Aptauja

Kur pilsētās būtu jāpārvietojas velobraucējiem?

Tikai pa brauktuves malu/veloceliņiem
10 (50%)
Tikai pa ietvi/veloceliņiem
7 (35%)
Pamatā pa ietvēm, kā tas notiek šobrīd
1 (5%)
Pa ietvēm, pirmām kārtām respektējot gājējus
2 (10%)

Pavisam nobalsoja: 18

Autors Tēma: Velosipēdi un braukšanas kultūra  (Lasīts 6653 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Velosipēdi un braukšanas kultūra
« : 2015. gada 27. aprīlis, 15:07:02 »
Saistībā ar paziņojumu, ka CSN tiks mainīti noteikumi, velosipēdistiem ļaujot braukt pa ietvi tikai izņēmuma gadījumos, un milzīgo sašutumu Twitterī, vēlējos noskaidrot kur tad jūsuprāt viņiem būtu jāpārvietojas.

Mans uzskats ir, ka veloceliņi/brauktuves mala ir labākais variants, jo reti kad un kur ir gadījies, ka pa ietvi braucošie velosipēdi ir spējīgi atcerēties, kam ir "priekšroka" šajā zonā un nākas izvairīties man, jo viņi ne ātrumu samazina, ne cenšas izvairīties. Abidna tā teikt :D

Atslēdzies Antuanete

Re: Velosipēdi un braukšanas kultūra
« Atbilde #1 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:10:35 »
Es arī uzskatu, ka pa ielu braukt lielākoties ir drošāk, jo autobraucēji ir daudz paredzamāki, nekā gājēji un no vārtrūmēm izlidojošās mašīnas un citi priekšmeti. Bet, ņemot vērā, kādā stāvoklī ir daudzu Rīgas ielu malas, cik ielas ir šauras (un vēl pieparkotas ar mašīnām) un kāda mēdz būt autovadītāju attieksme - nevainoju tos, kuri izvēlas braukt pa ietvi. Kretīni ir VISĀS satiksmes dalībnieku grupās, bet diemžēl auto un velo sadursmē uz ielas lielākie cietēji būs velosipēdisti.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #2 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:13:50 »
Es braucu pa celiņu, Brīvības ielā, bet pēc gaisa tilta tas beidzas. Braukšu pa ietvi kā līdz šim. Nu, nebraukšu pa ielu, ne-brauk-šu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:16:40 »
Teorētiski Brīvības ielā tas celiņš turpinās tikai pa ietvi nemarķētā veidā  :banhead:  bet zīme ir.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #4 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:22:42 »
Jā nu, šis celiņš klasiski demonstrē to, ka celiņus pie mums māk ievilkt tur, kur ir daudz vietas, bet pie VEFa, kur reāli bija jāatrisina, kā tad sadalīt teritoriju starp pieturā gaidītājiem, gājējiem un velobraucējiem, tas vienkārši izgaist :) To, ka centra pusē celiņš pāriet pāri ielai un kā pēc tam novirzās uz Valdemāra ielu, arī tikai zinātājs var pamanīt.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #5 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:31:24 »
Bet ko man darīt, ja man nevajag Valdemāra ielu, bet Tallinas, Cēsu ielu. Tie pārrāvumi starp celiņiem arī ir strīdu āboli. Manā galā arī celiņš beidzas mežā, pēc tam šoseja vai ietve. Uz tās šosejas fūres skrien kā negudras, nu, negribu tādai apakšā.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:36:32 »
Es arī negribu ar mašīnām spēkoties, tāpēc braucu pa ietvi. Sev par attaisnojumu varu teikt, ka Centrā vispār ar velosipēdu iekšā nelienu, braucu pa tuvējiem mikrorajoniem - tur vietas pietiek visiem,  vietām ir pat adekvāti veloceliņi.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #7 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:41:16 »
Gudrākie pēc VEF tilta mauc caur kapiem/parku. Un RD veloinfrastruktūru ievieš tik ļoooti gausi un tik ļoti taupot līdzekļus, ka kauns paliek. Nu nevar tikai ar krāsas spaini un 3 zīmēm atrisināt velosatiksmes problēmas Rīgā. Ir JĀBŪVĒ !!!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:44:40 »
Piekrītu Betonam par būvēšanu. Bet ne jau visur ir vieta, kur būvēties.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #9 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:48:29 »
Centrā lielākajā daļā gadījumā ir, kur būvēties. Es uzskatu, ka gājēju ietves tajā pašā Barona ielā, Čaka ielā ir neeedaudz par platu. Noņemot nost abās pusēs pa bišķim, pārkrāsojot joslu līnijas, vienā pusē sanāktu smuks veloceliņš. Un tad piemēram pa vienu ielu varētu laist to vienā virzienā, pa otru - otrā.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #10 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:52:37 »
un tad nāk būvvalde ar rahītiskām prasībām, vēsturiskā centra pieminekļa statusa sargātāji, apakšzemes komunikāciju īpašnieki un beigu galā zemes īpašnieki un norok saknē ideju. Un RD ir zarna par plānu ar šiem visiem cīnīties un projektu izsist līdz galam cauri.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:52:56 »
mans viedoklis negūs atbalstu, bet viņus vispār pa šaurajām centra ielām nevajadzētu laist Vai tikai naktī
Kopš man viens idjiots aizvakar gandrīz pašāvās zem riteņiem I E N Ī S T U
 Lieki piebilst, ka ātrums viņam bija izcils, bet par laimi es praktiski stāvēju -lēni pa bruģakmeņiem piebraucu pie stūra. lai taisītu labo pagriezienu

Atslēdzies Betons

« Atbilde #12 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:54:32 »
Man arī šķiet, ka centrā automobiļus pamazām vajadzētu kancelēt nost. Lai paliek sabtrans un velo.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:58:36 »
mans viedoklis negūs atbalstu, bet viņus vispār pa šaurajām centra ielām nevajadzētu laist Vai tikai naktī
Kopš man viens idjiots aizvakar gandrīz pašāvās zem riteņiem I E N Ī S T U
 Lieki piebilst, ka ātrums viņam bija izcils, bet par laimi es praktiski stāvēju -lēni pa bruģakmeņiem piebraucu pie stūra. lai taisītu labo pagriezienu

Ticu, ka izjūtas ir nepatīkamas dažu neadekvātu personu dēļ neatkarīgi no tā, kādai - gājēju, riteņbraucēju vai šoferu - sugai viņi pieder.

Atslēdzies alex

« Atbilde #14 : 2015. gada 27. aprīlis, 17:02:03 »
Nav dzirdēts par velosipēdistu notriektiem un bojā gājušieem gājējiem. Par auto notriektiem un mirušiem velosipēdistiem gan ir. Šis likums vairos bojā gājušos. Acīmredzot RD ir gatav uz cilvēku upuriem, lai tikai palielinētu Rigas Satiksmes ienākumus cilvēkus no velosipēdiem sadzītu sabiedriskajā transportā.