Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123126 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #615 : 2021. gada 18. augusts, 14:27:26 »
Jana Vagnere Dzīvi cilvēki  ****

Turpinājums Vongezeram
Baisīgi, īpaši tagadējā Covida laikā,  bet sarakstīta tālajā 2012. gadā. Kas toreiz bija -ebola?

Pasauli pārņēmusi infekcija, no kuras mirst pāris dienu laikā, nekādas vakcīnas, nekāda ārstēšana. Cilvēku grupiņa mašīnās bēg no Maskavas uz Karēlijas mežiem un mēģina izdzīvot uz Vongezera saliņas. Dažiem izdodas
Pats izdzīvošanas stāsts interesants un varbūt arī pamācošs

Atslēdzies dip

« Atbilde #616 : 2021. gada 22. augusts, 21:44:32 »
Marina Stepnova. Lāzara sievietes.

Patika ļoti.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #617 : 2021. gada 23. augusts, 16:21:06 »
Tātad "Lazara sievietes". Notikumi no 20.gs. sākuma līdz beigām. Varonis - super gudrs zinātnieks, dīvainis nedaudz. Vai daudz. Kā skatās. Un viņa 3 dzīves sievietes.
Pirmā - drauga un zinātnieka sieva. Gadus 40 vecāka. Kura, šķiet, nenojauš par šo mīlestību. Otra - 19 gadīga meitene, viņa sieva, kad pašam pie 60. Viņš mīl neprātīgi, viņa pacieš? Ienīst?
Un pēdējā - viņa mazmeita, kuru dzīvē viņš pat nav redzējis.
3 sievietes, īss kurss 3 laika periodos padomijā.
Kā veidojas dzīves, kā tās tiek ietekmētas, kropļotas, paškropļotas.
Grāmata par mīlestību. Beznosacījuma. Nosacījuma. Nedaudz mistikas.
Neliels ieskats baleta pasaulē.
Tālums starp radiem, tuvums starp svešajiem.

Atslēdzies dip

« Atbilde #618 : 2021. gada 03. septembris, 21:23:44 »
Iepriekš salielīju Lāzara sievietes. Pēc labas grāmatas vienmēr ir grūti atsākt lasīt. Jo reti gadās, ka atkal laba.
Vienu silti ieteiktu (it kā kolosālu) grāmatu iesāku un nespēju turpināt. Nav īstais laiks varbūt.

Kāpēc bibliotēkā paņēmu Elmāra Rivoša grāmatu "Piezīmes", pateikt nevaru. Pie tam krievu valodā, jo latviešu ir kaut kādā nomales bibliotēkā.

Lasu un smaidu. Pagaidām, jo tālāk jau būs arī par geto.

Elmārs Rivošs ir Latvijas ebrejs, dzimis gadsimtu mijā Krustpilī (laikam). Beidzis arhitektus, Mākslas akadēmiju, strādājis Kuzņecova porcelāna rūpnīcā.

Grāmatā ir autobiogrāfiski stāsti. Par viņa dzīvi Latvijā, mācībām un dzīvi Parīzē. Uzrakstīta viegli. Līdzīga Valentīnas Freimanes "Ardievu, Atlantīda".

Nebūt ne svarīgākā epizode grāmatā, bet smējos balsī. Ieskats Latvijas armijas dzīvē. Instruktors - kaprālis Jansons. Diezgan patups, ar varas izrādīšanas tieksmi. Pēc nodarbības kalējzēns Lūsis lūdz atļauju aiziet uz tualeti. Jansons ilgi štuko un izštuko.

"Grupa, mierā! Vienrindlīnijā stāties! Atpogāt  bikses! Pipeļus izņemt! Sākt mīst! Viens, divi, trīs, četri. Beigt! Pipeļus ielikt atpakaļ! Aizpogāt bikses! Grupai divrindlīnijā stāties! Brīvi".

Grāmata krievu valodā, bet šis teksts latviski. Tulkojumā "pipeļi" iztulko kā "елдаки".

Bet šis točna nebija tas svarīgākais. Jo ļoti kolorīti attēlotas dzīves epizodes. 

Atslēdzies reno

« Atbilde #619 : 2021. gada 05. septembris, 09:52:41 »
Dīvainā kārtā man ir Rivoša "Piezīmes " latviski, ļoti labā poligrāfiskā izdevumā. Esmu pāršķirstījusi, tagad būs  jānoliek pa rokai, ieskatīties vēl. Pipeļu epizodi neatceros, laikam pāršķīru pāri

Atslēdzies reno

« Atbilde #620 : 2021. gada 05. septembris, 10:20:31 »
Adams Kejs  Mazliet sāpēs

Smieklīgu jaunā ārsta piedzīvojumu stāstu virkne, mānīgi viegli lasās, jo patiesībā tēma smaga -par mediķu smago, slikti apmaksāto  darbu.
Britu NHS netiek saudzēts.
Interesanti būtu uzzināt mūsu mediķu viedokli. Bet lasot brīžiem smējos skaļā balsī

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #621 : 2021. gada 05. septembris, 10:38:12 »
Adams Kejs "Mazliet sāpēs" (Jaunā ārsta slepenā dienasgrāmata) *****
Reāli, izklaidējoši stāstiņi iz ārsta dzīves, protams, ar mainītiem datumiem un neatpazīstamām pacientu identitātēm. Apmēram līdzīgā stilā, kā savā blogā rakstīja Inešuks.
Piebildīšu, ka autors bija specializējies ginekoloģijā, tā ka lielākā daļa stāstu ir par šo tēmu. Par cilvēku dīvainībām un Anglijas Nacionālā veselības dienesta trūkumiem. Daudz zemsvītras piezīmju, kurās saprotamā valodā tiek paskaidroti medicīniski termini.
:?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #622 : 2021. gada 05. septembris, 10:49:14 »
Man jau likās, ka bija atsauksme, bet sajaucu ar FB :?:
Vārdsakot, man arī patika

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #623 : 2021. gada 05. septembris, 12:21:51 »
Dīvainā kārtā man ir Rivoša "Piezīmes " latviski, ļoti labā poligrāfiskā izdevumā. Esmu pāršķirstījusi, tagad būs  jānoliek pa rokai, ieskatīties vēl. Pipeļu epizodi neatceros, laikam pāršķīru pāri
Lasu par geto. Drausmīgi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #624 : 2021. gada 05. septembris, 16:05:34 »
Dīvaina grāmatu izvēle. Kāpēc? Nejauši, speciāli?

Atslēdzies dip

« Atbilde #625 : 2021. gada 05. septembris, 16:20:22 »
Dīvaina grāmatu izvēle. Kāpēc? Nejauši, speciāli?

Tas jautājums man?
Ne speciāli un ne nejauši. Pa ausu galam biju par tādu grāmatu dzirdējusi. Bet pa ausu galam esmu dzirdējusi par daudzām grāmatām. Laiku pa laikam ielūrēju, kur tā ir latviešu valodā bibliotēkā. Tālu. Un nu sadomāju - a paņemšu ka es krievu valodā.
Nenožēloju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #626 : 2021. gada 13. septembris, 13:17:28 »
Greguārs Delakūrs  Sieviete, kura nenovecoja  *****

Lasījās lēni, ar pārtraukumiem. Kā nenovecošana pārvēršas par nelaimi

Atslēdzies reno

« Atbilde #627 : 2021. gada 13. septembris, 13:22:39 »
Tabea Baha  Atgriešanās Kamēliju salā ***** savā žanrā, ideāli lietainiem vakariem, kad negribas neko nopietnu un skaidri zināms, ka beigas būs laimīgas

Miglaini atcerējos iepriekšējās -Kamēliju sala un Kamēliju salas sievietes. Tagad ir iespēja lasīt visas pēc kārtas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #628 : 2021. gada 25. septembris, 15:42:10 »
Anna Matvejeva "Djatlova pāreja" ****
Čatā jau rakstīju, tagad ierakstīšu arī te. Jaunas rakstnieces rīcībā nonāk izmeklēšanas materiāli par 1959.gadā bojā gājušiem 9 ziemas pārgājiena dalībniekiem, viņu rakstītās dienasgrāmatas, tuvinieku atmiņas. Pamazām un secīgi tiek likta kopā bilde, apskatītas tā laika izmeklēšanā tapušās versijas. Paralēli tam tiek risinātas rakstnieces privātās dzīves peripetijas. Grāmatas nobeigumā tiek sniegta loģiskākā versija senajam notikumam.

Lasīju ar interesi, jo šis notikums ik pa laikam tiek pieminēts publiskajā telpā. Vienā no Ekstrasensu cīņu sezonām bija uzdevums par šīs traģēdijas versijām. Cik atceros, neviens ekstrasenss neko jēdzīgu nepateica.

Atslēdzies reno

« Atbilde #629 : 2021. gada 26. septembris, 10:15:12 »
Pāreju pieteikšu.

Mana atslodzes grāmata - Ketrina Eljota  Aiz slēgtām durvīm
Daudz labāka, nekā gaidīju. Emocionāli varmācīgā vīra pēkšņā nāve, bet īpaša sižeta līnija -kā pieņemt un sadzīvot ar vecākiem, kas kļūst veci un nevarīgi.
"sirdī zinājām, ka viņi mānās, ka lieliski ar visu tiek galā, bet mums bija izdevīgāk pakļauties šiem meliem"

Īsti gan nevaru noticēt vecīšu izdzertajam alkohola daudzumam un ballītēm, bet ko gan mēs zinām par britu izturību pret džina kokteiļiem