Autors Tēma: kopdzīves likums  (Lasīts 29744 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Re: kopdzīves likums
« Atbilde #165 : 2015. gada 27. marts, 17:42:47 »
Beidzot kaut kas prātīgs arī - tātad ir nevis jāsludina ka homo ir pareizi, bet jāmeklē kā mūsdienu zinātne var homo pataisīt par normāliem hetero. Pareizāk sakot - izskaust tādu homo, pec būtības.

A Tu domā, ka viņi grib izskausties? Tad tak vairs nebūs Īpaši! Kurus visi Diskriminē... Un kuri var atļauties puspliki gājienus rīkot, visādi izpildīties, bet šādus demoralizējošus gājienus aizliegt nedrīkst, jo tad tak aizliedzēji būs Plebeji Homofobi! :D

Es visu atceros, Ričard...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #166 : 2015. gada 27. marts, 17:54:01 »
Vai arī tagad varētu būt kādas modernas brilles, kas "redz" clv paša vietā - kā google glass un nolasa kāda krāsa ir luksoforā.

Beidzot kaut kas prātīgs arī - tātad ir nevis jāsludina ka homo ir pareizi, bet jāmeklē kā mūsdienu zinātne var homo pataisīt par normāliem hetero. Pareizāk sakot - izskaust tādu homo, pec būtības.
Nu jau saakas no fantastikas pasaules. Veel pataisiit visus blondus ar zilaam aciim.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #167 : 2015. gada 27. marts, 18:02:59 »
Vai arī tagad varētu būt kādas modernas brilles, kas "redz" clv paša vietā - kā google glass un nolasa kāda krāsa ir luksoforā.

Pluto, tas IR aizvainojoši.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #168 : 2015. gada 27. marts, 18:33:46 »
Khm. Diskusijās tēma tātad bija - kopdzīves likums. Mēģinām nenovirzīties ārpus tēmas - likumi; kā tie ietekmē dzīvi un kopdzīvi.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #169 : 2015. gada 27. marts, 18:40:50 »

Nu šis jau ir pagalam interesanti - vai visi hetero ir normāli? Ja man būtu burvju vara, kas parvērš hetero, kuri sit sievas, dur vīrus, spīdzina bērnus un nosit dēļ zapcburkas, par normāliem !!! homo, nedomātu ne mirkli.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #170 : 2015. gada 27. marts, 18:42:47 »
bzz.. atgriežamies pie tēmas, ja kāds vēl to atceras.

Atslēdzies tex

« Atbilde #171 : 2015. gada 27. marts, 19:05:58 »
Likumā ir noteikts, uz kādu daļu var pretendēt neatraidāmie mantinieki - šķiet, tā bija puse no kopējās mantojuma vērtības? Tātad puse paliek tam, kas norādīts testamentā, otru pusi var savākt neatraidāmie mantinieki.
Nē, ja apstrīd testamentu, tad dabū tikai neatraidāmie. Cita lieta, ka daudzi nezina, ka var apstrīdēt. Neatraidāmie vienmēr dabū, noformē, uz ko gribi.
Lūk, tieši tāpēc testamentu pie notāra un ar lieciniekiem, nevis papīrītis mājas kārtībā. jo tādu grūtāk apstrīdēt, bet dārgāk noformēt...

Apstrīdēt, protams, var jebko, bet lielāka varbūtība, ka tādu tiesa atstās spēkā

Atslēdzies tex

« Atbilde #172 : 2015. gada 27. marts, 19:11:23 »
A vai tad tas nav taisniigi, ka Ilziite sanjem pusi, bet otru pusi Anninjas meita manto? Vai tad tie neatraidaamie var buut arii, piemeeram, Anninjas braalis, maasa? Tas attiecas arii uz hetero paariem. Kaa tur ir peec likuma?
Man viena draudzene diezgan ilgi dziivoja ar vienu vecaaku viirieti, beernu vinjam it kaa nebija, bet maasa gan. Vecim visaadi iipashumi - lauku maaja, zeme, Riigas dziivoklis. Vinjsh uzrakstiija testamentu un visu noveeleeja manai draudzenei, vinja aizbrauca uz aarzemeem straadaat, vinjsh nomira. Es tagad neesmu kontakteejusies ar vinju, bet tolaik vinja uzskatiija, ka viss pieder vinjai, un vinja tos iipashumus paardos. A kaa buutu, ja taa vecha maasa pieteiktos uz mantojumu?
Ja Anniņai ir meita (any bērni), tad OK. Bet te bija runa par Anniņu un Ilzīti, kurām bērnu nav, bet Anniņai ņemot pēkšņu galu, manto Anniņas vecāki (ja kāds ir dzīvs, ja vecāki nav dzīvi, tad to vecāku mantinieki, lasi Anniņas brāļi un māsas...). Kuri, iespējams, Anniņu neieredzēja tieši dēļ orientācijas un ar kuriem arī viņa vai nu neuzturēja kontaktu vai vēsu un minimālu...
Un jā, ja viņiem vēl izdodas veiksmīgi apstrīdēt testamentu, tad Ilzīte paliek vsp bez nekā...

Neatraidāmi ir LAULĀTAIS un lejupejošie (t.i. bērni), ja to nav, tad augšupejošie (vecāki). Ja Anniņa varētu sareģistrēties ar Ilzīti, tad visu pēc likuma mantotu Ilzīte.

Atslēdzies tex

« Atbilde #173 : 2015. gada 27. marts, 19:15:20 »
Baidos, ka situācijā, kad Jurītis ir kļuvis par Jūlīti un dzīvo kopā ar Lienīti, bet Lienīte atstiepj pēdas, tik un tā uzziedēs neatraidāmā Elizabete, ko Jūlīte ir uztaisījusi, kad vēl bija Jurītis, bet meitiņa kopā ar māmiņu tādu Jūlīti, kas bijusi Jurītis, nav gribējusi redzēt ne acu galā. Līdz uzpeldējis mantojums villas izskatā.
Esi uztaisījis mantinieku, tad tas arī mantos. Tāpat kā jebkuriem vecākiem, kas sataisījuši ārlaulības bērnus. Pēc tādu nāves formālā ģimene var būt dikti pārsteigta par mantinieku skaitu :D

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #174 : 2015. gada 27. marts, 19:19:34 »
Beerzinjonkulium arii taa buus.. Oficiaali min tikai 3 beernus, bet esot arii aarlauliibas. Tad tiem neatziitajiem buus vienaadas tiesiibas uz mantojumu ar atziitajiem?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #175 : 2015. gada 27. marts, 19:28:45 »
neatziitajiem buus vienaadas tiesiibas uz mantojumu ar atziitajiem?
Ja varēs paternitāti pierādīt.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #176 : 2015. gada 27. marts, 19:35:12 »
Nu ja jau vinjsh it kaa maksaajot uzturnaudu.. Ulmanim arii tagad 1 mantinieks vairaak.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #177 : 2015. gada 27. marts, 19:43:26 »
Ja izmainītu mantošanas tiesību sadaļu civillikumā, varētu arī necepties tik augstos plauktos par kopdzīves regulēšanu. Joprojām uzskatu, ka cilvēkam būtu jābūt tiesībām rīkoties ar savu mantu nāves gadījumā tieši tāpat kā dzīvam esot. Ja es drīkstu šodien to uzdāvināt Anniņai vai Labvēlim, tad kamdēļ nedrīkstu netraucēti (skat.neatraidāmie mantinieki) paust pēdējo gribu?
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 27. marts, 19:51:44 no Spārka »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #178 : 2015. gada 27. marts, 19:49:30 »
Drīksti, bet netaraidāmie tāpat apstrīdēs un dabūs. Un nav svarīgi, kur noformēts, uz lapiņas vai pie notāra, nekādas nozīmes.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #179 : 2015. gada 27. marts, 20:00:37 »
Tad kaapeec vispaar pastaav testamenti, ja visu dabuu neatraidaamie mantinieki? Tad es saprotu taa - ja man ir, piemeeram, deels un arii laulenis nodziivo ilgaak par mani, tad es testamentu varu nemaz nerakstiit, jo vinji taapat visu mantos, neskatoties uz to, ka es buutu gribeejusi, lai mana krustmeita kaadu dalju manto. Ja neatraidaamie apstriid, tad figa tai krustmeitai?