Autors Tēma: Nu uzzīmēsim vēl kādu tēmu...  (Lasīts 11054 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Nu uzzīmēsim vēl kādu tēmu...
« : 2015. gada 09. aprīlis, 11:54:28 »
Necūkošos indīgo sildīto ēdienu tēmā, uzzīmēšu jaunu pļāpu tēmu. :D

Nomade man tā politkorekti piezīmēja:
"Bet tici man, "darot kopā", tu laiku neķēzi. Man vecākā tagad visu laiku pārmet, ka nav bijis ļauts ar mammu kopā virtuvē tusēt."

Par šito es joprojām nevaru saprast - smieties vai raudāt. Reiz sensenos laikos, kad man vēl bērnu nebija, es biju piesūkusies ar lērumu labu padomu - to skaitā arī par kopīgu darbošanos virtuvē un citur no knapi divu gadu vecuma utt. Toties dzīves realitāte šos jaukos teorijas postulātus vienu pēc otra izsmērē pa sienām (burtiski). Nu nav visi bērni lietojami šīm izpriecām.

Organizēju pankūkas, sīks tinas apkārt - es arī gribu! (Otrs tajā laikā laikam vēl "aiz restēm" tupēja un trusim ausis grauza). Super! Bruņojamies ar pacietību un uz priekšu! Ņemam olas, paskatāmies, papētām, es vienu sasitu, otru ar sīka rociņu, lai pamēģina, visu izpētām. Saku - tagad tu sit olu pret bļodas malu! Sīks paskatās acīs un blaukš! pret sienu. Konkrēti un tīšām. Savācu ķeskas. Bērsim miltus. Parādu, kā ar karoti no pakas izķeksēt, dodu, lai pats ņem. Izvelk karoti miltu un hrjas! pret griestiem... Ņemam pienu. Saku - lūdzu, paņem no ledusskapja, atnes! Izņem un ar visu spēku skalina. Hrens zina, vai pudelei korķis ir normāli aizskrūvēts - ne es vienīgā pienu dzeru. Stāstu, lai atlidina man to pudeli kā lidmašīnu - tā lēnām un mierīgi. Paskatās uz mani un krata vēl trakāk...
Scenārijs ar dažām niansēm atkārtojas katru reizi, kad mēģinu kaut ko ar viņu kopā darīt.

Ja tas bērns man būtu vienīgais, droši vien sēdētu uz antidepresantiem un uzskatītu sevi par nekam nederīgu māti.

Bet ir, ar ko salīdzināt.
Smeļam ūdeni no baseina, lejam lejkannās. Viens smeļ ar krūzi un šļāc aptuveni lejkannas virzienā, otrs smeļ ar krūzi un mēģina trāpīt caurumā. Protams, līst garām - prakses vēl nav, bet cilvēks mēģina. Lasām kartupeļus - viens paņem trīs kartupeļus uzmet gaisā un paziņo, ka vairāk negrib, otrs lasa un nes uz spaini. Mazgājam traukus. Viens šļūkā ar švammi pa škīvi, mēģina apgriezt otrādi un nomazgāt šķīvim dibenu, otrs samērcē švammi zem krāna un izspiež visu uz grīdas... Velku naglas no dēļa, šiem arī vajag. Atstāju viegli izvelkamu, iedodu knaibles, parādu. Viens atspēries velk naglu, otrs paņem knaibles un baksta brālim acīs...

Bazars ne jau par to, ka nemāk, ka nesanāk. Tam es esmu gatava. Bazars ne jau par to, ka gribu no bērna vecumam neatbilstošu rīcību - šis citās jomās ieliek gadu vecākiem, bet gadu jaunāks bērns dara to visu, ko šis "nemāk". Kas ir cēlonis, kas ir sekas un kā tas iet kopā, viņam bija skaidrs jau tajā vecumā, kad citi vēl sūkā grabuli un saka bē. Taču tīšai destruktīvai darīšanai par spīti otrādi manu nervu nepietiek.

Uzreiz disklaimeris - ar šito destruktīvistu ir gana bijusi darbošanās agrā bērnībā, otrais ir šad tad atstāts savvaļā, lai tikai vecākajam, nabadziņam, nepietrūktu uzmanības.

Nevar gaidīt no egles ābolus. Kaut ko ar to bērnu var sākt darīt tikai tagad - gandrīz piecu gadu vecumā. Līdz šim - bezjēdzīga un riskanta laika un materiālu ķēzīšana. Tik bagāta es neesmu, lai 3/4 ēdiena izsmērētu pa grīdu un reizi pusgadā taisītu mājā kapitālo remontu, un tik lielā bezdarbībā arī ne, lai varētu 4 stundas pierunāt bērniņu izdarīt kaut ko daudzmaz kārtīgi. Tad viņam vajadzēja kaut kādus Šleserus izvēlēties par vecākiem.
Priecājos vismaz par to, ka mājās ir vesels kaķis un veseli bērni. Veseli - tādā nozīmē, ka vienā gabalā, bez redzamām traumu pazīmēm un ar visām acīm.

Tā ka davai nevajag par "darīsim kopā" kā absolūto aksiomu. :D

Un nē, padomus neprasu. Visu to, ko kāds var ieteikt, es jau esmu pārmēģinājusi. Pie psihologa un uz bāriņtiesu arī varat nesūtīt. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

Re: Nu uzzīmēsim vēl kādu tēmu...
« Atbilde #1 : 2015. gada 09. aprīlis, 11:57:37 »
Tas, ka bērni ir dažādi, nav noslēpums nevienam, kam ir vairāk par vienu :)

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #2 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:03:11 »
mans bērns nekad nav iedomājies mest olas pret sienu vai miltus pret griestiem. pat ja mēs kaut ko kopā daram.
un es sevi neuzskatu par stingro māti, kura neko neļauj darīt.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:03:24 »
Nja. Laikam jāatsauc tēma par manu nevaldāmo viesuli, jo salīdzinot ar šo aprakstu, man ir eņģelis virtuvē. Tiesa - darbus dodu elementārus, un tādus, kas patīk (katlā iebērt kaut ko, olas sakulstīt, frikadeles taisīt un laist katlā utml), jo negribu nokaut to prieku jau ar pirmajiem soļiem.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:06:58 »
bērni ir dažādi
Cien.Piafa un Afrora :)
Pierakstiet šo un pieglabājiet brīdim, kad jums būs vairāk par vienu. Likums attiecas arī uz pozitīvām lietām.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #5 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:08:33 »
man vairāk nebūs, bet tas nenozīmē, ka es ar smaidu noskatos, kā tas vienīgais man pieķēza māju
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:10:19 »
es ar smaidu noskatos
Kur ir izlasāms, ka Trix tā dara?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:25:03 »
bērni ir dažādi
Cien.Piafa un Afrora :)
Pierakstiet šo un pieglabājiet brīdim, kad jums būs vairāk par vienu. Likums attiecas arī uz pozitīvām lietām.
Cien. Spārka :)
Atļaušu to prieku pie vajadzības man atgādināt un iebāzt degunā. Cerams, pa gadiem neaizmirsīsies ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:31:11 »
trix, viņš sajūt tevī radniecīgu dvēseli un cienīgu pretinieku

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:31:43 »
Tiesa - darbus dodu elementārus, un tādus, kas patīk, jo negribu nokaut to prieku jau ar pirmajiem soļiem.
Tur jau tas pods, ka grib to vai šito, pats prasa, ļauju un parādu, kā ērtāk un pareizāk. Bet izpildās pilnīgi šķērsām. Ne jau es lieku darīt to, ko nevar un negrib (izņemot savas istabeles grīdas savākšanu vakarā :D). 

tas nenozīmē, ka es ar smaidu noskatos, kā tas vienīgais man pieķēza māju
Pirmo palagu izmērīji? :D Ja es pilnu darbību aprakstu ierakstīšu, Tu līdz galam neizlasīsi. :D
Cūkot lietas, māju un ēdienu netiek ļauts. Un netiks. Ko var bojāt, to izpētām. Visu, ko taisu, parādu, pastāstu; cik var, dodu pamēģināt. Ja kaut kas notiek, pasaucu, lai paskatās (kaimiņiem sīktraktors ar zemes frēzi pa pagalmu drasēja - izstiepu sīkus, lai paskatās, kas tur notiek - ne katru dienu tādi te rosās).

Bet ar visu to man šitādu "kopdarbu" situāciju pilna cepure. Ravēju zemenes. Sīks pienāk - ko es darot. Saku - ravēju zemenes, izstāstu, ko tas nozīmē. Šis arī gribot. Parādu, kurš ir zemeņu stāds (milzīgs un trekns), kuras ir sliktās nezāles (sīkas) - atšķirība nepārprotama. Nākamā darbība? Vienā rāvienā treknā zemene tiek izrauta no dobes...
Paldies, protams, neteicu.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #10 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:35:22 »
Ak tu mī un žē, kas par palagu. To visu nelasīju, nav pacietības.
Mana piezīme ir/bija par manu ģimeni, manu pieredzi un secinājumiem. Kā jaunai un strādājošai māmiņai nebija laika un ne visai gribēju, ka sīkā līdzdarbojas, jo tas sanāca, protams, lēnāk, ne tā, kā man patiktos, da i bez pirkstā iegriešanas neiztika. Ēdiens gan netika ne cūkots, ne ķēzīts, ne pret griestiem lidināts. Un tad, kad vēlāk es pati teicu, nāc un palīdzi, man atbildēja - nē, negribu, tev labāk sanāk. Vot šitādu kompleksu sagādāju vecākajai.
Ar jaunāko uzvedos pilnīgi atšķirīgi, pie ēst gatavošanas piedalījās gandrīz vienmēr un no 2 gadu vecuma patstāvīgi ar nazi rīkojās. Kā nu tā desa rosolam sanāca, tā sanāca ... apēdām tāpat  :rofl:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:38:19 »
Konspekts.
Runa nav par to, ka mēģina un nesanāk - to es saprotu, tā man otrais dara -, bet par to, ka viss tiek sacūkots pilnīgi nesakarā, pat nemēģinot.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #12 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:38:50 »
Tiesa - darbus dodu elementārus, un tādus, kas patīk, jo negribu nokaut to prieku jau ar pirmajiem soļiem.
Tur jau tas pods, ka grib to vai šito, pats prasa, ļauju un parādu, kā ērtāk un pareizāk. Bet izpildās pilnīgi šķērsām. Ne jau es lieku darīt to, ko nevar un negrib (izņemot savas istabeles grīdas savākšanu vakarā :D). 

tas nenozīmē, ka es ar smaidu noskatos, kā tas vienīgais man pieķēza māju
Pirmo palagu izmērīji? :D Ja es pilnu darbību aprakstu ierakstīšu, Tu līdz galam neizlasīsi. :D
Cūkot lietas, māju un ēdienu netiek ļauts. Un netiks. Ko var bojāt, to izpētām. Visu, ko taisu, parādu, pastāstu; cik var, dodu pamēģināt. Ja kaut kas notiek, pasaucu, lai paskatās (kaimiņiem sīktraktors ar zemes frēzi pa pagalmu drasēja - izstiepu sīkus, lai paskatās, kas tur notiek - ne katru dienu tādi te rosās).

Bet ar visu to man šitādu "kopdarbu" situāciju pilna cepure. Ravēju zemenes. Sīks pienāk - ko es darot. Saku - ravēju zemenes, izstāstu, ko tas nozīmē. Šis arī gribot. Parādu, kurš ir zemeņu stāds (milzīgs un trekns), kuras ir sliktās nezāles (sīkas) - atšķirība nepārprotama. Nākamā darbība? Vienā rāvienā treknā zemene tiek izrauta no dobes...
Paldies, protams, neteicu.

da izlasīju visu, bet jei bogu nesaprotu kāpēc ja tu bērnam parādi kas un kā (un ko viņš pats grib!) un vēl izskaidro un vēl un vēl .... viņš principā izdara pretēji?
to es nesaprotu.
manējais nedadomātos līdz tādam variantam

Atslēdzies Trix

« Atbilde #13 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:46:25 »
Es arī nesaprotu. Ja saprastu, tēmas nebūtu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:47:00 »
da izlasīju visu, bet jei bogu nesaprotu kāpēc ja tu bērnam parādi kas un kā (un ko viņš pats grib!) un vēl izskaidro un vēl un vēl .... viņš principā izdara pretēji?
to es nesaprotu.
manējais nedadomātos līdz tādam variantam
Manējais dadomājas līdz viskaut kam. Bet tad es mēģinu atcerēties sevi un to, ka arī šobrīd man bieži vien gribās pamēģināt izdarīt lietas, kas neskaitās labi, pareizi un kārtīgi, bet gribās zināt kā tad tas ir, kā skan, cik traki ir jādara, lai sanāktu šaize...

Trix, es šķiroju gribēšanas. Jēlas olas gribētu, bet nedodu. Uz pannas karstā eļļā uzlikt kotletes cepties gribētu, bet neļauju. Mēģinu domāt tos soļus uz priekšu un novērtēt vai un kas tur sanāktu.
Brīvdienās cepšu kūku speciāli viņam, lai viņš var beidzot pamēģināt pats ar maisiņu dekorēt - spiest puķītes utml, jo "ārpusmājasēdamās" kūkas treniņam nedodu. Tad nu vienmēr ir tracis. Tāpēc apsolīju special pasākumu uztaisīt tieši priekš cūkāšanās un mācīšanās :)