Autors Tēma: Jāņu ķimeņu siers  (Lasīts 4938 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Jāņu ķimeņu siers
« Atbilde #15 : 2015. gada 18. jūnijs, 21:20:08 »
Paldies, Pūk :)

dzeltens sanāk - vienkārši pastāvējis bez drāniņs apkalst un sadzeltē. hmm, nesaprotu kāpēc tev sanāk smērējams, es parasti diezgan daudz šķidruma vēl ieleju (krejumu un sūkalas), lai mīkstāks...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #16 : 2015. gada 19. jūnijs, 00:37:31 »
Es arī tāpat kā Narcise pērku Rankas sieru (man vispār ļoti garšo viņu produkcija) un tad sviestu pa virsu.
Kad biju jaunāka un čaklāka, arī sēju sieru, neatkarīgi no Jāņiem un tā - vnk patika viskautko izmēģināt.
Es arī kad biju jaunāka, biju čaklāka uz visām konservēšanām un tamlīdzīgām būšanām, vnm pagrabs bija pilns mājā, tagad dzīvoklis, pagraba nav un foršs attaisnojums tādā ziņā. ;) Bet vispār ēst gatavot man patīk.
Emīlijas siers izskatās vnk super!

« Atbilde #17 : 2015. gada 19. jūnijs, 19:20:00 »
Eh, nekas nestāv blakus tādam Jāņu sieram, ko mana vecmamma taisīja no savas gotiņas piena un biezpiena un savu vistu olām, ar rupjo padomjlaika sāli nobārstītu. Un ēdām pliku vai, kā jau te teica, ar sviestu apsmērētu, bet ne uz maizes.   
[SN grimst nostaļģijā un vienlaikus skurinās par glīzdainajiem rūpnieciski ražotajiem Jāņu sieriem] 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #18 : 2015. gada 20. jūnijs, 19:44:56 »
Kad ir iedvesma, taisu "riktīgo" Jāņu sieru. Kad iedvesmas nav, izlīdzos ar šo ļoti vienkāršo sieriņu:

1 l 3,8% piena.
0,5 l 25% krējuma.
Sāls.
Ķimenes.
Garšvielas krāsai.

Katlā silda pienu. Pienā ieliek krējumu. Karsē, kamēr uzsit burbuli. Pievieno ķimenes, sāli, garšvielas krāsai (ja grib; es nelieku). Caurdurī ieklāj marlīti. Masu izgāž. Notecina. Sagriež marli grīstē. Noslogo. Parodija par Jāņu sieru, protams, bet tīri garšīgi.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #19 : 2015. gada 20. jūnijs, 23:20:44 »
 :just_popcorn: zimpātiski vienkārši!
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Pieslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2015. gada 21. jūnijs, 10:30:14 »
http://www.garsigalatvija.lv/zilu-ielas-janu-siers-jeb-mu-kundze-mil-brivibu/

Re kur vēl viena recepte, ar ļoti daudz zaļumiem. Man gan neviena māla krūzīte vai bļodiņa nav saglabājusies...
Receptēs visvairāk atšķiras biezpiena / piena proporcijas
Šodien jāaizbrauc nopirkt biezpienu un jāsataisa.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #21 : 2015. gada 22. jūnijs, 19:57:14 »
Mana šīgada versija:

[attachment deleted by admin]

Pieslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2015. gada 22. jūnijs, 20:06:14 »
Viss gāja brīnišķīgi, līdz brīdim, kad laikam pietiekami nenotecināju sūkalas. Katlā negribēja nepakam sabiezēt, arī bļodiņās salikts likās tāds pārāk mīksts. Tā kā vajadzīgs arī ciemakukulim, nez kāpēc sāku viļāt bumbiņā, un iznāca tīri labi! Gan jau līdz rītam arī kļūs stingrāks. Siers ir 10x garšīgāks nekā veikalā (lielu pati sevi), jo daudz garšvielu -ķiploks, sierāboliņš, ķimenes unnav sauss. Šī kārbiņa atsevišķi, jo zaļumos ir arī "blakšainā" kinza. Citas  apvārtīju dažādos zaļumu maisījumos, vidusjūras garšvielās, klāt arī pulverveida  sierāboliņš

Man liekas, ka ja uz šķīvja saliek tādas bumbas, varētu būt  kārdinošāk nekā parastās šķēles, kas tik bieži paliek neapēstas.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #23 : 2015. gada 22. jūnijs, 20:26:47 »
Izskatās fantastiski  :thumbsup:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #24 : 2015. gada 22. jūnijs, 20:36:48 »
He, man arī nesabiezēja. Ielēju iesviestotā pyrex traukā, redzēs, kas būs rīt. Toties pīrāgmīkla par cietu...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #25 : 2015. gada 23. jūnijs, 00:31:33 »
Reno fantastiski smuki! Mūsdienu Latvijas garša...

Bet lai vēl vairāk sajauktu galvu ielikšu arī savu variantu un proporcijas. Arī no "pilsētas" produktiem iznāk labs siers! Process kā Emīlijai u.c. Notecinu, pakarot marli ar masu uz kādas tumbočkas roktura , bļodu apakšā.

3l piens - treknāks, 3.5% Annele 2l kanniņās
1 kg vājpiena biezpiens  no tirgus
200 g sviests
4 veikala olas
1 tējkarote sāls
2 tējkarotes ķimeņu

Iznāk griežams šķēlēs, bet mīksts kā plastilīns. Garša maiga, krēmīga. Riktīgs deserts ar nedaudz šķidru medu vai kādu piestāvīgu ievārījumu. Ja bez salduma - tad sātīgs uzkožamais sāļajā galdā!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2015. gada 23. jūnijs, 10:27:32 »
Ļoti skaisti!
 Tā nu ir tīrākā maldināšana -lauku piens, lauku olas, citādi nekas latvisks neiznāks
Siera nesabiezēšanai kaut kas atmosfērā laikam  -draudzenei arī mīkstais smērsiers sanācis

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #27 : 2015. gada 23. jūnijs, 11:27:59 »
reno, Tavas bumbas sastinga vai izplūda "tāpat kā māte"? :D Es tikko savēlu bumbās, riekstos apviļāju, persilāde spar sālu izrādījās. Bet tās bumbas laižās mīkstas un izplūst :( Ne tā, ka ļoti, bet tomēr formu zaudē nedaudz.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #28 : 2015. gada 23. jūnijs, 13:35:55 »
manas bumbas cietas,:) pēc ledusskapja gandrīz par daudz.
Manam sieram galvenā vaina atklājās šodien -tiem, kas palika bļodiņās -ir drupans, un tikai ar tādu viļāšanu var smuki formā dabūt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #29 : 2015. gada 23. jūnijs, 13:53:03 »
Eh, šogad man atkal drupensiers.
Piesakos mācībciemos pie tām, kam sanāk gumija.

Es visu atceros, Ričard...