Aptauja

Kur pilsētās būtu jāpārvietojas velobraucējiem?

Tikai pa brauktuves malu/veloceliņiem
10 (50%)
Tikai pa ietvi/veloceliņiem
7 (35%)
Pamatā pa ietvēm, kā tas notiek šobrīd
1 (5%)
Pa ietvēm, pirmām kārtām respektējot gājējus
2 (10%)

Pavisam nobalsoja: 18

Autors Tēma: Velosipēdi un braukšanas kultūra  (Lasīts 6638 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Antuanete

Re: Velosipēdi un braukšanas kultūra
« Atbilde #15 : 2015. gada 27. aprīlis, 17:14:46 »
Nav dzirdēts par velosipēdistu notriektiem un bojā gājušieem gājējiem. Par auto notriektiem un mirušiem velosipēdistiem gan ir. Šis likums vairos bojā gājušos. Acīmredzot RD ir gatav uz cilvēku upuriem, lai tikai palielinētu Rigas Satiksmes ienākumus cilvēkus no velosipēdiem sadzītu sabiedriskajā transportā.
Imho CSN grozījumus pieņem ne jau Rīgas dome, bet gan Saeima (lai arī lielākā ņemšanās par ietve vs. brauktuve attiecas uz Rīgu). Domā, Ušaks tik smalki lobē RS?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #16 : 2015. gada 27. aprīlis, 18:06:10 »
Šad tad braucu. Reti, lēni , prātīgi. Cenšos izvēlēties ietves, jo uz brauktuves man vienkārši nav ko darīt, es neesmu pašnāvniece. Kur tur tajā šaurībā vēl velosipēdists?  Un kā ar parkiem, drīkst, nedrīkst?

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #17 : 2015. gada 27. aprīlis, 19:26:47 »
Savaa Itaalijas mazpilseetaa ar riteni vairs nebraucu - nav man tik speeciigas kaajas, lai shito kalnaa augshaa- no kalna lejaa izvilktu. Zheel protams. Bet Riigas laikus atceroties... jaasaka gan, ka centraa taa arii negadiijaas ar riteni iekulties - kaut kaa bail. bet viedoklis ir. Es laikam arii brauktu pa ietvi, tiesa gan - leeni un praatiigi, respekteejot gaajeejus, kam tur tomeer priekshroka. Par ielu runaajot - cik no satiksmes noteikumiem atceros - uz ielas tiiri teoreetiski gan autovadiitaajs gan velosipeedists liidzveertiigi satiksmes daliibnieki. Bet... vaagjim tomeer pashmasa krietni lielaaka un nav garantija, ka shofers ar peleeko vielu draudzeejas. vaardu sakot - vellapeedistu veseliiba pashu vellapeedistu rokaas.
Un veel ir viedoklis par velocelinjiem. Mums ar deelu kaadreiz bija topaa Imanta - Juurmala. Cik nu taalu katru reizi aizbraucaam, cits jautaajums, bet bija divas lietas, kas konkreeti kretineeja:
1. Gaajeeji tajaas velocelinja vietaas, kur zonas  konkreeti nodaliitas.  It kaa vietas pietiek visiem, tikai drusku jaasaspiezhas. Aber nee - izpleshas pa abaam slejaam un veel bola lielas acis vai lamaajas, ja garaambrauktgribosh velosipeedists uzzindzina vai smagaakajos gadiijumos pasuuta...
2. Konkreetaa velocelinja ietvaros - vieta shaura - pietiek tik, cik diviem velosipeediem izmainiities. Aber nee - shiem romantiski leenaa garaa blakus jaabrauc. A tu - ne uz priekshu, ne atpakalj.... Nu b....   tak brauc maajaas un maigojies cik uziet.....

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #18 : 2015. gada 27. aprīlis, 19:51:30 »
Visā visumā piekrītu, ka ideālā variantā velo nav jābūt uz ietves, bet diemžēl Rīgas realitāte ir tāda, kāda tā ir. Nepatīk man velobraucēji uz ietvēm, teiksim, Barona vai Tērbatas ielās, kad tās ir gājēju pilnas.
Kā jau te minēja iepriekš un ko pati vienmēr esmu teikusi - kretīni gan brauc ar auto, gan velo, gan iet kājām. Kamēr visi neievēros noteikumus, tikmēr nekas nemainīsies. Un satiksmes noteikumu ievērošana Rīgā, tā jau ir globāla problēma. Gan gājēji, kas nesas pāri ielām nesakarīgas vietās un pie sarkanās gaismas, gan autobraucēji, kas visādus pekstiņus taisa, gan velominēji, kas iedomājas, ka luksoforu gaismas un ceļazīmes uz viņiem neattiecas utt.

Diemžēl kopumā tā ir attieksme pret sevi un citiem. Tie paši velobraucēji - kad visiem būs vismaz atstarotāji pie riteņiem, nemaz nerunājot par lampiņām priekšā/pakaļā, lai tumsā būtu redzami? Atceros vecos laikus Minsterē, kādām bailēm braucām mājās pa tumsu, ja pilsētas otrā galā pēkšņi izrādījās, ka lampa vairs nedeg - policija tādus ķēra un lika maksāt sodus vai vismaz brīdināja.

Kad autobraucēji apgūs, ka tur pie stūres parasti ir kloķītis, ar kuru var ieslēgt pagrieziena rādītājus? (Tad uzlabosies arī satiksme, jo tagad brauc un nezini, ko tas auto darīs, griezīs, negriezīs, brauks taisni?)

Kad gājēji sapratīs, ka viņi patiešām tumsā nav redzami un ka veloceliņš nozīmē, ka pa to pāŗvietojas velosipēdisti un viņiem būs priekšroka?

Šitādu jautājumu ir vairāk nekā vajadzēt... Tik daudzi jūtas kungi un ķēniņi, aber saprāta nav.

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #19 : 2015. gada 27. aprīlis, 21:09:52 »
Pēc maniem novērojumiem, ir pārāk daudz nekulturālu velobraucēju uz Rīgas centra ielu ietvēm. Varbūt varētu līdzēt kādas izglītojošas kampaņas vai biežāka kontrole un sodi. Aizliegt braukt pa ietvēm, kamēr nav izbūvēts pietiekami daudz veloceliņu, gan arī nav prātīgi. Man arī šķiet, ka cilvēki tik daudz brauc ar velosipēdiem ekonomisku problēmu dēļ, jo sabiedriskais transports ir dārgs.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies alex

« Atbilde #20 : 2015. gada 27. aprīlis, 21:52:35 »
Domā, Ušaks tik smalki lobē RS?

Nez. Es tikai kolekcionēju sazvērestības teorijas ;)

Atslēdzies alex

« Atbilde #21 : 2015. gada 27. aprīlis, 21:57:50 »

Imho CSN grozījumus pieņem ne jau Rīgas dome, bet gan Saeima (lai arī lielākā ņemšanās par ietve vs. brauktuve attiecas uz Rīgu).

Latvija kā zināms, beidzas 50km no Rīgas, un Rīgā dzīvo puse no valsts iedzīvotājiem.  Līdz ar to nebūs nekāds pārsteigums, ja izgrozīs kādu likumu tā kā vajadzēs Rīgai (Ausainītim).

Atslēdzies Betons

« Atbilde #22 : 2015. gada 28. aprīlis, 08:43:57 »
Domā, Ušaks tik smalki lobē RS?

Nez. Es tikai kolekcionēju sazvērestības teorijas ;)

Man šķiet, ka RD bija pret šo ideju par velo novākšanu no ietvēm

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #23 : 2015. gada 28. aprīlis, 09:19:18 »
Pūlos atcerēties, kā citur pasaulē , kur velokultūra vecāka. Veloceliņš atsevišķi noteikti - bet uz ietves vai brauktuves? Bet galvenais jau cik ir vietas... Rīgā dažās vietās varbūt varētu strēmeli ietves nošņāpt, citur atkal daļu brauktuves. Vienota sistēma laikam nesanāk.

Bet daļa velosipēdistu brauc agresīvi un debīli. Gadījums no pag.vasaras. Braucu ar velo, lēni, pa ietvi. Puisis mani 2x apdzen nostrīķējoties gar manu somu, un pie luksoforiem 2x atkal satiekamies, pie 3 luksofora uz pārejas pūlas apdzīt. Johaidī - uzminu , izkantēju un uztriecu uz apmales. Ietve tur šaura, gājēju nebija.

Ja esmu gājējos, mani kaitina, ka velosipēdisti triecas cauri gājēju bariņiem, kas pieturā gaida sabiedrisko.

Atslēdzies alex

« Atbilde #24 : 2015. gada 28. aprīlis, 10:18:31 »

Man šķiet, ka RD bija pret šo ideju par velo novākšanu no ietvēm

A man nešķiet ;) Ir kāda precīzāka info par RD viedokli šajā jautājumā?

Atslēdzies Betons

« Atbilde #25 : 2015. gada 28. aprīlis, 10:48:20 »
dzirdēju ziņās tikko, kad sāka kladzināt par "novitāti"

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #26 : 2015. gada 28. aprīlis, 11:49:20 »
Tā kā baidos no ielām (un arī tiesību man nav), balsoju par ietvi un veloceliņiem, lai gan pa Rīgu neesmu braukusi ļoooti sen, kopš velo noparkots Jūrmalas mītnē.
Veloceliņus vajadzētu visur iezīmēt arī ar krāsu, jo tā baltā josla ar velosiluetu, kurš laika gaitā jau padzisis,  nepalīdz atšķirt, kura ir kura puse. Piemēram, man tā gadījies Valdemāra ielā, kur tikai gabalu paslājusi pa veloceliņu, attopos, ka tā nav gājēju puse. Tiesa ir kadri, kurus pat mirgojoši uzraksti šķērsām pa visu veloceliņu, neatturēs no pastaigām pa tiem.
Man nepatīk, ja velosipēdisti mētājas - te brauc pa ietvi, te pa ielu. Galvenokārt ar to grēko kurjeri, bet gadās arī citi rallijotāji.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tex

« Atbilde #27 : 2015. gada 29. aprīlis, 09:57:10 »
Pievienojos, ka tas ir veids, ka iedabūt clv Urlakovu overpriced sabtransā...
Lai tie, kam bail braukt ar velo pa brauktuvi, i nemēģina pirkt pavasarī velo ;)
Jo nu kā tad tā, braukāsi un Tevi procesā neviens nenoslauks?  :wtf:

Kurš izvērtēs cik kvartālus no ielas ar velojoslu braukt pa citu ielu jau ir pārkāpums un cik, ja tajā konkrētajā velojoslas vai veloceļa nav, tomēr var braukt pa ietvi, jo tuvumā nav veloceļa? Kārtējie noteikumi, kur ir precīzi nenoteiktas lietas, t.i., ieviesīs kā ienāks prātā...

Vai velo beidzot kāds apdrošinātājs piedāvā civiltiesisko apdrošināšanu?
Citādi, ja kas, - bēdziet! Nopietni.

Mīlīši, atcerieties, ka ar velo tik tiešām noteikumi nav jāievēro, JA esat pēc pārkāpuma vēl spējīgi aizbraukt. Velo nav numura, pēcāk neko nepierādīs :)
Un diemžēl gājēji ir mīkstākie un lētākie (ja tomēr aizmukt neizdodas)...

Atslēdzies tex

« Atbilde #28 : 2015. gada 29. aprīlis, 10:03:43 »
St.c. vai beidzot kāds aprošinātājs velobraucējiem piedāvā civiltiesisko apdrošināšanu?
Ja jums CTA nav, lai kas arī nebūtu noticis, ja esat braucamā stāvoklī un uz jums nav klaju pierādījumu- bēdziet! Nopietni. Tas būs vislētāk un visērtāk.

Atslēdzies alex

« Atbilde #29 : 2015. gada 29. aprīlis, 16:26:39 »
OCTA velobraucējiem piedāvā jau gadu vismaz. Nav ne jausmas, cik to izmanto LV, bet draugi, kad ripinājās pa FR, gan sadrošinājās.