Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 122950 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #405 : 2018. gada 25. maijs, 22:52:12 »
Martina Hāge   Uz mūžu līdz sestdienai  ****

Vispirms -fui zviedru marketingam -uz vāka uzlikt salīdzinājumu ar Bridžitu Džounsu, tikai vēl asprātīgāku.Man Br. Dž. liekas diezgan banāla, salīdzinot ar šo, lai arī zināma humora elementi ir, bet tādi ar izmisuma pieskaņu

Man šī grāmata likās ļoti skumja.Sieviete  pēc 15 gadu laulības atklāj, ka tiek krāpta, un viņas ilūzija par laimīgo ģimeni ar 2 bērniem, vīru, karjeru sabrūk. Kamēr šķirtais vīrs ir kopā ar dēliem, Petra ir salīgusi darbā par tūristu namiņa saimnieci Zviedrijas kalnos

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #406 : 2018. gada 27. maijs, 18:09:22 »
Žoels Dikērs "Baltimori" ****

Grāmata par trīs jaunekļiem ar spožām nākotnes perspektīvām, kuru sapņus izposta skaudība, greizsirdība un nodevība. Galvenais varonis ir rakstnieks un, rakstot savu romānu, pamazām noskaidro, kas īsti izraisīja notikumu lavīnu.

No savas puses piebildīšu, ka visai bieži bija varoņu nonākšana situācijās, kuras var pārprast, taču nevis noskaidrot, kas notiek, bet skriet prom ar absolūtu pārliecību par savu taisnību un pēc tam kategoriski atteikties kādu uzklausīt. Bija situācijas, kur vajadzēja pieņemt lēmumu, balstoties uz veselo saprātu, bet tā vietā varonis stūrgalvīgi turējās pie sava vienīgā pareizā viedokļa, ko vēlāk nācās nožēlot.

Kopumā grāmata ir interesanta un baudāma tāpat kā pirmais Ž.Dikēra romāns "Patiesība par Harija Kebēra lietu".

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #407 : 2018. gada 27. maijs, 18:23:13 »
Zana Ramadani "Aiz plīvura slēptās briesmas"

Šis nav romāns, bet dokumentāla grāmata par musulmaņu integrāciju Vācijas sabiedrībā un problēmām. Autore ir albāniete no bijušās Dienvidslāvijas, nāk no musulmaņu ģimenes, taču jau kopš bērnības dzīvo Vācijā, strādā par juristi un uzskata sevi par vācieti. Vācieši tiek kritizēti par pārlieku toleranci un nespēju panākt to, ka ieceļojušie musulmaņi (ap 4 milj.) mācītos vācu valodu, integrētos sabiedrībā un pakļautos Vācijas likumiem. Grāmatā sniegti dažādi piemēri saistībā ar islāma tradīcijām, kritizētas bērnu audzināšanas metodes, kad puikas tiek aptekāti, bet meitenes stingri pieskatītas un audzinātas par visu vīriešu iegribu izpildītājām.

Atslēdzies reno

« Atbilde #408 : 2018. gada 27. maijs, 20:20:11 »
Nu tad es atskaitīšos par savējo
Stīga Lārsona turpinājums -
Dāvids Lāgerkrancs   Meitene, kas meklēja savu ēnu  ***
gluži normāli, lasīt var. Larsonam trešā grāmata arī nebija tik laba, kā pimās

Atslēdzies ziro

« Atbilde #409 : 2018. gada 02. jūnijs, 13:42:04 »
  “Es, tāpat kā daudzi citi , biju dzirdējusi par apzinātību. Zināju, ka šis jēdziens nozīmē pievērst uzmanību, atvērt apziņu pašreizējā brīdi notiekošajam un pieņemt to, nevērtējot un nemēģinot kontrolēt. Tomēr, lai kā censtos, apzinātības praktizēšana man sagādāja grūtības. Tā šķita vienmuļa, garlaicīga un nogurdinoša nodarbe.
Kad jau grasījos apzinātības praksei pilnībā atmest ar roku, sastapu kādu mūku, kurš man atklāja elpas spēku ...”
Roza Eliota

Ar šādiem vārdiem mums iesaka Rozas Eliotas grāmatu “Apzinātības elpa: kā ar elpošanu var iemācīt dzīvot apzināti”, ko izdevusi Zvaigzne ABC 2018 gadā. Grāmata ir par 16 vingrinājumiem, ko piekopjot, var apgūt gan apzinātu elpošanu, gan apzinātu dzīvi. Grāmatai ir piecas nodaļas, kas apraksta ceļu un ieguvumus: kā elpot apzināt – dziedināt ķermeni – apvaldīt emocijas – nomierināt prātu – atbrīvot garu dzīves plūsmai.

Ievada vārdi:
“Mēs piedzimstam jau apveltīti ar nevainojumu apzinātības  instrumentu. Tas vienmēr ir kopā ar mums. Tas ir mūsu rīcībā, lai kur mēs atrastos, lai vai ko piedzīvotu un pārdzīvotu. Tas nekad nepieviļ, un šis instruments ir mūsu elpa.”
Sveikiņi ...

Atslēdzies reno

« Atbilde #410 : 2018. gada 06. jūnijs, 10:27:51 »
Kristīne Hanna  Lakstīgala  ***,5

Francija, sākot no 1939. gada, divu māsu stāsts, pretošanās kustība, karš. Smags stāsts, protams.

Man brīžiem cauri paspīdēja tāds amerikānisks naivums, tāpat nelikās īsti ticami, ka civiliedzīvotāji Francijā mira vai badā, sevišķi, ja varonei ir dārzs un tiek pieminētas vistas un truši. Ka rūpniecības preces bija normētas un nedabūnamas un kurpes ar koka zolēm, bet par tādām skrandām un badu kaut kā neviens, vismaz Latvijā, nav pieminējis.

Var jau būt, ka bija arī, bet mūsu zemniekiem visiem bija 2 pienmašīnas, viena paslēpta

Atslēdzies reno

« Atbilde #411 : 2018. gada 11. jūlijs, 19:24:36 »
Kriss Harisons Neprātīgi iemīlējies  (Head over Heels) ***

Grāmata,kas stāsta par austrālieša piedzīvojumiem, pārceļoties uz Itāliju.  Šokējas par sadzīvi, birokrātiju, bet cauri spīd absolūtā sajūsma.Man lasot gan bija sajūta -never!! Nekad tur negribētu dzīvot, tas haoss nav priekš manis

Atslēdzies reno

« Atbilde #412 : 2018. gada 31. jūlijs, 08:23:53 »
Nenovēršamais absurds. Irāna pēc revolūcijas, kad visiem saprotamā dzīve sabrūk un jebkurā brīdī mājā var ielauzties revolucionārie gvardi.Tādā laikā vajag iegūt Visumā peldoša punktiņa laimi -kā to beidzot sasniedz stāsta "Citur" varonis.

Ja nu trāpās -iesaku paņemt šo stāstu krājumu
Goli Taraghi    "Citur. Granātābolu kundze un viņas dēli"   *****

Labāk nelasīt visu vienā laidā, bet tā pamazām.Stāstu sižeti risinās  gan  Irānā pēc revolūcijas, gan vēlāk, emigrācijā Parīzē

Atslēdzies reno

« Atbilde #413 : 2018. gada 07. augusts, 09:22:06 »
Anja Jonuleita     Ābolu smarža ****

Skaists stāsts, romantisks,protams.
Itālijā kāds noslēpumains vīrietis vāc un atjauno vecās ābolu un bumbieru šķirnes.Stāstu risina Elizabete vēstulēs un viņas māsasmeita Hanna mūsdienās

Pašas beigas mazliet nepārliecināja, bet par to varēs runāt, kad vēl kāda izlasīs

Atslēdzies Camma

« Atbilde #414 : 2018. gada 07. augusts, 09:30:15 »
Offtopiks, sorru, bet ideja par veco šķirņu atjaunošanu - medāli tādam vajadzētu!
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #415 : 2018. gada 07. augusts, 09:39:32 »
Anja Jonuleita     Ābolu smarža ****

Skaists stāsts, romantisks,protams.
Itālijā kāds noslēpumains vīrietis vāc un atjauno vecās ābolu un bumbieru šķirnes.Stāstu risina Elizabete vēstulēs un viņas māsasmeita Hanna mūsdienās

Pašas beigas mazliet nepārliecināja, bet par to varēs runāt, kad vēl kāda izlasīs

Esmu lasījusi. Mani arī beigas samulsināja. Sanāk brālēns ar māsīcu.  :scratch:

Atslēdzies ragana

« Atbilde #416 : 2018. gada 07. augusts, 13:24:05 »
Pēdējā pusotra mēneša laikā izlasīju gandrīz visas Judinas grāmatas. Teraloģija patika. Arī krimiķi tīri izklaidējoši, vienīgi es kaut kā ātri saprotu, kas ir kurš un kas varētu atgadīties. Bet tas ar manu darba specifiku varētu būt saistīts.

Atslēdzies reno

« Atbilde #417 : 2018. gada 07. augusts, 13:26:26 »
Esmu lasījusi. Mani arī beigas samulsināja. Sanāk brālēns ar māsīcu.  :scratch:

Nu ja. Un autori tas nemaz nemulsina

Atslēdzies reno

« Atbilde #418 : 2018. gada 12. augusts, 22:44:28 »
Pabeidzu Granātābolu kundzi -burvīgi stāsti. Arī par trimdinieku izjūtām -apjukumu, dusmām, neziņu

Izlasīju beidzot arī Margaritas Stārastes biogrāfiju, meitas sarakstīto Post Scriptum

Jāsaka, diezgan pretrunīgas izjūtas. Margarita ir bijusi diezgan pretrunīga, viltīga un uzstājīga persona. Netaisos lasīt pirmās divas biogrāfijas, kaut tās ir bijušas par iemeslu rakstīt šo, jo meita jutusies nepatiesi apvainota un gandrīz vai apmelota.Bet vai tas ir bijis tā vērts-nezinu. Jo paliks jau tikai Zīļuks un citi personāži, un visas tās putas neviens neatcerēsies.

Vietām jau tās prasības nabaga mīlniekam ir smieklīgas -atsūtīt vismaz 1000 etiķetes kolekcijai, kažoku(beigās atsūta, bet jāmaksā muita un vispār par plānu) "tu joprojām neesi atsūtījis zeķubikses" un taml.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #419 : 2018. gada 19. augusts, 21:42:07 »
Uve Timms "Putnu vērotājs"

Lēni lasāmā grāmata, vismaz man. Par dzīvi, mīlestību, sajūtām, biznesu, bankrotu un atkal dzīvi. Patika.