Autors Tēma: Par attieksmi pret pacientu - no ģimenes tēmas.  (Lasīts 6617 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Ezme

Re: Par attieksmi pret pacientu - no ģimenes tēmas.
« Atbilde #15 : 2015. gada 13. marts, 12:01:56 »
Nezinu,vai par tēmu,bet pastāstīšu savu piedzīvojumu slimnīcā.
Tas bija  gadus atpakaļ(kad vēl nebija datoru un visinformācijas iespēju),guļu slimnīcā -ilgstoši.Istabā esam 10 tādas ar līdzīgu diagnozi.Procedūras arī visām līdzīgas,bet tad sāku ievērot atšķirības.Vienai daļai manu''kolēģu'' ārsts apgaitā izjautā,pajoko,interesējas,viss OK.Bet pārs mēs,ar kurām saruna tāda oficiāli ātra un bezkaislīga.Tāpat arī citām tika likta sistēmas un veiktas vēl manipulācijas,bet mums ''tām'' -nekā.Jautāju māsiņai-aizko tā?Māsiņa tik norūc-ko ārsts ,saka to darām.Nu ja.
Pēcgalā ilgi guļot sapazināmies ,tuvāk sarunājāmies-izrādās,ka esmu bijusi pamuļķe.Labāka attieksme,labāka ārstēšana- pret papildus samaksu!
Man tobrīd nebij naudas papildus samaksai,bet piedevām man ne prātā nenāca,kas tas būtu nepieciešams??Tāpat arī ārsts nepiedāvāja šīs papildus procedūras,kas būtu labāk pasargājušas manu rumpi no blaknēm.Man tas bija jāuzmin,vai kā?
It kā jau nekas sevišķs,bet mieles un veselības problēmas palika uz mūžu,bet kuru varēja arī nebūt.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #16 : 2015. gada 13. marts, 13:03:18 »
Domu, ka "pamuljkjes" bija otras, kuras par papildus naudu papildus uudeni sisteemaa dabuuja, nepieljauj?

Uzjautrina cilveeku ticiiba "sisteemu" dziednieciskajam efektam ;)

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #17 : 2015. gada 13. marts, 13:33:19 »
ineš,nu paklau-ja ārstam un viņa darbībām neticu-tad jau vispār tur nav vērts iet?Tagad varbūt tiktiešām var pagūglēt,palasīties internetā par savu problēmu.Bet agrāk tak tādu iespēju nebija?
*Uzjautrina cilveeku ticiiba "sisteemu" dziednieciskajam efektam ;)*  Kā gan lai es zinu,ka tas ir tikai ūdens?Kur tāda info pieejama ne-medicīniskam cilvēkam?
Un attieksmes starpība bija gluži jūtama.
Ja dažādo kategoriju slimniekus ievietotu atsevišķās palātās-es vispār par to neaizdomātos.Jo nezinātu,ka var būt citādi.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #18 : 2015. gada 13. marts, 14:02:56 »
Attieksmi var nopirkt, jaa... labaaku aarsteeshanu- daaaaaaudz retaak...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #19 : 2015. gada 13. marts, 14:16:47 »
Ineshuk, iespeejams, bez "dziedinoshaas" sisteemas es buutu galus atdevusi, kad gadiijaas buut dziljos laukos ciemos un sakjert smagu salmonelozi. Mani marineeja vieteejaa slimniicaa un ljaava kaadu nedeelju vnk atuudenjoties no abiem galiem, jo nebija skaidrs, kas man kaish (tas bija kaadaa 89.gadaa). Kad ieradaas mana maate un mani ieraudziija, vinja tuuliit saceela kaajaas visu nodalju un es tiku pie sisteemaam. Ar salmonelozi pavadiiju slimniicaa vairaak kaa meenesi, smiekliigi tagad, bet toreiz es vnk guleeju uz gultas un kljuvu aizvien vieglaaka un vaargaaka, liidz nespeeju vairs pastaigaat. Lai tiktu uz poda, vajadzeeja bezmaz raapot. Ja man nebuutu bijis blakus maasas, kas mani izcilaaja un vaaca aiz manis, es laikam, slimniicas personaala nepamaniita, butu klusu kaadaa palaatinjaa suudos un veemekljos aizgaajusi, haha

Atslēdzies true detective

« Atbilde #20 : 2015. gada 13. marts, 14:27:13 »
Domu, ka "pamuljkjes" bija otras, kuras par papildus naudu papildus uudeni sisteemaa dabuuja, nepieljauj?

Uzjautrina cilveeku ticiiba "sisteemu" dziednieciskajam efektam ;)

jēzus, šitādi brīnumi notiek mūsdienu LV?  jebkura manipulācija, ir sevišķi, kas tiek ievadīts pacientam iv, jā arī fizioloģiskais jeb dziednieciskais ūdens, ir jābut dokumentētai un ar indikāciju, kādēļ. kā arī pacients ir jāinformē, kas tiek ievadīts, un uz pudeles ir jābūt marķējumam, kas tas ir, jo pastāv cilvēciskais faktors, kad tiek sajaukti pacienti, zālēs utml.  pacientam ir tiesības zināt, ko viņam ievada, savukārt medpersonālam ir bez ierunām jāinformē kas un kāpēc.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #21 : 2015. gada 13. marts, 14:50:35 »
fuj pretīgi paliek lasot, ka medicīnas darbinieki pa klusiņām ņirdz par tēmu .... skat, kā vecene sāk atjēgties, kaut gan mēs šamai parastu ūdeni salaidām.

nu jāsaka - paldies dieviem, ka pasaudzējis mani un ģimeni no slimnīcām
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #22 : 2015. gada 13. marts, 15:11:26 »
Minne

Rehidrataacija ir viena no retajaam pamatotajaam reizeem, kad vajag "sisteemu"

True detective

Hallo, izsauc planeeta zeme... arii buutajaas aarzemees nav matiiti shie teoreetiski vajadziigie pamatojumi iegraamatoti...

A nikjiigai kundzei var uzlikt uudeni, lai priecaajas "par aarsteeshanu"... ko es uzskatu par nepareizu pieeju, jo tas nostiprina vinjas murgu ideju par "mnje nado sistjemi"

« Atbilde #23 : 2015. gada 13. marts, 15:16:32 »

Hallo, izsauc planeeta zeme... arii buutajaas aarzemees nav matiiti shie teoreetiski vajadziigie pamatojumi iegraamatoti...

jau izsaucu, manās ārzemēs viss tā arī notiek, kā es aprakstīju. ja nav iegrāmatots, tad vismaz mutiski ir jāpasaka,  ko dara un ko laiž iekšā, un sistēmas nedrīkst būt bez marķējuma, kas tas ir.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #24 : 2015. gada 13. marts, 15:20:10 »
Pēcgalā ilgi guļot sapazināmies ,tuvāk sarunājāmies-izrādās,ka esmu bijusi pamuļķe.Labāka attieksme,labāka ārstēšana- pret papildus samaksu!
Man tobrīd nebij naudas papildus samaksai,bet piedevām man ne prātā nenāca,kas tas būtu nepieciešams??Tāpat arī ārsts nepiedāvāja šīs papildus procedūras,kas būtu labāk pasargājušas manu rumpi no blaknēm.Man tas bija jāuzmin,vai kā?

ineshuk, tu gribi teikt, ka pacients samaksā, lai viņu ārstē (nevis kā Ezmei, ļauj tik gulēt slimnīcā), a šim vēl par viņa pašu naudu pliku ūdeni ielaiž "lai nomierinās" un dakteri aiz durvīm ņirdz par to visu?

ceru, ka tu pārspīlē... ļoti ceru...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #25 : 2015. gada 13. marts, 15:32:03 »
Te nu medpersonāla attieksme pret pacientu pilnā plaukumā.
Sapņaini skaisti. Un tādi grib cieņu defoltā, jo viņiem maz maksā un viss pārējais blablabla, ko jau uzskaitīju.

Vispirms nopelniet to zaudēto cieņu!

Gribēju rakstīt "ir, ko padomāt", bet principā jau nav. Kas varēts, tas sen jau izdomāts. Secinājumi pirmajā postā.
Būs tuvāk jāiepazīstas ar kvadru. Man šajā jomā vēl ir daudz vietas, kur augt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #26 : 2015. gada 13. marts, 15:37:53 »

jau izsaucu, manās ārzemēs viss tā arī notiek, kā es aprakstīju. ja nav iegrāmatots, tad vismaz mutiski ir jāpasaka,  ko dara un ko laiž iekšā, un sistēmas nedrīkst būt bez marķējuma, kas tas ir.
ir ir tā, viss iegrāmatots pacienta mapē, kas, kad, cik daudz
pirms "smagās artilērijas" pacientam vēl prasa vārdu/uzvārdu un dzimšanas gadu, lai pārbaudītu un salīdzinātu vai dodamajām zālēm ir tāds pats marķējums
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

« Atbilde #27 : 2015. gada 13. marts, 15:43:13 »

ir ir tā, viss iegrāmatots pacienta mapē, kas, kad, cik daudz
pirms "smagās artilērijas" pacientam vēl prasa vārdu/uzvārdu un dzimšanas gadu, lai pārbaudītu un salīdzinātu vai dodamajām zālēm ir tāds pats marķējums

hmm, nu tad man nav saprotama ineshuks aprakstītā situācija, ka vienkārši  ir iespējams apmuļkot pacientu un laist iekšā fizioloģisko, tam tak arī vajag indikāciju. bet zinātājiem un darītājiem jau savi knifi acīmredzot, kā apčakarēt pacientu par viņa paša naudu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #28 : 2015. gada 13. marts, 15:45:00 »
True detective

Es neteicu, ka nav markjeejuma...

Emiilija

...es neteicu, ka neaarstee... ...diemzheel ir streekjis populaacijas, kas aarsteeshanu "bez sistjemi" neuzskata par aarsteeshanu... ...tad nu dabuu miiljaa miera labad... ...i nenojeedzot, ka sisteema principaa ir uudens ar ljooooti mazu aktiivaas vielas piejaukumu, ja taads ir... ...un aarsti nenjirdz, vinji vnk saudzee savus nervus ar shitaadu publiku kauties... ...es piem, neietu vinju pavadaa, bet ir, kas iet...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #29 : 2015. gada 13. marts, 15:50:52 »
Trix

...dajosh konstruktiivu piemeeru riiciibai, ko dariit, kad piektais babulis peec kaartas draud ar televiiziju, suudziibu inspekcijai un ko veel, ja nje budet sistemi...

...es varu saprast tos, kam vieglaak shkjiet kko da sapilinaat...

...jaunaa paaudze aug skarbaaka, to taa nepadriceleesi...