Autors Tēma: Māmuķu iejaukšanās  (Lasīts 28913 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Māmuķu iejaukšanās
« Atbilde #180 : 2015. gada 21. aprīlis, 15:05:46 »
Izmanto maati- lai Dies nograabstaas...

Ui, un kaa veel mazie zakjiishi un tad jau lielaaki manipulee ar mammaam. Sevishkji, ja maates ljaujas un tic, ko tas beerns staasta. Tad beigaas rezultaatas ir, kaads nu ir. Arii pieaugushaa vecumaa mammai jaaskrien un jaadara daudz kas lielaa beerna vietaa. Skolaa straadaajot, ne to vien var ieraudziit.
Es, piemeeram, uz taadaam meiteniiteem skatoties, noleemu, ja man buutu taada tipa beerns (nespeej skolaa, vajadziiga maajapmaaciiba, jo tik juutiiga un kautriiga, varbuut kaut kaada diagnoze pievilkta), tad noteikti nekaadu maajapmaaciibu, protams paraleeli vajadzeetu kaadu terapiju vai ko, bet sabiedriibaa arii jaamaak iekljauties, un jaapilda taas pashas prasiibas, kas citiem beerniem skolaa. Protams, pedagogi arii jaainformee par probleemaam, bet ne jau taa, ka nedriikst ne paprasiit kaut ko mutiski atbildeet, ne kaut ko pateikt, jo vinja tak iiapasha, veel mammai suudzas par katru nieku.
Kurš te ir pieaugušais, kam būtu jāsaprot, kas ir kas? Protams, ka bērni testē robežas, cik un ko viņiem atļauj... Bet tas, kas atļauj vai neatļauj "manipulēties" ir pieaugušais clv. Jā, problēma var būt, ka tas, kam būtu jābūt pieaugušajam skaitās pieaudzis pēc gadiem, izglītības dokumentiem un fiziski, bet psiholoģiski tāds nav. Un kas pie tā vainīgs, ja ne viņa vecāki? Tas ir tieši tas, ko Trix zemāk rakstīja, tarakānus baro,audzē lielus un nodod tālāk. Bet ne jau bērns ir tas, no kā prasīt atbildību par cīņu ar tiem tarakāniem, bet vecāks...

OMG! bērns manipulē ar māti... tātad tā māte IR manipulējama, ne jau bērns vainīgs, ka viņa dabiskā vēlme pārbaudīt robežas ir atklājusi, ka tās ir visai tālu vai ka to nav... robežas būtu jānosaka vecākiem.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #181 : 2015. gada 21. aprīlis, 15:11:48 »
Habibi klasiski meegjina beernu padariit par vecaaka lomas pildiitaaju un atbildiigo par lietu kaartiibu... nereti shie beerni arii uznjemas pieaugushaa lomu, jo cita pieaugushaa jau nav... taa kaa tas veel jautaajums, kursh ir iistais manipulators...

Atslēdzies tex

« Atbilde #182 : 2015. gada 21. aprīlis, 15:14:07 »
Es kaut kaa neredzu, ka to meiteni, ko tu apraksti, Tex, kaa taadu maniaka upuri maate tur. Tev neienaak praataa, ka taa meitene ir taads psihologjiskais tips, cik tur audzinaashana, cik vinjas pashas personiiba. Ja man buutu maigaaka maate, iespeejams, es arii paliktu droshaa ligzdinjaa, nu taa kaa tas tantuks Latgalee, ko Mao apraksta, jo peec savas buutiibas es taada esmu. 
Tas ir tieši tas pats, kā ievilkt un turēt pagrabā. Tikai nevis fiziski, bet psiholoģiski. Spilgts peimērs aplamai sabiedrības reakcijai uz psiholoģisko vardarbību.
Atšķirība ir tiaki tā, ka tur ieslēgtu psiholoģiski, nevis fiziski, ka nav atbrīvojusi un ļa'vusi rīkoties pašai un ka tāda vēlme jau saknē iznīcināta...

No maniaka pagraba izlaistajām meitenēm ir bijuši keisi, ka vi'nas saka, ka viņš par mani rūpējās, baroja, ļāva nokārtoties (skaidrs, ka baroja, citādi tak gadus neizvilktu, bet ar kādu nolūku un kā interesēs - vnk lai upuris ilgāk lietojams un nav jāmeklē jauns un jāriskē tikt noķertam), viņš jau nemaz nav slikts. Sex? Nu jā sākumā varoja, a pēc tam jau neviens nepretojās - pieņēma par normu un nav jau viņš slikts.... Aha... Diez vai meitene tā domātu, ja nebūtu ieslēgta pagrabā. Un kas pie tā vainojams: meitene, vai tas,ka s ieslēdza pagrabā?!? Maniaka gadījumā visi tak teiktu, ka maniaks?...

Aber, ja māte to pašu izdara psiholoģiski,(jap, nav ieslēgta fiziski un nav varota seksuāli - tikai psiholoģiski un mentāli, ko daaaaaaaudz grūtāk pierādīt un novērst, jo nevar vnk atnākt policija un atlauzt pagrabu) tad meitene pati vainīga? WTF?!?!

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #183 : 2015. gada 21. aprīlis, 15:22:35 »
Teicu jau, ka pieaugusho attieciibaas tur ir abpuseejs labums, maatei pat mazaaks. Nu vieniigi apzinja, ka vinja ir tik vajadziiga un neaizstaajama, droshi vien glaimo. Pieaugusham beernam atkriit visi pieaugushaa cilveeka pienaakumi, gribeetu jau varbuut vairaak briiviibas, jo ar maati taa nesanaak, bet tad jaaiiree dziivoklis, pasham viss jaamaksaa, jaakaarto utt.
Kur taas robezhas, gruuti pateikt, no malas jau redzams, ka maate pa daudz izdabaa beernam, bet vinja pati to nejuut. Un nekad nevar zinaat, kas tur izaugs, jo katrs ir personiiba, viens pie galiigi aplamas audzinaashanas izaug forshs cilveeks, cits - it kaa sakariigaa gjimenee audzis, galiigs mullja.
Man, piemeeram, galiigi aplami liekas, ka no 15 gadu vecuma ir savs dziivoklis, kaa Camma te pazinjoja. Bet vinjas beerniem varbuut taa var. Man atkal liekas, ka manam buus pasham viss jaanopelna, nu tikai pamatvajadziibas tiks apmierinaatas. Meitenei varbuut arii paliidzeetu ar dziivokli, puikam gan pasham jaanopelna, tas peec mana uzskata.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #184 : 2015. gada 21. aprīlis, 15:27:23 »
Ne visos gadiijumos shie cilveeki dziivo fiziski kopaa, lai taa appeleetu pie maamukja shausmiigi gruutaas dziives un upura statusa...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #185 : 2015. gada 21. aprīlis, 15:29:45 »
Bet pagjeereet max daudz viziishu un uzmaniibas- nje vopros... neatbrauc tik vakarinjaas, nepiezvani vienu dienu vai neapmaksaa kaarteejo celjojumu- visas pasaules kaites piesitiisies un mirshana draudees...
un atradiis tak gadiem treneetaa upurii kaa izsaukt vainas apzinju, kuras slaapeeshanai beerns dariis visu maamukja labaa...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #186 : 2015. gada 21. aprīlis, 15:48:19 »
khm, nezinu, vai tad, kad 16gadīgā meita sacīja, ka nolēmusi vasarā ar stopiem apceļot Eiropu, tas kvalificējās kā padoma prasīšana. Drīzāk ne. Kaut kādā mērā var saprast to "vecākošanos", bet savas trauksmes un bailes labāk paturēt pie sevis.

Man bija tieši tāpat ar meitu :) Āā, visi tarakāni dejoja čečotku :rofl: Bet es ievilku elpu...un pateicu: ok, ja to darīt, tad laikam jau tagad. Tur bija visādi podi procesā, un kad bija vislielākie podi, viņa man piezvanīja. Viņas draudzene, kas bija kopā, pēc tam jautāja: ka tu vari stāstīt mammai TĀDAS LIETAS? (ne jau kas krimināls, tomēr  bija arī likumpārkāpuma elements)- un mana meita atbildēja: bet kam tad vēl to var stāstīt, ja ne mammai? :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #187 : 2015. gada 21. aprīlis, 15:48:45 »
Bet pagjeereet max daudz viziishu un uzmaniibas- nje vopros... neatbrauc tik vakarinjaas, nepiezvani vienu dienu vai neapmaksaa kaarteejo celjojumu- visas pasaules kaites piesitiisies un mirshana draudees...
un atradiis tak gadiem treneetaa upurii kaa izsaukt vainas apzinju, kuras slaapeeshanai beerns dariis visu maamukja labaa...
o, jā, mirēji un draudētāji kārties :D
reāls ieteikums upuriem: nekad nemaksājiet šantāžistam. NEKAD!
draud kārties? - piedāvājiet atnest no auto buksiertrosi un ziepes no vannasistabas :D  Būsiet ieguvēji jebkurā gadījumā.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #188 : 2015. gada 21. aprīlis, 15:50:51 »
khm, nezinu, vai tad, kad 16gadīgā meita sacīja, ka nolēmusi vasarā ar stopiem apceļot Eiropu, tas kvalificējās kā padoma prasīšana. Drīzāk ne. Kaut kādā mērā var saprast to "vecākošanos", bet savas trauksmes un bailes labāk paturēt pie sevis.

16 gados? Mjā. Atļaut -tas ir bezatbildīgi manuprāt. Es nelaistu, man gan arī neprasītu, jo ir tomēr noteikumi ģimēnē, kas līdz 18 jāievēro.
 Tex, stāsti labāk savu dziļo sāpi, ne teoretizē, var just, ka liela sāpe.

Atslēdzies tex

« Atbilde #189 : 2015. gada 21. aprīlis, 16:00:14 »
Nāra, Ne Tu man noteiksi, kad man teoretizēt un kad praktizēt.
Citās tēmās pie daudz īsākiem palagiem sūdzējies, ak tik garu nelasīsi, tad Taaaaaaaadu lapu toč nelasīsi...

Žēl, ka LV izdevniecībās grāmatas izdošana nepopulāram autoram ir vieni vienīgi zaudējumi un peļņa noteikti nespīd :( Potenciālais apjoms šai tēmai pavilktu drīzāk uz grāmatu :P Bet par pliku velti vai vēl piemaksu par iespēju izdot, da nu nafig...

kāpēc vsp kko rakstu - jo tādu bērnu ir pilna LV. Ja šis  līdzēs apzināt problēmu vai izrāpties no māmuķa "skavām" kaut 1am... un tas vēl 1am... tad tas jau būs ļoooti labi.

daddy

• Viesi
« Atbilde #190 : 2015. gada 21. aprīlis, 16:02:28 »
16 gados? Mjā. Atļaut -tas ir bezatbildīgi manuprāt. Es nelaistu, man gan arī neprasītu, jo ir tomēr noteikumi ģimēnē, kas līdz 18 jāievēro.

un varētu domāt, ka 18 gados sirds mazāk sāpēs?? manējais 18 gados apceļoja...nu neko...pieredzi ieguva un nākamajā gadā tomēr brauca ar autobusu :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #191 : 2015. gada 21. aprīlis, 16:06:43 »

Man bija tieši tāpat ar meitu :) Āā, visi tarakāni dejoja čečotku :rofl: Bet es ievilku elpu...un pateicu: ok, ja to darīt, tad laikam jau tagad. Tur bija visādi podi procesā, un kad bija vislielākie podi, viņa man piezvanīja. Viņas draudzene, kas bija kopā, pēc tam jautāja: ka tu vari stāstīt mammai TĀDAS LIETAS? (ne jau kas krimināls, tomēr  bija arī likumpārkāpuma elements)- un mana meita atbildēja: bet kam tad vēl to var stāstīt, ja ne mammai? :)

nu, es labāk neteikšu, ko mana vecākā ar stopiem apceļoja, laikam 20 gdos, ja pareizi atceros... :D noraksiet kā nekam nederīgu māti... bet nu sev par attaisnojumu varu teikt, ka ar stopiem uz Melnkalni caur Serbiju tomēr kategoriski atrunāju.

tagad savos 25 saka - ārprāts, kur bija prāts. un piebilst - bet tas bija tiik forši! :D tagad pat atceroties to, kā gaidīju katru dienu norunātās īsziņas, nelabi paliek... bet - ko tad bij darīt - nelaist? rīkot skandālu? tak ne... vēl biļetes nopirku līdz "izejas punktam" ...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #192 : 2015. gada 21. aprīlis, 16:40:45 »
Nāra, esmu priecīga ziņot, ka gan tā, gan nākamo gadu stopēšanas beigušās veiksmīgi. Mums te vnk diskusija grozās ap absolūti ierobežojošo attieksmi. Gribēju sacīt, ka nav pamata domāt, ka 16gadnieks apriori būs dumjāks kā.. nu, nezinu, 30 gadnieks. Un neredzu jēgu šos iegrožot.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #193 : 2015. gada 21. aprīlis, 16:48:20 »
Man liekas, kad tex buus beerns, vinja te vareetu pa punktiem mums nodemonstreet pareizu beernu audzinaashanu. Mees liidz pensijai te vareetu lasiit kaa seriaalu. Un veelaak arii, ko pieaugushais beerns sastraadaajis, tad mees baarstiitu savus noraadiijumus, kas pareizi, kas nepareizi bijis audzinaashanaa. Un Ineshuks arii ar savu beernu pulcinju vareetu pievienoties.

Jaa, 10 gadiigu vai 15 gadiigu beernu man ir zheel, kur aciimredzami maate nepareizi riikojas un visaadi nodara paari, nepareizi audzinot. Bet 45 gadiigu man negribas zheelot, bet sapurinaat, jo sen bija laiks kaut ko jeedziigu dariit, ne mammas brunchos tureeties, kaut ar visu to bagaazhu - sliktajiem vecaakiem, tragjiskajiem notikumiem vai dziives draamaam. Ja dziivo taa, kaa dziivo, tad nu jau atbildiibas nasta par aplamo dziivi gulstas arii uz saviem pleciem. Nu nav tak dzhungljos audzis, ka nevienu graamatu, ne filmu, ne raidiijumu nav redzeejis, un  nezina, kaa citi apkaarteejie vinja vecumaa dziivo.

daddy

• Viesi
« Atbilde #194 : 2015. gada 21. aprīlis, 17:01:22 »
Bet 45 gadiigu man negribas zheelot, bet sapurinaat, jo sen bija laiks kaut ko jeedziigu dariit, ne mammas brunchos tureeties, kaut ar visu to bagaazhu - sliktajiem vecaakiem, tragjiskajiem notikumiem vai dziives draamaam. Ja dziivo taa, kaa dziivo, tad nu jau atbildiibas nasta par aplamo dziivi gulstas arii uz saviem pleciem. Nu nav tak dzhungljos audzis, ka nevienu graamatu, ne filmu, ne raidiijumu nav redzeejis, un  nezina, kaa citi apkaarteejie vinja vecumaa dziivo.

TIEŠI TĀ! cilvēks ir pa īstam pieaudzis un nobriedis, kad spēj no vacāku uzliktā "rāmja" izkāpt ārā un savu dzīvi pats vadīt... līdz tam ir tikai liels bērns... daži to nespēj visu mūžu. paliek lieli bērni, kaut arī sirmu galvu.