Autors Tēma: strupceļš  (Lasīts 12738 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Re: strupceļš
« Atbilde #45 : 2015. gada 14. aprīlis, 16:49:59 »
Ja meita mācās, bet tas draugs nē un sēž pie kompja, tad ļoti iespējams, ka attiecības izbeigsies pašas.
Dēļ atšķirīgas izglītības, erudīcijas un atšķirīgiem uzskatiem.

Man meitai vēl nav tas vecums, bet, mēģinot būt godīgs kaut pret sevi, esmu gandrīz pārliecināts, ka nemaz nebūtu sajūsmā, ja meitai uzrastos draugs manā vecumā. Pavisam traki būtu, ja agrāk mūsu ceļi būtu krustojušies... pasaule bieži ir riebīgi maza.

tpu,tpu,tpu ainiņa uzbūrās.

Un atklāti sakot, es savu reakciju paredzēt nespēju. Vai un cik ilgi es nepatiku spētu paturēt pie sevis...

Atslēdzies kniepadata

« Atbilde #46 : 2015. gada 14. aprīlis, 16:50:24 »
Riskēju atvērt blakus tēmu, bet pateikt vajag.

mēs savulaik, audzinot savējos bērnus, viņu draugus nešķirojām pēc ...nu teiksim dažādām pazīmēm..., domājām, ka tas būtu snobiski, ka bērni paši sapratīs, kas ir labs un slikts un izvēlēsies labo (diezgan loģiski likās). DIEMŽĒL, īstenība izrādījās pilnīgi pretēja - bērni izvēlējās sliktāko - sliktākos no iespējamajiem draugiem, pīpmaņus, dzērājus, atkarīgos...tas notika tajā visa noliegšanas vecumā 13-19, kad viss ko vecāki saka dara ir slikts... un tā bija milzīga Dieva gādība, ka viņi tikai mazlietiņ apdedzinājās (katrs savādāk) un šobrīd viss ir kārtībā. 

Un tāpēc ar sievu reizēm pārdomājam, ka, ja tomēr būtu jau agrā bērnībā, kamēr vēl bērns uzticās un klausa, "šķirojuši" draugus - ar šito draudzējies, bet ar šito nē, varbūt daudz kas būtu bijis savādāk... vismaz sirmo matu man noteikti būtu mazāk... :) 

Tur jau tā lieta - vienmēr esmu zinājusi viņas draugus jau no bērnības, bet ka šitāds vecākais brālis tur uzradīsies pat iedomāties nevarēju. un nu jau ir par vēlu. Vai tiešām jūs, kam ap 40, tusētu un dzīvotos ar pusaudžiem, divreiz jaunākiem par sevi?? Tas jau norāda uz kaut ko slimīgu, nepareizu.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 14. aprīlis, 17:08:56 no pitons »

Atslēdzies Broms

« Atbilde #47 : 2015. gada 14. aprīlis, 16:56:20 »
Riskēju atvērt blakus tēmu, bet pateikt vajag.

mēs savulaik, audzinot savējos bērnus, viņu draugus nešķirojām pēc ...nu teiksim dažādām pazīmēm..., domājām, ka tas būtu snobiski, ka bērni paši sapratīs, kas ir labs un slikts un izvēlēsies labo (diezgan loģiski likās). DIEMŽĒL, īstenība izrādījās pilnīgi pretēja - bērni izvēlējās sliktāko - sliktākos no iespējamajiem draugiem, pīpmaņus, dzērājus, atkarīgos...tas notika tajā visa noliegšanas vecumā 13-19, kad viss ko vecāki saka dara ir slikts... un tā bija milzīga Dieva gādība, ka viņi tikai mazlietiņ apdedzinājās (katrs savādāk) un šobrīd viss ir kārtībā. 

Un tāpēc ar sievu reizēm pārdomājam, ka, ja tomēr būtu jau agrā bērnībā, kamēr vēl bērns uzticās un klausa, "šķirojuši" draugus - ar šito draudzējies, bet ar šito nē, varbūt daudz kas būtu bijis savādāk... vismaz sirmo matu man noteikti būtu mazāk... :)

Varbūt un tikai varbūt. Diemžēl, par nožēlu vai par laimi, mēs nevaram izskaitļot dažādus iespējamos scenàrijus.
Tāpat iespējams būtu variants, ka ierobežojot draugu loku, vēlāk, kad ierobežošana vairs nav iespējama, apdedzināšanās būtu krietni sāpīgāka un smagāka.

Atslēdzies kniepadata

« Atbilde #48 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:02:51 »
Man ir tik ļoti skumji, ka viņa savus foršākos gadus, kad vēl nav ne bērnu, ne kredītu, tikai jaunība un sajūta, ka viss ir iespējams, atdod tādam cilvēkam. Nu nevaru es ar to samierināties.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #49 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:04:00 »
Tur jau tā lieta - vienmēr esmu zinājusi viņas draugus jau no bērnības, bet ka šitāds vecākais brālis tur uzradīsies pat iedomāties nevarēju. un nu jau ir par vēlu. Vai tiešām jūs, kam ap 40, tusētu un dzīvotos ar pusaudžiem, divreiz jaunākiem par sevi?? Tas jau norāda uz kaut ko slimīgu, nepareizu.

Sāls nav gados. 40 gadīgs vīrietis var tusēt 20gadnieku bariņā, ja tur ir kaut kādas intereses apakšā. Piemēram, bridžs, tūrisms, kalni.
Man ir pastabila draugu kompānija, kas dažādos jubilejas tusos savācas, kur vecumu līmenis max/min apmēram 15 gadi. Nav ne problēmu, ne interešu šķēru - tur es varu gan ar padsmit gadus jaunāku džeku pļerst par datoriem, dzīvi un kosmosu, gan ar bik vecākiem par to pašu.

Tas, ka 20 gadus jauna būtne pavelkas uz vecāka vīrieša dzīves briedumu un makaroniem, ir normāli. Nu dod viņi to, ko tam skuķim vajag, dod. Pat ja 20+ džekam nav astrofiziķa erudīcijas, pieredzes starpība ir. Un ja skuķim ar tēvu nav paveicies, ir 100% skaidrs, uz ko viņš pavilksies. Dabiski.

Man ir tik ļoti skumji, ka viņa savus foršākos gadus, kad vēl nav ne bērnu, ne kredītu, tikai jaunība un sajūta, ka viss ir iespējams, atdod tādam cilvēkam. Nu nevaru es ar to samierināties.
Nepareizi. Lai izdzīvo nebijušo tēvu savā dzīvē. To viņai vajag vairāk nekā iluzoro brīvību.

Bet Tu saki, ka TEV pat nav par ko runāt ar TAVU VIENAUDZI. IMHO vairāk kā dīvaini. 
Vairāk piesardzīgu padara šis un pārējie it kā starp citu minētie fakti, ko jau atzīmēju.

Rokas nav tetovētas? ;D Ar tumši zilu...
Es visu atceros, Ričard...

daddy

• Viesi
« Atbilde #50 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:05:07 »
Broms, piekrītu. Visa dzīve jau tāda štučka - kā uz plāna ledus...
...ja zinātu, kur kritīs, noteikti paliktu spilventiņu :)   

starp citu - ja tas vecis vecss un nesporto, tad taču viņš ātri nomirs! :) 

a dzīvē visādi iet ...pazīstu sievieti, kura 20 g.v. izgāja pie 20 vai 25g vecāka, kuram jau bija dēls viņas vecumā...viņiem par laimi bērnu nebija, kad viņai bija 40+, tas vecais nomira un viņa apprecēja 30 gadīgu jaunekli (-12 vai pat 15 toč) un pat bērnu no viņa audzina. saka, ka esot laimīga...     

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #51 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:07:12 »
Es varu teikt, ka man tas ir attaisnojies, ka ļoti šķiroju un skaidroju, kāpēc ar draugiem no tādām ģimenēm nevajag draudzēties. No vienas puses ir attaisnojies, jo tiešām ir kopā un draudzējas tikai ar sava t.s.līmeņa(kāds nu ir) cilvēkiem. Mēs, pieaugušie, taču arī tā darām. No otras puses redzu slikto - visus, kas ir neizglītotāki, nabadzīgāki utt - bāž vienā maisā un pat nepūlas iepazīt vai līdzjust vai saprast.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #52 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:13:49 »
Ja meitas draugi bariņā kopā ar šo vīrieti, tad kaut kas viņus tur kopā, ne jau aiz pieklājības viņš tiek pieņemts.

Atslēdzies kniepadata

« Atbilde #53 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:14:12 »
Tā kā kopā nedzīvojam, tad tās reizes, kad tiekamies, ir tematiskas - nu, Lieldienas, Ziemassvētki, kad ir padaudz viesu un es nevaru laiku veltīt tikai viņiem. Un, atklāti sakot, ne es ne viņš pēc tādām sarunām nealkst. Ko ta mēs apspriedīsim, likteņa ironijas citātus? Naudas maiņas mūsu dzīvē?
Tetovēts nav. Man šķiet.
Nu nezinu, es 20 gadu laikā iekārtoju dzīvi, dzemdēju bērnus, mainīju darbus, labiekārtoju mājas. Viņš? Man šķiet, neko. Ir, patiešām ir personas, par kuriem google klusē.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #54 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:15:07 »
Man ir visādi draugi, un maniem bērniem arī. Draudzēties nenozīmē akli kopēt un pārņemt visu slikto. Neesmu nekad aizliegusi draudzēties, bet esmu vērsusi uzmanību uz to, kas nav paticis. Spēja saprasties ar dažādiem cilvēkiem arī nav zemē metama. Tomēr draudzēšanās un ģimenes veidošana ir dažādas lietas - jaunībā var nesaprast to, ka ģimene uz 90% sastāv no praktisku jautājumu kopīgas risināšanas. Un praktiskos jautājumus cilvēki risina tā, kā ir pieraduši savā ģimenē. Vieniem ir pieņemts krāt un taupīt, citiem- visu " lieko" jautri iztērēt un nelauzīt galvu par rītdienu.

Žēl, ka meita nav radusi ar mammu dalīties un prasīt padomu- bet ko nu vairs.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #55 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:15:21 »
Ja meitas draugi bariņā kopā ar šo vīrieti, tad kaut kas viņus tur kopā, ne jau aiz pieklājības viņš tiek pieņemts.
Brālis vienam no draugiem - it kā ticami.

Kādas vispār tiem draugiem ir intereses, ja viens pīpē un azartspēļojas? Pārējie balti un pūkaini?

Atslēdzies kniepadata

« Atbilde #56 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:18:48 »
Brālis vienam no draugiem - it kā ticami.

Kādas vispār tiem draugiem ir intereses, ja viens pīpē un azartspēļojas? Pārējie balti un pūkaini?

Jā, balti un pūkaini, visi studē. Par tiem automātiem jau es arī uzminēju, ne jau nu no laba prāta viņa man stāstītu. Tagad jau gan vairs ne, bet esmu lasījusi, ka tā ir viena no spēcīgākajām atkarībām.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #57 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:21:51 »
Azartspeeles, taa arii ir atbilde, kaapeec nekaa nav. Un nebuus arii. Pat nezinu, kaa, bet kaut kaa liidz meitai jaanogaadaa informaacija, kas tas ir. Vinja noliegs un nesapratiis, bet ar laiku pieleks. Lai palasa teemas par azartspeeleetaajiem, vienreiz Caalii taadu teemu redzeeju. Nu beedu ieleja tur ir.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #58 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:23:18 »
Kaut kas man nelīmējas - jaunākais brālis (20 gadu starpība!) studē un ir zelta gabaliņš, vecākais - pilnīgs nekas, bet tusē kopā. Vai nu vecākais nemaz nav tik ļoti nekas, vai jaunākais arī nav cukurs - sekojoši - arī kompānija nav tik pūkaina, kā gribētos iedomāties.... Nav jau 10 gadi, kad mamma liek pievākt brālīti.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #59 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:23:36 »
Skaties, ka nesaak izmantot tavu meitu. Azartspeelmanjiem jau uz kaada reekjina ir jaadziivo.