 : 2015. gada 12. marts, 21:44:58 »
mjā. un ja man neviens radinieks tajā dienā nebūs atnācis, un es apvemšos pēc operācijas, man jādomā apmēram tā: " es saņemu divas minimālās algas, viņa tikai vienu, ai, ko nu, kautkā jau savākšu pati, cik spēšu, viņu traucēt neērti, viņa tikai minimālo algu saņem, un tik smagi strādā... "

tā būs pareizi?

Atslēdzies dille

« Atbilde #69 : 2015. gada 12. marts, 21:48:27 »
Kāpēc teoretizēt? Pret Tevi kāds mediķis ir izturējies slikti vai necienīgi?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #70 : 2015. gada 12. marts, 21:52:50 »
Cieņu un atzinību pelna jebkurš darbs, kas tiek darīts kārtīgi. Tas, ka kādam darbā jāsaskaras ar visādiem izdalījumiem, nepadara viņa darbu atzīstamāku, ja tiek paveikts pavirši, ar izteikti negatīvu attieksmi un kurnēšanu.
Bet nu attieksme un kvalitāte ir labojama ar individuālu pateicību eiro izskatā...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #71 : 2015. gada 12. marts, 21:53:35 »
Kāpēc teoretizēt? Pret Tevi kāds mediķis ir izturējies slikti vai necienīgi?

jā, ir :) ne reizi vien. es gan neatļāvos atbildēt ar to pašu.

mediķi vēl daudz ko atļujas - pusi pieņemšanas laika, piemēram, runāt par ar manu darbu saistītām lietām... turklāt vizīte pie viņa maksā desmitus eiro, jo eju uz privātpraksēm. retais, zinot kur es strādāju, neaplaimo mani ar jautājumiem...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #72 : 2015. gada 12. marts, 21:56:05 »
Emiilij, bet tieshi taa arii ir, mees padomju laikos augushie esam mazliet "slimi". Man taada situaacija bija te - aarzemees, kad es dzemdeeju. Naktii slimniicaa es baidiijos trauceet un spiest zvana pogu, lai pasauktu kaadu, kaut arii man tika teikts, lai es taa daru. Tak iedziits tas, ka nedriikst trauceet. Pie tam man arii bija liidziiga situaacija - es pieveemu tualeti, kaut kaada nelaba duusha uznaaca, labi ka liidz tualetei paspeeju. Pati ar salveteem kaut kaa satiiriiju, sienas un visu, kaut arii zinu droshi, ka neviens mani par cuuku nenosauktu, ja es nebuutu speejiiga satiiriit. Peec laicinja gaaju veel apskatiit, kad drusku labaak palika, vai visu kaartiigi satiiriiju, bet tur jau bija viss nokopts, jo medmaasa dzirdeeja, ka es veemu.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #73 : 2015. gada 12. marts, 22:01:25 »
Medikji man nav gadiijushies slikti, vareetu buut gudraaki, tas arii viss, parasti tie augstpraatiigie un bljaaveeji kaut kur regjistratuuraa seezh. Kaut kaadaas iestaadees visaadas sekretaares un tml personaazhi sevi nostaada ljoti svariigaa pozaa.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #74 : 2015. gada 12. marts, 22:43:03 »
Nu vaaks, kaadi kalpi, tas gluzhi elementaari vinju darbs.
Starp tiesībām un pienākumiem ir tāda smalka robeža, saucas - morāle. Vai ētika. Kaut kas, kas nav ar likuma burtu noteikts, bet no katra paša atkarīgs, no kaut kādas iekšējas vajadzības. Vai ne-vajadzības. Savu misenei garām aizmesto papīrīti var pacelt un var nepacelt - priekš tam tak ir sētnieks, kas par to algu saņem. Var nenoslaucīt kājas pie ārdurvīm - apkopējai maksā par grīdas mazgāšanu. Var viesnīcas numuriņā aiz sevis cūcību atstāt - istabenes darbs ir satīrīt, lai viņa arī tīra, utt., utt. Ir dažādi cilvēki - kāds centīsies ar visu tikt galā pats, lai tikai, diespas', nevienu neapgrūtinātu, cits uzstās uz savām tiesībām pilnā mērā izmantot jebkāda apkalpojošā personāla pakalpojumus, jo šis personāls par to algu saņem. Kam taisnība? Droši vien kā parasti - kaut kur pa vidu, bet strīdēties par to var bez gala un malas, jo kur nu kuram tas vidus atrodas...