Autors Tēma: kā precas Āzijā  (Lasīts 9829 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: kā precas Āzijā
« Atbilde #30 : 2015. gada 24. aprīlis, 10:30:40 »
Jo nabadziiba nav nejaushiiba, ja tas ir ilgterminhaa- tas nudien ir neveseliigs praata staavoklis... i et nadolgo...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #31 : 2015. gada 24. aprīlis, 11:23:15 »
Nu nez... stāsts iz dzīves. Druškai agrā jaunībā vēl padomju laikos puišu netrūka, steriem vien spietoja apkārt, vairāki pat bildināja. Viens precēt gribētājs esot bijis no ļoti labas un turīgas ģimenes ar privātmāju, automašīnu utt. Šī pie viņa paciemojās un pēc tam man teica, ka manta - tas protams, esot ļoti labi, bet viņa nevarot precēties, jo no rīta kopā pamostoties secinājusi, ka viņš viņai vienkārši riebjas.  :talking:
Ar ko tas beidzās? Viņa apprecēja cilvēku, kuru mīlēja, un naudu nopelnīja pati.  :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #32 : 2015. gada 24. aprīlis, 11:33:42 »

muha, pozitīvais piemērs, stāsti: biku vecāks puisis vai vecis? Un novērtēji taču ne tikai dzīvokli un auto? Pašam arī ne vainas, vai ne?

Ne es pozitīvais piemērs, nekā, vnk man noveicās, kaut pati jau arī nebiju zemē metama - ar prātiņu apdalīta nebiju un ar izskatu arī nē, uzmanības netrūka jau no skolas laikiem. To, kas pieder manam topošajam vīram, es uzzināju diezgan vēlu, bet iemīlējos visādā ziņā foršā jaunā vīrietī - 4 gadus vecākā par mani, kad es LU iestājos juristos, viņš jau 4.kursā studēja. Tak toreiz neviens tā nebija audzināts, arī es ne, lai uzreiz interesētos, ar ko vecāki nodarbojas, cik turīgs, utml. Viņa māte toreiz lielu uzņēmumu vadīja, turklāt daudzus gadus, viņa ģimenē nekas netrūka jau no agras bērnības, pat kā viņš stāstīja -liela kristāla egle bijusi ziemassvētkos, bet kas interesanti -nebija izlaists un prata novērtēt naudas vērtību. Bet dzīvokli un mašīnu viņam vecāki uzdāvināja, lai atdalītu no vecāku mājām un dzīvotu patstāvīgi.
Starp citu, nemaz nebija tā, ka mums vislaik nekā netrūka -no vecākiem nekādu palīdzību nepieņēmām, bet algas 90-tajos bija mazas un iemācījāmies arī dzīvot taupīgi, kad vajadzēja.

Atslēdzies tex

« Atbilde #33 : 2015. gada 24. aprīlis, 11:43:56 »
iemīlējos visādā ziņā foršā jaunā vīrietī - 4 gadus vecākā par mani, kad es LU iestājos juristos, viņš jau 4.kursā studēja. Tak toreiz neviens tā nebija audzināts, arī es ne, lai uzreiz interesētos, ar ko vecāki nodarbojas, cik turīgs, utml. Viņa māte toreiz lielu uzņēmumu vadīja, turklāt daudzus gadus, viņa ģimenē nekas netrūka jau no agras bērnības, pat kā viņš stāstīja -liela kristāla egle bijusi ziemassvētkos, bet kas interesanti -nebija izlaists un prata novērtēt naudas vērtību.
Tieši tā tas saucas: izaudzināta ar prasmi pareizi izvēlēties :) Citi pielūdzēji bija, bet,re, ka šiem nekas nesanāca. OK, padomju laikos mazliet savādāk un ar citiem nosaukumiem, bet bez audzināšanas apakšā tas neizdotos. Un tam puisim arī neiepatiktos.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #34 : 2015. gada 24. aprīlis, 11:44:08 »
Saturisks labojums: nevis no vecākiem nepieņēmām nekādu palīdzību, bet to NELŪDZĀM. Nebija jau tā, ka viņi atbrauca ciemos, saveda viskautko, bet mēs to krāmējām viņiem atpakaļ mašīnā.  ;) :D

Atslēdzies tex

« Atbilde #35 : 2015. gada 24. aprīlis, 11:50:04 »
tex

Es to vairaak Nomadei, jo piedaavaa vai nu bagaatu veci vai vecmeitiibu...

LV nav taa valsts, kur ir liels pamats cereet, ka no ikdienishkja tirlinja ljimonaars sanaaks... tad uz shtatiem jaalaizh... ja nu vien tepat uz vietas jauni juku laiki nesaakas, kaut lielums jau taapat "pie vietas"...
Arī pa juku laikiem tikai daļa atsijājas. Kkā tie, ka m komunismā labi gāja atkal tika pie kopmantas dalīšanas 90tajos, ok daži jauni nāca klāt un daži veci sakārņi klozetā, bet kopumā pie varas tie paši partijas veči jau palika...
Tie, kas paaudzēs biezi, tādi ir n-tās paaudzēs ar visiem kariem un jukām. kas nav, tie turpina pliki sisties pa visiem laikiem... OK, ar atsevišķiem izņēmumiem, par kuriem tad žurnālos raksta, bet es te par vairumu...
Tā ka no tāda viedokļa asiņaināks jukas būtu bijušas vēlamākas. Lai vara pilnībā nomainās...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #36 : 2015. gada 24. aprīlis, 11:52:15 »
iemīlējos visādā ziņā foršā jaunā vīrietī - 4 gadus vecākā par mani, kad es LU iestājos juristos, viņš jau 4.kursā studēja. Tak toreiz neviens tā nebija audzināts, arī es ne, lai uzreiz interesētos, ar ko vecāki nodarbojas, cik turīgs, utml. Viņa māte toreiz lielu uzņēmumu vadīja, turklāt daudzus gadus, viņa ģimenē nekas netrūka jau no agras bērnības, pat kā viņš stāstīja -liela kristāla egle bijusi ziemassvētkos, bet kas interesanti -nebija izlaists un prata novērtēt naudas vērtību.
Tieši tā tas saucas: izaudzināta ar prasmi pareizi izvēlēties :) Citi pielūdzēji bija, bet,re, ka šiem nekas nesanāca. OK, padomju laikos mazliet savādāk un ar citiem nosaukumiem, bet bez audzināšanas apakšā tas neizdotos. Un tam puisim arī neiepatiktos.
Tex, es aizdomājos šobrīd par to - nebija jau tā, ka mana despotiskā māte neko labu neieaudzināja - iemācīja mums ar māsu, ka sievietei jābūt lepnai, ka nevajag puišiem skriet pakaļ, labu gaumi iemācīja uz apģērbu un aksesuāriem, - drīzāk pat ar personīgo piemēru, bet es nevaru apgalvot, ka dēļ viņas audzināšanas dabūju tādu vīru. Jo biju arī diezgan izvēlīga, par cik piekrišanas netrūka, - vrb arī tāpēc nepaklupu uz kkādu lūzeri.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #37 : 2015. gada 24. aprīlis, 11:59:22 »
Kamon... kreizii exemplaars ar visu izveeli luuzeri izveeleesies... jo tarakaaninjiem jaadraudzeejas ;)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #38 : 2015. gada 24. aprīlis, 13:17:45 »
Lasu un domāju pie sevis - vik ļoti sievietei laulība asociējas ar iespēju/ vēlmi kļūt materiāli nodrošinātai no ārēja ienākumu avota (vīra)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #39 : 2015. gada 24. aprīlis, 13:43:48 »
Pilniigi normaala un dabiska veelme...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #40 : 2015. gada 24. aprīlis, 13:48:23 »
Parādi man kaut vienu normālu sievieti, Beton, kura vēlas dzīvot nabadzībā un ar nestabiltātes sajūtu. Starp citu, es pati esmu vnm strādājusi, izņemot kad biju dekr.atv.ar bērnu, pie tam -bija periods -vairāku gadu garumā, kad strādāju lielā finanšu iestādē vadošā amatā (vadīju departamentu) un toreiz, ja kas, nopelnīju gndr 2 reiz vairāk par savu vīru, bet man nešķiet, ka tas ir pareizi pēc definīcijas. Jo vīrietim tas mamuts ir jāstiepj mājās, -punkts un āmen.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #41 : 2015. gada 24. aprīlis, 14:28:36 »
Es nerunāju par to, ka kāds vēlētos būt nabags.
Bet vairāk no tāda aspekta, ka vīrietis nekad nevar būt pārliecināts, ka sieviete, kas piekrīt ar viņu precēties, to dara tiešām tāpēc, ka viņš ir viņai sirdij tuvs. Iespējams, viņa viņā saskata nodrošinātas dzīves potenciālu un tas kalpo par galveno motivatoru.
Pragmatiski runājot - laulība ir institūts, kas izveidojies vienas puses ekonomisku interešu un otras puses lētticības sakritības gadījumā. Ne jau 100%, bet izņēmumi apstiprina tendenci. Kaut kādu lomu spēlē arī vizuālais novērtējums, protams, bet tas, šķiet, nav izšķirošais.
Un tad man pašam sev rodas neatbildētais jautājums - kāda mārrutka pēc precas vīrietis? Priekš kam viņam vajadzīga kāda, kas faktiski viņam nesīs materiālus zaudējumus visas laulības garumā.

Nē, tad jau labāk jākultivē mīlestības teorija :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #42 : 2015. gada 24. aprīlis, 14:45:12 »
Es nerunāju par to, ka kāds vēlētos būt nabags.
Bet vairāk no tāda aspekta, ka vīrietis nekad nevar būt pārliecināts, ka sieviete, kas piekrīt ar viņu precēties, to dara tiešām tāpēc, ka viņš ir viņai sirdij tuvs. Iespējams, viņa viņā saskata nodrošinātas dzīves potenciālu un tas kalpo par galveno motivatoru.
Pragmatiski runājot - laulība ir institūts, kas izveidojies vienas puses ekonomisku interešu un otras puses lētticības sakritības gadījumā. Ne jau 100%, bet izņēmumi apstiprina tendenci. Kaut kādu lomu spēlē arī vizuālais novērtējums, protams, bet tas, šķiet, nav izšķirošais.
Un tad man pašam sev rodas neatbildētais jautājums - kāda mārrutka pēc precas vīrietis? Priekš kam viņam vajadzīga kāda, kas faktiski viņam nesīs materiālus zaudējumus visas laulības garumā.

Nē, tad jau labāk jākultivē mīlestības teorija :)
Par precēšanos mūsdienās -tā visp.ir atsevišķa tēma. "Priekš kam viņam vajadzīga kāda, kas faktiski viņam nesīs materiālus zaudējumus visas laulības garumā" - šo teik. pat nekomentēšu, jo ceru, kas tas ir humors...
BET attiec.par to, ko pirms tam teici - JA vīrietis nejūt un neprot atšķirt, vai sieviete viņu mīl, vai tikai izmanto, tad viņš ir tups un biezādains nesapraša, un tādiem jau nu vismazāk vajag ģimeni...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #43 : 2015. gada 24. aprīlis, 14:48:17 »
Beton, Tu tak esi precējies, vai ne?  :thumbsup:
Tagad pastāsti, kāpēc apprecējies...  ;)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #44 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:09:53 »
Oi, a viirieshi, kas prec deelj smukaam kaajaam, lielaam aciim uc... nu jaa, smuki to ieteerpjot vaardaa "miilestiiba"... vai miileet smukas kaajas ir smukaak kaa miileet materiaalu nodroshinaatiibu?

Kaut gan, ja godiigi, man ar liekas, ka normaalam viirietim preciibas ir neizdeviigaaks dariijums kaa normaalai sievietei...

Bet- kkaa visi vechi tom gribeejushi (labpraatiigi) daliities savaa mamutaa... Dabas balss, vai zinies...