Citējot no samtenes vakar rakstītā :
"Uz Eirovīziju biju kādu laiku atpakaļ, bet man patika ļoti. Strīdēties nesanāks.
Tie improvizācijas momenti, skatītāju iesaistīšana, tā ne pārak uzbāzīgi, atlika tikai ļauties un izbaudīt... jaunie aktieri baigie malači."
Parunāsim par to? Ja jau strīdēties nesanāk, papriecāsimies!
Šķiet, tie, kas gribēja , jau redzējuši, pārējiem varbūt būs interesanti:)
tātad - Šengenas zonas cila izrāde, lietuviešu režisors, 6 aktieru kopdarbs, oriģinālmūzika un vārdi. Uzstādījums - skatītājs uzzin, kuras valsts fanu grupā viņš un viņa blakussēdētāji ir nonākuši, tagad viņam ir jāiemiesojas un jāatbalsta savas valsts dziesma. Mēs bijām Krievijā. Varējām izspiegties, mēs bijām forša komanda, lai arī savā starpā nepazīstami:) šņabīti arī dabūjām:) Tātad - dziesmas, starpspēles, programmas vadītāja, starpbrīdī "fanu komandas" vienojas par balsojumu un 2.daļā notiek punktu saskaitīšana un uzvarētājs - parasti Baltijas komanda (nospēlē tas, ka katrs skatītājs tomŗ ir baltietis:) ), bet vairākas reizes arī Beļģijas dziesma pelnīti triumfē.
Starpspēles. Un tās bija tās, kas mani personīgi dziļi ietekmēja. Mums tas tā sasaucās ar politiskiem zemtekstiem, kaut galīgi nebija iestudētas!
Emigrācijas pauze - Ukrainai tiek piedāvāts , ka viens drīkst emigrēt, saņemot par to piečuku, visi atsakās, serbs piesakās ( tai brīdī Serbija bija krievus atbalstoša, parādes rīkojoša), paņem piečuku un aizemigrē uz Īriju.
Kara pauze - Vatikānam piedāvā pieteikt kādam nosacītu karu , tas ir miermīlīgs un atsakās, tiesības pieteikt karu nopērk serbs par to pašu piečuku un piesaka karu Krievijai, nolasās zemteksts, ka tas serbs, kurš nespēja paciest, ka viņa valsts laizās ar kr, tāpēc tagad piesaka karu... spēlē tas izpaužas tādējādi, ka par mūsu superīgo dziesmu nedrīkst balsot

lai arī bija baigi labā ( piece- dāāāā).
Mēs , parasti kr. fani esam baigi dziļi aizvainoti - mēs taču esam tik forši, tik atraktīvi un tagad mums jācieš valsts politikas dēļ....

tas viss tā kaut kā saslēdzās ...
Par dziesmām un jēgām - man šī Eirovīzija patika 10x labāk par iepriekšējām žurkām un 100x labāk par šīgada žurku. Dažas dziesmas vnk smieklīgas, bet lielajā vairumā - politika vai kāds vēstījums. Un augstu novērtēju darbu, kas tur ieguldīts - no visām tikai viena dziesma bija uz patapinātas mūzikas bāzes. Un tā enerģija, tas temps, ar kuru mainās situācijas, un - reāli darbojas tikai 6 aktieri...
Vārdsakot - šķiet, vienīgā "interaktīvā" izrāde ar nojauktu ceturto sienu, kas mani netraumēja:) Parasti besī, kad iesaista vienu, divus skatītājus, šoreiz varējām visi justies iesaistīti un atbildīgi par kopdarbu:)
Nu, samtene, pastāsti, kas tev uyzvarēja un kas jauks notika!