Autors Tēma: kopdzīves likums  (Lasīts 29762 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Re: kopdzīves likums
« Atbilde #180 : 2015. gada 27. marts, 20:03:20 »
Ja nepastrīd neatraidāmie, tad jau viss ok. Gan jau ka neapstrīd kāds. Es tik smalki nezinu, bet pusmāsu sejas tiesā bija filmēšanas vērtas, jo viņas pat neko par mani nezināja!!

Atslēdzies tex

« Atbilde #181 : 2015. gada 27. marts, 20:29:28 »
Tad kaapeec vispaar pastaav testamenti, ja visu dabuu neatraidaamie mantinieki? Tad es saprotu taa - ja man ir, piemeeram, deels un arii laulenis nodziivo ilgaak par mani, tad es testamentu varu nemaz nerakstiit, jo vinji taapat visu mantos, neskatoties uz to, ka es buutu gribeejusi, lai mana krustmeita kaadu dalju manto. Ja neatraidaamie apstriid, tad figa tai krustmeitai?
nevis visu, bet pusi un tikai tad, ja piesakās. Ja veiksmīgi apstrīd testamentu, tad visu. Bet pie notāra rakstīto ar lieciniekiem grūti apstrīdēt. Pusi gan... Nārai paveicās,ka tās pusmāsas negāja uz apelāciju pa vēl pāris instancēm, ja tas tēva testaments pats par sevi nebija apšaubāms - t.i. ka tābijusi viņa pēdējā griba, ka (pa)rakstījis pats un pie pilna prāta. Otrkārt, tām pusmāsām vrb vairs nebija izdevīgi jo vnk katrai no 3 (ja pusmāsas 2as) tika pa 1/3... diez vai virāk ko dabūtu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #182 : 2015. gada 27. marts, 20:35:30 »
Ja izmainītu mantošanas tiesību sadaļu civillikumā, varētu arī necepties tik augstos plauktos par kopdzīves regulēšanu. Joprojām uzskatu, ka cilvēkam būtu jābūt tiesībām rīkoties ar savu mantu nāves gadījumā tieši tāpat kā dzīvam esot. Ja es drīkstu šodien to uzdāvināt Anniņai vai Labvēlim, tad kamdēļ nedrīkstu netraucēti (skat.neatraidāmie mantinieki) paust pēdējo gribu?
Atkal nav tik vnk. Piemēram, ja Tev ir 2 bērni un tu 1am vēl dzīva būdama uzdāvini ģimenes māju, tad otrs var čāpot uz tiesu un prasīt tiesu atcelt to dāvinājuma līgumu, ka pusi mājas grib viņš... Turklāt, savu māju vsp kādam dāvināt/pārdot Tu vari TIKAI ar laulātā rakstisku piekrišanu (ja iegādāta laulības laikā, jo formāli puse ir viņa).  Cita lieta, ja bērni mazi un paši tiesāties vēl nevar un viņu aizbildnis esi Tu pati ... bet iedomājies, kas var izcelties, ja viņu aizbildnis ir atriebīgs šķirtais vīrs ;)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #183 : 2015. gada 27. marts, 20:35:39 »

Ja man būtu burvju vara, kas parvērš hetero, kuri sit sievas, dur vīrus, spīdzina bērnus un nosit dēļ zapcburkas, par normāliem !!! homo, nedomātu ne mirkli.

Šitos vispār varētu pārvērst par krupjiem un nolaist podā!

Bet, par mantiniekiem runājot- ja nu vecāki, to mantu krādami, ir uz bērnu izglītībām ietaupījuši, vai likuši nebeidzamus biežu laukus ravēt uz senču zemes- kāpēc lai bērniem nekas no tā netiktu galā?

Atslēdzies tex

« Atbilde #184 : 2015. gada 27. marts, 20:45:44 »
neatziitajiem buus vienaadas tiesiibas uz mantojumu ar atziitajiem?
Ja varēs paternitāti pierādīt.
Njā, tur uz tiesu jādeso ātri, jāaizliedz veco kremēt un jāpieprasa DNS paraugs?... Ja pēc dokumentiem nav tēvs, bet bioloģiski ir...
Bet,zinot LV tiesu sistēmu, bez lieliem un labiem galiem likumīgie veco paspēs nokremēt... :( :(

Vsp tas liek domāt, ka tagadējos modernajos DNS laikos nevienu nedrīkstētu kremēt bez DNS parauga paņemšanas. Kas kkur valstiski oficiāli būtu jāglabā to gadu, pa kuru vēl var pieteikties mantinieki.
Likumos tāda opcija nav, bet, ejot laikam līdzi, to vajadzētu.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #185 : 2015. gada 27. marts, 20:46:27 »
Ja nepastrīd neatraidāmie, tad jau viss ok. Gan jau ka neapstrīd kāds. Es tik smalki nezinu, bet pusmāsu sejas tiesā bija filmēšanas vērtas, jo viņas pat neko par mani nezināja!!
Tīri intereses pēc - kā Tu uzzināji, ka mantošanas tiesības stājušās spēkā, tb vecais atstiepies?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #186 : 2015. gada 27. marts, 20:50:54 »
Abonēja Latvijas vēstnesi un pārlapoja sludinājumu sadaļu :D

Pluto

• Viesi
« Atbilde #187 : 2015. gada 27. marts, 20:54:10 »
Tīri intereses pēc - kā Tu uzzināji, ka mantošanas tiesības stājušās spēkā, tb vecais atstiepies?

Kad atstiepjās kāds kuram ir vairāki tiešie mantinieki:

1) 3 mēnešus gaida potenciālos mantiniekus uz pieteikšanos (pie notāra).
2) Ja ir vairāk kā viens mantinieks un tas ir pieteicies - pārējiem tiešajiem mantiniekiem tiek izsūtīts aicinājums pieteikties mantojumam
3) Pat pec tam kad visi tiešie mantinieki ir pieteikušies/atteikušies, 3 mēnešus vel viss ir iesālīts, gaidot vai nepieteiksies kāds netiešais mantinieks.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #188 : 2015. gada 27. marts, 20:54:52 »
Un tā gadiem un tad vienā dienā - jesssssssss !!!!!!!
P. S. Piedod, Nāra ;)

Atslēdzies tex

« Atbilde #189 : 2015. gada 27. marts, 21:00:14 »
Un tā gadiem un tad vienā dienā - jesssssssss !!!!!!!
P. S. Piedod, Nāra ;)
bet vsp uzmanīgi arī ar šo. pirms pieteikties der izpētīt mantojuma sastāvu, ko ir ārkārtīgi grūti izdarīt personai, kas likumiski ir nekas. Likumos arī tas nav paredzēts, kā potenciālajam mantiniekam legāli noskaidrot to sastāvu.
 Jo var gadīties, ka tētuks pirms nāves visu vērtīgo noplītējis un vēl parādus kārtīgus sataisījis. Aber, ja būsi pieteicies, tad nepieņemt to mantojumu (lasi, milzu parādus) vairs nevarēsi...

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #190 : 2015. gada 28. marts, 10:09:07 »
Vai nu visas pa nakti līgumus saslēdza vai kopdzīve ir beigusies :D

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #191 : 2015. gada 28. marts, 10:53:25 »
tex,
**parasti tie obligātie, neatraidāmie ir bērni. Kāds Tev varētu būt iemesls negribēt savu mantu atstāt SAVIEM bērniem? Esi izaudzinājusi riebekļus gatavos, kas tādu māti neieredz? - nu ko sēsi, to pļausi...Gribas uz vecumu šantažēt, ka ja nepienesīs gana lielu ūdenskrūzi ar zemeņu garšu piedevām, tad nedosi mantojumu. Jo no laba prāta šie vsp neko nenestu? .... hmmmm... citādi kāpēc negribēt savu mantu atstāt saviem bērniem?**   
Kādas muļķības Tu spēj savā galvā izfantazēt?!Kas Tev pāri nodarījis?
Vai nespēj iedomāties,ka mantojums tam bērnam nemaz īsti nav vajadzīgs un bērns jau laicīgi to pateicis?Ka  nemaz nepriecājas dabūt uz kakla mantojumu,kurš būs jārauga pārdot,nekādu sevišķu ienākumu no tā negūstot?Plus vēl citas dažādas padarīšanas,kamēr tiks no tā vaļām.

Vai nezini,cik daudzas lauku mājas stāv un sabrūk pēc veco nāves-jo kas ar tām spēj krāmēties,ja neesi ''biezais"?

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #192 : 2015. gada 28. marts, 11:20:16 »
Vai taadaa gadiijumaa neder testaments un netraidaamaa mantinieka atteikshanaas no savas daljas vai pat visa mantojuma?

Atslēdzies tex

« Atbilde #193 : 2015. gada 28. marts, 11:22:23 »
Der

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #194 : 2015. gada 28. marts, 11:40:48 »
A kā vispār ir ar to kopdzīves likumu- tas dod tiesības mantot? Jo tā būtu patiesībā pirmā lieta, kas jāsakārto. Vispār būtu normāli, ja  vienīgo dzīvesvietu un kopīgo iedzīvi varētu mantot visas personas, ar kurām šī dzīvesvieta dalīta. Neatkarīgi no dzimuma un radniecības.