Autors Tēma: 2014./2015. teātra sezona  (Lasīts 7415 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Re: 2014./2015. teātra sezona
« Atbilde #45 : 2015. gada 19. jūnijs, 16:08:32 »
Nespēju rimties  = izcelt Čezviku, bet nepieminēt Billiju? (Dzeguzē...)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #46 : 2015. gada 19. jūnijs, 16:09:01 »
khmmmm, vispār interesanti patiesi - varbūt viņi aizmirsuši, ka Pīteram Penam pirmizrāde bija šajā sezonā? Pārbaudīju = 31.augusts.

Nu kā var aizmirst, tik brīnumainu bērnu izrādi sen nebiju redzējusi.
Sāku saskatīt tur sazvērestību :)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #47 : 2015. gada 19. jūnijs, 16:10:44 »
Nespēju rimties  = izcelt Čezviku, bet nepieminēt Billiju? (Dzeguzē...)

Es par to pašu šūmējos :cry:

Atslēdzies Mango

« Atbilde #48 : 2015. gada 22. jūnijs, 12:39:06 »
Skroderdienas.
Man bija zelta sastāvs laikam. :)
Zināju, ka Dūdars būs Ančevskis. Babenes bija pareizās. Joske man bij Liuziniks, par ko biju pārsteigta, jo nebij trāpījies, tikai Grasbergs.
Trijotne diemžēl nepavilka to, ko Krūzkops, Vimba. Siliņš vispār likās nedabīgs, kad mākslīgi mēģina būt baigi jautrais džeks vai arī kopēja, nez. Jurģi diemžēl ekspluatē dzērājlomās, joks vairs nav smieklīgs, ja tas jau n-to reizi. Ieviņa it kā vislabāk no jaunajiem patika.
Bet zālē bij daudz bērnu...? Un tie smējās kā traki par Rūdi.
Es ļoti labi pavadīju vakaru, izpriecājos, sasmēlos svētku sajūtu.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #49 : 2015. gada 22. jūnijs, 13:09:58 »
Redz kā, man viss otrādi Kārlēns un Rūdis patika, Ieviņa nepatika. Mans bērns arī par Rūdi dikti smējās, un tas žests ar matu atmešanu.. Babene visforšākā bija Rūdolfa, abi ar Pugu varēja izpausties. Slucka kaut kā neaizrāva, tāda tieva, gara, nebija smieklīga arī savā pīpēšanas  un Ābrama uzsperšanas skatā. L. Zeļge kā Elīna tāda jocīga, visu laiku stulbi smaidīja, ja nesmaidīja, tad vilka uz bimbošanu. Forši, ka vecie aktieri piedalās, gan dzied, gan danco.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #50 : 2015. gada 23. jūnijs, 12:55:39 »
Vakar biju uz Skroderdienām - aš žēl, ka Joske nebija Liuziniks (pareizi uzrakstīju? :) ), Rūdim un Kārlēnam būtībā jau ne vainas, citādāki, bet Ieviņa tāda pašvaka - kaut kā ne īsti tāds meitēns, bet seksīga jaunuve :) Bet kopumā jau dikti feini - man joprojām patīk!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #51 : 2015. gada 23. jūnijs, 13:42:00 »
Man traki patika aizaussraušanas aina, Ieviņa burvīga. Pindaks arī.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #52 : 2015. gada 23. jūnijs, 13:55:20 »
Nu jā, tur Ieviņa brēca pamatīgi..

Atslēdzies samtene

« Atbilde #53 : 2015. gada 23. jūnijs, 15:06:45 »
Mana teātra sezona arī beidzās ar Skroderdienām Silmačos, pat veselām divām Skroderdienām pēc kārtas.

Atkal izbaudīju visas tās izdomātās savādākās lietiņas, kas ir šajā NT iestudējumā. Nebūt nav sliktākā izrāde, uz kuru aiziet kopā ar bērniem. Pieaugušajiem savi prieki, bērniem atkal citi prieki un sajūsma par jestrajām ainām (arī ar bučošanos :) ). Un tad vēl prieciņš par atpazīto Lupi  :) . Tā arī neizdevās iestāstīt, ka viņa tagad ir Elīna :) .

Brīvdabas Skroderdienu izrāde, kas tika reklamēta kā dižizrāde ar grandiozu aktieru ansambli.
Nebiju domājusi vispār uz to iet, bet nu sanāca būt par līdzgājēju. Jāsaka, ka šitādu haltūru sen nebiju redzējusi... tāds amatierisms šī vārda sliktākajā nozīmē :facepalm: .

Ja vēl kaut kā varētu pieciest lugas saīsināšanu (pirts ainas neesamību un vēl dažas vietas), tad teksta nezināšanu un saviem vārdiem runāšanu gan nē. Tad vēl tās ierakstā atskaņotās dziesmas... nu jā, grandiozā aktieru ansambļa, kas dziedātu, jau nebija ... brrr, tas bija briesmīgi...
Nu, vismaz piķi nopelnīja pirms svētkiem, jo visas biļetes (pietiekami dārgas) taču bija izpirktas.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #54 : 2015. gada 23. jūnijs, 18:52:45 »
NT Skroderdienās tagadējais Kārlēns likās viens no labākiem visās daudz( !) redzētajās izrādēs un sastāvos, Rūdis turpretī viens no vājākiem un nesmieklīgākajiem -tāds drūmais tips. Smieklīgs likās vien pēcjāņu rītā. Ieviņa nepatika tāpat kā Saldovere, JO nesievišķīgas, bravurīgas un vulgāras meitenes (tāpat kā sievietes) nekad nav patikušas. Kāpēc tad Ieviņas lomā daudzām citām aktrisēm (Kurgrēnai, Puķei, Lūriņai, u.c.) ir izdevies saglabāt sievišķību? Tātad-ne jau loma vainīga !
Man Grasbergs šod.bija, bet Liuziniks patīk labāk. Šoreiz Ančevskis nepatika, neielika pietiekami emocijas šajā lomā. Rūdolfa viena no spožākajām komiskajām aktrisēm, toties par L.Liepiņu Tomuļmātes lomā vīlos -ne salīdzināt ar I.Burkovsku... Un Bonāte nezkur bija pazudusi, pietrūka viņas. Izrāde fenomenāla ar to, ka kā jau Samtene teica, jaunas nianses katru gadu, šogad vairāk uz bagātīgu laistīšanos ar ūdeni, bet ne tikai. Katru gadu īpaši izbaudu jaunās niansītes kā garšīgas rozīnes. :) Noķēru no Lisnera rokām mesto ozollapu vainagu, tagad mājās relikvija, ko gadu nemetīšu ārā. :)
p.s. Pirmdienas vakarā pa LNT noskatījos to brīvdabas izrādi, bet tik kritiska kā Samtene nebūšu -daudz kas arī patika, piem.labas dejas TD kolektīvu izpildījumā. Patika Ķesteris kā Dūdars. Vāne Antonija, arī Ābrams un Zāra, kaut gan mīnusu, protams, arī bija daudz, bet uz tiem šoreiz pievēru 1 aci. ;)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #55 : 2015. gada 24. jūnijs, 15:14:59 »
Laistīšanās aina bija viena no neinteresantākajām, ko esmu redzējusi.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #56 : 2015. gada 24. jūnijs, 15:17:57 »
Brīvdabas izrāde man šķita pilnīga haltūra un necieņa pret skatītāju ... Čatā jau izteicos - biju vīlusies. Vienīgais prieks, ka nenopirku biļetes uz to tingeltangeli ....

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #57 : 2015. gada 24. jūnijs, 17:31:37 »
Palasīju Silmaču programmiņu, tur ir arī par vecākiem iestudējumiem. Par 1955. g izrādi šādi vārdi: Bet interpretācija sākas jau ar lomu sadali - budzeni Antoniju, aprēķina vadītu sievieti, kam svešas cilvēciskas jūtas un kas Aleksi grib precēt tikai tāpēc, lai kāpinātu "Silmaču" ražīgumu, Briedītis iedala  asai raksturotājai ar skarbiem sejas vaibstiem - Olgai Lejaskalnei.
Izrādes ģenerālmēģinājuma apspriešanā A. Deglavs tomēr apšauba izrādes lietderīgumu: "Problemātisks jautājums - lauku dzīves idealizācija - kalpi dzīvo bez darba veselu nedēļu, jautri, dzied dziesmas, ir laimīgi, var rasties iespaids, ka kalpiem viegla dzīve pie Antonijas. Antonija nav tāda budzene, kādai tai vajadzētu būt. Vajadzētu vairāk parādīt starpību starp saimnieku un kalpiem."

No mūsdienu viedokļa tik smieklīgi. Bet, nez,  kā viņiem reāli izdevās tā interpretācija. Taču skatītājiem izrāde patikusi, pilnas zāles, jo cilvēki bijuši izslāpuši pēc latviskā.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #58 : 2015. gada 24. jūnijs, 18:48:09 »
Brīvdabas izrāde man šķita pilnīga haltūra un necieņa pret skatītāju ... Čatā jau izteicos - biju vīlusies. Vienīgais prieks, ka nenopirku biļetes uz to tingeltangeli ....
Tu esi redzējusi kaut vienu no PROJEKTU brīvdabas izrādēm,kas nebūtu haltūra?? Tad jau šajā bija vismaz vairāki proefesionālos teātros spēlējošie aktieri, kuri turklāt, šīs pašas lomas atveidojuši Skroderdienās savos teātros (piem. Vāne, Tirole, Maņjakovs)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #59 : 2015. gada 24. jūnijs, 19:05:06 »
Tu esi redzējusi kaut vienu no PROJEKTU brīvdabas izrādēm,kas nebūtu haltūra?? Tad jau šajā bija vismaz vairāki proefesionālos teātros spēlējošie aktieri, kuri turklāt, šīs pašas lomas atveidojuši Skroderdienās savos teātros (piem. Vāne, Tirole, Maņjakovs)
Nav tā, ka esmu mucā augusi un pa spundi barota ...
Ja par redzētajām izrādēm līdz šim te neesmu neko rakstījusi, tas nenozīmē, ka neesmu redzējusi izrādes teātrī un ārpus tā ...  Un man ir vienalga vai haltūrē profesionāli aktieri vai amatieri ...