Autors Tēma: Jāņu ķimeņu siers  (Lasīts 4937 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Jāņu ķimeņu siers
« Atbilde #30 : 2015. gada 23. jūnijs, 14:04:56 »
Nezinu, ko jūs tur nepareizi darāt, jo pati netaisu. Bet manai mammai nekad nav tādas pļockas, kā jūs tur aprakstāt sanākušas. Vienmēr siers kā siers. Ja no taukainākiem materiāliem, tad mīkstāks, treknāks, ja no liesākiem izejmateriāliem tad cietāks. Tas arī viss, bet tādi gumijnieki vai drupanaini bez satura gan nav redzēti.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #31 : 2015. gada 23. jūnijs, 20:15:44 »
Šķiet 2 momenti svarīgi - 1) cik sausu/slapju notecina, 2) karsēšanas ilgums, kad jau sviests un olas klāt. Karsējot vienā brīdī siers paliek spīdīgs, plastisks un vienā gabalā. Es tad parasti pārtraucu, bet liekas vajag bišķi vēl pakarsēt, lai saturīgāks.

Bet tā ka šo gatavoju 1x gadā, līdz nākamajai visa gudrība jau aizmirsusies... Vienalga, Līgo!

Atslēdzies reno

« Atbilde #32 : 2015. gada 23. jūnijs, 20:26:03 »
Es tieši tāpat nodomāju -1x gadā taisot nekādu gudrību nesakrāsi. Līgo!

« Atbilde #33 : 2015. gada 24. jūnijs, 14:11:18 »
Ņemu atpakaļ savus vārdus par to, ka rūpnieciski nevar uztaisīt labu Jāņu sieru. Mani uzcienāja ar tādu, kas izskatījās un garšoja kā paštaisīts (tikai varēja būt drusku graudaināks), bet, izrādās, bija pirkts Rimi. Izpētījām iepakojumu - ražojis Latgales Piens.   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2015. gada 24. jūnijs, 15:53:09 »
Latgales pienam labs krējums

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #35 : 2015. gada 25. jūnijs, 11:18:26 »
Es netaisu Jāņu sieru. Reizēm man atved no laukiem, bet to tāpat nevaram ātri apēst, nākas dalīt un likt saldētavā, lai neietu zudumā. Atkausēts garšo normāli, parasti sagriežu gabaliņos un apcepu sviestā uz pannas.
Esmu cepusi arī rūpnieciski ražotos Jāņu sierus - daži izkusa un izplūda pa pannu. Sastingušo masu sadalīju ar nazi, bija garšīgi. :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #36 : 2015. gada 25. jūnijs, 12:46:53 »
Klau, sierotājas, nupat man trāpījās kaut kāda ekskluzīvi dīvaina recepte (kādā ziņu portālā ar domu "kā kopā ar bērniem siet sieru"), kur pienu, kefīru (!!!), karsē, pieber sāli un ķimenes un turpat iesper sakultu olu arīdzan. Cik noprotams, process bez otrreizējās karsēšanas.

Jautājums - vai kāds ir mēģinājis pieliet olu un piebērt ķimenes pirmajā piegājienā?

Jautājums radās, jo šī doma - iztikt bez otrās karsēšanas - man pa galvu jau kādu brīdi maisījās, (plus "pēc pieprasījuma" uztrāpījās šī recepte) - pēc pirmās karsēšanas (bez ķimenēm, olas, sāls u.c. labumiem) izskatījās izcili staipīgs kluncis, kas varētu rezultēties normālā (IMHO) sierā. Papildinājums ar pārējo, ko ar mokām iestaipīju tajā kluncī, kaut kā vairs neizskatās tik daiļi.

Varbūt murgoju, bet ķepīgsiers vai drupensiers, ka tik ne jau desmito gadu, mazliet sāk tracināt. :D  Protams, trenēties pirms un pēc Jāņiem spara un iedvesmas pietrūkst. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #37 : 2015. gada 25. jūnijs, 14:18:33 »
Kefīrs, skābs krējums, tas viss ok, jo vajag skābumu lai svaigā piena  olbaltumu sarecinātu. tiktāl ok. Bet sūkalas ta jānolej? ja uzreiz pieliks olas, kā šīs tur integrēsies ar to recējošo , svaigo olbaltumu? Ja nu peld atsevišķi?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #38 : 2015. gada 25. jūnijs, 16:42:30 »
ja uzreiz pieliks olas, kā šīs tur integrēsies ar to recējošo , svaigo olbaltumu? Ja nu peld atsevišķi?
Nu vot par to jau jautājums! :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #39 : 2015. gada 25. jūnijs, 17:25:24 »
Kad taisa sviesta-olu krēmu, liek olas klāt karstam pienam, olas "saiet ziedos", sarec un sabiezē. Domāju, ka te arī būs tas pats - olas karstumā sarecēs un integrēsies biezpiena masā. Cerams, ka receptē tālāk paredzēta sūkalu notecināšana? Visādā ziņā, interesants pasākums.:)
Visus sakost!