Autors Tēma: strupceļš  (Lasīts 12732 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kniepadata

Re: strupceļš
« Atbilde #60 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:24:54 »
Kaut kas man nelīmējas - jaunākais brālis (20 gadu starpība!) studē un ir zelta gabaliņš, vecākais - pilnīgs nekas, bet tusē kopā. Vai nu vecākais nemaz nav tik ļoti nekas, vai jaunākais arī nav cukurs - sekojoši - arī kompānija nav tik pūkaina, kā gribētos iedomāties.... Nav jau 10 gadi, kad mamma liek pievākt brālīti.

Pusbrālis, tēvs bija viens.

Atslēdzies kniepadata

« Atbilde #61 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:26:25 »
Nu labi, bet kā jūs, kas saprot manu bēdu, rīkotos?

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #62 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:30:13 »
Tev ar meitu nav tik tuvas attieciibas, lai tu tur vareetu kaut ko dariit. Jaaietur neitraala liinija. Un jaapiegaadaa informaacija kaut vai par to pashu azartspeelju probleemu. Kaadi beerni ar shitaadu? Ja meitene ir gudra, pati ar laiku visu sapratiis.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #63 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:38:57 »
Un jaapiegaadaa informaacija kaut vai par to pashu azartspeelju probleemu.
Mana māte tā arī izdarīja :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #64 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:51:42 »
Viens tēvs, nevis viena māte, kas kopā audzinājusi, vēl jo vairāk norāda uz pusbrāļu kopīgajām interesēm un līdz ar to Tavas meitas kompānijas nepūkainību.

Eh, nenoturēšos... kā rāda Tava pašas pieredze - problēmas ar meitu -, nu nevajag 20 gados bērnus taisīt, ja pati vēl neesi garīgi pieaugusi un atrisinājusi problēmu ar mātes tarakāniem savā galvā. :(  Meita jau tikai kopē Tevi pašu un risina salaistās problēmas kā nu māk... :(

Nezinu, kā smalki iziet no sūdiem, (turklāt rādās, ka jau esi iecūkojusi šajā punktā, nosodot viņas izvēli, jo ar apsēstajiem jārunā izcili viltīgi), bet mēģinātu iestāstīt meitai neprecēties un neapbērnoties. Pārējais pofig. Pie kājas džeka vecums, tas nav arguments, ne no tā šoreiz jābaidās.

Džeka nav pat vecajos draugiem.lv, kaut formāli? T.i. tiešām informācijas nekādas? [Neizskatās labi] Vispār stāsts ir par Rīgu vai dziļiem laukiem? Kas par darbavietu? "Vienkāršam darbam" arī ir darba devējs. Informāciju vajag...
Kopīgu radu/paziņu ar azartspēlistu problēmām nav, ko var aktualizēt, nenorādot ar pirkstu, kas tieši domāts? Tipa stādot kartupeļus, tante Daša apraudas, ka viņas vecais visu nospēlējis...
Krustmāte/trenere/uzticības persona meitai nav? Tur, kur studē. Vēlams ar autoritāti un vecāka (lai ir atnācis saprāts un uzklausa Tevi).
Iespēja meitai studēt gadu ārzemēs [prom no džeka, jo pusnabags sētnieks dižentālu līdzi neaizbrauks, vai, ja aizbrauks, tad ātri izkristalizēs attiecības]?
Es visu atceros, Ričard...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #65 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:58:39 »
Trix, kompaanijaas meedz uztureeties dazhaadi cilveeki. Saikne ir pusbraalis un tagad arii draudzene no taas kompaanijas, taa nu vinjsh pie tiem jaunieshiem pieturas, jo ar savas paaudzes cilveekiem vinjam nekaa kopiiga nav. Tiem ir darbs, gjimene, beerni, maajas probleemas utt., a shis infantils savaa vecumaa, speelee speeliites un patusee ar jaunieshiem.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #66 : 2015. gada 14. aprīlis, 18:01:42 »
Ko bļausties? Zinu vienu ļoti jauku un pat sabiedrībā pazīstamu kungu, kuram SIEVA 20 gadus vecāka. Un nekas, mīļi abi balodīši. Mums pasiem ļoti nepatīk, ja MŪS regulē. Nu tad ļausim citiem vaļu sabojāt dzīvi sev pašiem. Vai arī nesabojāt un dzīvot jauki.
Ja pāris jūtās tik spēcīgs, ka nerūp apkārtējo grabēšana un vaimanas - veiksmi un laimi viņiem!
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #67 : 2015. gada 14. aprīlis, 18:02:43 »
Habibi, IMHO neviena kompānija ilgi netur absolūti neiederīgu tipu. Agri vai vēlu kāds būtu pajautājis, ko šis te vienmēr vazājas, vai atdalītos no jaunākā (uz vienu tusiņu nepasauktu, uz otru...), ja vecākais kristu uz nerviem.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #68 : 2015. gada 14. aprīlis, 18:04:02 »
Camma, nu jau par vecuma starpiibu vairs neiet runa, tas tieshaam buutu shtrunts. Atklaajaas visaadi zemuudens akmenji.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #69 : 2015. gada 14. aprīlis, 18:06:52 »
Jauniibaa visaadi diivaini tipaazhi kopaa tusee, nav jau teikts, ka kriit uz nerviem, vienkaarshi ir nekaads.

Atslēdzies reno

« Atbilde #70 : 2015. gada 14. aprīlis, 18:09:13 »
pašreiz meitu neaiztiec, te jau pareizi teica -lai nav jāpaliek kopā aiz spīts. Labāk esi kā saule un pamēģini ar džeku parunāt par augstām matērijām -mūziku (vēlams klasisko nevis kombuļu inesi), iespied kādu grāmatu piem Velbeku vai ko taml. lai noteikti izlasa, saki nenormāli interesanta. Pajautā ko uzdāvināt -varbūt biļetes uz operu? Apjautājies, kur bijis pasaulē, ko redzējis, kas patīk.

Runājoties ar viņu vairāk' izzināsi un varbūt arī meita pamazām atjēgs, ka tips ir tāds piezemēts. Bet ja viņš ir seksa gigants, tad nekā...

Vienīgā cerība -pati sāks saprast, ka nav pāris.

Draudzenes nav, caur kurām vari ietekmēt?

Vispār es tevi saprotu un pati tādā situācijā būtu diezgan izmisusi aiz nespējas kaut ko mainīt. Diez vai man pašai izdotos labos padomus par indīgi mīļu iztaujāšanu realizēt...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #71 : 2015. gada 14. aprīlis, 18:16:27 »
Trix, kā rāda pieredze/ un ko tur liegties, dažreiz arī personīgā rīcība/, nereti vecāki ne tikai mēģina darīt visu, lai bērni nepieļautu kļūdas,ko pielaiduši paši, bet mēģina bērnu virzīt pa pašu nepiepildīto sapņu sliedēm.

No vienas puses, tas ir tikai normāli, ja māte pūlas meitai nodot savu pieredzi - iespējams, ne visai saldo pieredzi. Bet izmantojot savu pieredzi, neļaut tās pašas kļūdas pieļaut meitai.

Tik sāpe jau paaudžu paaudzēs ir saknē - cik no mums tādu, kuri ir par visiem 100 ieklausījušies vaecāku padomos?!
Par to kā turpinājušies notikumi un kādi bijuši padomi... ja tie šķituši greizi, tad tikai tāpēc, ka tie sniegti ņemot vērā tikai zināmo infu..
Žēl, bet tas bieži pierādās par vēlu..

Man tētis jau -padsmit gadus ir citos medību laukos, arī pats sen vairs neesmu puika, bet šad tad man  pietrūkst viņa skatījuma un vieduma. Un ar šodienas pieredzi būtu tiiik daudz ko nrunat, runāt, runāt..

Atvainojos par nelielu netēmu.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #72 : 2015. gada 14. aprīlis, 18:25:32 »
-Mīļā, ko Tu domā par strukturēto oglekli?
- Atkal uz intelektu spied? Ej ieskrieties!
-Skaidrs! Tātad dimanta auskarus negribi.

Te var tdarīt tāpat, bet vai tas būs labakais risinajums, nav zināms.
Zināms ir tas, ka 2 personas no 3 savstarpēji kļūs naidnieki. Loterija..

Atslēdzies Trix

« Atbilde #73 : 2015. gada 14. aprīlis, 18:46:07 »
[Autorei neuzņemt personiski!]

Brom, es par to, ko māte meitai nodod neverbāli, nevis par padomiem.

Piemēram, vārdos stāsta, ka tev jāapprecas, jāatrod gudrs vīrs, jāizveido laimīga ģimene, bet pašai, pirmkārt, ģimenes nav, otrkārt, visādos veidos katrā situācijā norāda, ka meitas draudzenei gan skaisti mati/labs augums/balti zobi, tādai jau vīrs pats atskries, žēl, ka tev mani plānie mati un šķībie zobi iedzimuši, kaut nu tev izdotos, bet mums jau dzimtā visas vīri pamet ar vēderu...
Rezultātā tā meita plēšas uz pusēm, lai piepildītu verbālās norādes, bet nevar to izdarīt, jo ir ieprogrammēta uz neveiksmi. Kamēr meita [ar psihoterapeitu, gudru draugu/treneri/krustmāti vai pati] nenonāks pie saknes, ka un kāpēc šķībi rīkojas [piesitas narkomānam, azartspēlmanim, alkoholiķim, narcisam, jaunas meitenes apvārdojošam onkam, kas visi ir tendēti uz īstermiņa vieglām attiecībām], tikmēr būs "bezlaulības vainags septītajā paaudzē" un "mūsu dzimtā visas pamet".

Te es redzu meitas bērnībā trūkušu tēvu, ko viņa tagad kompensē. Tiktāl normāli. Bet ja viņai nepieleks, kas viņu velk pie 2x vecākiem vīriešiem, viņas meitas atkārtos taciņu, jo normālu ģimeni (īpaši, ņemot vērā blakusinfo) šī meita nenodibinās, un viņas meitas arī augs ar nepilnīgu/nepareizu/neesošu tēvu.

Tāpēc es runāju par savas galvas sakārtošanu un nevairošanos automātiski, kopējot iepriekšējos gļukus.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #74 : 2015. gada 14. aprīlis, 19:20:41 »
Ko darītu Tavā vietā, prasi. Es neesmu tavā vietā, līdz ar to pat nevaru saprast, kā Tu jūties, varu to tikai iedomāties. No malas visi ir gudri dot padomus un bārstīt psiholoģiskās blēņas, kamēs tas neskar pašu. tad gan attieksme, gan secinājumi ir pilnīgi citi, ja tas skar pašu.
Varu tikai iedomāties tādu situāciju. Tā ka Tu neraksti, vai meita tev stāsta par savu ikdienas dzīvi ar šo vīrieti un izskatās, ka tev pašai tur daudz kas nav skaidrs, tad izdaru secinājumu, ka neesat lielas draudzenes. Jo parasti jau meitas pastāsta vai pasūdzas par kādu ikdienišķu lietu vai paprasa padomu(vai ievēro - tas cits jautājums).
Raksti, ka svētkos nav īsti laika runāt ar šo vīrieti. Nav jau jārunā, tur jau pietiek redzēt, kāds ir sabiedrībā, kā uzvedas, kā izturas pret meitu, kā draugi viņu vērtē. Ja jau nāk uz svētkiem, tad jau tomēr skaitās pieņemts ģimenē, tad jau citi radi arī pazīst? Kā radi viņu novērtē?
Ko es darītu. Vispirms jau droši vien nebaidoties no asumiem pateiktu gan savas domas, jo, lai kā noliegtu, bērni tomēr ieklausās. Izšķirt Tu viņus nevari, bet savas domas izteikt nav liegts. Man liekas, ar to arī viss beigtos, ko tad vairāk var izdarīt. Jācer, ka dzīve visu saliks pa plauktiem.
vai meitai tās ir pirmās nopietnās attiecības? ko saka viņas draudzenes par to visu?