Autors Tēma: Par attieksmi pret pacientu - no ģimenes tēmas.  (Lasīts 6658 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies true detective

Re: Par attieksmi pret pacientu - no ģimenes tēmas.
« Atbilde #30 : 2015. gada 13. marts, 15:52:44 »
True detective

Es neteicu, ka nav markjeejuma...

Emiilija

...es neteicu, ka neaarstee... ...diemzheel ir streekjis populaacijas, kas aarsteeshanu "bez sistjemi" neuzskata par aarsteeshanu... ...tad nu dabuu miiljaa miera labad... ...i nenojeedzot, ka sisteema principaa ir uudens ar ljooooti mazu aktiivaas vielas piejaukumu, ja taads ir... ...un aarsti nenjirdz, vinji vnk saudzee savus nervus ar shitaadu publiku kauties... ...es piem, neietu vinju pavadaa, bet ir, kas iet...

tad jau sanāk, ka pacientam melo gan ārsts, gan medmāsa, gan marķējums ir maldīgs, jo uz tā tak jābūt zāļu aktīvai vielai atzīmētai, vai tas arī tiek falsicicēts? tas ir atzīmēts vairāk nekā patiesībā ir?

“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Trix

« Atbilde #31 : 2015. gada 13. marts, 15:53:54 »
ineshuk, vai mēs te draudam ar televīziju un sūdzību inspekcijai? Bet riebums un agresija lien ārā no katra tava teikuma. Diemžēl.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #32 : 2015. gada 13. marts, 15:54:03 »
Labi, ja var paprasīt un arī atbildi saņemt... Raņimācijā visbiežāk neko neprasa, jo atbildes tāpat nebūs... un cik nav redzēts, ka cilvēks, šokā esot, sauc tāāāādus datus, ko nekādi pēc tam nevar izskaidrot...
Un 99% gadījumu neņirdz par sistēmām - nav nemaz tik viegli šamās sastutēt.... Jā, ir dāmītes, kuras bez sistēmas neuzskata, ka vispār tikušas ārstētas. Viskautkas ir redzēts. No abām pusēm.
Ar ļoti lielu nožēlu jāsaka, ka akūtās un terminālās situācijās tomēr esam valsts ņergļu rokās. Tieši tad, kad tas īpaši sāpīgi jūtams...
Kā to risināt - nezinu.
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #33 : 2015. gada 13. marts, 15:57:21 »
Emiilija

...es neteicu, ka neaarstee... ...diemzheel ir streekjis populaacijas, kas aarsteeshanu "bez sistjemi" neuzskata par aarsteeshanu...

un tagad parādi, kur tajā tekstā ir "viņi maksāja un pieprasīja sistēmu". sak, dakterīt, es gribu siustēmu, še tev "pateicība".

Un tikai nesaki, ka nepazīsti dakterus - "kasierus" (paši vien viņus tā saucat). Kuri prot lietas nostādīt tā, ka pacienti "protas" un tikai tad tiek ārstēti, tā, kā būtu vajadzīgs... Un to es negrābju no gaisa, pati tādus pazīstu - ne ārstēšanas sakarā, bet vienkārši - pazīstu...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #34 : 2015. gada 13. marts, 16:01:05 »
Mani mīļie Stradiņi... vēl ne tik sen nevarēju pacientiem un teritorijā sastaptajiem radiniekiem pateikt, kur ir mazmājiņa... Tās nebiija vispār... plašākai pieejai... Par papīru nemaz nerunāsim...
Nekur, NEKUR visā civilizētajā pasaulē nav bijis jāprasa mazmājiņas atslēgu! Latvijā - vēl šo baltu dieniņu havaja pacientiem ar īpašām vajadzībām ir aiz atslēgas... veselības iestādēs... Statiķā un rimčikā - lūgtum, bet veselības centrā - ripinies vien no trešā stāva uz reģistratūru un diņģē atslēgu! Ja vēl ir aktuāli...
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #35 : 2015. gada 13. marts, 16:01:26 »
Trix

Taas ir tavas projekcijas, kaa vnm.shaadaas teemaas... es tik pasaku, kaa meedz buut, tu to visu personificee ar mani...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #36 : 2015. gada 13. marts, 16:04:23 »
Emiilij

Protams, ka ir atsevishkjas kastas, kur bez 4 ciparu skaitlja i klaat nenaac...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #37 : 2015. gada 13. marts, 16:05:39 »
Emiilij

Tajaa textaa arii nav, ka sanitaare, pabeidzot iesaakto, nebuutu atnaakusi

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #38 : 2015. gada 13. marts, 16:08:58 »
Man ar Stradiņiem patiesībā ir diezgan labas attiecības - vai  nu tā sagadījies, vai karma tāda - bet gadījusies ir tikai viena reģistratore, kurai es nekādi nevarēju pa prātam izdarīt. tad nezināju, kāds dokuments pareizais, tad kavēju par 5 sekundēm pasniegšanu un ne tā padevu... bet tas jau smieklīgi patiesībā :) Es gan šos apmeklēju tikai pēdējos gados, senākas par 5 gadi pieredzes man nav. Kas tur notiek, kamēr es narkozē - nezinu, bet visā visumā - paldies dakteriem un personālam. Arī kad pie urologa braukāju (sievietes, uzvārdu neatceros), - jā, daudz cilvēku, jā, jāgaida, bet var just, ka reģistratūrā sistēma atstrādāta un iet kā pa sviestu... Nez, radās sajūta, ka cilvēki cenšas

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #39 : 2015. gada 13. marts, 16:10:29 »
Emiilij

Tajaa textaa arii nav, ka sanitaare, pabeidzot iesaakto, nebuutu atnaakusi

a es saku ka nebūtu atnākusi? :) kaut kad jau noteikti būtu, šaubu nav

Atslēdzies tex

« Atbilde #40 : 2015. gada 13. marts, 16:50:10 »
Emiilij

Protams, ka ir atsevishkjas kastas, kur bez 4 ciparu skaitlja i klaat nenaac...
Un tās būtu?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #41 : 2015. gada 13. marts, 17:26:48 »
Nus, tik netiiru velju, Tex, es gan nepubliskoshu ;)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #42 : 2015. gada 13. marts, 17:29:43 »
Par to "motivaaciju" sanitaarei taapat kaa par rocinjas pazeltiishanu operaacijas rindas apieshanai- it kaa jau nav ok, bet savam tomeer vairaak vajag, citi pagaidiis...

Tik to sanitaari veel izvazaas pa pus pasauli, ka shai nav hrustalju bumbas just, ka kkur kaads apkritis un savaacams... un, kad informeeta, ka uzreiz nepamet iesaakto pusrataa...

Atslēdzies tex

« Atbilde #43 : 2015. gada 13. marts, 18:50:06 »
Nus, tik netiiru velju, Tex, es gan nepubliskoshu ;)
Kāpēc ne? Lai es un citi plebeji vismaz pie vajadzības zinātu, kur bez 4ciparu skaitļa vsp nav jēgas tērēt laiku un 2-3ciparu skaitļus...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #44 : 2015. gada 13. marts, 19:45:09 »
Tie pashi nekautreejoties dariis zinaamu ;)