Autors Tēma: Tauta tiek gatavota karam...  (Lasīts 15805 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies lumbergs

Re: Tauta tiek gatavota karam...
« Atbilde #30 : 2015. gada 18. marts, 17:24:56 »
Jā jau jā , tikai neaizmirstiet , lūdzami , ka NATO palīgā nesteigsies , pašiem esot 2-3 dienas jānoturas , kamēr šie ar zirgiem no Varšavas , vai no kurienes ieradīsies ! ātrāk viņi nevarot izvīstīties !

daddy

• Viesi
« Atbilde #31 : 2015. gada 18. marts, 17:49:04 »
Par karošanu un "noturēšanos" vispār nevar būt ne runas. NATO raķetes var palaist un tās šurp atlidos dažu stundu laikā... tikai vai mums tāds "muris" ir vajadzīgs... 

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #32 : 2015. gada 18. marts, 18:48:14 »
Jā jau jā , tikai neaizmirstiet , lūdzami , ka NATO palīgā nesteigsies , pašiem esot 2-3 dienas jānoturas , kamēr šie ar zirgiem no Varšavas , vai no kurienes ieradīsies ! ātrāk viņi nevarot izvīstīties !
Tev laikam nav skaidrs kas ir NATO.......

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #33 : 2015. gada 18. marts, 19:41:09 »
Citāts
rus aizstāvot savas valodas lietotājus svešā zemē ir gatava uz jebkuriem upuriem.

Tā ja: Some of you may die, but that is a sacrifice I am willing to make.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #34 : 2015. gada 18. marts, 19:48:03 »
Labvēli , NATO ir nāvīgs alkohola trūkums organismā ! Ej , iedzer un nebrauc visiem virsū ! :spicglaze: :spicglaze:

Atslēdzies imho

« Atbilde #35 : 2015. gada 18. marts, 22:41:23 »
muļķīgi gan tie ieteikumi, gan pati ideja - tiešām neredzu tiem cita iemesla, kā kacināt tautu ... tāpat kā tiem paziņojumiem par krievijas kuģiem un lidmašīnām, kuri atrodas virs neitrāliem ūdeņiem, kur viņi arī drīkst atrasties.

ja jūt, ka paliek slikti, ka iebrukuma iespēja tiešām paliek reāla, tad jātinās savlaicīgi, kamēr nav slēgtas šengenas robežas un kamēr darbojas kautkāda likumība. vienīgais reālais virziens ir lietuva-polija-vācija, bet arī tur ir pudeles kakls uz lietuvas-polijas robežas 60km platumā ar 2 ceļiem, ko krievi var no kaļiņingradas apgabala pilnībā kontrolēt.  uz prāmja bez biļetes nevienu nelaidīs virsū, kam ir jahtas kuteri var mēģināt tkt līdz gotlandei.

http://www.newsweek.com/nato-intercepts-11-russian-jets-war-games-continue-314747?utm_content=buffer93b43&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

11 Russian military aircraft were spotted by NATO’s Baltic Air Police Mission flying in international airspace near Lithuania earlier today without the pre-filed plans for their route. The Ministry also reported the jets had their on board transponders switched off and they did not maintain radio communication.

http://www.theguardian.com/world/2014/dec/13/russia-plane-near-miss-passenger-aircraft-sweden

The U.K.’s Royal Air Force scrambled fighter jets on Thursday after a pair of NUCLEAR-CAPABLE Russian bombers flew across a busy civilian air traffic corridor above the English Channel. The bombers had their transponders turned off, British officials said, making them invisible to many air traffic control systems. The incident disrupted multiple flights – and ended with the U.K. government demanding the Russian ambassador appear at the Foreign Office to explain the actions.

Atslēdzies dille

« Atbilde #36 : 2015. gada 18. marts, 23:01:39 »
Panikas cēlāji.
Man ir pietiekami veci un ļoti, ļoti jauni radinieki un liela sune.  un galu galā - ko es TUR aizbēgusi darīšu - atejas tīrīšu?
Tai mirklī absolūti nomierinājos un negrasos ļauties panikai.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #37 : 2015. gada 18. marts, 23:51:21 »
Es arī nekur netaisos mukt. Man nav mērķa dzīvot bezgalīgi ilgi. Latvieši jau vienreiz savu valsti pakāsa. Trešās iespējas var nebūt.

Atslēdzies imho

krievu tauta tiek gatavota karam
« Atbilde #39 : 2015. gada 19. marts, 08:58:19 »
"Речь идет о миллионах русских людей, о миллионах наших соотечественников, которые нуждаются в нашей помощи и поддержке», – провозгласил президент.

После выступления участники митинга долго кричали и скандировали «Россия! Россия! Путин! Путин». Многие с искренностью подхватывали: «Оле-оле-оле! Крым – это наше! Даешь Польшу и Финляндию!»

Подробнее на РБК:
http://top.rbc.ru/politics/18/03/2015/5509b3f79a7947689024d18c

Atslēdzies alex

« Atbilde #40 : 2015. gada 19. marts, 10:05:07 »
Es, kā indivīds, neko dižu ietekmēt nevaru. Attiecīgi- nav ko pārāk kreņķēties par lietām, kuras nespēj grozīt. Ja būs iespēja- notīšos, ja būs iespēja- ieriebšu. Ja citu variatu nebūs- apgriezīšu cepuri uz otru pusi un dzīvošu tālāk. To valodu es protu diezgan labi.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #41 : 2015. gada 19. marts, 12:26:14 »
Nocitēšu Zatleru intervija šodienas " Ir" : " Tas ir cilvēkiem jāparāda- ka nebaidāmies, ka zinām, ko darīt. Zinām arī to, ka mēs šausim. Brauks prom tie, kas ir garāmgājēji šai valstij. Muks, pareizāk sakot. Tiem, kas šeit dzīvo, nav jau citu variantu- ja tauta pazaudēs savu teritoriju, viņai valsts nekad nebūs. Jo labāk mēs bezbailīgi sagatavosimies un ticēsim, ka spējam novērst to, kas mūs pārvērš drupu kaudzē, jo mazāka iespēja, ka vispār karš šeit būs."

Mans komentārs: ja tauta neatražo sevi un neaizstāv/nepārvalda savu teritoriju- tādas tautas dienas uz Zemes ir skaitītas. Tāpat kā cilvēkam, kurs neredz jēgu savai dzīvei un izdara pašnāvību. Ja latvieši ar balsu vairākumu nolems rīkoties tā- tad tā tas arī notiks. Bet es balsoju pret.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #42 : 2015. gada 19. marts, 13:27:18 »
Pretēji tam, ka valdība cilvēkos ar katru dienu tikai palielina nedrošību, šis raksts vismaz nedaudz, nomierina:
http://www.delfi.lv/news/comment/comment/otto-ozols-vesturisks-notikums-pirmdien-gaisa-izkupeja-krievijas-imperijas-iluzija.d?id=45711192

Atslēdzies Trix

« Atbilde #43 : 2015. gada 19. marts, 15:03:05 »
Kad man nebija bērnu, es stāvēju uz barikādēm.
Tagad man ir cita atbildība - mazi bērni, kas paši par sevi vēl ilgi nevarēs pastāvēt - un tā ir ir primārāka par abstraktu valsti, kurai uz mani uzspļaut, kad nokāsti iespējamie un neiespējamie nodokļi.
Ja būs lieli sūdi un būs iespēja, es laidīšos. Lai cik sāpīgi nebūs atstāt savu sīkpleķīti zemes un māju, ko esmu uzcēlusi ar savām rokām (nejaukt ar "nopirku kredītā").
Ceru, ka līdz tam nenonāks.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #44 : 2015. gada 19. marts, 15:09:59 »
Iekopēšu, jo vairumam secinājumu piekrītu:

Arvien biežāk dzirdu aicinājumus "necelt paniku", "netracināt tautu" u.t.t. Tajā pat laikā neveina augsta amatpersona  neuzņemas drosmi pateikt oficiāli un atklāti, ka civiliedzīvotāju metodiskā gatavošana kara situācijai nav nepieciešama (NBS, kā zināms, visam ir gatavs),  jo pati par to nav pārliecināta, pati ir neziņā, pati negrib meklēt iespējas un atvēlēt finansējumu "šādām blēņām". Var ciest  politiskais tēls un kā pareizi viens komentētājs norādīja : "Viņi domā tā: ja apdraudējums ir, bet naudas nav, tad labāk teikt, ka apdraudējuma nav, jo pretējā gadījumā mani atlaidīs par to, ka neko nedaru apdraudējuma novēršanai un ieliks kādu, kurš teiks, ka apdraudējuma nav. "

No savas puses varu tikai piebilst ka panika rodas kritiskā sitūacijā, kuru cilvēks nav pārdomājis, kurai nav gatavojies un kuras risināšanai nav resursu (arī laika).

Ja patiešām, kāds  grib novērst panikas izcelšanos X stundā par iespējāmiem apdraudējumiem nav jāklusē un nav  jāsugestē publiku  truli jāatkārtojot "draudu nav, draudu nav...", tas palīdz tikai uz laiku:

Pirmais solis: savlaicīgi apzināt problēmu, atzīt to par reālu (skatāmies ko dara kaimiņi);

Otrais solis: novērtēt apdraudējuma pakāpi (kara gadījumā tā jebkurā gadījumā  ir augstākā no visām, jo lielas dabas katastrofas mūsu reģionam nav raksturīgas)

Trešais solis: saprast, ka arī kara gadījumā tiem civiliedzīvotājiem, kuri ir sagatavojušies, riski ir krietni zemāki nekā karavīriem.

Ceturtais solis: Rīkoties - plānot, nesteidzīgi  gatavoties (valstij jāpalīdz ar metodiku, ieteikumiem). Jo savlaicīgāk tas tiks darīts, jo vairāk būs laika, jo mazāka iespēja, ka tiks pieļautas lielas  kļūdas.

Piektais solis (fakultatīvi): lasīt gatavnieku sadaļu "IZdzīve" varabungas.wordpress.com