Autors Tēma: 2014./2015. teātra sezona  (Lasīts 7411 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

2014./2015. teātra sezona
« : 2015. gada 08. jūnijs, 18:18:15 »

Atslēdzies Mango

Re: 2014./2015. teātra sezona
« Atbilde #1 : 2015. gada 09. jūnijs, 11:22:22 »
Vai mēs arī varētu atbildēt uz tiem pašiem jautājumiem?

Tātad.
Izrāde - 1984 LT
Aktrise - no tā, ko šosezon redzēju, spilgtas līderes nav, ja būtu redzējusi, varētu Kažociņu minēt, es varu iztēloties, kā viņa spēlē Prātā. Tāpēc Guna Zariņa par Mēdeju, ko redzēju septembrī un par 12 krēsliem.
Aktieris - Grūbe, Keišs, Grūbe, Keišs, mhmmm. Nevaru izlemt. Tad jālozē.

(Ja var nelielu atkāpi, tad es gribu pieminēt Dzelzīti! Nezinu, vai tās ir pirmās vai otrās lomas, bet šosezon par Saules bērniem un Dzeguzes ligzdu noteikti jāpaslavē.)

Sezonas pārsteigums - ĢIT Vaņa. Kustību teātris. Fantastiski!

Vispārējā daļa - priecājos, ka mums ir daudz, man liekas, ka tas ir daudz, talantīgu jauno režisoru, katrs ar savu stiliņu, tematiku, žanru, kas burtiski pārņēmuši teātrus. Vareni! Arī tas, ka režisori rotē pa teātriem, neļauj iesīkstēt. Varētu vēlēties arī aktieru rotāciju.
Šosezon tāds nemanāms šķiet JRT, tāds klusāks. Ir divi, trīs uzvedumi, par kuriem skaļāk parunāja un viss. Valmiera arī tāda klusa, ko nevar teikt par Liepāju, riktīgs blāsters. DT joprojām iet pa veco taku, visus vēžus liekot vienā kulē, Skrastiņu nomainot ar Grūbi.

Uzrakstiet arī jūs kko. :)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #2 : 2015. gada 09. jūnijs, 11:42:46 »
Man vēl jānoskatās JRT "Cerību ezers" nākošnedēļ, un tad jau varēšu atkal pa jaunam rezumēt pagājušo teātra sezonu :).

(Ja var nelielu atkāpi, tad es gribu pieminēt Dzelzīti! Nezinu, vai tās ir pirmās vai otrās lomas, bet šosezon par Saules bērniem un Dzeguzes ligzdu noteikti jāpaslavē.)

Par Dzelzīti, ļoti novēlu viņam nomināciju par otrā plāna lomu dzeguzes ligzdā. Un arī SN balvu galu galā, jau pagājušajā gada viņš to bija pelnījis par Izraidītajiem. Žūrija jau parasti nākamajā gadā iedod.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2015. gada 09. jūnijs, 11:43:14 »
nēēēēēnormāli žēl, ka nebūtībā aizgājušas foršās tēmas par šo un gaidāmo teātrsezonu. Bet nu - kas bijis, bijis, liekam jaunu bildi iekšā.
.......

Manuprāt , tendence gada aktierim un aktrisei kristalizējas , visos viedokļos apmēram vieni un tie paši figurē.

Gada aktieris - atkal būs sīva cīņa. Varu saderēt, ka žūrijas locekļi nožēlo, ka pagājšgad iedeva Grūbem, nevis Žagaram, jo šogad DG lomas ir vēl izcilākas, bet JŽ šogad ir mazākas (lai arī Saules bērni tiek pieminēti). Un sīvā cīņa izpaudīsies par to, vai DG var dot otru gadu pēc kārtas vai arī tas nebūs glīti:)  Keiša Benders, lai arī cik jauks un mīlīgs, nestāv līdzi. Domāju, ka neiedos DG, tad iedos Dombrovskim par 1984 ( un tas ļoti ticami)

Gada aktrise šajos viedokļos ir starp Ķuzuli un Kažociņu. Iedos Ķuzulei... Navāla ir ļoti spēcīga loma , vienīgā jēdzīgā, kas viņai ir izdevusies, klāt piekabinās māsu Reičidu (žūrijai patīk Ķuzulei dot balvas, jauno aktrisi iedeva divreiz:)  ). Un Kažociņai tikai viena loma un - reiz jau dabūjusi balvu...

Režisoriem nominēs Lauru Grozu, Nastavševu, Morfovu ( domāju, Petrenko nenominēs, viena izrāde nav vēl Gada režisors), iedos Laurai, beidzot.

Izrādēs noteikti būs 1984, Equus, 12 krēsli, Prāts un Grāmatas...

ā, otrā plāna aktierī nominēs Dzelzīti un ceru, ka iedos arī !

Runājot par rakstiņu, man ļoooti patīk Ulbertes teksts. Aktualizē vairākas problēmas - sevišķi par DG 15 izrādēm 17 vakaros.... tas ir nenormāli, ceru, ka tas ar aktiera akceptu notiek.

p.s. Vakar pieci el vē (radiostacijā) bija saruna ar Lauru Grozu ( ap 13.30. Martas Līnes laikā), ar baudu klausījos, viņa ļoti skaidri zin, ko grib, kāpēc iestudē un ko grib pateikt.  Bet visa vidū viņa jauki pateica - daudzi uztraucas, kā DG var Equusā nospēlēt, nesajūkot prātā utt, uztraukumam nav pamata, jo DG ir ļoti spēcīgs aktieris un prot spēlēt ar tehniskiem līdzekļiem, nevis tikai ar nerviem un jūtām ( es te nedaudz `pārfrāzēju, bet doma jau skaidra)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2015. gada 09. jūnijs, 12:07:45 »
Ok, tā bija analīze, kam dos vai nedos :) bet Tavas domas, kam Tu piešķir, no tā, ko redzēji šosezon.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #5 : 2015. gada 09. jūnijs, 12:21:23 »
Varēji atstāt otru tēmu. Viena tēma par to, ko mēs paši domājam, otra būtu prognozēm, minējumiem, nominācijām, kad paziņos. Bet, nu, var jau arī vienā.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2015. gada 09. jūnijs, 13:09:03 »
jā, varbūt vajadzēja atstāt, bet mēs te esam tik maz cilvēku, kas ieraksta, ka negribējās sadrumstaloties:)

tātad - manas personīgās nomiņacijas

Gada aktieris - Grūbe.  ( es drīkstu 2 gadus pēc kārtus dot vienam:) )
Gada aktrise - Ermale par Grāmatām ( nominētu Ķuzuli par Navālu un Zariņu par 12 krēsliem)
Gada režisors - Laura Groza (par visu)
Gada izrāde - Equus ( pārējās nominētās būtu Ugunsgrēki, Dzeguze un Visas viņas grāmatas)

otrā plāna aktiera balvu saņem Dzelzītis , bet nominēts būtu arī Andžāns par Tīrradni Equusā un Kļavinskis par Blakti un Miglu.
otrā plāna aktrise - Zeļģe par vecenīti Miglā

Gada mūzika - Kārlis Kazāks par Jaunā ārsta piezīmēm
Scenogrāfija un skatuves telpa - Ozoliņš par Bāskerviliem (par telpu) un Fišers par Equus (tīrā scenogr)
Grims - Migla NT ar vecīšu lomām! (pretendētu arī 12 krēsli, bet es dodu Miglai!)

Gada notikums - Situāciju telpas Rīgas kinostudijā.
Gada pašu radītais jaundarbs - Eirovīzija NT
Mūzikls - Kabarē NT

(rūpīgi izgāju cauri savam redzēto izrāžu sarakstam, citādi nebūtu atcerējusies, ka Migla taču arī ir šīssezonas:) )

Atslēdzies samtene

« Atbilde #7 : 2015. gada 09. jūnijs, 13:15:03 »
Hm@, bet kabarē taču bija pagājušajā gadā, vismaz es skatījos pavasarī :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #8 : 2015. gada 09. jūnijs, 13:48:52 »
o, sorī, es Blakti un Miglu pārbaudīju, bet Kabarē nē... es rudenī gāju laikam otrreiz, tāpēc viņa bija manā Sarakstā. Tad apvienoju garadarba un Mūzikas kategorijas vienā un dodu Eirovīzijai.

Ļoti gribētos Jaunā ārsta piezīmēm vēl iedot kādu nomināciju - piemēram - par labāko stāsta dramatizējumu un kompilāciju skatuvei.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #9 : 2015. gada 09. jūnijs, 14:46:49 »
Šodien vsm 3 recenzijas par Equusu. 2 skatītāju un Radzobes S. Kroderā.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #10 : 2015. gada 09. jūnijs, 17:58:43 »
hm@  - par kādām lomām šajā sezonā Tu Grūbem piešķirtu to balvu ??

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #11 : 2015. gada 09. jūnijs, 18:09:35 »
Es viennozīmīgi dotu Skrastiņam - gan par DzL, gan par Bovarī k. Kas pelnīts, tas jāsaņem. Ja ne viņam, tad Keišam par 12 krēsliem un Provinces anekdotēm, bet ne Grūbem katrā ziņā. Un kā labāko izrādi DzL un režisoru attiecīgi, protams. Par pārējām nomināc. vēl atturos. Šoreiz otro plānu dotu vai nu Dzelzītim vai vrb arī Žagaram. NT žēl, bet bāli šosezon.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #12 : 2015. gada 10. jūnijs, 09:43:01 »
Grūbem par Visām viņas grāmatām un Equus. Varbūt tāpēc, ka mazo zāļu izrādes, bet iespaidīgāks aktierdarbs kā Skrastiņam un Keišam.  Bet nu - mēs jau vienojāmies, ka jāsaka SAVAS privātās nominācijas:)

p.s. Vakar runājām par to, ka Subatnieku Equusa recenzijās izceļ, bet nominācijās diez vai tiks. Ka viņa loma ir ļoti smaga un darbojas kā centrālā ass, ap kuru viss notiek, bet diez vai ienominēs ( viņš ir vairāk kā otrais plāns, bet par izcilu pirmo plānu - īsti nevelk), tāpat kā Mirušajās dvēselēs - slavēja citus, bet Zvīguli nē, kaut arī bez viņa nemitīgā 2,5 h garā darba tur nekas nebūtu.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #13 : 2015. gada 11. jūnijs, 16:44:23 »
Protams, neesmu redzējusi visas jaunās izrādes, tāpēc mani subjektīvie parastā skatītāja iespaidi, nepretendējot ietrāpīt žūrijas vērtējumā :)

Equus DT – pagaidām pēdējais mans teātra notikums. Tik ļoti, ļoti laba izrāde kopumā. Tas, kas tiek panākts šķietami vienkāršiem līdzekļiem, praktiski nemainot dekorācijas un kostīmus... vienkārši iespaidīgi. Lieliski aktierdarbi, protams D.Grūbe pāri visam, bet arī pārējie, kaut vai A.Žagars tēva lomiņā, un G. Andžāns kā zirgs - tāda pērle. Izrāde, kas burtiski ievelk, elpu aizturējusi skatos un noticu tam, kas notiek uz skatuves, kaut zināmas nosacītības tur ir pietiekami daudz.

Ugunsgrēki DT – izrāde, kas mani satricināja un saviļņoja. Atkal, šķietami vienkāršiem līdzekļiem radīts tas, ko es sauktu par teātra brīnumu. Mani nesmīdina un neizklaidē, bet rosina domāt un līdzi just.

Visas viņas grāmatas DT – vienkārši izstāstīts stāsts, divi lieliski aktierdarbi, bezmaz vai bija piemirsies, ka DT ir tik lieliska aktrise E.Ermale… Un, protams, atkal lieliskais D.Grūbe.

Idiots NT – zināms stāsts, kuru var uztaisīt arī tā, kāpēc ne?

1984 LT – cik labi, ka bija iespēja redzēt Rīgā, brīnišķīga izrāde, lieliskas
komandas radīta. Kad atkal jādomā... par sevi, par to, kā ar mums mēdz manipulēt, ar mūsu atļauju vai bez tās… Protams lielisks ir E.Dombrovska aktierdarbs un arī G.Maliks savā lomā atmiņā paliekošs.

Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu DT – protams, protams, visi priekšnosacījumi, lai izrāde notiktu. Ja jau pamatā populārs stāsts un savākta tāda izcila radošā komanda. Lielisks Skrastiņa darbs, kā jau pierasts, bet arī pārējie „trakie” ir uzslavas vērti. It īpaši L.Dzelzīša Billijs, manuprāt.

Raiņa Sapņi NT - atkal lielisks aktieru komandas darbs, vienreizēja mūzika, skatuves iekārtojums. Izrāde, kas mani tā kā mazliet pacēla uz augšu… sagribējās palasīt Raini un par Raini…

Mazliet citā plauktiņā ieliekas šīs, laikam jau vairāk aktierdarbu, ne kopiespaida dēļ:
Aspazija.Personīgi JRT -B.Brokas un scenogrāfijas dēļ lieku. Gandrīz tikai ar videoprojekcijām mainās vietas un arī laiki, aktrise izmantojot balsi un ķermeņa plastiku mūsu acu priekšā pārtop līdz nepazīšanai... Manas sajūsmas vērts aktierdarbs. Faktiski jau viņas monoizrāde.

12
krēsli JRT – bija smieklīgi, interesanti, aizraujoši. A. Keišs, protams, brīnišķīgs Benders.

Vēl citā plauktiņā:
Mans blāsters ir izlādējies LT - izrāde par kuru es domāju, kas tas bija… tomēr saprotu, ka tas kaut kas BIJA... visu cieņu par uzdrīkstēšanos, atļaušanos un citādību.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #14 : 2015. gada 15. jūnijs, 11:13:30 »
SN nominācijas tiks paziņotas 19.06. Epikūra dārzā.