Autors Tēma: Mana gjimene un citi zveeri, jeb seno laiku staasts...  (Lasīts 4730 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Lynx

Mana gjimene un citi zveeri, jeb seno laiku staasts...
« : 2014. gada 04. oktobris, 15:51:19 »
Ciao!
Shis pastaastinjsh gan vareetu sanaakt pagarsh un arii ilustraaciju nav, jo notikumi jau ar krietnu baardu, bet ja nu kaadam ir veelme un pacietiiba izlasiit - buushu tikai prieciiga.
Un taa - kaapeec vispaar radaas doma sho sacereejumu rakstiit? Pirms dazhaam dienaam pusdienojaam kopaa ar viira mammu un maasu.  Tad  nu pilnu veederu un dazhas labas viina glaazes ietekmee saaka risinaaties sarunas par vecajiem, labajiem laikiem - shoreiz par maajdziivniekiem un co. Ja to visu staastiistu tikai viirs, padomaatu - piepuskjo, bet te - vesels bars liecinieku.
Un taa - muusu gjimenei Montalbano pievaartee, ielejaa pieder zemes plekjis. Shobriid pashi lietojam tikai oliivdaarzu (tie kas no SAPa naakushi, varbuut atceras manas reportaazhas par oliivlaiku). Paareejaa zemes dalja tiek iznomaata citiem lauksaimniekiem. Bet daudzus gadus atpakalj, kad dziivi bija viira teevs un vecteevs, tika tureetas arii vistas, aitas. Uz zemes ir arii eeka - ne pagaidu, bet pamatiiga - ar divaam istabaam un mazu virtuviiti, kur viirateeva pashrociigi muureeta kraasns piccas cepshanai. Un kaa jau katraa kaartiigaa maajas saimnieciibaa pienaakas, bez maajnopiem un putniem bija arii maajdziivnieki. Suns Shantala, kakjene bez noteikta vaarda un... Karoliina... Kas ir Karoliina??? Trrismetriiga chuuska cilveek rokas resnumaa ar galvu kaa krietns pusdienu skjiivis.
Tad nu par katru zveeru atseviskji.
Vispirms Shantala. Kuce, kaa jau visi manas gjimenes sunji, bija jauktene. Dikti liidziiga Argo - tikai iisaakaam un staavaam ausiim. Ar ko shii daama ieveerojama? Ar savu miilestiibu pret apelsiiniem un mandariiniem. Meitene bijusi iists profesionaalis - ziemaa, kad iistais sho auglju periods, iemaniijusies no koka gatavus, svaigus augljus pluukt, izlobiit un miikstumu apeest.
Kakjene - nu kaa jau kakjene klaidone - vienmeer kustiibaa, vienmeer skraida apkaart. Shad tad apbeernojas un taa...
Bet spilgtaakaa shii staasta varone ir Karoliina, kura mita dobumaa zem maajas pamatiem. Chuuska bijusi tik inteligjenta, ka nekad, nevienu vistu vai olu nav aiztikusi. Tiesa gan maajas saimnieki vienmeer dazhas svaigas olas pie alas izejas atstaajushi. Tad nu Karoliina izbaazusi galbu, ar meeli aptaustiijusi cienastu, norijusi un ta - pats fantastiskaakais - ar galvas maajienu pateikusi paldies - viens maajiens uz augshu - leju, viens uz saaniem. Un atgriezusies savaa miteklii.
bet viens gadiijums veel joprojaam ir legjendaars - kaa pasaka. kakjene  maajas piebuuvee apbeernojusies. kakjeeni savietoti kastee, lai vieglaak pieskatiit. Un kaadu dienu, kad saimnieki mashiinu atstaajushi pataalaak un pie maajas devushies kaajaam, atklaajies gluzhi neticams skats - Karoliina liikumu liikumiem apvijusies ap kasti ar kakjeeniem. Mazie piikstuli atluuzushi kur nu kurais - cits chuuskas liikumos, cits taapat kastee. Bet viens aizmidzis ar Karoliinas astes galinju mutee.
Aculiecinieki pirmajaa briidii veerojushi sho fantastisko skatu pilniigi nekustiigi, bet tad lielaa aukle sajutusi paziistamu cilveeku klaadbuutni - viirs saka, ka ar meeles galinju sajutusi paziistamu smarzhu, paceelusi galvu, paklaniijusies un klusi, klusi, taa lai peec iespeejas mazaak trauceetu mazos guleetaajus, pazudusi savaa miteklii... Viirs saka, kad laiks, kad shis neticamais staasts noticis, esot bijis chuusku aktivitaates periods. Laikam jau Karoliina sargaaja mazos miiluljus no iespeejamiem paaridariitaajiem, kameer iistaa mamma mediibaas...
Un biezhi bijis redzams skats, kad suns, kakjis un chuuska pie vienas bljodas...
Ne citas chuuskas, ne peles, ne kjirzakas shaj laikaa laukos nav tikushas maniitas...
Nu taads man shodien staast. Gribat ticiet, gribat nee...

Atslēdzies ragana

Re: Mana gjimene un citi zveeri, jeb seno laiku staasts...
« Atbilde #1 : 2014. gada 04. oktobris, 15:55:34 »
Fantastiski! :faint:  Ne velti čūska ir dēvēta par gudrības iemiesojumu.

Atslēdzies harisa

« Atbilde #2 : 2014. gada 04. oktobris, 15:58:54 »
johhaidi, apbrīnojami  ...kādas zortes čūska tā bija ? indīgā ?? 

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #3 : 2014. gada 04. oktobris, 16:05:46 »
Zorti nepateikshu, bet ne no indiigajaam...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2014. gada 04. oktobris, 16:46:41 »
Klau, Tev vajadzētu šitos stāstus kādā stāstu krājumā saveidot. Fantastiski! Šodien baisi noguru - visa nedēļa kā pa BD un  vēl sestdienā smagā artilērija... Bet palasīju Tavu stāstu - vau, ku jauki! Apelsīnus ēdošais suns vien ko vērts, par Karolīnu nemaz nerunājot! Paldies!
Visus sakost!

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #5 : 2014. gada 04. oktobris, 17:03:00 »
Klau, Tev vajadzētu šitos stāstus kādā stāstu krājumā saveidot. Fantastiski! Šodien baisi noguru - visa nedēļa kā pa BD un  vēl sestdienā smagā artilērija... Bet palasīju Tavu stāstu - vau, ku jauki! Apelsīnus ēdošais suns vien ko vērts, par Karolīnu nemaz nerunājot! Paldies!
Njem par labu :)
Man prieks, ka kaadam mani pastaastinji dienu gaishaaku padara. Varbuut kaadreiz, peec laika padomaashu par taadu kaa apkopojumu...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2014. gada 06. oktobris, 22:34:58 »
Forši..es pilniig iedomajos to bildi...acu priekšā skats...pat ar smaržām un garšām :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #7 : 2014. gada 07. oktobris, 00:05:25 »
Mani moca ziņkāre - nu kas tā Karolīna bija, 3m tas ir kaut kas milzīgs!!!!

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #8 : 2014. gada 07. oktobris, 00:15:36 »
Mani moca ziņkāre - nu kas tā Karolīna bija, 3m tas ir kaut kas milzīgs!!!!
Roku uz sirds likt un zveereet par tiem 3 metriem nevaru. Nebija man tas gods senjoru Karoliinu vaigaa skatiit. Bet viirene un viirs ar maasu vienbalsiigi apstiprinaaja.
Esot bijis gadiijums - kaads viira draugs reiz uz lauku maaju ciemaa ieradies, bet nabags ieprieksh nav ticis briidinaats par mineetaas daamas klaatbuutni iipashumaa. Rezultaataa, peec pirmaa sastinguma, ieraugot, kaa Karoliina ar Shantalu draudziigi no vienas bljodas pusdieno, esot uznjeemis olimpiskaa chempijona sprintaa cieniigu aatrumu un attapies tikai uz shosejas - kaadu pusotru kilometru attaalumaa no maajas. Pie tam kursu uznjeemis nevis pa celju, bet pa tiesho - paari laukiem.
Viirs gan ar auto uz shosejas panaacis un paarliecinaajis par Karoliinas miermiiliigo dabu, bet nabadzinjsh stostiijies veel labu laiku: " Kkkkkkas???? Kkkkkkaroliina???....."

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #9 : 2014. gada 08. oktobris, 08:08:26 »
Karolīna, jomajo... :) (man iztēle pārāk dzīva... )  man jau uz "tas sunīc nekož" ir piesardzīga rakcija, a no šitāda... būtu kā tam kaimiņam...

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #10 : 2014. gada 08. oktobris, 12:55:35 »
Nu Lynx - Tu gan tagad pēc pilnas programmas!Nepietiek, ka pietiekami grūti bija uzburt to ainu - čušļiks no 3m+suns+kašaks pie vienas bļodas ;D ne par centu neatpaliek tā aina ar onku, kas, valodu zaudējis, :smile: diebj pāri laukiem....Tur tak vesels kinis iznāk!Paldies - noskaņojums super visai dienai!

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #11 : 2014. gada 08. oktobris, 15:04:14 »
Ja lasiitaajiem patiik, nu ko - te veel viens staastinjsh. Tiesa gan - vairs ne tik ekstremaals, kaa Karoliinas staast, bet...
Nu tad taa. Tiem, kas no SAPa paarceelushies vareetu buut paziistams personaazhs vaardaa Tequila.  Tiem kas nezin - tas ir muusu garspalvainais juurascuukjis - makten sprauns un jautrs puisis. Bet par to citreiz.
Bez juurascuukja reibinoshi alkoholisko vaardu Tequila nesushi veel vairaaki zveeri. Viens no tiem Neves pirmaa un vieniigaa metiena kuceens un otrs - trusis. Par to shoreiz siikaak.
Trusis Tequila viiraa maajaas nonaaca iisi peec tam, kad uz citiem mediibu laukiem bija devies ieprieksheejais suns un viirs veel iisti nebija gatavs jaunam maajas sargam. Tad nu tika iegaadaats trusis Tequila. Paardeveejs dievojies, ka mazais melnais spalvu kamolinjsh esot pundurtrusis. Nu kaa tad - no pundurtrusha izaudzis gluzhi vai milziigu apmeeru garausis.
Bet ne jau ar apmeeriem vien shis teels ir ieveerojams. Tequila jau no agras beerniibas pa maaju dziivojies savaa valjaa. No maajam nekad prom nav mucis, arii gada karstajaa laikaa, kad maajdurvis valjaa staav. Tik vien, kaa par lielu prieku visiem garaamgaajeejiem, tupeejis uz slieksnja, kustinaajis ausis un sildiijies sauliitee.
Arii dabiskaas vajadziibas puisis no mazaam dienaam bija radis kastiitee kaartot - nu gluzhi kaa kakjis. Tad nu par sho tuvaak. Tajaa laikaa viirs straadaaja privaataa apsardzes kompaanijaa un shaada darba specifika paredz arii naktsmainjas. Pret to, ka saimnieks naktiis straadaa Tequilam nav bijushi ne vismazaakie iebildumi. No riita maaja tiira un kaartiiga - visi slapjumi un cietais izejmateriaals kaa pierasts - kastiitee. Toties kad viirs (taj laikaa veel briivs puisis buudams, devies baudiit naktsdziivi.... Ufff... no riita visaa maaja kaa kara lauks - sausaam kaajaam liidz pieliekamajam peec lupatas ar sausaam kaajaam netiksi. Pat jaabriinaas, kur vienaa trusii tik daudz slapjuma satilpst, lai viss shitos pluudus sarazhotu. Un viirs saka, ka trusis ne vienu reizi nav noshaavis greizi. Sak - priecaajies, priecaajies, bet ar meeru, jo no riita buus jaapastraadaa.
Taada luuk mums te taa gjimeniite. Visi zveeri iipashi...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #12 : 2014. gada 08. oktobris, 16:49:39 »
Nē, nu Tavam vīram gan gadās kuriozi zvēreļi! Trusis - tikuma sargātājs! Taādu vajadzētu ieviest vai katrā otrajā mājā. :laugh:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2014. gada 08. oktobris, 17:00:50 »
Taa noteikti bija trushu daamiite - Trusiite Tequila

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #14 : 2014. gada 08. oktobris, 17:13:10 »
Nē, nu Tavam vīram gan gadās kuriozi zvēreļi! Trusis - tikuma sargātājs! Taādu vajadzētu ieviest vai katrā otrajā mājā. :laugh:

uhu, uzreiz zinātu - vīrs naktī strādājis vai... strādājis :)