Autors Tēma: Atkal par drošību - šoreiz satiksmes drošību  (Lasīts 3307 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Atkal par drošību - šoreiz satiksmes drošību
« : 2015. gada 24. marts, 21:37:32 »
Lasu, ka Latvija 1. fui vietā ceļu negadījumu ziņā ar visvairāk cietušajiem. Vienā citā tēmā dabūju pārmetumus, ko es te ar savu ārvalstu pieredzi bāžos.
Tad nu jautājums - kā jūs redzat risinājumu, ko iesakāt, lai samazinātu negadījumus un bojāgājušos uz  ceļiem?
P.s. negarantēju, ka atkal nepadalīšos ar manuprāt labu pieredzi, kas būtu jāpārņem.

Atslēdzies kvadra

Re: Atkal par drošību - šoreiz satiksmes drošību
« Atbilde #1 : 2015. gada 24. marts, 23:40:42 »
Gadījumus, kad apmet kūleni un nositas apdzērušos jauniešu kompānija, manuprāt, ne ar kādiem likumiem novērst nav iespējams. Kāda sabiedrība, tādi autobraucēji, un idiņu ar vienu rievu pierē pie mums diemžēl netrūkst.

Ko varētu mazināt ar sabiedrības izglītošanu, tas ir - gājēju nobraukšanu pa tumšām ceļmalām un uz gājēju pārejām. Vispirmām kārtām jābeidz tā noziedzīgā sociālā kampaņa, kas nu jau 20gadus sludina gājēju tiesības, tiesības, tiesības (tik nepasaka, kur tās tiesības iebāzt, kad būsi ar birku pie kājas), aizmirstot pieminēt pienākumus - apskatīties un pārliecināties par drošību, kas, starp citu, pat CSN ir rakstīts. Kādreiz skolā bērniem mācīja - pirms šķērso ielu, SKATIES! Tagad - ej, tev ir TIESĪBAS! Nu tad arī slāj tāds akselerāts - kapuce galvā, tamponi ausīs - taisni zem riteņiem.

Treškārt, vismaz Rīgā satiksmes organizācija ir tāda, ka, šķiet, to radījis zvērināts kaitnieks cilvēknīdējs - izdarīts viss, lai maksimāli satiksmi sabiezinātu un apgrūtinātu. Aizbraucot kaut vai tepat kaimiņos uz Viļņu, sirds aptekās no skaudības, cik pie viņiem ir viegli un ērti braukt, bet mums viss, piedodiet, čerez žopu, vieni vienīgi aizliegumi.

Ceturtkārt, ja es kaut kur pa gabalu redzu stāvam CP ekipāžu un vēl varu paspēt kaut kur nogriezties, es to daru, jo tās vienīgā funkcija ir oficiāls rekets pēc principa "bijis tik cilvēks, pants atradīsies". Šorīt paveicās - pamanīju laicīgi.

Ak nu jā, pie mums "cīnās par satiksmes drošību" vienīgajā veidā, uz ko ir spējīgi - ieviešot arvien nejēdzīgākus ierobežojumus un arvien augstākus sodus. Kas rada neko citu, kā vien pretēju efektu. Personīgi man tas ir RIEBUMS pret sistēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2015. gada 25. marts, 08:09:54 »
Pašsaglabāšanās instinkta iztrūkums? Smadzeņu iztrūkums? To nevar labot.

Šorīt braucam uz darbu. Gabaliņš starp 2 krustojumiem, kur ir luksofori nav baigi liels. Bet nē - māmuķis savu divgadnieku velk pāri (pat nevis nes, bet velk) tieši pa vidu. Ko tas bērnam iemāca?
Babulim līdz luksoforam 10m. Nē, šis gaida, kamēr 2 joslas apstājas pie sarkanā, lavierē cauri. bet, uz konkrētā ceļa ir vēl viena josla - sabiedriskajam, kura ir nosacīti tukša, jo sabiedriskais neiet tik bieži, bet no rītiem to mēdz izmantot ērgļi-lidotāji, kas "ātri ātri, kamēr poliči ap stūri neparādās" šaujās cauri, jo tak brīva un tukša... Nu nebrīnīšos, ja babulim tas 1x beigsies kā beigsies..

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2015. gada 25. marts, 08:13:53 »
pasaules lāpīšanu, kā zināms, vislabāk sākt un beigt ar sevi. ne tam māmuķim ko iestāstīsi, ne tam ērglim lidotājam, kamēr beikc nebūs.

p.s. bet es vēl atceros, kā Austrumvācijā brīnījos, kā mašīnas gājējus palaiž... likās, eh, pie mums tas nav iespējams... Nepagāja nemaz tik ilgs laiks, un bija iespējams. mainās jau domāšana, tikai lēni...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 25. marts, 08:33:25 »
Piedošan, bet es ielu šķērsoju pie luksofora, pa gājēju paŗeju. skatos pa labi un kreisi. bērnam mācu un lieku darīt to pašu, kā arī stāstu kādi lohi ir tie, kas tā nedara, bet iet pāri pie sarkanā vai kā pagadās  :evil:

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #5 : 2015. gada 25. marts, 08:54:46 »
Tikai un vienīgi apziņas līmenis!Arī pie sūdīgiem braukšanas apstākļiem nav jāuzvedas riebīgi.
Vienmēr jau liekas ,ka tie citi ir muļķi un noteikumu pārkāpēji,bet mēs katrs esam *tas cits* pārējo acīs.Ja vien jebkurš spēs pats sevi kontrolēt un padomāt arī par citiem,tad problēma izzudīs.Līdz tam vēl tāls ceļš ejams,jo šobrīd ļaudis māk saskatīt tikai to-ko tie citi dara šķērsām.Un veltīgi,ir jāsāk ar sevi!Kultūru nemāca ne ārzemes ,ne pašmāju cēesdēdisti,tā nāk no iekšām.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #6 : 2015. gada 25. marts, 09:33:02 »
no debīliķiem uz ceļa neviens nav pasargāts ! laikam vēl vairāk nobraukto cilvēku uz gājēju pārejām ir tikai Krievijā ! un tad vēl tie pusmuļķi žurnālisti - gadījums no dzīves- divi džeki satikās , izdomāja apslacīt notikumu , aizgāja ar kājām uz krogu (mašīnas atstāja mājās, jo gribēja kā labāk ), iedzēra un devās mājās . uz gājēju pārejas , pie zaļās gaismas viņiem uzbrauca auto
un avīžu pirmie kliedzošie virsraksti bija , ka - upuri bija lietojuši alkoholu !!! jo tas virsū uzbraucējs bija kkād čiekurs vai čiekura dēls . bet , ja par drošību - arī pirms gājēju pārejas skatos divreiz un , ja nav pārliecības , ka paspēšu pārvilkties laicīgi , tad labāk pagaidu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2015. gada 25. marts, 09:43:47 »
no debīliķiem uz ceļa neviens nav pasargāts ! laikam vēl vairāk nobraukto cilvēku uz gājēju pārejām ir tikai Krievijā ! un tad vēl tie pusmuļķi žurnālisti - gadījums no dzīves- divi džeki satikās , izdomāja apslacīt notikumu , aizgāja ar kājām uz krogu (mašīnas atstāja mājās, jo gribēja kā labāk ), iedzēra un devās mājās . uz gājēju pārejas , pie zaļās gaismas viņiem uzbrauca auto
un avīžu pirmie kliedzošie virsraksti bija , ka - upuri bija lietojuši alkoholu !!! jo tas virsū uzbraucējs bija kkād čiekurs vai čiekura dēls . bet , ja par drošību - arī pirms gājēju pārejas skatos divreiz un , ja nav pārliecības , ka paspēšu pārvilkties laicīgi , tad labāk pagaidu.
ciekuri un viņu dēli ir atsevišķa diskusija...

bet tie gājēji arī kretinē, kas apstājas pie pārejas un tad minstinās turp un atpakaļ - nevar saprast ies pāri vai nē... un daži paminstinās un tad tomēr metas pāri. Ja ietu konkrēti ar ātrumu pa paredzamu trajektoriju, autovadītājam būtu vienkāršāk.

Un tad vēl tie, ka o, jā, man te pāreja un es te iešu... a to, ka ir tumšs, pats melnās drēbēs un pārejas zīme tumsā ne visai manāma... nē, nu priekšroka pēc CSN ir, bet savu taisnību var nākties pierādīt no slimnīcas via kapiem

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2015. gada 25. marts, 09:56:41 »
Un dzen stresā autovādītājus, jo nav skaidrs vai tu tur mīcies (un demonstratīvi lūri visur kur, ne braucošo auto virzienā, lai viņi nepadomātu, ka gribi iet pāri un viņiem būtu jāstājas) jo kādreiz gribēsi tikt pāri vai arī vnk pa tuvu pie ielas esi pienākusi. Ja taisies iet, dari tor skaidri zināmu, nevis lēkā solis uz priekšu, solis atpakaļ, skats pretējā virzienā, met ar roku, ka brauciet brauciet garām un tad pēkšņi meties uz tās pārejas. Besī šitie neizlēmīgie.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #9 : 2015. gada 25. marts, 10:04:13 »
man gribētos ieviest UK pieredzi uz pārejām - acu kontakts , sveiciens un neviena nobrauktā ! bet pie mums , kad automātiski pasveicināju autovadītāju, uz mani skatījās kā uz plānprātiņu  :rofl: . kad esmu pie stūres , vienmēr palaižu gājējus , ne tikai uz gājēju pārejām ! bet , ja nopietni , visvairāk bail no riteņbraucējiem un stirnām - nekad nevar zināt , uz kuru pusi šausies !

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2015. gada 25. marts, 10:29:52 »
http://www.tvnet.lv/auto/satiksme/553185-riga_vakar_notriekti_cetri_gajeji_viens_nomiris_atras_palidzibas_masina
Es jau neko negribu teikt, bet tā ātri uzmetot aci, pamatā notriec vecākus cilvēkus. Tendence?

« Atbilde #11 : 2015. gada 25. marts, 13:21:02 »
Protams, ka tendence - jaunie ir veiklāki, bet veciem vairs nav ne tā ātruma, ne prāta asuma, lai aprēķinātu - pagūs vai nepagūs. No otras puses, droši vien kājas arī sāp, tāpēc vilkties lieku gabalu līdz gājēju pārejai arī negribas. Man pašai vecāki stāstīja, ka viņus gandrīz nobraukuši, jo viņi nebija pamanījuši, ka vietā, kur agrāk bija neregulētā pāreja, tagad ir uzlikts luksofors un netīšām bija spērušies pāri pie sarkanā. Diemžēl gadi dara savu.         
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2015. gada 25. marts, 13:33:27 »
Par babuļiem jau agrāk bija kādā tēmā. Tu šo nenobrauc pilnīgi neatļautā šķērsošanai vietā, metot pa mēmajiem, ta ne paldies pateiks, bet vēl pa kapotu ar ķeseli... Vai ierauga trmavaju, pāri zālienam, paŗi barjerai, ar tīkliņu pa galvu velosipēdistam kas smuki brauc gar ielas malu (pēc visiem CSN)... IMO, te būtu jāskata arī pieskaitāmības & pieskatīšanas jautājums - milzu soc. prlbēma, kam resursu reāli nav, nebūs un, iespējams, nevajag arī ņemt tos nost kam citam...
Un CSN būtu jāmāca VISIEM, arī tiem, kas nevada transportlīdzekļus, un regulāri jāatkārto. Kaut Ugunsgrēkā daži būtisk ipanti jāielik, ka lūk tēls tāds un tāds gāja pāri ielai neatļautā vietā un šo nonesa... ar visām izmaksām un jur. peripetijām. Par to vien veselu sezonu varētu noklāt (pa starpu jau zināmo tēlu pers. attiecībām).
Sak, bērnus līdz 7g nevarot pat uz mirkli 1us atstāt... Ta šādi babuļi nx bīstamāki sev un citiem par vidēju 6gadnieku, aber 10gadnieks uz tā fona vsp jau tāaads inteliģents...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #13 : 2015. gada 25. marts, 13:58:49 »
Satiksmes noteikumus patiešām būtu no sirds un daudz jāmāca, lai ļautiņi atcerētos, pa kuru ceļa pusi jāiet, kā jāšķērso ceļš utt.

Bet ko līdz, ja ļautiņi autovadītāja apliec. dabūjuši, bet tāpat brauc kā nejēgas? Ko darīt tikko šofera tiesības dabūjušam cilvēkam uz ceļa, ja viņš ievēro satiksmes noteikumus un nepārkāpj atļauto braukšanas ātrumu, arī ne par "atļautajiem" 10 km/h, bet visi nesas viņam garām un bīstami apdzen? Ko darīt? Atbildes nav...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2015. gada 25. marts, 14:04:25 »
man gribētos ieviest UK pieredzi uz pārejām - acu kontakts , sveiciens un neviena nobrauktā ! bet pie mums , kad automātiski pasveicināju autovadītāju, uz mani skatījās kā uz plānprātiņu

Tad man ir individuālais UK. :D Es tā jau sen sen daru! Kopš pie stūres sāku sēdēt un samācījos pamāt ar roku, ja mani palaiž. Nu i automātiski arī kājām ejot tas pats. Acu kontaktu neprastiet - es ar savām kuslajām blisenēm tajā miesaskrāsas plankumā aiz atspīdoša stikla acis saskatīt nevaru!
Uz mani neviens neskatās kā uz kaut ko tāāāādu. Mož es to vienkārši neredzu?  :rofl:
Es visu atceros, Ričard...