Autors Tēma: Ko domājat par dzīves sūtību/jēgu?  (Lasīts 6050 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Alstere

Ko domājat par dzīves sūtību/jēgu?
« : 2015. gada 21. jūlijs, 15:35:03 »
Daba jau no mums prasa tikai vienu - atražot nākamo paaudzi. Sanāk tā - kad bērni izaudzināti, dabai mēs vairs neesam vajadzīgi. Ideālā gadījumā atliek dzīvot tālāk un priecāties par dzīvi. Bet man īsti labi nesanāk, tāds depresīvs noskaņojums pārsvarā tomēr.

Atslēdzies Betons

Re: Ko domājat par dzīves sūtību/jēgu?
« Atbilde #1 : 2015. gada 21. jūlijs, 15:52:17 »
Dalīties pieredzē, beidzot izdzīvot to, ko visu laiku nevarēji bērnu dēļ, atjaunot saikni ar draugiem, patīkami pavadīt laiku. Eh, ko gan tikai visu nevarētu sadarīt... Man vairs jau ilgi nav jāgaida (kas zin).

Atslēdzies ragana

« Atbilde #2 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:02:18 »
Daba jau no mums prasa tikai vienu - atražot nākamo paaudzi.
Kas, mēs kāds gaļas kombināts, vai??? Pilnīgi noteikti šādam uzskatam nepiekrītu. Svarīga ir cilvēka dvēsele, dzīvē apgūtais un saprastais un tas, kā tu šo mācību nodod tālāk nākamajai paaudzei.

Atslēdzies imho

« Atbilde #3 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:16:07 »
"Without ever producing a child, you nevertheless contribute to the continuation of humanity simply by thinking. It is an inescapable fact that you cannot exist without influencing others; every encounter, regardless of how trivial it may seem, has an affect upon the participants. Knowing this, one can see that positive interaction serves the purpose of perpetuating our kind, and in a way, our own significance."

http://www.reasoned.org/rs_txt27.htm

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:23:06 »
To šķiet sauc par tukšās ligzdas sindromu.Jāatrod jauni mērķi,izaicinājumi.Varbūt jāpievēršas tam
ko gribējās,bet nevarēji bērnu dēļ .Jo Tava dzīve jau ir TAVA .

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #5 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:32:36 »
Ir jau labu laiku tas tukšās ligzdas sindroms. Nu jau vecums klauvē pie durvīm, varbūt tāpēc tāds pesimisms. Pagaidām vēl strādāju, bet baida doma, ko sadarīšu, kad būs bezgala daudz brīvā laika (ar mazbērniem vecāki brīnišķīgi tiek galā paši). Tagad gan naudas, gan brīvā laika ir pietiekami, bet tā īsti neko negribas.
Nāra vainīga. Ar savu žēlošanos par garlaicību skumjas uzdzina.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #6 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:45:25 »
Viens draugs un diezgan gudrs cilvēks reiz teica, ka nekas nav bezjēdzīgāks kā dzīves jēgas meklējumi. Jādzīvo un viss.

Par šo tēmu ar līdzīgu vēstījumu lasīts arī fantastikas stāsts, kurā zemieši sagaida citplanētiešus un cer uz viņu neizmērojamām zināšanām, bet viedie citplanētieši izrādās šķiež mūžību lidinoties visumā, dzīves jēgu meklējot...

Manuprāt jēga ir izzziņā - uzzināt kaut ko, iemācīties kaut ko. Svarīgs ne tik daudz rezultāts, cik process.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #7 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:47:59 »
 :coffee:  Man tādos brīžos palīdz nopeldēšanās. Vienalga, kaut līst, vēl labāk. Paņemu suņus un eju uz ezeru.
Un kad atgriežos, uzvelku vilnas zeķes, paņemu kautko garšīgu un grāmatu, planšeti vai TV. Ļoti labi palīdz pret nelaimību!
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies Mango

« Atbilde #8 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:48:58 »
Cik lasu šīs tēmas, nudien nesaprotu, KĀ tas var būt, ka nav interešu. Ja vēl ir līdzekļi to īstenošanai.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:49:49 »
 :)Tad abām ar Nāru izklaides,izklaides.  :go_go: :alkofest: i vsjo  ;)

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #10 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:51:17 »
:coffee:  Man tādos brīžos palīdz nopeldēšanās. Vienalga, kaut līst, vēl labāk. Paņemu suņus un eju uz ezeru.
Un kad atgriežos, uzvelku vilnas zeķes, paņemu kautko garšīgu un grāmatu, planšeti vai TV. Ļoti labi palīdz pret nelaimību!
Piekrītu par 100%, bet dažādu iemeslu dēļ nevaru realizēt tamlīdzīgas aktivitātes. Palīdz arī kaut kas garšīgs (ne salātlapiņas), bet tas smagi ietekmē vārda tiešā nozīmē.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #11 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:56:17 »
Protams, ja veselības stāvoklis ir apmierinošs.
Varbūt jums ar Nāru kopīgi meklēt to jēgu. Par sirdsdraudzenēm vēl kļūsiet.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #12 : 2015. gada 21. jūlijs, 17:02:50 »
Ir jau labu laiku tas tukšās ligzdas sindroms. Nu jau vecums klauvē pie durvīm, varbūt tāpēc tāds pesimisms. Pagaidām vēl strādāju, bet baida doma, ko sadarīšu, kad būs bezgala daudz brīvā laika (ar mazbērniem vecāki brīnišķīgi tiek galā paši). Tagad gan naudas, gan brīvā laika ir pietiekami, bet tā īsti neko negribas.
Nāra vainīga. Ar savu žēlošanos par garlaicību skumjas uzdzina.

Tak neklausies Nāru, viņai tas tāds "smalkais stils". Lai nu mums visām vēl būtu tik "garlaicīgi", cik Nārai. Ta filmējusies, ta pozitivusā trīsdiennieku pavadījusi, jā, tiešām ārkartīgi garlaicīga un neinteresanta dzīve. Es vēl pa apakšām dzīvojos, lai pamatvajadzības nodrošinātu, tāpēc man tās jūsu problēmas svešas. Es tik par to varu sapņot, ka man tā būtu, ka viss ir, atliek tikai dzīvot..
Piekrītu Mango, ka nesaprotu, kā var nebūt, ko darīt, man vienas dzīves nepietiktu..

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #13 : 2015. gada 21. jūlijs, 17:12:55 »
Jēga, manuprāt, ir pats dzīvošanas process, baudi to, kas tev ir. Kaut kādi sasniegumi arī nekas nav, protams, labi, ka tādi ir, bet, ja tie nākuši ar sāpēm un ciešanām, diez kas nav.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2015. gada 21. jūlijs, 17:23:21 »
Par to dzīves jēgu ...Nav tādas VIENAS JĒGAS.Tā katram sava.Izaudzināt bērnus,atklāt ko zinātnē,radīt mākslā,palīdzēt lidzcilvēkam,izglābt kaķi,u.c.Galu galā būt jaukam cilvēkam.