Autors Tēma: Pārdaugavas Meža iela  (Lasīts 6532 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Re: Pārdaugavas Meža iela
« Atbilde #30 : 2015. gada 10. aprīlis, 00:09:17 »
Nu zupa, tas ir nosacīti. Patiesībā var teikt, ka tikai mīdijas, tas šķidrums ir kā blakusprodukts, mērcīte. Bet kaut kādu slapjumu jau vajag, lai tās mīdijas notvaicējas un atveras. Tajā briseles podiņā ari apakšā ir drusku šķidrums, lietot vai nelietot katra paša ziņā.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #31 : 2015. gada 10. aprīlis, 09:19:19 »
Tagad nometņu 1 coffeetower.

Tu saki, ka tās jaukās konditorejas VIETĀ ir Cofeetower? Vai arī vnk blakus?

Mīdijas gatavot ir elementāri:)  es tikai nezinu kā, bet imho tas ir kāds pusstundas jautājums. Galvenā māksla - nolasīt tās sūnas pirms vārīšanas un tad - zināt, kuras drīkst ēst, kuras nē ( tās, kas nav atvērušās, nedrīkst lauzt vaļā, tās ir "beigtās" )  un mērcīti uztaisīt tādu, kas pašam garšo :)

Atslēdzies imho

« Atbilde #32 : 2015. gada 10. aprīlis, 10:53:13 »
Tikai mulsina mīfidiju komplekts ar frī.

taa tachu klasika, Francijaa taa vien eed

Atslēdzies imho

« Atbilde #33 : 2015. gada 10. aprīlis, 10:54:52 »
Tagad nometņu 1 coffeetower.

Tu saki, ka tās jaukās konditorejas VIETĀ ir Cofeetower? Vai arī vnk blakus?

Mīdijas gatavot ir elementāri:)  es tikai nezinu kā, bet imho tas ir kāds pusstundas jautājums. Galvenā māksla - nolasīt tās sūnas pirms vārīšanas un tad - zināt, kuras drīkst ēst, kuras nē ( tās, kas nav atvērušās, nedrīkst lauzt vaļā, tās ir "beigtās" )  un mērcīti uztaisīt tādu, kas pašam garšo :)

pirms vaariishanas izmet taas, kas atveerushaas, peec vaariishanas - taas, kas neatveeraas. Paareejaas eedamas

Atslēdzies Mango

« Atbilde #34 : 2015. gada 10. aprīlis, 10:58:46 »
Nometņu 1 ir divas ēkas. Koka mājā kūkdari, bet mūra mājā coffeetower.

Atslēdzies imho

« Atbilde #35 : 2015. gada 10. aprīlis, 10:59:48 »
Nu labi, bet tad esiet tik laipnas, un pastāstiet, kā tās mīdijas, kas ar frī, pagatavojamas, jo gribu mājās izmēģināt. Bet stāstījums man arī patika un gribētos ieraudzīt klātienē to Meža ielu, nu jau leģendāro.  :happy: Nezkāpēc biju iedomājusies, ka Meža iela ir Mežaparkā.  ;)

vaara baltviinaa+shalotes siipoli
viins tikai katla dibenaa, protams; paaris reizes apgroza, lai visas apvaaraas

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #36 : 2015. gada 10. aprīlis, 11:41:04 »
Kā jūs domājat, var mēģināt to vīnu aizstāt ar ābolu etiķi ?? Nu nav mājās baltvīna un nemēdz arī būt, bet tikai retai kulināriskai pielietošanai negribas pirkt pudeli.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #37 : 2015. gada 10. aprīlis, 11:41:14 »

ko nozīmē - apgroza? (tas nav sarkasms, tas ir jautājums:) ) Par to esmu domājusi jau agrāk - ja tas šķidrums ir tikai katla apakšējā trešdaļā, bet mīdijas ir pilns katls, tad - viņas ir jāmaisa? Jācilā? Jāliek tikai tik daudz, lai šķidrums aptver visas, tad vāra pa daļām un  pasniegšanas brīdī sagāž kopā??

Atslēdzies imho

« Atbilde #38 : 2015. gada 10. aprīlis, 12:42:23 »

ko nozīmē - apgroza? (tas nav sarkasms, tas ir jautājums:) ) Par to esmu domājusi jau agrāk - ja tas šķidrums ir tikai katla apakšējā trešdaļā, bet mīdijas ir pilns katls, tad - viņas ir jāmaisa? Jācilā? Jāliek tikai tik daudz, lai šķidrums aptver visas, tad vāra pa daļām un  pasniegšanas brīdī sagāž kopā??

jaa, miidijas pilns paliels  katls, pudele baltviina, eshaloti, koliidz apaksheejaas apvaaraas, taa apmaisa - viseertaak ar putu karoti vai ko tml, lai uzreiz liela porcija apgrozaas

obligaati - pirms vaariishanas tiirot, izmest visas, kas jau atveerushaas

Atslēdzies imho

« Atbilde #39 : 2015. gada 10. aprīlis, 12:48:51 »
Kā jūs domājat, var mēģināt to vīnu aizstāt ar ābolu etiķi ?? Nu nav mājās baltvīna un nemēdz arī būt, bet tikai retai kulināriskai pielietošanai negribas pirkt pudeli.

leetaak buus aizstaat miidijas ar ko citu un nekjeeziit produktu...

Baltviinam jaabuut parastajam 'galda viinam';  nemeegjiniet miidijas gatavot 'stiprinaataa' viina izstraadaajumos!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #40 : 2015. gada 10. aprīlis, 13:32:40 »
Jāuzraksta, lai izdarītu! Nometņu iela ir man ļoti mīļa, jau sen gribēju nostaigāt un pabildēt un pastāstīt jums līdzīgi kā ar Meža ielu te šajā tēmā! Jāsaņemas!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #41 : 2015. gada 10. aprīlis, 14:09:08 »

leetaak buus aizstaat miidijas ar ko citu un nekjeeziit produktu...

Baltviinam jaabuut parastajam 'galda viinam';  nemeegjiniet miidijas gatavot 'stiprinaataa' viina izstraadaajumos!
Nedomāju, ka mans jautājums bija no sērijas "kā lētāk".
Baigi sen nav alko lietots pat kulinārijā, bet ja jau noteikti tajā receptē jābūt baltvīnam, tātad baltvīnam.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #42 : 2015. gada 11. aprīlis, 00:07:36 »
Mīdijas var gatavot arī bez alko, bet man garšo "piedzērušās" mīdijas. 

Aukstā ūdenī noskalo mīdijas, tiek vaļā no visiem aplikumiem un aļģēm, ja tādas ir. Ja kāda ir atvērusies - nemet uzreiz ārā. Padauzi pa to, vai pasit ar to pa izlietnes malu (viegli) - ja tā aizveras, tad dzīva un tātad Tev laba. Ja neaizveras - nedomā ne mirkli un izmet.

Dziļā pannā, katlā ielej olīveļļu, turpat pievieno sakapātu ķiploku (ja kādam patīk - arī/vai šaloti). Pēc brīža pievieno baltvīnu (es vienmēr šķaidu ar ūdeni) , uzkarsē un pievieno mīdijas. Katlam kurā gatavo, nevajadzētu būt pilnam līdz augšai. Mīdijām vajag telpu :) Vari saudzīgi maisīt, bet labāk maigi sakratīt (?) Karsē kamēr mīdijas atveras. Tās, kas neatveras, tās izmet - nelauzies iekšā, viņas čuč jau mūžīgā miegā.

Pasniedz pārkaisot ar zaļumiem un svaigu, kraukšķīgu baltmaizi!

Ēd mīdijas un "buljonā" iemērkto baltmaizi, piedzer pāri palikušo baltvīnu ...  :thumbsup:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #43 : 2015. gada 11. aprīlis, 00:49:18 »
Mīdijas var gatavot arī bez alko, bet man garšo "piedzērušās" mīdijas. 

Aukstā ūdenī noskalo mīdijas, tiek vaļā no visiem aplikumiem un aļģēm, ja tādas ir. Ja kāda ir atvērusies - nemet uzreiz ārā. Padauzi pa to, vai pasit ar to pa izlietnes malu (viegli) - ja tā aizveras, tad dzīva un tātad Tev laba. Ja neaizveras - nedomā ne mirkli un izmet.

Dziļā pannā, katlā ielej olīveļļu, turpat pievieno sakapātu ķiploku (ja kādam patīk - arī/vai šaloti). Pēc brīža pievieno baltvīnu (es vienmēr šķaidu ar ūdeni) , uzkarsē un pievieno mīdijas. Katlam kurā gatavo, nevajadzētu būt pilnam līdz augšai. Mīdijām vajag telpu :) Vari saudzīgi maisīt, bet labāk maigi sakratīt (?) Karsē kamēr mīdijas atveras. Tās, kas neatveras, tās izmet - nelauzies iekšā, viņas čuč jau mūžīgā miegā.

Pasniedz pārkaisot ar zaļumiem un svaigu, kraukšķīgu baltmaizi!

Ēd mīdijas un "buljonā" iemērkto baltmaizi, piedzer pāri palikušo baltvīnu ...  :thumbsup:

Vai manu vai.... tikko atcerējos, ka man patīk vispirms izkausēt kripucīti sviesta un tad olīveļļa un viss tam sekojošais ...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #44 : 2015. gada 11. aprīlis, 12:06:43 »
Ir reāls nodoms tuvākajā savā brīvdienā, kas citiem darba diena, vienatnē pastaigāties pa šo maršrutu -Nometņu un Meža ielu. Stulbs jaut., bet vai tās ir netālu no Āgenskalna tirgus, kājāmejot un arī netālu viena no otras?? Un kurā virzienā man jādodas no Āgenskalna tirgus? (Līdz šim Āgenskalnā zinu tikai kā var atrast Mārupes ielu).