“Es, tāpat kā daudzi citi , biju dzirdējusi par apzinātību. Zināju, ka šis jēdziens nozīmē pievērst uzmanību, atvērt apziņu pašreizējā brīdi notiekošajam un pieņemt to, nevērtējot un nemēģinot kontrolēt. Tomēr, lai kā censtos, apzinātības praktizēšana man sagādāja grūtības. Tā šķita vienmuļa, garlaicīga un nogurdinoša nodarbe.
Kad jau grasījos apzinātības praksei pilnībā atmest ar roku, sastapu kādu mūku, kurš man atklāja elpas spēku ...”
Roza Eliota
Ar šādiem vārdiem mums iesaka Rozas Eliotas grāmatu “Apzinātības elpa: kā ar elpošanu var iemācīt dzīvot apzināti”, ko izdevusi Zvaigzne ABC 2018 gadā. Grāmata ir par 16 vingrinājumiem, ko piekopjot, var apgūt gan apzinātu elpošanu, gan apzinātu dzīvi. Grāmatai ir piecas nodaļas, kas apraksta ceļu un ieguvumus: kā elpot apzināt – dziedināt ķermeni – apvaldīt emocijas – nomierināt prātu – atbrīvot garu dzīves plūsmai.
Ievada vārdi:
“Mēs piedzimstam jau apveltīti ar nevainojumu apzinātības instrumentu. Tas vienmēr ir kopā ar mums. Tas ir mūsu rīcībā, lai kur mēs atrastos, lai vai ko piedzīvotu un pārdzīvotu. Tas nekad nepieviļ, un šis instruments ir mūsu elpa.”