Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123191 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #135 : 2016. gada 19. decembris, 09:52:48 »
DSagribēju Kārtības maģiju paņemt bibliotēkā - vai nu visi no foruma tagad metušies lasīt šo grāmatu vai arī vienkārši Rīgas centrā dzīvo visnekārtīgākie, jo tagad rindā ir 7(!!!), kas vēlas lasīt šo grāmatu!!  Šampēterī, Ķengaragā neviens nav rindā, viens lasa ...  Veftilta bibliotēkā arī 5 gaida rindā,,,,   trakums:)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #136 : 2016. gada 19. decembris, 10:55:54 »
Visi grib ar Jauno gadu sākt kārtīgu dzīvi :D
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #137 : 2016. gada 19. decembris, 11:11:17 »
DSagribēju Kārtības maģiju paņemt bibliotēkā - vai nu visi no foruma tagad metušies lasīt šo grāmatu vai arī vienkārši Rīgas centrā dzīvo visnekārtīgākie, jo tagad rindā ir 7(!!!), kas vēlas lasīt šo grāmatu!!  Šampēterī, Ķengaragā neviens nav rindā, viens lasa ...  Veftilta bibliotēkā arī 5 gaida rindā,,,,   trakums:)

Nu tak paņem to grāmatu kādā filiālē, kur nav rindas. Priekš RCB 7 cilvēki rindā uz jaunu grāmatu nav daudz.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #138 : 2016. gada 19. decembris, 11:18:15 »
D.Kīza "Puķes aldžernonam" kāds ir lasījis? Nezinu, grāmata stāv, slinkums pieķerties. Ir vērts?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #139 : 2016. gada 19. decembris, 11:18:37 »
Man ir mājās, ja ļoti vajag, var sarunāt, man ir rīdzinieks ģimenē.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #140 : 2016. gada 19. decembris, 12:56:29 »
D.Kīza "Puķes aldžernonam" kāds ir lasījis? Nezinu, grāmata stāv, slinkums pieķerties. Ir vērts?

Esmu lasījusi. Ļoti savdabīga grāmata, bet man patika. Noteikti ir vērts.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #141 : 2016. gada 19. decembris, 13:18:07 »
Esmu pasen , laba un skumja....

Atslēdzies hm@

« Atbilde #142 : 2016. gada 19. decembris, 13:36:26 »
Bob(i)s - Puķes Aldženonam ir brīnišķīga grāmata, pati tā ideja,,,   un jā, skumja.. 

Nāra - ja tu par Kārtības maģiju, droši vien nav vērts tev sūtīt grāmatu uz Rīgu, sagaidīšu rindu bibliotēkā

Luīze - jā,  trijās filiālēs grāmata ir tikai mājās pie lasītāja, rindā neviens tālāk nav, bet - ķengaraga bibl un tās pārējās, nē, baigi tālu :) un Vidzemes bibl arī 5 stāv rindā, lai sakārtotu māju. Pārējās filiālēs vēl grāmata nav iedota lasītājiem, atrodas statusā "komplektēšana" :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #143 : 2016. gada 28. decembris, 16:14:10 »
Dace Judina "Septiņi vakari"

Izlasīju pa vienu vakaru.
Ģimenes sāga par dzimtas mājām, par cilvēku likteņiem un stiprām sievietēm. Pēc stila atgādina detektīvgabalus par Annu Elizabeti , tik bez detektīvintrigas. Izskatās, ka tiek aizsākta jauna grāmatu sērija, jo grāmatai būšot turpinājums.

Atslēdzies reno

« Atbilde #144 : 2016. gada 28. decembris, 18:54:15 »
Rimants Ziedonis    Pastaiga

Man patika visi stāsti, īpaši "Jā", nepatika Bēgļi

Atslēdzies reno

« Atbilde #145 : 2016. gada 29. decembris, 11:09:23 »
Ķeros pie saviem jaunajiem bibliotekas guvumiem.

Ar Kotas (bij. Muktupāvelas) "Istaba" esmu pāri pusei. Interesanti, īpaši ņemot vērā, ka viņas istaba ir Revolūcijas ielā 13, bet es pusi mūža nodzīvoju Revolūcijas 18. Ja viņa raksta par ugunsdzēsēju depo brandmūri, tad es zinu, par kuru.

Komunaļņikā ar 8 istabām sapulcināti visi iespējamie padomju cilvēku tipāži. Padomija, ~80.-90. gadi, Brežņeva nāve, perestroika, kooperatīvi. Tieši tad, kad te diskutēja par vīriešiem ar zelta ķēdēm un treniņtērpiem, tur arī tādi parādās.
Kopumā interesanti, man liekas, ka vietām mazliet sabiezinātas krāsas, bet kopumā - pad. dzīve visā savā puvumā

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #146 : 2016. gada 29. decembris, 22:20:40 »
Arturs Goba "Ceļš uz Bitarīnu".

Izdota 1990. gadā sērijā "Stāsti par vēsturi".
Esmu izlasījis vairāk par divām trešdaļām. Bļin, aizdomas bija jau iepriekš, bet nebiju domājis, ka ir TIK švaki. Runa ir par teicienu tipa "latvju dainās ir daaaaaudz visādu gudrību apslēpts" pamatotību. Katrā vai katrā otrajā lappusē ir pa frāzei tipa "Tas vēl pagaidām nav skaidrs/noskaidrots", "to mums visticamāk tā arī nekad uzzināt neizdosies", utml. Vispār rodas iespaids, ka visās dievturības un latvju pagānisma izpausmēs valda drūms bezkonceptuālisms (tautas valodā būtu jāsaka "putra"), ja pat pētniekiem tik maz kas ir izprotams. Un to visu kā ideoloģisko platformu vēl arī mūsu nacionālisti lieto? Ja ir, kā es saprotu, tad situācija ir drūma.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #147 : 2016. gada 30. decembris, 10:10:20 »
Es nekad nelasu tālāk grāmatas, kuras man nepatīk, kurās viļos vai kļūst paredzami un garlaicīgi. Dažreiz pāršķirstu un palasu pa diagonāli.Bibliotekā man bieži sakrauj veselu kaudzi,, gadās, ka paskatos mazliet un tālāk nemaz nelasu.

Šī tipa grāmatas jau vispār diezgan šaubīgas, katrs pieloka senlatvjus pēc savas patikas

Atslēdzies reno

« Atbilde #148 : 2016. gada 30. decembris, 17:22:59 »
Vēl pie "Istabas". Autore nav izmantojusi vienu kolorītu šīs vietas detaļu -Revolūcijas 13  1. stāvā uz stūra bija pasts. Kad Oškalnos uz rezerves sliedēm stāvēja maišelnieku vilcieni, sievietes melnos plīša mētelīšos paunu paunām saiņoja un sūtīja uz savu krievzemi milzu saiņus: spilveni, audumi, ja kādam laimējās,paklāji, lielie alumīnija katli. Pēcpusdienā, pabeigušas sirojumus, straumē plūda.

Ja klimats puslīdz atļāva, tad kājās vilka jau šeit nopirktas čības -bija tādas, kā šodienas t.s.  baletkurpes, ar kartona zoli un no krāsaina auduma.
Vēl gar tirgus māju uz ielas tupēja un no maisiem tirgoja semečkas, iemērīja avīzes tūtiņā ar glāzi. Bet tās ātri pazuda, milicija blakus

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #149 : 2017. gada 03. janvāris, 08:38:27 »