Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123259 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #765 : 2023. gada 09. marts, 20:06:28 »
Neviens nevienu nespiež lasīt. :)  Bet atceros, ka Murakami "Kafka liedagā" nācās lasīt, jo Nakats mani vairākus mēnešus burtiski vajāja ar ieteikumu izlasīt :mrgr:
 Skaidrs ir tas, ka mums ir dažādas gaumes. Nakat, turies pie klasikas un pārbaudītām vērtībām, Tev nav jālasa tas pats, par ko mēs te reizēm jūsmojam. :?:
Par Nesbē "Karaļvalsti" runājot, man likās pārāk brutāla, otrreiz nelasītu.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #766 : 2023. gada 09. marts, 20:23:22 »
Karaļvalsts arī man stāv, pēdējā ceturtdaļa nelasīta :D. es lasīju, gāja arvien lēnāk, smagāk, kamēr apstājās.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #767 : 2023. gada 09. marts, 21:51:22 »
...labi, beidzam šo diskusiju...es runāju par grāmatu, bet man pārmet, ka es piesienos...es kritizēju autoru, bet saņemu kritiku, ka esmu kritizējis kaut ko svētu...es nekritizēju ne Luīzi, ne reno - par gaumi nestrīdas, es runāju par autoru un šo lasāmgabalu..
Lūdzu turpiniet likt savas atsauksmes, jo jums pirmajām izdodas izlasīt jaunās grāmatas un tas dod ieskatu...man ļoti patika Sabaļauskaites "Pētera imperatore", ko var raksturot kā lielisku  vēsturisku romānu, kur autore kvalificēti raksturo laikmetu..."Džentlmenis Maskavā" ari ir rakstīts kā vēsturisks romāns, bet ...nu, es jau pateicu, ko domāju...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #768 : 2023. gada 28. marts, 19:37:15 »
Kad izlasi/ uzraksti/ kā tev liekas/ vai var badā un aukstumā noiet
Izlasīju Tommi Kinnunena "Nožēlu neizteica". Grāmata lasījās viegli kā piedzīvojumu romāns. Tās sievietes sāka iet maijā, auksts un mitrs bija ceļa sākumposms līdz Rovaniemi. Kaut ko jau ēst dabūja, bet pārsvarā jā, visu laiku badā. Šajā gadījumā organisms cīnās par izdzīvošanu, mobilizējot visas iekšējās rezerves, tāpēc arī viņas varēja iet uz priekšu. Bet nu kopumā skarbi.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #769 : 2023. gada 30. marts, 09:57:22 »
Karaļvalsts arī man stāv, pēdējā ceturtdaļa nelasīta :D . es lasīju, gāja arvien lēnāk, smagāk, kamēr apstājās.

Jū Nesbē "Karaļvalsts"*****     

Ieliku 5 zvaigznes, jo šis manuprāt ir rakstnieka radošā darba jauns sākums. Trillera galvenais varonis ir Rojs Opgārs, es raksturotu viņu kā cilvēku ar augstas morāles principiem, bet jādara tas, kas tobrīd jādara, ja dzīve spiež...arī slepkavība.   
Jau labu laiku ir skaidrs, ka sāga par detektīvu Holu ir beigusies, tagad iedvesmu Nesbē meklē frontes pretējā pusē...tika uzrakstīti "Makbets", "Greizsirdis" - tādi eksperimenti vai treniņš, kur galvenais varonis ir slepkava, bet ar "Karaļvalsti" ir dzimis jaunas grāmatu sērijas varonis -Rojs Opgārs, slepkava...un manuprāt meistarībā Jū jau daudz neatpaliek no Dostojevska "Noziegums un sods"...grāmatas nobeigumā paliek atvērtas durvis nākošajam romānam.   
Grūti lasīt, kad jūti līdzi noziedzniekam, jo tomēr foršs čalis...     
Jū nopelnīs Fjodora laurus?  :)   

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #770 : 2023. gada 03. aprīlis, 10:43:29 »
Federiko Aksats "Amnēzija" ****
Psiholoģiskais trilleris sākas ar to, ka čalis pamostas un istabā ierauga nošautu sievieti. Protams, viņš viņu nepazīst un neko neatceras. Ar draugu palīdzību notiek izmeklēšana, un bilde pamazām tiek līmēta kopā. Grāmatas vidū jau kļūst reāli interesanti, un līdz beigām viss noskaidrots. Romāns beidzas ar skaitļi virkni un vēstuli, kurā, iespējams, kkas ir iešifrēts. Pirmā reakcija man bija - kā tā var būt, vai man jāpaliek neziņā?! Bet tad es sapratu, ka šifrs ir vienkāršs un es pati varu izlasīt paslēpto vēstījumu  :go_go:
Jāpiebilst, ka pēc izglītības Aksats ir matemātikas analītiķis, tāpēc romānā vairāk ir loģikas nekā jūtelīgu emociju, bet tieši tas man patika.
Esmu lasījusi arī iepriekš izdoto Aksata romānu "Vienīgā izeja", bet jāteic godīgi, ka sižetu vairs neatceros. Bet gan jau bija sava tiesa mistisku notikumu.

Luīze mani ieintriģēja ar to šifru, paņēmu biblenē ātri izlasīju, jo nekas tāds ...neaizķēra, jo teksti vienkārši, bez dziļuma, smadzenes nenosloga, bet atbrīvo...nu, rakstīts kā filmas scenārijs...2 lpp un nākošā epizode...2lpp un nākošā epizode - klasiska kinoscenārija stils.   
Grāmatu atcerēšos dēļ tā šifra un koda, tas tiešām oriģināli grāmatas  nobeigumā.   
Man vēl radās jautājumi par amerikāņu veselības apdrošināšanu, jo galvenā varoņa ģimene bija virs vidējā amerikāņu līmeņa, bija elitāra B kluba biedri, - tad kāda mārrutka pēc Džonija mamma nebija apdrošināta?...skaidrs, ka bez veselības apdrošināšanas ar  ALS slimību ģimenei ir bankrots, bet romānā pat ar pušplēstu  vārdu neviens neieminas par veselības apdrošināšanu...dīvaini

Atslēdzies reno

« Atbilde #771 : 2023. gada 05. aprīlis, 13:15:56 »
Aleksejs Saļņikovs  Petrovi ar gripu ****

Viens no retajiem tulkojumiem no Krievijas autoriem.

Petrovi  -vīrs, sieva un dēls dzīvo Jekatirenburgā un ziemā pirms Jaungada visi pa kārtai saslimst ar gripu. Stāstījums visu laiku mainās, Petrova tagadne, Petrova bērnības atmiņas, Petrovas stāstījums, dīvainie draugi -brīžiem kā īsti gripozi murgi. Stāsts sākas ar īsti krievisku dzeršanu. Tas mani sākumā gandrīz pilnīgi atbaidīja -slims, dzer, kaut kur klīst ar mistiskiem paziņām. Viss notiek ap 2010-15 gadu, nav nekāda padomija. Atmosfēra radīta pārliecinoši briesmīga un nomācoša.

Bet beigās kaut kā gribas ticēt, ka ar Petroviem viss būs puslīdz labi, tik briesmīgi viņš nemaz nedzer un varbūt kādreiz publicēs savus zīmētos komiksus par citplanētiešiem. ( ja vien 2023. nebūs iesaukts armijā)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #772 : 2023. gada 05. aprīlis, 14:34:53 »
..te Sobčaka intervē Saļņikovu...arī par Petrovu gripu   

ja kas, tad autors dzimis Latvijā

Atslēdzies reno

« Atbilde #773 : 2023. gada 05. aprīlis, 15:10:03 »
Ja kas, tad Tartu. Tā rakstīts anotācijā

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #774 : 2023. gada 25. aprīlis, 10:17:42 »
Romija Hausmane "Mīļais bērns" ****
Trilleris ar sižeta pavērsieniem. Mazāk šaušalīgs nekā gaidīju, bet tas ir labi, manuprāt.
Lumbergam patiks.  :b: 

Atslēdzies reno

« Atbilde #775 : 2023. gada 03. maijs, 10:36:23 »
Karls Kello  Templieši Māras zemē

Pamatīgs pētījums par Templiešu ordeņa pēdām Sāmsalā. Nelasīju ļoti rūpīgi, drīzāk pāršķirstīju. Nolēmu, lai gaida līdz kādam braucienam uz Sāmsalu. Interesentiem par mistiskajiem Templiešiem iesaku.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #776 : 2023. gada 19. maijs, 13:55:31 »
Citādāka un interesanta.
Citreiz horizontālie attēli ieliekas horizontāli, citreiz šādi   :?:
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 19. maijs, 16:43:05 no Aste Risks »

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #777 : 2023. gada 19. maijs, 16:41:02 »
Citreiz horizontālie attēli ieliekas horizontāli, citreiz šādi   :?:
es domāju atkarīgs vai telefonu turēji horizontāli vai vertikāli fočēšanas laikā

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #778 : 2023. gada 19. maijs, 17:33:46 »
Akdies, sajuka termini, horizontāli vieta bij domāts vertikāli. Fočeju vertikāli un telefonu turu vertikāli, bet bildes bij ielikušās horizontāli.  Arī detektīvromānu tēmā tas pats ar vertikālo bildi, kas ieliekas guļus.
Palasīju tēmu par bildēm un sapratu, ka labāk nelikt, jo esot lielas vai tml. Žēl gan..es labprāt visās tēmās liktu bildes, ne rakstītu  :)
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 19. maijs, 17:53:40 no Leonora »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #779 : 2023. gada 19. maijs, 18:02:08 »
Fočē horizontāli, tad arī bildes ieliksies pareizi.