Autors Tēma: Pieredze ar bibliotēkām  (Lasīts 9565 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies lumbergs

Re: Pieredze ar bibliotēkām
« Atbilde #15 : 2015. gada 18. jūnijs, 10:39:11 »
esmu suņanagla bibliotekāriem ! ah , tas lumbergs , ah , ko lai iedod , kas vēl nav lasīts ? bet , ja nopietni , lauku bibliotēkas atšķiras no pilsētas ibliotēkām , gan ar rocību , gan visu pārējo ! un tie interneta pieejas punkti diezgan daudziem ir tās darvas piles , kas maitā visu labo ! lai gan , darbojoties mūsu bibliotekārei un pastāvīgo klientu atbalstam , skolēni ir iemācījušies nomazgāt rokas pirms datora lietošanas , novilkt virsdrēbes , sveicināt un pievaldīt lielās mutes ! gan jau bibliotekāru skolā to nemāca ! :rofl: visās bibliotēkās , kurās esmu bijusi , klienti ir gaidīti , tiesa vienā vietā grāmatas atpīkstina , otrā vēl vecumvecā biezā lasītāja grāmata ar katrreizējo parakstu , bet trešajā ir skeners un klienta karte , varu pie bibliotekāra nevērsties !

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #16 : 2015. gada 18. jūnijs, 11:30:04 »
Mīlu bibliotēkas, no bērnības. Tagad gan retāk sanāk būt- daudz kas ir pieejams internetā. Nacionālajā vel neesmu pierakstījusies, pase bija jāmaina; tagad iešu. Mīlu un respektēju bibliotekāres- it sevišķi, kad uzzināju, cik viņām maksā :cry: Savai bijušajai mikrorajona bibliotēkai esmu daudzas grāmatas uzdāvinājusi- pārsvarā vienreiz lasāmos detektīvgabalus.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #17 : 2015. gada 18. jūnijs, 11:34:12 »
RM dāma laikam aizvainojās, kad sāku taujāt par svešvalodu grāmatām -kad parādīja 3 plauktus, paprasīju, kur ir pārējās

Pieļauju, ka tas viņiem ir sāpīgs punkts - tā svešvalodu bibliotēka, ko ar vieglu roku nolikvidēja, tāpat kā pārējās mazās bibl , piem , uz Valdemārielas, uz Miera ielas.. un visas grāmatas vainu salika "depozitārijā", vai atdeva lasītājiem...  es trāpīju uz tās atdošanas beigām, arī veselu kaudzi ar atliekām uz māju paņēmu :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2015. gada 18. jūnijs, 11:42:59 »
Taj, man patika Eža elegance. Lasīju eng un sākumā arī negāja, pat noliku. Bet tad tas humors iepatikās

« Atbilde #19 : 2015. gada 18. jūnijs, 12:03:37 »
Ā, svešvalodu biblene pilnīgi izdāļāta tika? Mani ar interesēja, kas ar to notika un vai nav kaut kur kādā nomalē atvērta no jauna.  Žēl, ka nolikvidēja, tā bija vienīgā, ko es brīvprātīgi apmeklēju arī pēc augstskolas beigšanas. Tiesa, tagad jau viskautko var dabūt internetā un arī tajos second-hand grāmatu veikalos, bet pirkt visādus štruntus lasīšanai izklaides nolūkos, lai arī par lētām naudām, negribas.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 18. jūnijs, 12:06:39 no Spārka »
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #20 : 2015. gada 18. jūnijs, 12:33:38 »
pilnīgi izdāļāta jau netika neviena biblene - tās, ko atzina par vērtīgām un nenolasītām esam, tās aiztransportēja un pievienoja Lielajam Centralizētajam Kopumam, ļaudīm mājāsnešanai nolika tās, kas vai nu sapluinītas vai arī Lielajā Kopumā pārāk daudzos eksemplāros pieejamas.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #21 : 2015. gada 18. jūnijs, 12:40:20 »
Baigi negribas par slikto. Ir cilvēki, kas nav piemēroti klientu apkalpošanai, un forumā tagad strikti par tēmu jārunā, tāpēc nav ko par to.

hm@, sen bija pag.piektdien.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #22 : 2015. gada 18. jūnijs, 13:10:12 »
kādreiz senos laikos es kādu pusgadu bik vairāk nostrādāju svešvalodu bibliotekā.
kongresu namā viņa bija.
neatceros kāds bija darba laiks, bet brīvs bija laikam svētdien un 1dien
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Mango

« Atbilde #23 : 2015. gada 18. jūnijs, 13:26:04 »
Es tā arī nesapratu, uz kurieni no Kongresu nama viņi pārcēlās.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #24 : 2015. gada 18. jūnijs, 13:31:41 »
Kādreiz gadījās apmeklēt bibliotēkas un kur nu vēl skolas gados un jaunībā, bet atklāti sakot, pēdējos gados lasu tikai psiholoģijas un psihoterapijas profesionālo literatūru (latv.val, krievu un angļu,-pērku tās) un grāmatas par latviešu aktieriem un teātriem, kuras kolekcionēju jau gadus 15 un tāpēc arī pērku, nevis ņemu no bibl. Pa retam izņēmuma jau gadās kāda cita grāmata, ko izlasu, piem.Līgas Blauas "Dzīves stāstus" vai Z.Ērgles u.c. autoru iemīļotās bērnības grāmatas pārlasu, bet tās visas manā plauktā un nekur nav jāiet.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #25 : 2015. gada 18. jūnijs, 13:38:58 »

uz Nekurieni,,,  diemžēl...
Tā bija Cebtrālās bibl filiāle ( ja nejaucu), tad grāmatas nonāca Lielajā Krājumā un darbinieki - Rīgas Modēs (varbūt arī kādā citā bibl, bet zinu vismaz par vienu, kas RM).   Toreiz izremontēja RM telpas, tipa paplašināja, izbalsināja, drusku jau labāk kļuva..

Mango - nu žel, ka tev tā, es laikam viņām pārāk daudz jautājumus neuzdodu šobrīd, tapēc arī nav nesaprašanos:)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #26 : 2015. gada 18. jūnijs, 14:02:43 »

uz Nekurieni,,,  diemžēl...
Tā bija Cebtrālās bibl filiāle ( ja nejaucu), tad grāmatas nonāca Lielajā Krājumā un darbinieki - Rīgas Modēs (varbūt arī kādā citā bibl, bet zinu vismaz par vienu, kas RM).   Toreiz izremontēja RM telpas, tipa paplašināja, izbalsināja, drusku jau labāk kļuva..

Bet kur palika grāmatas, materiāli? Izmeta?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #27 : 2015. gada 18. jūnijs, 15:04:52 »
aiziešu sestdien un pajautāšu:)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #28 : 2015. gada 18. jūnijs, 15:26:17 »
Būs tāpat kā reno, jau pajautāja, un dabūja apvainošanos. Es vēl beigās atraušos par kūdīšanu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #29 : 2015. gada 18. jūnijs, 15:46:12 »

Ņemu grāmatas no vairākām RCB filiālēm, un mani kaitina, ka katras filiāles bibliotekāre cenšas manā lasītāju kartē iebāzties ar savu zīmogu, lai gan es saku, ka to nevajag, ka man grāmatu daudz un es sekoju elektroniski, kur un kad jānodod.
Es jau vienreiz te čatā pasūdzējos, ka manu rezervēto grāmatu citam atdeva, lai gan nākamā rindā biju es. Elektroniski var redzēt, ka grāmatas nodošanai bija pēdējā diena un pēkšņi jau jauns termiņš parādījās.
Centrālajā bibliotēkā pie Rīgas domes bibliotekāre gluži vai nosarka, kad es ņēmu "Greja 50 nokrāsas" un prasīju, vai viņa pati arī ir lasījusi.  Teica, ka nav lasījusi un nelasīs. :D
Bet tur bibliotekāru ir daudz un katra ar savu attieksmi.