Autors Tēma: Kurmjiem - nāvi! Maķ. Aber kā????  (Lasīts 4522 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Kurmjiem - nāvi! Maķ. Aber kā????
« : 2015. gada 29. aprīlis, 13:24:35 »
Dabesījuši draugi ar čomenēm ūdensžurkām. Viss dārzs vienās ejās, caurumos un pauguros. Veļu nevar izkārt, lai nepakluptu un neiemauktos dubļos, visas dobes izcilātas - lej tomātu, viss aiztek pa "trubu" - , par daili nerunājot.
 :alkofest:  [Te domāta kurmju inde].

Ar "tas labi, tātad laba zeme", lūdzu, nekaitināt. Pīkstuļus nepiedāvāt, tas nedarbojas. Stāstus "kurmji nedzīvo kopā ar ūdensžurkām" aiztaupiet pasaku nedēļai. Pie zvēriņu mīlestības neapelēt - es viņus mīlu, bet ne manā dobē, te jau ir cīņa par izdzīvošanu. Arī ūdensžurku māte, ja es pie viņas bērniem līdīšu, rādīs zobus. Aiz sētas - nevienu neaiztieku!

Jautājums mūžīgais - kā.
Slazds (vismaz tas, kas man ir) pie kājas - aprok apkārt.
Kaķis izlaidies, vairs kurmjus neķer. Nebarošana nelīdzēs - kurmjus viņa neēd, bet ļaut putnus apķert nešķiet prātīgi.
Pēc kādiem gadiem es aprakšu pa perimetru un iebetonēšu sienu metra dziļumā. Šobrīd nav ne laika, ne spēka tādām atrakcijām.

Labvēlis var neieteikt ielaist gāzi un pielaist spičku. Lidojošas ābeles mani neinteresē.

Šobrīd domāju, varbūt vienkārši izlaist gāzes balonu pa ejām - gāze smagāka par gaisu, mož apsprāgs tie ķēmi. Gāzes žēl, bet tas slazds man arī veselu balonu maksāja, tikai bez jēgas.
Peļu slazdu parasto ielikt?
Izrakt bedri un ielikt spaini?

Kas reāli darbojas??? :evil:
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Kurmjiem - nāvi! Maķ. Aber kā????
« Atbilde #1 : 2015. gada 29. aprīlis, 13:31:26 »
Izkūpināt ar pretkurmju svecēm. Ti Labvēļa variants :)

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #2 : 2015. gada 29. aprīlis, 13:45:11 »
kā pa miglu atceros, ka tajās alās laida Fairy iekšā, bet kā tas darbojas un vai darbojas es nez, man dārza nav
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies itta

« Atbilde #3 : 2015. gada 29. aprīlis, 13:50:00 »
Bija dzirdets ka vibracija nepatika bet ar par efektivitati nav ne jausmas....
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2015. gada 29. aprīlis, 13:52:27 »
Vrb kurmi ieliet?  :laugh:

Arī atceros, vecajā forumā bij ieteikumi visādas indes liet, bet kā tad ar to ražu pēc tam?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #5 : 2015. gada 29. aprīlis, 13:57:06 »
Pasaki kurmjiem, ka ūdensžurkas šos par aklajiem pidariem dēvē, kaķim izēd bļodiņu un atstāj kkādu ziņu no kurmja. Piem. pēdas vai sūdu.
Vopšem sēj savstarpēja naida sēklu. Iedvesmu smelies no vesti.lv.

Neņem pierē. Velku laiku un aušojos :)

P.S
Par tēmu takš ir :)

daddy

• Viesi
« Atbilde #6 : 2015. gada 29. aprīlis, 14:20:30 »
...Sāksi ar kurmju sišanu, tad vārīsi krupi, beigās solīsi 7 treknos gadus... kaut kā viss tas tā oranži izklausās :D :D

ja pa nopietno, tad arī ar 2 veidu lamatām (truba un atspere) esmu noķēris tieši 0 kurmjus. Tur kur BAIGI traucē, es gāžu ūdeni iekšā (man laukos tas par velti praktiski), šķiet, ka uz laiku palīdz. apmēram 1 gadā izdodas nobeigt brīdī, kad viņš būvē saavu rakumu - stumj zemi augšā - ātri paķer lāpstu un čah! un izmet viņu ārā. Tad liek spainī, izlamā un nes uz mežu, jo smiltis viņiem acīs bērt nav jēgas...

par gāzi dzirdēts, ka vajag nevis balongāzi, bet padomjlaika auto izplūdes gāzes noder. Modernie ar katalizatoriem nez vai būs tik iedarbīgi

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2015. gada 29. aprīlis, 14:39:10 »
:D

Aušoties atļauts - ar atsauci. :D

Ūdensžurkas laikam kurlas un izvairās no mītiņa - nevaru pateikt par kurmju izlēcieniem. Kaķis uzskata, ka es esmu apdrošināšanas kantoris - pat ja viņa bļodiņu ir izēdušas mušas, mans pienākums ir viņam kompensēt zaudējumus. :D

Auto izpūtējs alā izraisa kurmju rakumu dubultošanos - mēģina vēdināt. Parbaudīts.
Ūdens arī neko nedod. Ir slīcināts - vienā dārza galā 3 kubi no baseina, otrā - no sūkņa. Zero zona, kā raka, tā rok. Acīmredzot, ir, kur pamukt.

Ideālais variants ir ķeršana - kā jau teici. Bet kaut kā neredzu variantus uzķert rakšanas brīdi. Pārīti es šitā esmu nodavījusi, bet par maz... Un ūdensžurkas redzamas čupas netaisa. :(

Taisīšu spaiņlamatas, redzēs, kas sanāks. Labāku ideju nav.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #8 : 2015. gada 29. aprīlis, 14:43:50 »
KKur vēl bija variants ar puskožļātu kožļeņu bāšanu alās, bet derēja tikai 1 veids, netaceros. Hubba Bubba? Ir tādas?

daddy

• Viesi
« Atbilde #9 : 2015. gada 29. aprīlis, 14:46:20 »
redzi...medībām ir jāgatavojas, un tās nebūs sekmīgas jebkurā laikā :) veni, vidi, vici nostrādāja tikai Cēzaram. Tu esi Cēzars? nē. es arī nē :)

Lietainā laikā nav vērts ar ūdeni, jo viņam ir drenāžanas sistēma, ja ir ilgstošs sauss laiks, tad var mēģināt. 
Ja jau dārzā iet, vai verandā dzer kafiju un priecājas par savu dārzu, tad to brīdi var uzķert.

Nesaprotu, kāpēc lai viņš tur līstu, tai spainī, bet lai veicas! Neaizmirsti padalīties ar atziņām! :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2015. gada 29. aprīlis, 14:58:02 »
Bija dzirdets ka vibracija nepatika bet ar par efektivitati nav ne jausmas....
Mani paziņas teica, ka tiklīdz zāle izaug tiktāl, ka sākt braukāt pa virsu ar zāles pļāvēju, tā kurmji aiztinās. Bet nu pašlaik vēl, pavasarī, viss izrakāts kā sabumbots kaujaslauks...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2015. gada 29. aprīlis, 15:00:23 »
Tad katru dienu jāpļauj?
No reizes nedēļā vai divās, ja nopļauj paīsāku, nevienam kurmim ne silts ne auksts. Da ij burkānu dobi nenopļausi. :D

Vot ja es klausītos fonā bumsi-bumsi, varētu izstiept tumbas ārā un ierubīt basus, bet tad es pati drīzāk aizlaidīšos!

daddy

• Viesi
« Atbilde #12 : 2015. gada 29. aprīlis, 15:02:45 »
mhm, es viņus vajāju - tad kad ņemos pa sakņu dārzu ar zemes frēzi, tad viņi pamūk uz mauriņu... tad, kad sāk pļaut mauriņu, tad viņi pārceļās uz sakņu dārzu... beigās viņu tukšajā migā iemetās lapsenes, tad atnāk lapsa (?) un viņas izēd un man pagalmā ir bedre spiņa lielumā. forši :) 

Atslēdzies Broms

« Atbilde #13 : 2015. gada 29. aprīlis, 15:04:08 »
Ieroc zemē sabvūferu. Jūtūbē paņem kkādu basa toni un palaid. Skaļi jau nevajag. Kurmjiem takš šitās maņas vairāk attīstītas.
Ot izveic šito eksperimentu un taisam sia :)

daddy

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 29. aprīlis, 15:04:26 »
spaiņa lielumā.

PS. ar elektrību bail viņu sist...