Runaajot par tiem maamukjiem, protams, ka taads destruktiivais beerniibu un jauniibu beernam pamatiigi bendee. Taadam beernam ir daudz gruutaak nekaa tam, kam normaali vecaaki, jo tachu jaaizciina visaadas ciinjas un kari, bet, kaads attaisnojums ir 35 vai 40 gados. Ja vaajas praata speejas vai kaada viegla gariiga atpaliciiba, veel var saprast. Bet, ja jau ir speejiigs n-tos graadus ieguut, tad, kaa var nesaprast to, kas apkaart notiek. Taadam 40 - gadiigam vecim tas taa normaali liekas, uz jautaajumu, kaapeec nestraadaa vai kaut ko citu dari vai nedari, atbildeet - man mamma taa teica vai lika.. ?
Man arii buutu bijis eerti dziivot vecaaku maajaas , beedu nezinaatu, materiaalaa zinjaa nekaadu probleemu, tak maksa par to buutu - jaabuut kaa beebim. Nee, nu tad paldies. Es labaak zem tilta tad dziivoju. Un reti, kam buutu labi ar vecaakiem dziivot, lielaakoties visiem jaabuut kaa bebukiem, kas pakljaujas maamukja dziives organizaacijai. Tie, kas taa dziivo, tie to pienjem, jo taa ir eerti un komfortabli, pashiem nekaadu ruupju, mammuks visu saorganizee. Pie tagadeejaam iespeejaam, kad var braukt studeet, straadaat uz citu vietu, pat valsti, nav nekaada attaisnojuma, ka seezh visu muuzhu pie mammas brunchiem piekjeeries, lai kaads terorists tas mamminieks arii nebuutu.