Autors Tēma: Māmuķu iejaukšanās  (Lasīts 28952 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Māmuķu iejaukšanās
« Atbilde #225 : 2015. gada 22. aprīlis, 10:59:14 »
Ir slavenais teiciens- pietiekami laba ;)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #226 : 2015. gada 22. aprīlis, 11:00:00 »
Nez, vai kādai forumietei ir "normāla" māte
Kāpēc lai nebūtu? Vnk par tēmu runā tie, kam sasāpējušas lietas vai spilgti novērojumi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #227 : 2015. gada 22. aprīlis, 11:32:26 »
Par savu mammu nevaru nekādus spēka paņēmienus atcerēties -izņemot padsmit gados ķildas par istabas slaucīšanu un tēmu  "es te neesmu jums kalpone". Atceros kapitālu diskusiju -ja tu pārnāc mājās bezdievīgi nogurusi, bet grīdas netīras -jāmazgā vai jāiet gulēt?
Es -eju gulēt
mamma -ar mocekles izteiksmi  mazgā, jo nevarot tādā istabā gulēt

Bet es viņas mocekļošanos daudz galvā neņēmu, lai arī ilgi dzīvojām kopā, neatceros kaut kādu regulēšanu

Vērlākos gados, ja atbrauca palīdzēt-pieņēmu ar pateicību, bet savu kārtību neuzspieda.
Var jau būt, ka es nebiju locāmais materiāls, esmu saņēmusi teicienu -tev jau tas "* -u"raksturs

Atslēdzies reno

« Atbilde #228 : 2015. gada 22. aprīlis, 11:34:40 »
Ar vīra mammu sadzīvojām labi, pat ideāli, ņemot vērā apstākļus -pēdējos gadus pa ziemu dzīvoja pie mums veselības problēmu dēļ.
Viņa bija no valdonīgajām būtnēm, bet mums pat mazākie  konflikti nav bijuši.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #229 : 2015. gada 22. aprīlis, 11:44:20 »
Mani bērni sen jau kā pieauguši un ļoti cenšos ievērot pamatlietas:
- nebāzties ar padomiem, ja tos nelūdz;
- mazbērni ir bērnu bērni un viņi paši zina, kā audzināt. Un ievēroju vecāku noteiktos likumus, kad mazie ir pie manis;
- labāk pagaidu, kad bērni aicinās ciemos;
- par manām kaitēm, likstām, nebūšanām bērni zina, bet nav viņiem par to nemitīgi jāklausās.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #230 : 2015. gada 22. aprīlis, 12:48:14 »
Es mīlu savu mammu, man apkārt tikai normālas mammas, te jau cepas tie,kam sāpe, ko man nesaprast.Tādu mammu, kā te apraksta, ir maz vai vispār nav. Kāds varbūt te veic pētījumu vai ko un uztur diskusiju, jo izklausās viss tā kā no grāmatas., ne dzīvē.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #231 : 2015. gada 22. aprīlis, 12:52:28 »
Taadu mammu ir visai padaudz ;) dazhaadaas dulluma pakaapees...

Bet- arii vinjas buutu pie tiem, kam apraksts liekas izdomaata fantaazija ;)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #232 : 2015. gada 22. aprīlis, 13:14:29 »
Es mīlu savu mammu, man apkārt tikai normālas mammas, te jau cepas tie,kam sāpe, ko man nesaprast.Tādu mammu, kā te apraksta, ir maz vai vispār nav. Kāds varbūt te veic pētījumu vai ko un uztur diskusiju, jo izklausās viss tā kā no grāmatas., ne dzīvē.

Nu tad nelasi un neraksti tēmā, par ko Tev nav sapratnes un ir viedoklis "je es neesmu redzējusi, tātad tie ir meli".
Aizvainojoši, zinies.
Domā, es jaunībā sapņoju par ģimeni un bērnu dzemdēšanu tikai 40 gadu vecumā? Bet te es esmu ar "es zinu labāk, kā tev jāiekārto sava dzīve - pēc manas mērauklas" bagāžā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #233 : 2015. gada 22. aprīlis, 13:29:50 »
Nu ja jāgaida līdz 40 gadiem, tad traki gan. Es dumpi uztaisīju 21 gada vecumā.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #234 : 2015. gada 22. aprīlis, 13:35:28 »

Nu tad nelasi un neraksti tēmā, par ko Tev nav sapratnes un ir viedoklis "je es neesmu redzējusi, tātad tie ir meli".

Parakstos zem katra Trix vārda.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #235 : 2015. gada 22. aprīlis, 13:49:24 »
Pievienojos !

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #236 : 2015. gada 22. aprīlis, 14:00:20 »
Es arii appreceejos veelu, bet nekaadaa zinjaa taa nav mammas vaina. Kas tev, Trix, lika pieaugusham cilveekam veel dancot peec mammas stabules. Es, piemeeram, zinot, kaads mamminieks terorists, ne vinjai ko staastiiju, ne prasiiju. Pati dziivoju, kaa gribeeju. Neteikshu, ka baigi veiksmiigaa dziive, bet arii nekas traks ar mani nenotika. Dziivi neveido tikai vecaaku audzinaashana, noziime ir arii pasha raksturam, apkaarteejiem, kaadus cilveekus sastopi, par ko intereseejies un kaadaa videe nonaac.
Par to zvaniishanos, ko Ineshuks te rakstiija. Man apkaartnee pa pilnam taadi, kas ar mammu katru dienu sazvanaas. Man tas nav saprotams, jo nav taadas tuvas attieciibas. Bet vinjas te, kaa sirdsdraudzenes. Par visu informee, staasta, apspriezh klachas. Un abpuseeji. Man briinums, ka mammaam visas lietas staasta, es nekad taa neesmu dariijusi. Un, protams, ka buutu "sirdstrieka", ja nepiezvaniitu. Kaa savaadaak, ja peekshnji nezvana kaa ierasts, taatad kaut kas ljauns noticis. Es arii uztrauktos vinju vietaa.
Ja jau nepatiik taa komunikaacija ar mammu, tad vajag novilkt robezhas. Pateikt, ka zvaniis reizi nedeeljaa vai vispaar ar iiszinjaam informees, ka viss kaartiibaa.
Un vai tad psihologjijaa galu galaa neiesaka nestiept to bagaazhu liidzi, apzinies, kas un kaa un viss. Mammu nepaartaisiisi, ne vinja psihologjiju studees, ne savaa vecumaa kaut ko sapratiis vai mainiisies. Atliek tikai straadaat ar sevi, mainiit savu apzinju.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #237 : 2015. gada 22. aprīlis, 14:07:25 »
Un, ja par preceeshanos, tad manas labaakaas draudzenes, kuras paziistu no 18 gadu vecuma, vispaar nav preceejushaas. Un naak no labaam, pilnaam gjimeneem. Mamminieki ne tuvu nav taadi briesmonji, kaa te apraksta. Nezinu, uz ko to norakstiit - liktenis, karma, pashas briesmones.. Vienkaarshi taa ir sanaacis, jauniibaa, kad bija samiileejushaas, ar tiem kaut kas tur nesanaaca, tad tos, kuriem vinjas patika, tos izbraakjeeja, un tad jau prasiibas tikai augstaakas, bet vechu normaalu aizvien mazaak.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #238 : 2015. gada 22. aprīlis, 14:26:37 »
Juus te runaajat a lja ja es teiktu- manaa tieshajaa apkaartnee vecaaki veernus nesit, nekropljo un rokas nelauzh, taadas tas ir graamatu un zhurnaalistu izdomaajums...

..bet dziivee sit, lauzh un kropljo, redzu to vislaik... ...taapat kaa teroristiskus pieaugushu cilveeku vecaakus...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #239 : 2015. gada 22. aprīlis, 15:30:40 »
Skaidrs, ka notiek un var notikt viss kaut kas. Man taisni mazu brīdi atpakaļ zvanīja draudzene- viņa ir sasējusies ar tādu tipu, kam mamma visu regulē. Abiem pāri 40, abiem pūrā bērni. Tikai, ja mana draudzene tiek ar dzīvi galā, un viņas dēls ir patiešām feins puika, tad tam kandidātam tāda paša vecuma dēls- visu laiku pārbijies, nevar pateikt ne jā, ne nē, neprot komunicēt...un runa ir par pusaudžu vecumu. Nu, un kad viņa satikās ar mammu, tad viss kļuva skaidrs. Un tagad viņa jautā: varbūt, ja es viņam pateikšu, ka pametīšu viņu, ja nedzīvos patstāvīgi, tad viņš mainīsies? Es viņai saku: a ko tu domā, kāpēc viņš ir viens joprojām?  Es domāju, ka visas viņu pamet, kad aptver situāciju.

Tā tas ir. Tikai apziņa, ka " mamma pie visa vainīga" pilnīgi neko nedod. Ir jāmaina sava dzīve pašam, vai arī jāsamierinās, ka   nekādas dzīves nebūs. Grūta izvēle?