Teicu jau, ka pieaugusho attieciibaas tur ir abpuseejs labums, maatei pat mazaaks. Nu vieniigi apzinja, ka vinja ir tik vajadziiga un neaizstaajama, droshi vien glaimo. Pieaugusham beernam atkriit visi pieaugushaa cilveeka pienaakumi, gribeetu jau varbuut vairaak briiviibas, jo ar maati taa nesanaak, bet tad jaaiiree dziivoklis, pasham viss jaamaksaa, jaakaarto utt.
Kur taas robezhas, gruuti pateikt, no malas jau redzams, ka maate pa daudz izdabaa beernam, bet vinja pati to nejuut. Un nekad nevar zinaat, kas tur izaugs, jo katrs ir personiiba, viens pie galiigi aplamas audzinaashanas izaug forshs cilveeks, cits - it kaa sakariigaa gjimenee audzis, galiigs mullja.
Man, piemeeram, galiigi aplami liekas, ka no 15 gadu vecuma ir savs dziivoklis, kaa Camma te pazinjoja. Bet vinjas beerniem varbuut taa var. Man atkal liekas, ka manam buus pasham viss jaanopelna, nu tikai pamatvajadziibas tiks apmierinaatas. Meitenei varbuut arii paliidzeetu ar dziivokli, puikam gan pasham jaanopelna, tas peec mana uzskata.