Autors Tēma: Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu  (Lasīts 6388 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu
« Atbilde #15 : 2015. gada 23. marts, 13:10:28 »
Spēcīgs aktieris būs tas Toms, tas toč skaidrs.
Nu ja es izrādē gribētu ko mainīt, tad vrb nedaudz saīsinātu to ainu uz beigām pie ugunskura, likās par garu un tajā epizodē izrāde zaudēja dinamiku. Bet viss pārējais - vnk  :yes: ieskaitot arī scenogrāfiju.
Psiholoģiski interesanti man likās, kā Ķuzule atainoja to virsmāsas divkosīgo dabu,-ārēji it kā pieturas pie visiem humānajiem standartiem, iesk.demokrātiju, līdzcietību, utt, bet iekšēji sterva un cietsirde. Spēcīgi.
Kāds var pateikt, kā tā senā filma saucas? Gribu noskatīties, bet ar latviskoto nosaukumu jau nesameklēšu.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #16 : 2015. gada 23. marts, 13:22:27 »
One Flew Over the Cuckoo's Nest

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #17 : 2015. gada 23. marts, 13:29:04 »
Paldies! :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #18 : 2015. gada 23. marts, 13:39:15 »
Ja kāds grib skatīties krievu valodā, tad krieviski saucas "Пролетая над гнездом кукушки".

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #19 : 2015. gada 23. marts, 13:52:11 »
Biju uz vakardienas izrādi.
Patika, bet ļoti smagi psiholoģiski. Pat šodien vēl tā ne visai ap dūšu.
Neskatoties uz to, vakar novilku filmu - neesmu redzējusi.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #20 : 2015. gada 23. marts, 13:58:24 »
Ļoti gaidīju, vai kāds ierakstīs kko par psiholoģiju. Jo es tā nejutos. Tāpēc nelieku izcili un nevaru pielīdzināt Hananai. Man pietrūka. :(

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #21 : 2015. gada 23. marts, 13:59:36 »
Es kaadreiz jauniibaa to filmu redzeeju kinoteaatrii, bet, godiigi sakot, toreiz to dziljaako jeegu nesapratu, tikai veelaak tika lasiits, ko taa filma iisti gribeeja pateikt. Bet Dzheku Nikolsonu tomeer spilgti atceros tajaa filmaa.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2015. gada 23. marts, 14:06:16 »
Manuprāt, viens no visai nedaudzajiem ekranizējumiem, kas labas grāmatas iespaidu papildina nevis sabojā.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #23 : 2015. gada 23. marts, 14:20:12 »
Es vērtēju to izrādi arī no savas profesijas viedokļa, katru to slimnīcas iemītnieka tēlu pētīju visos sīkumos. Psiholoģiski precīzu momentu tur kā reiz, ļoti daudz, kaut vai cik precīzi atainots, ka pēc Dzelzīža varoņa pašnāvības pārējiem slimība aiziet regresā (piem.Subatnieka varonim un arī citiem), resp.spēcīgā psihotrauma to veicina, - dzīvē tā arī notiek !!  Tāpēc jau man tā izrāde bija divtik interesanta. Un ko vērts ir arī galv.ārsta tēls -kādas pretrunas viņā, kā viņš aiziet virsmāsas pavadā, kura faktiski slimnīcā nosaka visu, nevis viņš, utt.,utp.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #24 : 2015. gada 23. marts, 18:13:24 »
Starp citu, tikko sapratu, ar ko man ASOCIĒJAS KĀ PERSONĪBA tā virsmāsa lugā: ar mātes tēlu "Stikla zvērnīcā", kura arī demonstrē ārēji nevainojamu, pareizu uzvedību, lieto "pareizos" izteicienus, piem. modina savus bērnus ar teicienu: "celies priecīgs!" ;d, bet faktiski ir morālā sadiste un "dzelzs gabals".
Jālūko pēc biļetēm un jāiet otrreiz (uz Dzeguzi...)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #25 : 2015. gada 24. marts, 00:51:39 »
Jauniibaa redzeeju filmu ar Nikolsonu un jutos burtiski satricinaata. Neatceros nevienu citu kino, kur buutu tik shausmiigi raudaajusi.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #26 : 2015. gada 24. marts, 09:04:33 »
Minne, Tu pa naktīm apkārt tagad nedauzies! Atpūtini acis.
Sorry par off topic :taunt:

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #27 : 2015. gada 24. marts, 11:53:56 »
Es arī vakar noskatījos filmu. Laba, protams, kaut vairākas nianses teātra izrādē man patika labāk, ieskaitot dažus slimnīcas tipāžus. Vēl vairāk secinu, ka teātra izrādes režisors ir ļoti talantīgs. Filmas lielākā veiksme ir Nikolsons un pats materiāls spēcīgs, bet piem.galv.ārsts man filmā likās vispār nekāds, iepretī Jura Žagara personāžam.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #28 : 2015. gada 24. marts, 12:16:00 »
Netīšām fb uzleca, varbūt interesē, tur ir par Dz.ligzdu.
http://dailesteatris.tumblr.com/

Atslēdzies hm@

« Atbilde #29 : 2015. gada 24. marts, 12:19:15 »
Traki interesanti lasīt, ko tu , muha , saki "pa klīnisko līniju". Jo izrādi kā tādu jau es pati vērtēšu, bet patīkami dzirdēt, ka režisors  medicīniskā līniju un atbilstību nav nogrūdis malā !  ( tāpat kā Ārsta piezīmēs viņi tikās ar ārstiem, lai "ieietu fīlingā" . Diez, šoreiz arī kaut kas tāds bija sagatavošanās procesā?)

Pamanījāt? Dt izveidota lapa ar nosaukumu "Fokusgrupa". Tur vairāki cilvēki regulāri rakstīs savus iespaidus par izrādēm. Šobrīd tikai par Dzeguzi, bet būs par jaunajām un arī par vecajām izrādēm. Nav jau zināms, kā tas izvērsīsies un kāda ilgtspēja būs, bet viens ir skaidrs - Morkāna tekstus varēs lasīt kā mākslas darbus.

http://dailesteatris.tumblr.com/