Autors Tēma: Eirovīzija - NT Jaunā zāle  (Lasīts 3061 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Eirovīzija - NT Jaunā zāle
« : 2015. gada 16. aprīlis, 10:25:13 »
Citējot no samtenes vakar rakstītā :
"Uz Eirovīziju biju kādu laiku atpakaļ, bet man patika ļoti. Strīdēties nesanāks.   
Tie improvizācijas momenti, skatītāju iesaistīšana, tā ne pārak uzbāzīgi, atlika tikai ļauties un izbaudīt... jaunie aktieri baigie malači."

Parunāsim par to? Ja jau strīdēties nesanāk, papriecāsimies!

Šķiet, tie, kas gribēja , jau redzējuši, pārējiem varbūt būs interesanti:)

tātad - Šengenas zonas cila izrāde, lietuviešu režisors, 6 aktieru kopdarbs, oriģinālmūzika un vārdi. Uzstādījums - skatītājs uzzin, kuras valsts fanu grupā viņš un viņa blakussēdētāji ir nonākuši, tagad viņam ir jāiemiesojas un jāatbalsta savas valsts dziesma. Mēs bijām Krievijā. Varējām izspiegties, mēs bijām forša komanda, lai arī savā starpā nepazīstami:) šņabīti arī dabūjām:) Tātad - dziesmas, starpspēles, programmas vadītāja, starpbrīdī "fanu komandas" vienojas par balsojumu un  2.daļā notiek punktu saskaitīšana un uzvarētājs - parasti Baltijas komanda (nospēlē tas, ka katrs skatītājs tomŗ ir baltietis:) ), bet vairākas reizes arī Beļģijas dziesma pelnīti triumfē.

Starpspēles. Un tās bija tās, kas mani personīgi dziļi ietekmēja. Mums tas tā sasaucās ar politiskiem zemtekstiem, kaut galīgi nebija iestudētas!
Emigrācijas pauze - Ukrainai tiek piedāvāts , ka viens drīkst emigrēt, saņemot par to piečuku, visi atsakās, serbs piesakās ( tai brīdī Serbija bija krievus atbalstoša, parādes rīkojoša), paņem piečuku un aizemigrē uz Īriju.
Kara pauze - Vatikānam piedāvā pieteikt kādam nosacītu karu , tas ir miermīlīgs un atsakās, tiesības pieteikt karu nopērk serbs par to pašu piečuku un piesaka karu Krievijai, nolasās zemteksts, ka tas serbs, kurš nespēja paciest, ka viņa valsts laizās ar kr, tāpēc tagad piesaka karu... spēlē tas izpaužas tādējādi, ka par mūsu superīgo dziesmu nedrīkst balsot :( lai arī bija baigi labā ( piece- dāāāā). 
Mēs , parasti kr. fani esam baigi dziļi aizvainoti - mēs taču esam tik forši, tik atraktīvi un tagad mums jācieš valsts politikas dēļ.... :( tas viss tā kaut kā saslēdzās ...

Par dziesmām un jēgām - man šī Eirovīzija patika 10x labāk par iepriekšējām žurkām un 100x labāk par šīgada žurku. Dažas dziesmas vnk smieklīgas, bet lielajā vairumā - politika vai kāds vēstījums. Un augstu novērtēju darbu, kas tur ieguldīts - no visām tikai viena dziesma bija uz patapinātas mūzikas bāzes. Un tā enerģija, tas temps, ar kuru mainās situācijas, un - reāli darbojas tikai 6 aktieri...

Vārdsakot - šķiet, vienīgā "interaktīvā" izrāde ar nojauktu ceturto sienu, kas mani netraumēja:)  Parasti besī, kad iesaista vienu, divus skatītājus, šoreiz varējām visi justies iesaistīti un atbildīgi par kopdarbu:)

Nu, samtene, pastāsti, kas tev uyzvarēja un kas jauks notika!

Atslēdzies samtene

Re: Eirovīzija - NT Jaunā zāle
« Atbilde #1 : 2015. gada 16. aprīlis, 14:51:49 »
Jā, Eiro-vīzija ir viens no maniem šīs sezonas prieciņiem.
Nu, baltieši, protams, uzvarēja :)
Mēs trāpījām Beļģijā, tāpēc par K.Krūmiņu feinajā dziesmā balsot nevarējām, toties „atrāvāmies” fanojot un vicinot karodziņus, kad citi „mūsējai” dziesmai lika daudzos punktus.

Manā skatījumā, izrādes vērtība ir tajā, ka samērā inertos latviešu izdevās iekustināt, neviens tā īpaši nepretojās un neteica, ko tad es tur…  :) Tā pamazām un neuzbāzīgi skatītājs tiek iesaistīts vispārzināmajos Eirovīzijas procesos, un tā i attapties nespēj, kad esi nevis neitrāls izrādes vērotājs no malas, bet jau pilntiesīgs šī pasākuma dalībnieks, kas gala beigās pat var ietekmēt rezultātu. Nu, labi, pēdējā dziesma pie jebkura iznākuma būtu skanējusi tā pati, bet tomēr...

Kā man patika, ka Kareļins kopā ar ko tur vēl (neatceros) skraidīja starp rindām ar to Eiro palagu, nodrošinot fonu punktu skaitīšanas tiešraidei :rofl: . Kāds bija atraktīvāks, atdarinot Eirovīzijas punktu nosaukšanas procesu, izsakot komplimentus par lielisko šovu un komplimentus vadītājai, kāds mazāk atraktīvs. Kāds sauca punktus angliski, kāds tāpat pa latviskam, no Īrijas un Anglijas, sakot, ka te jau latviešu daudz...
Un man šķita, ka paši aktieri kaifoja no tā, kā skatītāji iesaistās un improvizē, un ļaujās (Vatikānam, piemēram, gadījās īpaši atraktīvi puiši, nevis valsts tā kā nobalsoja, bet es izlēmu..., ā, nu par to, nedrīkst, tad es lieku šitai dziesmai :rofl: ).

Hm@, nu redz, jūsmoju apmēram par to pašu...
domā, ka nākošsezon izrāde vairāk nebūs? Es labprāt aizietu vēl, ja sanāktu...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #2 : 2015. gada 16. aprīlis, 15:02:38 »
jā, tas fons bija labi izdomāts - jo kā nekā taču filmēja un rādīja ekrānā , līdz ar to bija smuki, ka nav "svešas" valsts piederīgie fonā, bet ir pa īstam - kā no studijas tiešraide!
Par dziesmas atkārtojumu - Kad vinnēja baltieši, tad viņi dziedāja otrreiz, noslēgumā, bet, kad beļģi, tad taču noteikti Kārlis dziedāja otrreiz! Nu, noslēguma ( angļu ) dziesma , protams, jebkurā gadījumā skanēja, pašā noslēgumā.

Punktus lielākoties mums sauca angliski, sēdēju, priecājos, kā visi tik smuki runā angliski, pasaka komplimentu vadītājai par smuku kleitu, utt.  Tā kā mēs bijām kr pārstāvji un "dusmiki" par izbalsošanu, tad drīkstēju lasīt krieviski  ( man gan sanāca ar baisu akcentu :) ). Man patika mūsu komandas apspriešanās, forši visi vienojāmies, baltiešiem neko nedevām, ha. Bet gribējām Ukrainai, tikai bija problēma - kā to pasniegt, ja jau mēs esam, tipa , naidnieki...  un izdomājām, ka dodam viņiem 12 punktus kā topošajai mūsu zemei. Līdz ar to divi zaķi, pabalstījām dziesmu kā cilvēki, bet iekļāvāmies politiskajā kontekstā kā šīs spēles dalībnieki. :)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #3 : 2015. gada 16. aprīlis, 15:32:23 »
Nu nē, man nedziedāja otru reizi beigās, saģērbās gan tie puiši (vai pareizāk sakot, izģērbās ;) ), iznāca, un paziņoja, ka būs tagad tāda dziesma... varbūt tāpēc, ka izrādes plānotais laiks jau diezgan daudz bija pārvilkts pāri...

Atslēdzies samtene

« Atbilde #4 : 2015. gada 20. aprīlis, 08:49:04 »
Vakar redzēju reklāmu, ka šo rādīs 25.aprīlī pa TV  :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #5 : 2015. gada 20. aprīlis, 09:34:33 »
kokokokoko??????????  Eirovīziju? Nnnnneticu!!!  ja jā, super! Protams, tas nebūs tas, kas klātienē, tagad jūs mani bez sāls noēdīsiet par neobjektīvo reklāmu, bet es spurošos pretī !

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2015. gada 20. aprīlis, 09:43:47 »
samten, ak jel , paskatījos programmā:)  ieraudzīju šo
   21:...  Eirovīzijas lielākie hiti. Konkursa sešdesmitās gadadienas šovs (oriģinālvalodas izvēle)

ja tu zinātu, ko es visu paguvu par tevi nodomāt, par to, kā tu esi pārskatījusies vai arī mani iznesusi cauri speciāli, jo es taču noticēju un tad, fū, ak laime, ieraudzīju arī nākamo ierakstu LTV1 programmā :

23:10
    Rīga 2014. Eiro Vīzija. Latvijas Nacionālā teātra izrāde

!!!!!

Atslēdzies samtene

« Atbilde #7 : 2015. gada 20. aprīlis, 10:37:51 »
Nu jau, nu jau... tas pirmais mani neinteresē  :)
Pa TV jau nebūs tas, kas klātienē, tas gan, bet nu ieskatu varēs gūt, par ko mēs te divatā jūsmojam :rofl:

Atslēdzies samtene

« Atbilde #8 : 2015. gada 20. aprīlis, 10:42:02 »
Es tikai par sevi domāju, nez vai es gribētu tā atnākt uz teātri un nonākt televizorā, laikam sakautrētos :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #9 : 2015. gada 20. aprīlis, 11:08:07 »
kokokokoko??????????  Eirovīziju? Nnnnneticu!!!  ja jā, super! Protams, tas nebūs tas, kas klātienē, tagad jūs mani bez sāls noēdīsiet par neobjektīvo reklāmu, bet es spurošos pretī !
Kas tad tās Tev par runām, hm@ ? ;) Visu un katrs no mums vērtējam subjektīvi (no aspekta: cilvēks kā subjekts), līdz ar to OBJEKTĪVS VĒRTĒJUMS nav iespējams in general !

Atslēdzies hm@

« Atbilde #10 : 2015. gada 20. aprīlis, 11:26:15 »
Es tikai par sevi domāju, nez vai es gribētu tā atnākt uz teātri un nonākt televizorā, laikam sakautrētos :)

Tur es varu piekrist.. Nezinu, kā mēs būtu uzvedušies, ja būtu kameras mūsu izrādē, 9ok, īstenībā 2 kameras bija arī mums - tā , ar ko aktieri brīžiem filmēja un tā, kas bija profesionālā kamera NT vēsturei.

p.s. Starp ciu - varbūt tiek filmēta katra izrāde. Nezinu. Jo bija interesanti tajā Radzobes lekcijā, kas notika pagājšnedēļ ceturtdien Dailē, kad Dž.Dž.Dž. ar SR sāk arunāt par viņas dažādajiem iespaidiem pirmizrādē un piektajā izrādē, jo SR pēla pirmo un pēc tam uzrakstīja recenzijas papildinājumu, jo piektā bijusi pavisam citāda. Un Dž. ierosināja kopā noskatīties abus ierakstus un salīdzināt, jo viņš uzskata, ka lielu atšķirību nebūšot un visa "vaina" subjektīvajās emocijās.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #11 : 2015. gada 20. aprīlis, 13:29:35 »
p.s. Starp ciu - varbūt tiek filmēta katra izrāde. Nezinu.
Varbūt arī filmē, iekšējai lietošanai, tā teikt, kontrolei.

Starp citu, man šajā izrādē sēdēja arī pats teātra direktors, īsi pirms starpbrīža tik klusiņām aiztinās  :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #12 : 2015. gada 20. aprīlis, 14:34:49 »
Filmē. Idiotā virs manis bija kamera. Un tā izskatījās piestiprināta stacionāri. Cik sen tāda tur ir, gan nezinu.

Rādīja sižetiņu par S.Radzobes lekciju, tieši to Dž. ņemšanos rādīja.
Skatītājus es arī pamanīju. :)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #13 : 2015. gada 20. aprīlis, 14:58:14 »
Rādīja sižetiņu par S.Radzobes lekciju, tieši to Dž. ņemšanos rādīja.
A kur rādīja, gribētos redzēt...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #14 : 2015. gada 20. aprīlis, 15:04:15 »
ja jau mēs te oftopizējam par kamerām, man tur ir ko teikt vēl vairāk...
jau Pīterā Penā kašķējos ar operatoriem, kas brīvi apsēžas viņiem atvēlētās vietās, skaņinieks nosēžas priekšā, operators ar visu megakameru aiz viņa, divas dūdas žurnālistes iepļekājas labākajās normālajās sēdvietās. Un tas, kurš sēž aiz kameras, šajā gadījumā es, spiests lūrēt tai gar malu un vēl kameras ekrānu redzēt. OK! tai reizē es pie tam biju diezgan laipna un toleranta, labi, ka tur nesēdēja kāds mazs blonds mīlulītis bez vecākiem, kas viņu varētu aizstāvēt... jo operatoram bija trintrava...   ierosināju, lai skaņotājs sēž AIZ kameras, nē, redz, vadi nesniedzoties,,, godīgi būtu, ja haļavšcicas žurnālistes sēdētu aiz kameras, bet nē, tad taču viņas neredzētu,,

nu jā , un lekcijā atvilkās operators, izvēlējās "labāko rakursu" un apsēdās pilnīgā savā ierastajā pofigā pirmajā rindā,,,