Autors Tēma: kā precas Āzijā  (Lasīts 9808 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Re: kā precas Āzijā
« Atbilde #45 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:10:47 »
Es nerunāju par to, ka kāds vēlētos būt nabags.
Bet vairāk no tāda aspekta, ka vīrietis nekad nevar būt pārliecināts, ka sieviete, kas piekrīt ar viņu precēties, to dara tiešām tāpēc, ka viņš ir viņai sirdij tuvs. Iespējams, viņa viņā saskata nodrošinātas dzīves potenciālu un tas kalpo par galveno motivatoru. [quote/]

Sieviete precas tāpēc, ka viņa ir sajutusi konkrētajā vīrietī potenciālu ģimenes veidošanai. Kas nozīme ne tikai šībrīža simpātijas, bet arī vēlēšanos un gatavību dzemdēt un audzināt šī vīrieša bērnus. Kas, savukārt, nozīme ne tikai to, ka viņa tic, ka bērniem nebūs jādzīvo badā, bet arī to, ka konkrētais vīrietis varēs būt labs paraugs un iedvesmotājs dzīves ceļa izvēlē.

Pragmatiski runājot - laulība ir institūts, kas izveidojies vienas puses ekonomisku interešu un otras puses lētticības sakritības gadījumā. Ne jau 100%, bet izņēmumi apstiprina tendenci. Kaut kādu lomu spēlē arī vizuālais novērtējums, protams, bet tas, šķiet, nav izšķirošais.
Un tad man pašam sev rodas neatbildētais jautājums - kāda mārrutka pēc precas vīrietis? Priekš kam viņam vajadzīga kāda, kas faktiski viņam nesīs materiālus zaudējumus visas laulības garumā.

Nē, tad jau labāk jākultivē mīlestības teorija :)

Un tagad jautājums vīriešiem: kad viņi prec par sevi 20+ gadus jaunākas vai visādas striptīzdejotājas un eskorta meitenes, vai tas notiek aiz lētticības? Viņi tic, ka ir tām sievietēm " sirdij tuvi" , patiešām?  :)  Varbūt tās sievietes ir tikai trofejas, apliecinājums tam, ko vīrietis var atļauties?

Mēs visi esam mednieki un trofeju kolekcionāri savā veidā. Nav jēgas to noliegt.

Bet ar laiku mēs varam sākt sava trofejā saskatīt kaut ko vairāk. Un atkal- tas nāks vieglāk, ja no paša sākuma būsim pārliecināti, ka esam nomedījuši kaut ko vērtīgu...ne kaut kādu " ne ādas, ne gaļas" zvēru :) 

Atslēdzies Betons

« Atbilde #46 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:13:17 »
Jā, Luīze, protams, esmu. Ļoti daudz gadus. Un jautājums - Kāpēc?  nav vienkārši atbildams. Tur mijas virkne iemeslu, no kuriem galveno izvilkt vienā teikumā nav iespējams. Nu, jā, tur bija sajūta par līdzvērtīgu cilvēku, par to, ka viņai ir intelektuālas potences, par to, ka es sevi redzu kopā ar šo sievieti ilgtermiņā, ka es to vēlos, ka mums ir interesanti, ka viņa vienmēr būs tikpat skaista (un ir arī). Nu, protams, mīlestība un sekss arī iederas atbildē zem jautājuma Kāpēc?
Muha, es savā iepriekšējā tekstā teoretizēju par laulības lietišķo pamatojumu un procesa lietderību.

Bet vispārībā - ja mēs nespējam pieņemt to, ka cilvēki ir ārkārtīgi atšķirīgi - no pilnīgi tupa līdz pilnīgi gudram, no biezādaina līdz slimīgi jūtīgam, tad varam spriedelēt par to, kuram vajag ģimeni, kuram tā pienākas un kuram nedrīkstētu būt. Bet cik daudz un dažādu ir cilvēku, tik arī daudz un atšķirīgu laulības vai ģimenes modeļu. Un pateikt, ka vieni ir labi un citi nekam neder tikai pēc kādiem viena veida kritērijiem nebūtu pareizi. Ja kaut kāds mūsuprāt nepareizs laulības modelis ir kādam citam, tā ir tikai viņa darīšana, kamēr tas iekļaujas likuma robežās (lai gan arī likumu nosaka pēc vairākuma principa). Vienīgais par ko varam atbildēt un prasīt atbildību - par savu rīcību un savu attieksmi. Neviens nevienam nepieder un līdz ar to nevar otram kaut kādus noteikumus izvirzīt. Nepatīk - strādā ar sevi. Otrs pats lai labo sevi.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #47 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:13:38 »
Tikko druzhkas pazinja appreceeja vienu, tomeer bik pasistu, bet labi situeetu viirieti... nu ir jaabuut durakam, precoties tresho reizi pirms 40 gv, pavilkties uz babenes textiem "Tu netici, ka es Tevi i bez naudas miileetu?", kad shis ierunaajaas par lauliibu liigumu...
laikam jau duraki jaaslauc... vinja vinju deelj naudas, vinjsh vinju- jo patiik miniatuuras blondiines... pofig, ka skaidas galvaa... katrs dabuu savu...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #48 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:15:32 »

Un tagad jautājums vīriešiem: kad viņi prec par sevi 20+ gadus jaunākas vai visādas striptīzdejotājas un eskorta meitenes, vai tas notiek aiz lētticības? Viņi tic, ka ir tām sievietēm " sirdij tuvi" , patiešām?  :) 

Es arī to labprāt pajautātu. Tik nav man neviens tāds paziņu lokā, kam varētu jautāt.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #49 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:16:39 »
Tikko druzhkas pazinja appreceeja vienu, tomeer bik pasistu, bet labi situeetu viirieti... nu ir jaabuut durakam, precoties tresho reizi pirms 40 gv, pavilkties uz babenes textiem "Tu netici, ka es Tevi i bez naudas miileetu?", kad shis ierunaajaas par lauliibu liigumu...
laikam jau duraki jaaslauc... vinja vinju deelj naudas, vinjsh vinju- jo patiik miniatuuras blondiines... pofig, ka skaidas galvaa... katrs dabuu savu...

Tad viņa parakstīja līgumu vai nē?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #50 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:17:40 »
Tak tas duraks atmeta to domu... taapeec arii duraks...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #51 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:20:22 »
Bet 40 gados baigi iespringt nebūtu vairs nozīmes par līgumiem. Ja vecim manta ir, tā paliek viņa arī pēc laulības šķiršanas. Dala tikai to īpašumu, kas iegūts kopdzīves laikā. Nu, jā, ja kaut kas tiek iegūts klāt, tad vecim jādomā, uz kā vārda reģistrēt - ir jau māte, viņa bērni utml.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #52 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:23:12 »
Neesmu peetiijusi smalki, nav bijis aktuaali... bet kkaa jau sievietes pamanaas pusi mantas ottjapatj, pat ja bagaats vecis nopreceec...

Nu, te ir plaans fixi staavoklii oalikt, jo par beerniem un to maateem shis ruupi tur...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #53 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:26:32 »
Viņa kļūda ir tā, ka viņš nebija reģistrējies sarunuforumā.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #54 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:30:03 »
Oi, it kaa shis buutu unikaals keiss...

Vot Tu man pasaki, Beton, gudrs ir vecis, kursh prec un grib (it kaa) kopeeju beernu ar sievieti, kurai beerns no ieprieksheejaam attieciibaam (ar viltu ieguuts, lai prece buutu, bet nesanaaca, bet to shis nezin) ir stiiiipri vienaldziigs? Cik naivam jaabuut, lai domaatu, ka Taveejais buus miiljaaks?

Atslēdzies Betons

« Atbilde #55 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:35:57 »
Viņš nezin, ka tas pirmais bērns sievietei ir vienaldzīgs. Un ja vīrietis ir dabūts līdz kondīcijai, ka viņam šīberis ir aizkritis un dūmi atpakaļ sanākuši (grib precēties), tad viņš gribēs dajebko ar konkrēto sievieti, t.sk. savus kopīgus bērnus. Un trakākais ir tas, ka viņš šādā stāvoklī nespēj skaidri spriest un redzēt acīmredzamo, lai gan viņam pašam tā neliekas.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #56 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:36:01 »
Jā, Luīze, protams, esmu. Ļoti daudz gadus. Un jautājums - Kāpēc?  nav vienkārši atbildams. Tur mijas virkne iemeslu, no kuriem galveno izvilkt vienā teikumā nav iespējams. Nu, jā, tur bija sajūta par līdzvērtīgu cilvēku, par to, ka viņai ir intelektuālas potences, par to, ka es sevi redzu kopā ar šo sievieti ilgtermiņā, ka es to vēlos, ka mums ir interesanti, ka viņa vienmēr būs tikpat skaista (un ir arī). Nu, protams, mīlestība un sekss arī iederas atbildē zem jautājuma Kāpēc?
Muha, es savā iepriekšējā tekstā teoretizēju par laulības lietišķo pamatojumu un procesa lietderību.

Bet vispārībā - ja mēs nespējam pieņemt to, ka cilvēki ir ārkārtīgi atšķirīgi - no pilnīgi tupa līdz pilnīgi gudram, no biezādaina līdz slimīgi jūtīgam, tad varam spriedelēt par to, kuram vajag ģimeni, kuram tā pienākas un kuram nedrīkstētu būt. Bet cik daudz un dažādu ir cilvēku, tik arī daudz un atšķirīgu laulības vai ģimenes modeļu. Un pateikt, ka vieni ir labi un citi nekam neder tikai pēc kādiem viena veida kritērijiem nebūtu pareizi. Ja kaut kāds mūsuprāt nepareizs laulības modelis ir kādam citam, tā ir tikai viņa darīšana, kamēr tas iekļaujas likuma robežās (lai gan arī likumu nosaka pēc vairākuma principa). Vienīgais par ko varam atbildēt un prasīt atbildību - par savu rīcību un savu attieksmi. Neviens nevienam nepieder un līdz ar to nevar otram kaut kādus noteikumus izvirzīt. Nepatīk - strādā ar sevi. Otrs pats lai labo sevi.
Tici man, es viskautko spēju pieņemt un jo īpaši, ka cilvēki ir ļoti dažādi (citādi es vispār nespētu strādāt savā profesijā), bet manis teiktā uzsvars bija uz to, vai tiešām puslīdz normāls vīrietis nespēj atšķirt - kad viņu mīl un kad izmanto, nevis par precēšanos vai dažādiem laulības modeļiem vai atbildību, u.c. kā Tu to PAGRIEZI...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #57 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:38:47 »
Vienīgi .. - draudzene lai nelolo cerības uz lielām perspektīvām. Vecis no aizvērtā šībera stāvokļa parasti atgriežas realitātē (ilgums ļoti individuāls no pāris mēnešiem līdz pāris gadiem) un pēc tam tur atkal vairs nekā nebūs.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #58 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:40:22 »
manis teiktā uzsvars bija uz to, vai tiešām puslīdz normāls vīrietis nespēj atšķirt - kad viņu mīl un kad izmanto, nevis par precēšanos vai dažādiem laulības modeļiem vai atbildību, u.c. kā Tu to PAGRIEZI...

sk. manu iepriekšējo postu par šīberiem. Tur arī atbilde. Reizēm nespēj. Īslaicīgi.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #59 : 2015. gada 24. aprīlis, 16:01:07 »
He, kaa var neredzeet, ja pasham regulaari babenei jaanoraada- nu tak pieej pie beerna...

A bijushaas shis uztur, citu plaanu konkreetajai kexenei nav, kaa vien sevi nodroshinaat...

Un nee, man nav taadu draudzenju ;)

Bet, ja kaads arii 40 (turpat) gados ir taads psihopaats, tad dabuu, ko pelniijis- izdevumus ;)

Par izpriecaam ar shmaugu blondiini jaamaksaa ;)