Autors Tēma: mēs par Moniku nerunāsim?  (Lasīts 9097 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: mēs par Moniku nerunāsim?
« Atbilde #15 : 2015. gada 10. aprīlis, 15:50:55 »
Psihologjisko dienestu labu vajag, kas shitaadiem smadzenes iegroziitu...

Nevis atteikties no jaa, nebuut ne veseliigaam, shad tad pat kropljojoshaam, terapijaam dziiviibas vaardaa... nee, labaak beigts beerns, nekaa bez vienas kaajas zem celja un ar proteezi... var tak puplakshj novaariijumu dzert un pie tantinjaam iet... un ierasties peec diviem gadiem, beerns pilns metastaaxhu, galeeji novaardzis... tad nu gan- nu, teicaat tak, ka var izaarsteet... rrr...

Atslēdzies reno

« Atbilde #16 : 2015. gada 10. aprīlis, 17:34:53 »
ja bērns aiziet bojā tādēļ, ka vecāki neklausa ārstiem -vai nav kriminālatbildība?

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #17 : 2015. gada 10. aprīlis, 17:43:04 »
Un, ja aiziet bojā, kaut arī klausījuši- kas tad? Kāds ārsts ir gatavs garantēt, ka tik smags bērns izdzīvos? Par dzīves kvalitāti labāk nerunāsim...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #18 : 2015. gada 10. aprīlis, 17:45:06 »
Nav kriminaalatbildiibas... a vajadzeetu... jo vinji nav dariijushi iespeejamo...

Atslēdzies imho

« Atbilde #19 : 2015. gada 10. aprīlis, 18:03:44 »
ja bērns aiziet bojā tādēļ, ka vecāki neklausa ārstiem -vai nav kriminālatbildība?

(3) Katrai personai ir pienākums ziņot policijai vai citai kompetentai iestādei par vardarbību vai citu pret bērnu vērstu noziedzīgu nodarījumu. Par neziņošanu vainīgās personas saucamas pie likumā noteiktās atbildības.
(4) Policijai ir pienākums informēt bāriņtiesu pēc bērna atrašanās vietas par policijas pieņemto lēmumu par nošķiršanu, ja šis lēmums ir pieņemts saistībā ar kaitējuma draudiem bērna vai tās personas, kas pastāvīgi dzīvo kopā ar bērnu, brīvībai, dzīvībai vai veselībai. (C)

aarstiem laikam vajadzeetu zinjot policijai, citaadi pret vinjiem var saakt darboties Kriminaallikums...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #20 : 2015. gada 10. aprīlis, 18:07:22 »
Planeeta zeme izsauc Marsu...

Cilveekam ir tiesiibas izveeleeties vai atteikties no aarsteeshanas... par nepilngadiigu personu lemj vecaaki...

Nekaada policija te neliidzees... liidzeet var tikai iespeeja uz laiku atnjemt vecaakiem tiesiibas... bet tas nerisinaas tik aatri, cik parasti taados gadiijumos vajag...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #21 : 2015. gada 10. aprīlis, 18:34:07 »
Nu, es nezinu, reizēm vecāku instinktos jāieklausās ... (ārstiem tādu nav).
Ja viņiem šķiet, ka ārstēšana ārzemēs bija labāka (saprotamāka, izskaidrotāka, loģiskāka), kas deva rezultātu, tad, saprotams, ka viņi darīs visu, lai mazajai būtu labāk.
Nav tak vecāki kaut kādi sektinieki, kas neļauj ārstiem šito un to. 

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #22 : 2015. gada 10. aprīlis, 19:02:36 »
Blekjis tie vecaaku instinkti... cilveekam ir jaabuut kontaktaa ar sevi, lai ticeetu vinja instinktiem... konkreetie pilsonji (un daudzi citi- izvintjiljajusj)... deformeetaa psihee deformeeti "instinkti"...

Pie kam par to vieniigo gadiijumu- vieniigais gadiijums ar konkreeto nefrotisko sindromu (ar konkreeto gjeneetisko patologjiju)... stingri apshaubu, vai vieniigais nefrotiskaa sindroma pacients vispaar... a tur pa lielam maza starpiiba, vai somu geens vai kas cits to nieri nomaitaajis liidz nefrotiskaa sindroma liimenim...

Ja vecaaki var beegt par savu naudu, lai to dara, briiva izveele... bet valsts liidzeklji gan nebuutu jaateeree uz to, ko tepat var miera veejos izdariit... pietiek beernu, kuriem te objektiivi nevar paliidzeet un liidzeklji vajadziigi...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #23 : 2015. gada 10. aprīlis, 19:04:14 »
Ko tad shie citu dariija, kaa kkaads armijnieks diktee, kaadas albumiina devas jaalieto? Diez ko tas tirlinjsh teiktu, ja doki sho maaciitu kaa jaakaro... gan jau taapat ar izreekjinaashanos soliitu, kaa tagad dara...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #24 : 2015. gada 10. aprīlis, 19:10:22 »
Man domāt komunikāciju problēma. Dakteri vienkāršā valodā ne pārāk gudriem vecākiem NEIZSKAIDROJA, kas var notikt, ja darīs tā un kas ja tā. Bez vārdiem albumīns, dialīze.  Ja būtu skaidri un nepārprotami pateikts, ka pirms operācijas nevar barot, vai tad tie vecāki barotu?

Es saprotu, ka tam vajadzīgs milzu laiks un resursi, bet tā ir liela lieta. Man arī nepatīk, ja man veic kādu procedūru un nepaskaidro ko dara un kāpēc, bet tikai atburkšķ "tā vajag". Es saprotu, ka ārstam tā ir simtu pirmā kāja vai roka, bet man viena no divām!

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #25 : 2015. gada 10. aprīlis, 19:12:13 »
Es kā vecāks pie nosacījumiem, ka:
- ārzemēs bija uzlabojums;
- Latvijā ir krasa veselības stāvokļa pasliktināšanās;

pasūtītu LV ārstus 5 mājas tālāk un atgrieztos ārvalstu mediķu uzraudzībā.

Tik vienkārši. Vecāka instinkts.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #26 : 2015. gada 10. aprīlis, 19:15:18 »
Kaads "uzlabojums"? Nieres izbeidza proteinuureet? Buljlja kaka...

Cik debilam ir jaabuut, lai pirms operaacijas barotu??? Sitiet nost, neticu, ka par to nepateica... a peec aspiraacijas piketeet par ab doshanu- duraki i toljko...

Saku, ka psiho dienestu vajag... kam ir laiks un prasmes ar imbeciliem apieties...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #27 : 2015. gada 10. aprīlis, 19:32:02 »
No kurienes ir izrauts, ka pirms operācijas bērns ir speciāli barots????

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #28 : 2015. gada 10. aprīlis, 19:33:50 »
Nee, tas eediens tur taa netiishaam peekshnji aizkaveejaas... akuuta pilorostenoze...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #29 : 2015. gada 10. aprīlis, 19:34:37 »
Es teiktu- izrauts no pieredzes par vecaakiem, vinju sapraatu un "intuiiciju"...