Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123100 reizes)

0 lietotājiem un 2 viesi lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #855 : 2024. gada 19. augusts, 20:22:10 »
Tagad pavisam dīvaina grāmata
Lorāns Gunels  Pamošanās

Literārā formā ielikts brīdinājums un savā ziņā attēlojums, kā un cik viegli ir manipulēt ar cilvēkiem lielos mērogos.
Daudzās vietās biedējoši patiesi -kovida ierobežojumi, zaļā enerģija, elektroauto
Bet man beigās nepatika, likās tāda kūdīšana uz protestiem BLM un visādu trako vides aktīvistu stilā
Noteikti patiktu Kvadrai un Krimsonam (piedod, Kvadra, ka salieku tevi tādā kompānijā)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #856 : 2024. gada 20. augusts, 07:37:56 »
Lasījusi neesmu un diezin vai meklēšu šo grāmatu, lai to izdarītu, bet, ka masas ir viegli manipulējamas, it nemaz nešaubos. Overtona logs ļoti labi darbojas...

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #857 : 2024. gada 20. augusts, 15:59:14 »
Citāts
Guntas Bites garstāsts vieglajā valodā "Pie omītes", ko izdevusi Latvijas Neredzīgo bibliotēka.
Šo grāmatu būtu jāizlasa visiem.
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #858 : 2024. gada 08. septembris, 21:11:39 »
Kerolaina Kepnesa "Tu" ("You") ***
Trillerīgs romāns. Sākumā bija grūti ielasīties intelektuālu pārspriedumu dēļ, bet drīz jau sekoja arī darbība. Līdz beigām tiku, bet sapratu, ka nav īsti manā gaumē, jo galvenie tēli bija vai nu ar mentālām vai atkarības problēmām. Tāpēc bija grūti just līdzi tiem, kuri tika novākti. Pēc šīs grāmatas motīviem Netflixā esot pieejams seriāls, ja nu kādu interesē. Es, visticamāk, neskatīšos.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #859 : 2024. gada 08. septembris, 22:38:44 »
Esmu redzējusi to seriālu, un man tīri labi patika

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #860 : 2024. gada 09. septembris, 07:43:06 »
Kerolaina Kepnesa "Tu" ("You") ***
Trillerīgs romāns. Sākumā bija grūti ielasīties intelektuālu pārspriedumu dēļ, bet drīz jau sekoja arī darbība. Līdz beigām tiku, bet sapratu, ka nav īsti manā gaumē, jo galvenie tēli bija vai nu ar mentālām vai atkarības problēmām. Tāpēc bija grūti just līdzi tiem, kuri tika novākti. Pēc šīs grāmatas motīviem Netflixā esot pieejams seriāls, ja nu kādu interesē. Es, visticamāk, neskatīšos.

Es seriālu iesāku Nrtflix,  bet neaizrāvos, bet daudzi fano.
Grāmatu pasūtīju, jo bija ļoti laba Rukšānes atsauksme.
Domāju  būs jāizlasa.

Atslēdzies reno

« Atbilde #861 : 2024. gada 18. septembris, 10:55:01 »
Pašķirstīju un noliku pie tām, ko nelasīšu

Atslēdzies reno

« Atbilde #862 : 2024. gada 18. septembris, 11:00:22 »
Bet šī man patīk, ļoti labi lasās. Daudz ko var savilkt ar mūsdienām

Astrida Lindgrēne   Kara dienasgrāmatas 1939.-1945.  *****

Raksta īsi, koncentrēti par dzīvi Zviedrijā nosacītā labklājībā un kara vētrām visapkārt.  Strādājusi dienestā, kur lasa vēstules un meklē noderīgas norādes izlūkošanai. No turienes arī viņas tekstos daudz ziņu par dzīvi visā Eiropā

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #863 : 2024. gada 29. septembris, 16:26:41 »
Giljotīna
Dosons Delila S.
https://www.janisroze.lv/lv/guillotine.html
Šajā tumšajā stāstā par bagātīgu greznību un šokējošu vardarbību no New York Times bestselleru autora Blūma satiekas ar ēdienkarti, kas ir gatavs vai nē.

Taupīga modiste Deza Leina nevēlas satikties ar Patriku Ruskinu; viņa vienkārši vēlas satikt viņa māti, žurnāla Nouveau galveno redaktori. Kad viņš uzaicina viņu uz savas ģimenes lielo Lieldienu tikšanos viņu senču mājās, viņa ir pārliecināta, ka viņa var samierināties ar viņa augstprātību un atvairīt viņa panākumus pietiekami ilgi, lai lūgtu Mariju Kolfīldu-Ruskinu stažēties kādam ar viņas ciltsrakstiem nebūtu nemazāko izredžu parastā iesniegšanas ceļā.

Kad viņi ierodas milzīgajā salas savrupmājā, Deza ir satriekta — viņa nekad nav pieredzējusi, kā 1% dzīvo visā savā smieklīgajā, nevajadzīgajā greznībā. Taču, tiklīdz visi ģimenes locekļi ir uz salas un prāmis ir izbraucis, notikumi uzņem tumšus pagriezienus. Gadu desmitiem Ruskini ir likuši saviem kalpiem slēgt līgumus, kas būtībā ir kalpība, un, kam nav ko zaudēt, kalpi ir izlēmuši, ka viņu vienīgais ceļš uz brīvību ir atbrīvoties no Ruskiniem uz visiem laikiem ...(automātiskais tulkotājs)

Par grāmatu zinu tikai tāpēc, ka autore nolēma padižoties ar meitas izveidotiem nagiem: https://bsky.app/profile/delilahsdawson.bsky.social/post/3l5c7h53t3i2o 
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies reno

« Atbilde #864 : 2024. gada 05. oktobris, 13:57:21 »
Paņēmu vieglprātīgi izklaidējošam līdzsvaram Kara laika dienasgrāmatām, trilleriem (kurus tā arī nelasīju) un Ciglītim
Kristīna Hārneta  Aizmirstības kanēļa smarža - The Sweetness of forgetting.
Patiesībā izrādījās nopietnāka, lai arī Kontinents izdevis. Par atmiņām, ko Alcheimers draud izgaisināt, par pagātnes meklējumiem un dzīves ceļu, ko šajā reizē marķē ceptuves kūciņu smarža un receptes.
   Vienu recepti šodien izmēģināju, jo man gadiem pa plauktu ir klīdusi maza pudelīte ar anīsa eļļu. Fenheļa sēklas mājās bija, bet anīsa sēklas nopirku, pie mums ir ļoti labs garšvielu veikaliņš. 
Anīsa un fenheļa cepumi, pielabojot receptes proporcijas, izdevās skaisti un garšīgi.

Ja nu kādam anīsa garša patīk, varu ielikt recepti

Atslēdzies reno

« Atbilde #865 : 2024. gada 11. oktobris, 10:25:23 »
Nu beidzot tiku galā ar izslavēto    "Ciglītis"   Donna Tarta

Patiešām ļoti labs romāns un noteikti vajag izlasīt. Sākumā iet tiešām ļoti raiti, bet kaut kur vidū gan mazliet iesprūdu. Narkotikas, alkohols, tabletes, atkal un atkal, tas bija tik nomācoši un arī, manuprāt, tomēr nevajadzīgi izstiepti. Galvenā varoņa ciešanas tāpat bija saprotamas.  Palasīju kaut ko citu, atguvos, bet pie pašām beigām atkal, viss tas bandītu zaņķis, narkotikas, ...Atklāti sakot, tai grāmatas daļai atkal pa diagonāli pārbraucu. Un tad pašās beigās -nu briljants, ne teksts.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #866 : 2024. gada 11. oktobris, 12:58:35 »
Man atnāca kaste ar grāmatām. 9 gb. Tikai plātos!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #867 : 2024. gada 11. oktobris, 13:29:57 »
Pēc Tava apraksta, reno, bail Ciglīti pat lasīt (man gan arī nav  :mrgr:  ,bet, lai izlasītu, būs jāpērk), jo kkas sasaucas ar Mazliet dzīvības. To lasot, man bija ļoti jāpārvar sevi, bija pat derdzīgi. Bažas, ka ar šo varētu būt līdzīgi, un tikai briljanto beigu dēļ...nez, vai  :scratch:

Atslēdzies reno

« Atbilde #868 : 2024. gada 11. oktobris, 14:28:43 »
Lielākā daļa ir ļoti laba, var droši pirkt

Atslēdzies mary

« Atbilde #869 : 2024. gada 11. oktobris, 14:30:34 »
Es iesprūdu Sievietē 1000 grādos. Nespēju tālāk lasīt, jo tālāk noteikti ir vēl trakāk.
 Ciglītis noteikti nav man.