Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123198 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #435 : 2018. gada 16. oktobris, 15:35:22 »
Šitais nebija jāliek pie detektīviem? ;)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #436 : 2018. gada 16. oktobris, 15:49:23 »
Šitais nebija jāliek pie detektīviem? ;)

Šis nav detektīvs, bet psiholoģiskās spriedzes romāns.

Atslēdzies magda

« Atbilde #437 : 2018. gada 16. oktobris, 17:44:55 »
... nakat, nosaukt vēl kādu?!   :)   minēšu pāris- pirmspēdējā ko pabeidzu K. Hannas ""Lakstīgala". Šobrīd lasu V. Hislopa "Sala".  Rindā  - Lāgerkranca "Meitene,kas meklēja savu ēnu".  Visam pa vidu, "pa diognāli" pārskrēju I,Silas "100 vēstules sievietei"  :smile: :coffee:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #438 : 2018. gada 16. oktobris, 18:17:25 »
... nakat, nosaukt vēl kādu?!   :)   minēšu pāris- pirmspēdējā ko pabeidzu K. Hannas ""Lakstīgala". Šobrīd lasu V. Hislopa "Sala".  Rindā  - Lāgerkranca "Meitene,kas meklēja savu ēnu".  Visam pa vidu, "pa diognāli" pārskrēju I,Silas "100 vēstules sievietei"  :smile: :coffee:
mums te ir divas, kuras sacenšas lubu romānu lasīšanā - Reno un Luīze....viena no simts viņu lasītàm ir vērtīga...liels zinātājs bùtu Spārka, bet viņai iestājies literatùras klimaks un neko jaunu nelasa...nu, ir tàdi brīži dzīvē...labs literatùras pazinējs un cienītājs ir Mangusts, taču viņai mazs ātrums....lasa tad, kad visi jau izlasījuši...
Nu, no mana viedokļa sf nav īsti ar ko pārrunāt izlasīto...un tagad, Magda, saskatu Tevi! :)

Atslēdzies magda

« Atbilde #439 : 2018. gada 16. oktobris, 20:24:53 »
 :rat: .... akvaidie! Tikpat kā medāli sajēmusi! :)
Nu, nez kā ar to runāšanu būs- zem nika "magda", esmu ļoti mazvārdīga kļuvusi. Un kopš nestrādāju valsts darbā, kad aiz datora varēju sēdēt pārgudru sejas izteiksmi un sparīgi klabināt klavu. :smoker:  Bet nu jā- dalies- ja būs ko teikt- izteikšos! :smile:
Cita starpā- vai reālajā dzīvē Tavi iniciāļi ,gadījumā, nav A.R...?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #440 : 2018. gada 17. oktobris, 13:21:03 »
Jā, mani sauc Auseklìtis Riests! :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #441 : 2018. gada 18. oktobris, 18:36:30 »
Kristīne Hanna  Lakstīgala  ***,5

Francija, sākot no 1939. gada, divu māsu stāsts, pretošanās kustība, karš. Smags stāsts, protams.

Man brīžiem cauri paspīdēja tāds amerikānisks naivums, tāpat nelikās īsti ticami, ka civiliedzīvotāji Francijā mira vai badā, sevišķi, ja varonei ir dārzs un tiek pieminētas vistas un truši. Ka rūpniecības preces bija normētas un nedabūnamas un kurpes ar koka zolēm, bet par tādām skrandām un badu kaut kā neviens, vismaz Latvijā, nav pieminējis.

Es pārāk augstu atzīmi neliku

Atslēdzies Kundalini

« Atbilde #442 : 2018. gada 21. oktobris, 23:47:10 »
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 22. oktobris, 08:48:20 no Luīze »

Atslēdzies reno

« Atbilde #443 : 2018. gada 23. oktobris, 21:09:30 »
L.S. Hiltone   Maestra -*****-superīga trillerīga izklaide, Greja 50 nokrāsas , da Vinči kods, Misters Ridlijs -viss vienā!

Izrādās, šī ir bijusi tikai triloģijas pirmā grāmata. Iekams lasīt nākošo, iesaku kaut pāršķirstīt Maestru, jo man visi tie sižeta  virpuļi bija aizmirsušies, jo nelasīju tā, lai baigi nu atcerētos.Tātad nākošā un turpinājums ir
Domina -****
Lasot jāsāk meklēt dažādi mākslinieki, it īpaši Karavadžo.
Sižets jāiegaumē, jo būs trešā, noslēdzošā grāmata

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #444 : 2018. gada 23. oktobris, 21:50:11 »
Lārss Keplers "Rotaļlaukums" ****

Lai gan grāmata tiek pieteikta kā kriminālromāns, es tur nesaskatīju klasiska kriminālromāna pazīmes un uzskatu, ka tas ir spriedzes trilleris. Tāpēc rakstu šeit.
Sākumā biju skeptiska, vai mani spēs ieinteresēt stāsts par Kosovā ievainotu kaujinieci, kura sirds apstāšanās laikā nokļuva tādā kā paralēlajā realitātē. Bet Keplers ir vārdu meistars, un drīz vien es tiku ierauta grāmatas notikumu virpulī. Bija tiešām interesanti un viegli lasīt.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #445 : 2018. gada 14. novembris, 20:40:03 »
Pāvels Sanajevs "Apglabājiet mani aiz grīdlīstes" ****

Autobiogrāfisks stāsts par autora bērnības epizodēm. Grāmata, pēc kuras izlasīšanas ir jādomā, vai tas bija stāsts par laimīgo bērnību vai par nebeidzamu emocionālu vardarbību, salauztiem cilvēkiem... Galvenais varonis gandrīz visu laiku slimo, par viņu rūpējas ome ar psihiskām problēmām. Ome visus apsaukā par idiotiem un pajoliņiem, vienmēr skandalē... brīžiem tas likās par traku, bet brīžiem dziļi cilvēciski....
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 14. novembris, 20:52:31 no Luīze »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #446 : 2018. gada 27. novembris, 21:36:26 »
Frānsisa Hārdinga "Melu koks" ****

Darbība notiek Viktorijas laika Anglijā uz kādas provinciālas salas. Tiek uzskatīts, ka sievietēm ir mazāks smadzeņu apjoms nekā vīriešiem un tāpēc viņas ir dumjākas. Taču sievietes izmanto savus "ieročus". Galvenā varone ir gudra 16gadīga meitene, kura atklāj tēva noslēpumus un slepkavību.
Lai gan parādās fantastiskā līnija ar "melu koku" - ātraudzīgu augu, kas barojas no meliem, kopumā romāns parāda cilvēku dzīvi 19.gs. otrajā pusē un sabiedrībā valdošos aizspriedumus.

Atslēdzies reno

« Atbilde #447 : 2018. gada 29. novembris, 10:55:07 »
Cik dzīvē interesanti notiek. Šo autori man pieminēja Ikuko un rakstīja, cik ļoti viņai patīk, un kā nupat japāniski iztulkota jaunākā grāmata.Grozīju uzvārdu visādi, kamēr iztulkoju Lois Lowry pareizi -
Luisa Lorija. Pie mums ir iztulkota  tikai "Devējs" -"the giver". Godalgas saņēmusi jaunatnes literatūras kategorijā

Jona dzīvo absolūti sakārtotā pasaulē, 12 gadu vecumā bērnus sadala pa profesijām, un viņš iegūst visnoslēpumaināko un cienījamāko nākošo profesiju -atmiņu glabātājs. Jo, lai cilvēkiem nebūtu grūti, viņiem nav atmiņu.
Saņemot atmiņas no Devēja, Jona pamazām iegūst spēju just, saskatīt krāsas. Un saprot, ko nozīmē "atbrīvošana"

Šī gan nav pirmā jauniešu grāmata, kas man patika -Omce bija brīnišķīga un Bada spēlēm 1. daļa man  patika

Atslēdzies Minne

« Atbilde #448 : 2018. gada 02. decembris, 14:16:49 »
Pāvels Sanajevs "Apglabājiet mani aiz grīdlīstes" ****

Autobiogrāfisks stāsts par autora bērnības epizodēm. Grāmata, pēc kuras izlasīšanas ir jādomā, vai tas bija stāsts par laimīgo bērnību vai par nebeidzamu emocionālu vardarbību, salauztiem cilvēkiem... Galvenais varonis gandrīz visu laiku slimo, par viņu rūpējas ome ar psihiskām problēmām. Ome visus apsaukā par idiotiem un pajoliņiem, vienmēr skandalē... brīžiem tas likās par traku, bet brīžiem dziļi cilvēciski....

Ļoti patika.
Pirmkārt, vēstījuma veids ļāva izsekot cilvēkbērna, jaunas personības veidošana(ā)s procesam konkrēto apstākļu, konkrēto cilvēku ietekmē. Humors, liela pašironija, apstākļu pieņemšana, pielāgošanās, savā ziņā izdzīvošana, iekšējie dialogi.....it kā vieglums un reizē ārkārtīgs traģisms. Un ļoti cilvēciski, kā Luīze saka.

Un otrkārt, stāsts par reāliem cilvēkiem. Grāmatu sarakstījis Buratino filmas Lapsas Alises (Jeļena Sanajeva) dēls un runča Bazilio (Rolāns Bikovs) audžudēls, slavena aktiera mazdēls, arī tādēļ cilvēciski interesanti mazliet ieskatīties aiz priekškara.

Ir dzirdēti viedokļi, ka ar grāmatas atklātību Pāvels Sanajevs atriebies vai "iegriezis" vecmāmiņai, kuras dzīves sapņi kļūt par aktrisi nav tikuši realizēti, un vēlāk attīstījušās psihiskas problēmas, bet es neuztvēru nekādu speciālu vecmāmiņas nomelnošanu vai vainošanu. Bērna acīm redzēts un uztverts bērnības izklāsts

Atslēdzies sōla

« Atbilde #449 : 2018. gada 07. decembris, 17:17:08 »
Jā, Apglabājiet mani zem grīdlīstes  ir tā no nedaudzām grāmatām, ko esmu nopirkusi. Filma vispār ir kolosāla. Iesaku.  No pēdējām lasītām patika Putnu vērotājs, bet Hiltones otrā grāmata Domina ir vnk nekas. Lai gan Reno bija ielikusi 4 zvaigznes, es nevaru izmocīt. Lieku 2. Nja, gaumes ir dažādas. Man jau padod tik Vonnegūtu, Rušdi, Markesu. Ā, un arī mūsu pašu Bērziņu, tobiš Gūtenmorgenu. Kaukātā.