Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123182 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #165 : 2017. gada 10. februāris, 13:08:09 »
Lai nomestu Ābeļdārza drebuļus, izlasīju

Šarlote Betsa  Garšvielu tirgotāja sieva

1666. gads, Londonas ugunsgrēks, viss pagalam un jāsāk dzīve no jauna
Mellenei varētu patikt apraksti par smaržu meistaru

Atslēdzies reno

« Atbilde #166 : 2017. gada 14. februāris, 17:14:17 »
Olivers Pečs  Bendes meita un melnais mūks

tikko no bibliotekas, pirmā grāmata "Bendes meita" man patika-kriminālromāns  17. gdsimtā

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #167 : 2017. gada 14. februāris, 18:33:16 »
Olivers Pečs  Bendes meita un melnais mūks

Šitā man arī stāv plauktā un gaida savu kārtu. Šobrīd lasu Leslijas Pīrsas "Izdzīvotāja".

Atslēdzies reno

« Atbilde #168 : 2017. gada 17. februāris, 16:41:21 »
Par Bendes meitu -pamatīgi savērpti piedzīvojumi un Tempļa ordeņa noslēpumu meklēšana. Man patika ļoti labais vēsturiskais fons. Grāmatas beigās ir brīnišķīgs pēcvārds -"Daži vārdi noslēgumā " par grāmatu un tad ceļvedis par grāmatā aprakstītajām vietām Melnsvārču kaktā Bavārijā (Pfaffenwinkel)
Autors ir bendes Kuisla dzimtas pēctecis

Atslēdzies taj

« Atbilde #169 : 2017. gada 18. februāris, 23:02:02 »
Jaunatklāts autors - Gijoms Miso. Rakstnieka grāmatas: "Rītdiena", "Neatstājot pēdas", "Centrālparks".

Nesen izlasīju pirmās 2 pieminētās. "Rītdienu" uztvēru vairāk kā mistiku ar izmeklēšanas atrisinājumu. Ne gluži detektīvs, kaut gan ļoti gribējās uzzināt ar ko tad beigsies. Lasījās viegli. "Neatstājot pēdas" vairāk kā detektīvs, nejauša apstākļu sakritība un izmeklēšana. "Centrālparku" vēl tikai sākšu lasīt. Diemžēl par sižetu neko daudz nesanāks pavēstīt, jo, tiklīdz izlasu, tā aizmirstu. Tas ir vairāk tāds vieglo grāmatu atslodzes moments, pati lasīšana kā atslodze, patīkami atslābina, tobrīd sarosot interesi.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #170 : 2017. gada 18. februāris, 23:47:24 »
Es sāku ar "Centrālparku". Lasīt bija viegli, intriga interesanti savērpta, vairākas epizodes gan visai aiz matiem pievilktas, bet kopumā bija ok.

Plauktā savu kārtu gaida "Neatstājot pēdas".

Atslēdzies reno

« Atbilde #171 : 2017. gada 19. februāris, 00:10:57 »
Es noteikti esmu lasījusi Centrālparku, bet sitiet kaut nost -sižetu neatceros

Atslēdzies taj

« Atbilde #172 : 2017. gada 19. februāris, 01:09:55 »
Jā, šādas grāmatas daudz neatpaliek no seriāliem. Vajadzīgā atslēgšanās garantēta, nekā sarežģīta. A pēc tam tas vairs nav aktuāli, var lasīt, skatīties kaut ko nākamo :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #173 : 2017. gada 23. februāris, 09:21:27 »
Centrālparka sižetu, nedaudz sasprindzinot atmiņu, atcerējoes -vismaz galvenās līnijas!

Bet sāku tikko izdoto
Jana Vagnere   Vongezers

Krievu rakstnieces pirmā grāmata, pasaules gala  fantāzija -gripa, karantīna, Maskava tiek slēgta, cilvēku grupa mēģina bēgt. Man tāda veida grāmatas laikam nāk grupās, tikko taču izlasīju Ūdens atmiņu

Atslēdzies reno

« Atbilde #174 : 2017. gada 28. februāris, 14:32:55 »
Krimiķis

Anderss de la Mote -UltiMatum

Iesaku visiem žanra cienītājiem

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #175 : 2017. gada 28. februāris, 14:58:33 »
Reno, bet pirmo grāmatu - "MemoRandom" - esi lasījusi?

Atslēdzies reno

« Atbilde #176 : 2017. gada 28. februāris, 15:51:19 »
Acīmredzot nē, jo  lasot liekas, ka ir ne jau nu turpinājums, bet galv. varone tā pati
Vajadzēs pieteikties

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #177 : 2017. gada 04. marts, 19:21:05 »
Lasu Ingas Ābeles jauno grāmatu "Duna",kas izdota XX gadsimta sērijā.

Nu jau 120. lappuse. No sākuma jāielasās.
Bet vispār var just, ka Ābele diezgan pamatīgi pētījusi tematu - pēckara laiks, hipodroms un zirgi. Lasīšu tālāk, tad jau manīšu, vai ieteikšu kā lasāmvielu.

Atslēdzies taj

« Atbilde #178 : 2017. gada 05. marts, 14:33:37 »
Izlasīju Elizabetes Strautas "Mani sauc Lusija Bārtone". Tāda neliela grāmatiņa. Kopumā patika. Sākumā gan biju mazliet vairāk sajūsmināta, jo laba valoda un likās, ka tūlīt tūlīt atklāsies arī kāds noslēpums. Turpmākais teksta ritējums bija vairāk tāds rimts, kā sadzīves proza. Lasīt var. Bet nav ne detektīvs, ne romantiskā mīlestība. T.i., mīlestība tiek pieminēta - vecāku un bērnu attiecībās, gādīga daktera cilvēkmīlestība u.tml. Citātus sākumā biju domājusi izrakstīt, saliku līmlapiņas dažās vietā, bet pārlasot vairs neliekas tik izrakstīšanas vērti, lai gan lasīt bija patīkami.

Atslēdzies reno

« Atbilde #179 : 2017. gada 08. marts, 00:52:24 »
Johanna Sinisalo   Pirms saulrieta nav ļauts       izd. Atēna 2002. tulk. Maima Grinberga

Nu prot tās somietes rakstīt, jau kuro reizi jāsaka! Atsauksmē nosaukta par sociofantāziju. Par troļļiem, kas patiešām eksistē, reklāmas fotogrāfu, kas atrod trollēnu savā pagalmā un gejiskās attiecības, kurām ir nozīme sižeta virzībai