Autors Tēma: Spītība, stulbums vai kas?  (Lasīts 14919 reizes)

0 lietotājiem un 2 viesi lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Spītība, stulbums vai kas?
« Atbilde #90 : 2015. gada 20. marts, 12:30:59 »
Tas jau nekas, ka redzēju "veselīgas" somu tantes uz Helsinku prāmja, kas salikušas katra pa 3 PALETĒM ar stipro alu uz ratiņsomām, (galvenais-ka tik ratiņsomas!) ;d  Pēc tam redzēju viņas kūpinām cigaretes uz augšējā klāja kā skursteņus. Nu nav tā, ka visi ārzemēs ir ar baigi veselīgo domāšanu un dzīvesveidu un mums viss otrādāk !

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #91 : 2015. gada 20. marts, 12:59:05 »
Nu, bet atceries to diskusiju par slimnīcu! Tāds ir rezultāts, un vairākums uzskata, ka problēma ir jārisina tuviniekiem. Pašu tuvinieku intereses šādos gadījumos daudziem neliekas pieminēšanas vērtas.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #92 : 2015. gada 20. marts, 13:03:49 »
Kuupinaashana jaa.. Gruutniece? Tas nekas, katraa paartraukumaa jaaierauj pa duumam. Viena koleegje, atveda beebi atraadiit uz darbu, kaadu nedeelju vecs, bet maaminjai jau piipe zobos. Chipsi, piipe, kolas pudele vai cits kaads kraasainais dzeeriens - bez taa nekaadi. Bet Latvijaa jau arii shaada jaunaa paaudze ir izaugusi.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #93 : 2015. gada 20. marts, 15:03:29 »
Ārzemijās arī mazie skolas bērni redzēti ar riteņsomiņām - lai grāmatas utt. nav jānes rokās. Normāli galu galā.
parasti jau skolā ir katram savs skapītis, lai grāmatas vnk atstātu un nenestu uz mājām.
ņem līdzi, ja mājasdarbs uzdots.

man ir ikdienas ratiņsoma pa 10€. nevaru iedomāties kā būtu bez tādas.

ķiveres lieto katrs pēc savas apziņas. it kā likums nenosaka, ka tai jābūt
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies tex

« Atbilde #94 : 2015. gada 20. marts, 16:05:21 »
Nu, bet atceries to diskusiju par slimnīcu! Tāds ir rezultāts, un vairākums uzskata, ka problēma ir jārisina tuviniekiem. Pašu tuvinieku intereses šādos gadījumos daudziem neliekas pieminēšanas vērtas.
tā katra paša izvēle: bendēt savu dzīvi, lai apmierinātu citu (vairuma) uzskatus, vai nē... Bet es silti ieteiktu apdomāt vai tā ties'ām ir paša vēlēšanās vai sabiedrības uztiepts stereotips (jo tā tiek risināta sabiedriska problēma uz indivīda rēķina - un kāpēc ne, ja ļaujas?)...
Ja sabiedrība teiktu, ka Tev jākaras, jo tā būtu pieklājīgi ... hmmm, japāņiem ir harakiri... rietumos kkā nav populāri tomēr...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #95 : 2015. gada 20. marts, 16:27:14 »
Tieši tā: pieaugušiem cilvēkiem ir tiesības uz personīgu izvēli un arī ATBILDĪBU par sevi, savu veselību un savu dzīvesveidu (es nerunāju par visādiem alkašiem, narkomāniem,utml, kuru problēmas pāriet uz sabiedrību). Mēs savus nepilngadīgos bērnus varam audzināt, bet ne vecākus un kur nu vēl svešus cilvēkus (!) Ja es savai mātei noteiktu, ar kādu somu vai tīkliņu viņai nest produktus no veikala, tad domāju, ka viņa man pateiktu pāris biezu vārdu un pelnīti. Vai arī savus radu bērnus pamācītu, kāds ekipējums viņiem jālieto, braucot ar velosipēdu, utml. Priekš tam viņiem ir viņu vecāki, un nevajag bāzties visām mucām par spundi.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #96 : 2015. gada 20. marts, 16:35:41 »
St.c., par skrejriteni - es "skrienu" nu jau 3 gadus. Rīgas centrs - tas ir lielākais murgs, kādu var iedomāties (pieņemu, ka skrituļotājiem ir vēl trakāk). Trotuāri, kas nav asfaltēti, bet izlikti ar tiem ķieģelīšiem, nav normāli izbraucami :( Bedres, nelīdzenumi... Pie tam, man ir skrejritenis, kas ir domāts arī nelīdzenām virsmām - šāds:

Tas pats ar ratiņsomām - manu vecāku mazmiestā nav tik labu ceļu, lai varētu ar tādām pārvietoties.
Par ķiverēm/skriešanu utt. viedokļa nav. Nē, lai gan, arī ap Vecrīgu skraidītāju ir ļoti daudz (no rītiem un vakaros visi apkārtējie parki pilni), tā ka tur es problēmu nesaskatu :)

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #97 : 2015. gada 20. marts, 16:43:05 »
Man, protams, ir viedoklis par ķiverēm - tie, kas saka "es jau tikai pa ietvēm", neapzinās, ka ietves savā ziņā ir bīstamākas par brauktuvi, jo, ja uz ceļa vēl var puslīdz paļauties, ka pārējie satiksmes dalībnieki ievēro noteikumus, tad uz ietves vienkārši tādu nav. Pēkšņi trajektoriju pamainījis gājējs, no aizsega iznirstošs pretimbraucošs velosipēds, un, protams, vislielākais riska faktors - automašīnas, kas pēkšņi izspurdz no vārtrūmēm. Pēdējā situācija kā reiz ir tā, kur ķivere var nopietni glābt no traumām, jo tipiska trajektorija ir lidojums pāri kapotam vai arī kaut kur sānis mājas sienā.
Ķivere, tāpat kā drošības josta mašīnā, tam arī ir domāta, lai 99,999 % gadījumu viņu nevajadzētu, bet lai būtu lielāka iespēja iztikt bez traumām tai vienā nelaimes gadījumā. Skaidrs, ka ķivere nesargā no visām iespējamām traumām, kas rodas krītot, bet nu lauzts atslēgas kauls ir viens, bet smadzeņu satricinājums vai ielauzts galvaskauss - pavisam kas cits.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #98 : 2015. gada 20. marts, 17:03:20 »
A es teiktu, ka lumpenjproletariaata visur pietiek... un baaaigi daudz ko sliktu un debilizeejoshu mees no apcereetajaam aaru zemeem paarnjemam...

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #99 : 2015. gada 20. marts, 17:11:44 »
Zviedrijā uz kalna visi slēpotāji ir ar ķiverēm. Jo ja kas, tad apdrošinatājs neko nemaksā, ja nav bijusi ķivere. Cik pie mums vispār ir veselību un dzīvību apdrošinājuši?
Pilnīks blefs :P Apdrošinātāji neko nemaksā ja ir šmigā vai slēpojis ārpus trasēm vai jaunāks par 10 gadiem :P

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #100 : 2015. gada 20. marts, 17:14:46 »
labojums - jaunāks par 10 gadiem bez ķiveres.

Atslēdzies imho

« Atbilde #101 : 2015. gada 20. marts, 17:22:20 »
labojums - jaunāks par 10 gadiem bez ķiveres.

"some insurers will pay medical claims only if the policyholder is wearing one."

http://www.express.co.uk/finance/personalfinance/550100/skiing-and-snowboarding-insurance-policies-guide

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #102 : 2015. gada 20. marts, 17:46:33 »
Citāts
tā katra paša izvēle: bendēt savu dzīvi, lai apmierinātu citu (vairuma) uzskatus, vai nē... Bet es silti ieteiktu apdomāt vai tā ties'ām ir paša vēlēšanās vai sabiedrības uztiepts stereotips (jo tā tiek risināta sabiedriska problēma uz indivīda rēķina - un kāpēc ne, ja ļaujas?)...
Ja sabiedrība teiktu, ka Tev jākaras, jo tā būtu pieklājīgi ... hmmm, japāņiem ir harakiri... rietumos kkā nav populāri tomēr...

Problēma ir tā, ka tad, kad tiek runāts (laicīgi) par to, ka nebūtu slikti atmest pīpēšanu, samazināt svaru utt, tad atbilde ir: esmu pieaudzis cilvēks, tā ir mana darīšana, pats par savu naudu dzēru, pats skrēj' savu kumeliņ'. Kad jau ir uz gultas un sūdos, tad, protams, tonis mainās...reizēm...bet ģimene stāv fakta priekšā. Un izvēles jau īsti nav- aprūpes iestādes ir vai nu bezcerīgi sliktas vai nepieejamas. Atstāt nomiršanai? Atstāt kur? Kopīgajā dzīves telpā? Smaka vien ir ko vērta...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #103 : 2015. gada 20. marts, 17:50:32 »
Problēma ir tā, ka tad, kad tiek runāts (laicīgi)
Novirzīšos no temata, bet arī absolūti šķīsts un veselīgs dzīvesveids diemžēl nepasargā no smagiem brīžiem/gadiem mūža beigās pašam un tuviniekiem :(

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #104 : 2015. gada 20. marts, 18:00:04 »
Problēma ir tā, ka tad, kad tiek runāts (laicīgi)
Novirzīšos no temata, bet arī absolūti šķīsts un veselīgs dzīvesveids diemžēl nepasargā no smagiem brīžiem/gadiem mūža beigās pašam un tuviniekiem :(

Pilnīgi noteikti. Bet, ja būtu tikai šie neparedzētie un neparedzamie gadījumi, tad medicīnas aprūpes sistēma tiktu ar tiem galā. Ja nebūtu šī milzīgā bezjēgas noslogojuma ar dzīvesveida slimībām- tad atlikums būtu visnotaļ pavelkams.

Man tagad tuvai paziņai ir šī situācija. Vīrs visu mūžu ни в чем себе не отказывал- nu ir pienācis rēķins: mugurkauls(sēdošs dzīvesveids, liekais svars), tromboze (smēķēšana 45 gadu garumā), viegls prāta aptumsums (insulta sekas) un, lai nemaz nebūtu garlaicīgi- spēļu atkarība. Sieva, ja kas, ir 10 gadus par viņu vecāka, un jūtas atbilstoši vecumam (70). Viņa man reizēm zvana raudādama ar tekstu: es aizietu, vienalga uz kurieni...vai varbūt man labāk pakārties... Un ko te lai pasaka?