Autors Tēma: Nu uzzīmēsim vēl kādu tēmu...  (Lasīts 11009 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Re: Nu uzzīmēsim vēl kādu tēmu...
« Atbilde #60 : 2015. gada 10. aprīlis, 18:35:52 »
Katrā bd grupā VIENMĒR ir teroristi, parasti 1-2, man ir liela darba pieredze un zinu - katrā grupā un klasē, tur neko ar bd maiņu nevar panākt - citur priekšā tāpat būs tādi paši vai vēl trakāki. Tāpat kā jebkurā sabiedrībā.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #61 : 2015. gada 10. aprīlis, 18:44:15 »
Emocijas. Pavēro, vai viņš priecājas par to pašu, ko citi?  Tu jau rakstīji, ka savelk lūpu par lietām, par ko citi vispār nestresotu? Kā ir ar jēdzienu "sāp"? Vai saprot? Vai smejas par normāliem jokiem, vai tad, ja kāds neveikli nokrīt un sasitas? Man no apraksta domāt, ka emocionālā puse ir kaut kā savādāk vai vājāk attīstīta, jo ar prātu viss ok.  Tomēr vajadzētu gudru psihologu, kas visu šito ietērptu īsākos un skaidrākos vārdos.  Kur atrast, nezinu.
Tētis - a ko tētis par šo visu saka?

Bet patreiz - mēģini izdarīt kaut ko citu, kas tevi pašu iepriecina, nomierina, jo tev pašai būs mierīgāks prāts , jo vieglāk lietas risināsies. Un pats galvenais, ko gandrīz aizmirsu, cik ironiski! Otrs bērns! Nenodari viņam pāri, sak  tev viss kārtībā, man ar brāli jāņemas.
Viss būs labi, varbūt savādāk, nekā tu iedomājies, varbūt ne tik ātri, bet būs labi!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #62 : 2015. gada 10. aprīlis, 18:50:17 »
Nāra., Gan, gan. Var no vilka bēgt un uz lāci uzrauties. Un var arī neuzrauties. Man ir abas pieredzes.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #63 : 2015. gada 10. aprīlis, 19:05:40 »
Tagad puslīdz visu izlasīju, radās viedoklis, protams. Gribi, uzklausi, negribi, ignorē. Tu taču tāpat "padomus neprasi un pie psihologa nesūtīt".
No malas lasot, rodas iespaids, ka bērnam (ja izslēdz medicīniskas problēmas, par kurām negribi dzirdēt) ir uzmanības deficīts un konkrēti viņam veltītas mīlestības trūkums. Ne jau UDS viņam, bet vecāku uzmanības un mīlestības deficīts!
Modelis pēc pašreiz zināmās informācijas  ir tāds - Trix strādā, vakarā pārgurusi, uzmanība vajadzīga i jaunākajam (kam parasti tiek vairāk), i vecākajam (kas jūtas apdalīts), tad nu kaut kā mehāniski tā uzmanība un mīlestība tiek nodrošināta, bet nepilnīgi, plus pa vidu vakariņām jābūt gatavām un sazin kam vēl ne.
Tēvs, šķiet, ir "plakāts pie sienas", jo audzināšanu uzņemas Trix (veikala piemērs). Noteicēja ir Trix, tāpēc bērni ar plāksteriem cilpo vispirms pie Trix, ne tēta. Bīdāms un stumdāms vīrišķis (kas neuzšaus pa pakaļu, ja sīcis pelnījis). Bez viedokļa bērnu audzināšanas jautājumā. Parasti gan ir tā, ka tas tētis mīļāks, kad pārrodas no darba, un mamma apnikusi...
Par vecmāmiņām - viņām mazbērns NAV jāaudzina, tas jādara vecākiem. Vecmāmiņām ir privilēģija mazbērnu lutināt.
Rezumējot, pie psihoterapeita nemaz nebūtu slikti aizdoties. Ja ne bērna dēļ, tad atziņas par sevi pašu un otru pusi var gūt diezgan dziļas.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #64 : 2015. gada 10. aprīlis, 19:07:50 »
Ei, vai nav par traku, mēs taču neko par Trix ģimeni nezinām.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #65 : 2015. gada 10. aprīlis, 19:20:42 »
Un kas manā viedoklī būtu tik traks?
Protams, Trix ģimeni nepazīstu, bet, ja Trix iepostēja savu problēmu, tad domāju, ka grib arī atbildes (kaut gan, visticamāk, ka ne, jo pati vieda).
Un es komentēju no sava viedokļa, kā to redzu pie dotajiem kritērijiem.
Un nav man svešas teorijas par "brīnumbērniem", nav. Tā sliecas domāt ikviena māte, kas nevar ar pašas bērnu tikt galā, sorī.

Atslēdzies reno

« Atbilde #66 : 2015. gada 10. aprīlis, 19:29:22 »
Mana sajūta, ka bērns ļoti neganti reaģē uz mammas nemitīgo saspringumu -ja tu ar vienu aci vaktē, vai metīšu olu, tad metīšu ar.Bet tādā slānī tomēr īsti labi nav. Nezinām jau neko par tēvu - kā viņš reaģē  uz visiem tiem gājieniem? Vai Trix ir tā vienīgā savaldītāja?

Dažreiz paskatos ukraiņu "tata na hata" -apm. tēvs viens pats ar bērniem. Kas notiktu,ja Trix aizbrauktu ar draudzenēm uz pāris dienām?

Atslēdzies Tille

« Atbilde #67 : 2015. gada 10. aprīlis, 19:30:58 »
... nu katrā ziņā ģimenes konsultantiem nevajadzētu apvainoties, kad Trix jūs pasūtīs "куда вам и место" ....

Atslēdzies danu

« Atbilde #68 : 2015. gada 10. aprīlis, 21:52:31 »
....tad kādā jēga šai diskusijai?? Katrs izsaka savu viedokli. Par  situāciju mēs zinām tik daudz, cik un kā TRix te ir uzrakstījusi. Neviens nevienu te neaudzina un neiespaido- vismaz man tā šķiet. Savu viedokli un savu pieredzi jau uzrakstīju.

Atslēdzies tex

« Atbilde #69 : 2015. gada 11. aprīlis, 22:07:16 »
Tā kā man bērnu nav, tad droši varat ignorēt :D
Man gan šķiet, ka viņš vnk ir tāds... Kurš saka, ka mums kkādiem standartiem jāatbilst. Sabiedrība, kam vieglāk pievilkt visus pēc 1 šnites..
un ja kāds pabāž galvu virs ūdens, tad citi ievilks atpakaļ ... kā tur bija tā anekdote ar to katlu: žīdi pacels uz pleciem vieu un tad tas vilks ārā pārējos un izvilktie arī vilks pārējos, krievi, kas izrāpsies, tas izrāpsies, bet latvieši vēl vilks atpakaļ to, kas mēģina izrāpties...

Bet ideja par to, ka trix vjag atvaļinājumu, man patīk.
Kas pa to laiku tiktu salauzts, tāpat nebija vajadzīgs :)
Vajadzētu uz nedēļu vai divām vnk atpūsties. Gan jau godātais tiktu galā.  Kur ir ārsti, kad viņus vajag - piedodiet, bet trixim vajag dajebkādu diagnozi, ar kuru varētu kādu laiku rezidēt slimnīcā vai sanatorijā, jo brīvprātīgi jau ekskursijā nebrauks.
Bet jā, man interesantāk par visu būtu pavērot, kā tas viss attīstītos, ja trix vnk uz pāris nedēļa'm nozustu un atpūstos vai nu viena vai ar draudzenēm ceļojot.
Vrb vajag izdomāt iemeslu. Piemēram, autotūre uz venēciju pēc murano lampām :D

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #70 : 2015. gada 12. aprīlis, 15:43:51 »
Trixi, vēl pārdomām.
Ķīmija. Man pazīstams cilvēks saka , ka viss ir ķīmija. Neizstrādājas kaut kāds savienojums un cilvēks konstanti bēdīgs. Tas tā vienkāršoti un vulgarizējot drusku. Bet precīzi mērķēta , dozēta "ķīmijas" deva var stāvokli ļoti uzlabot. Nelaime tikai tā, ka noteikt visu to grūti. Bet neviens taču nebrīnās par cukura diabētu, ko kompensē ar zālēm.
Un vēl no pieredzes. Kāds mazs puika (4 gadi)bieži slimoja un bija konstanti niķīgs un raudulīgs, neēda šo un neēda šito. Kā tik viņu nedakterēja ĢĀ! Beigās izrādījās, ka viņam pie vienas nieres kaut kas ne tā savienojies, saaudzis, patiesībā viņš visu laiku bija "šmigā" no kaut kā toksiska, kam normāli būtu jāizvadās ārā. Uztaisīja nieru operāciju,laikam vienu nieri šņikt arī, bērns pārmainījās raksturā, visi niķi , raudulīgums, nervozitāte pazuda momentā. Tagad puisis kā Alēns Delons un galvenais ar zelta sirdi un raksturu! Tādu znotu es gribētu.

Bet, protams, to visu atklāja, izmeklēja un līdz operācijai noveda mamma, nevis stulbais ĢĀ , kurš to bērnu pazina no pirmās dienas un tik "stiprināja imunitāti" ar visādiem pīļu sūdiem.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #71 : 2015. gada 12. aprīlis, 15:56:25 »
Protams, Trix ģimeni nepazīstu, bet, ja Trix iepostēja savu problēmu, tad domāju, ka grib arī atbildes

Pirmajā lapā jau uzrakstīju, ka padomus neprasu. :D
Tēma bija domāta ne jau kā problēmas saknes meklējumi, bet kā pļāpa par glorificēto "visu darām kopā ar bērniem" tēmu. :D

Pārējo sarakstīto es vēl pārlasīšu, pirms publicēt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #72 : 2015. gada 12. aprīlis, 16:03:30 »
Bet neviens taču nebrīnās par cukura diabētu, ko kompensē ar zālēm.
Visas slimības ir no nerviem, viens pats sifiliss no prieka. :D

Nepiekritīšu postulātam. Ne diabēts, ne astma, ne vairogdziedzera problēmas, ne asinsspiediens, ne lērums pārējo it kā ar zālēm konstanti apspiežamo slimību nav atkarīgas no zālēm. Nav jāārstē slimība, bet jāizvāc slimības cēlonis no cilvēka. Tās nav interneta gudrības, bet pieredze.
Tikai man ir konkrēts apburtais loks - nav spēka neko meklēt un mainīt, jo visas spējas nosūc ikdienas mēsli. Izrauties "čerez ņemogu" nevaru, jo es jau kustos "čerez ņemogu".
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #73 : 2015. gada 12. aprīlis, 16:06:50 »
Trix, par "visu darām kopā" patiesībā nav daudz ko teikt. Nu neskriesi pusmaratonu kopā ar piecgadnieku, ne viņam fiziskais, ne garīgais priekš tā.
Kopā var darīt tikai tik, cik bērns attiecīgā vecumā VAR izdarīt.

Un tad vēl "visur ejam kopā". Man ne vienu vien koncertu ir samaitājuši brēcoši sīči, ko vecāki atstiepuši līdz un stāsta viņiem, skaļi čukstot cik skaista mūzika, radina no mazām dienām, tā sakot.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #74 : 2015. gada 12. aprīlis, 16:25:42 »
Trix, noliec visus padomus plauktā, lai nostāvas. Lai arī reizēm asi, reizēm ne par tēmu, un vēl katra no sava zvanu torņa (s svoei kolokoļni) piedevām, bet meitenes gribēja palīdzēt.

Tu jau pati saki 'Cerez nemogu", noliedz malā drusku bērnu problēmas un pārmaiņas pēc pievērsies tam "cerez nemogu". Un varbūt pa šadu it kā aplinkus ceļu, kaut kas uz priekšu pavirzīsies.