Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 122932 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #30 : 2016. gada 03. aprīlis, 20:09:43 »
Gundega Repše "Bogene". Viņas stilā. Tā jau domāju, ka kārtējais vīterojums par viņas radiem, bez sižetiskās līnijas atrisinājuma vai kārtīga stāsta. Pirms tam izlasīju "Silva rerum". Lūk, iedotu tai lietuvietei Repšes aizsāktās sižetiskās līnijas un tēlus. Uh, kas pa romānu sanāktu.

Atslēdzies dip

« Atbilde #31 : 2016. gada 04. aprīlis, 20:48:13 »
Gundegas Repšes "Stum, stum". Nav jauna grāmata. Tikko sāku lasīt un konstatēju, ka kaut kas baigi pazīstams rakstīšanas stiliņā. Nu precīzs Trix izteiksmes veids. Vismaz pirmajās lappusēs.  Trix, Tu mani dzirdi? :hi:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #32 : 2016. gada 04. aprīlis, 21:21:19 »
Stum, stum ir Andra Neiburga.
Un jā, publicēti tie stāsti bija jau 80- to gadu beigās "Karogā", mūsdienās nedaudz izmainīti un izdoti grāmatā. Man patīk. Bet neatceros, vai tur bija Trix stils. Bet jā, jaunībā kā jaunās literātes viņas sauca par dusmīgajām meitenēm. G. Repše, A. Neiburga, vēl bija tāda Eva Rubene.

Atslēdzies dip

« Atbilde #33 : 2016. gada 04. aprīlis, 21:24:17 »
Nu, protams, ka Neiburga. Tā ir, ja lasa iepriekšējo ziņu un raksta :facepalm:

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2016. gada 04. aprīlis, 21:27:47 »
Man tagad latviešu rakstnieču posms. :)  Ikstenas  "Mātes piens" patika, stāsts smags, bet liekas, ka atmestas beidzot tās rotaļas ar vārdiem un frāzēm, aiz kurām pazūd sižets un izplēn lasītāja interese.

Rukšānes "Mīlasstāsti" -ļoti patika, īsā forma jau visgrūtākā.

Tagad gaida Bogene -jau pirms Broņas atsuksmes nekādas ilūzijas neloloju, bet palasīšu.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #35 : 2016. gada 04. aprīlis, 21:30:42 »
Lasīt jau var. Es jau arī gaidīju, ka būs trakāks murgojums, sevišķi tā bogene, bet īpaši netraucēja. Bet pateikts gan tur nekas nav.

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2016. gada 04. aprīlis, 23:02:07 »
Lasu. Kaitina. Līču -loču, uz priekšu un atpakaļ, metafora uz metaforas. Stāsts pazūd un saiet vienās skrūdzēs

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #37 : 2016. gada 05. aprīlis, 08:24:01 »
Šobrīd lasu Krisa Harisona grāmatu "Neprātīgi iemīlējies" par viņa iespaidiem Dienviditālijā. Ir interesanti, sirsnīgi, arī asprātīgi, bet tajā pašā laikā uzpeld visas negācijas un itāļu īpašā attieksme pret visu.

Nez kā Lynx komentētu šo grāmatu? ;)

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #38 : 2016. gada 05. aprīlis, 12:51:14 »
Vasmu, Herbjorga "Šie mirkļi"
Vai kāds ir lasījis šo?
Nevaru izšķirties, vai ir vērts ņemt līdzi atvaļinājumā.    

Atslēdzies reno

« Atbilde #39 : 2016. gada 05. aprīlis, 13:14:19 »
Pasen, bet ieteicu šo grāmatu -man ļoti patīk, bet man  patīk viss, ko raksta  Vasmu

Atslēdzies reno

« Atbilde #40 : 2016. gada 18. aprīlis, 17:54:13 »
Alīna Bronska  Tatāru ķēķis
Paņēmu nu tā, starp citu, bet izlasīju ar lielu patiku.
Repatrianti no PSRS, dzīve Krievijas pilsētā 70.-80. gados, tad Vācijā. Galvenā varone visu mūžu visu ir valdījusi un regulējusi, bet autorei to visu izdodas rakstīt tādā ironiski -humorīgā stilā. Grāmatiņa neliela, transporta variants

Atslēdzies Mango

« Atbilde #41 : 2016. gada 19. aprīlis, 09:30:28 »
Izmocīju Lielos mazos melus, ar 3 piegājieniem. Patīk ideja,  kā uzrakstīts, ar tiem tiešās runas citātiem intrigai, bet tā sieviešu ņemšanās besīja, besīja, besīja. Tiešām jūs nekaitina tāds cosmo? : /

Atslēdzies reno

« Atbilde #42 : 2016. gada 22. aprīlis, 19:25:21 »
Izlasīju Bogeni. Taisnība Broņai -uh, kas par grāmatu sanāktu, ja neizšķīstu sīklīnijās un vārdu virpuļos

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #43 : 2016. gada 22. aprīlis, 20:44:32 »
Armands Puče "Jūs nekad viņu nenogalināsiet"

Saistoša un loģiska versija par Herbertu Cukuru. Man patīk arī citas A.Pučes sarakstītās grāmatas, cik nu ir sanācis lasīt.

Atslēdzies sōla

« Atbilde #44 : 2016. gada 27. aprīlis, 22:20:32 »
"Septiņas dzīves un viena liela mīlestība. Kaķa memuāri." Autore grieķiete, vārdu nepateikšu. 2016. gada grāmata.   Ir ko pasmieties un beigās paraudāt. Paņēmu biblenē, bet noteikti nopirkšu savam grāmatplauktam.