Autors Tēma: Ko domājat par dzīves sūtību/jēgu?  (Lasīts 6071 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Ko domājat par dzīves sūtību/jēgu?
« Atbilde #30 : 2015. gada 21. jūlijs, 21:22:27 »
 Man vispār nekas nespīd.

Pievienojos Justīnes teiktajam

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #31 : 2015. gada 21. jūlijs, 21:26:21 »
Nu gan pateici.. Kā var nespīdēt, ka jāspīd! Nu kaut kad taču jāspīd..

Atslēdzies Minne

« Atbilde #32 : 2015. gada 21. jūlijs, 21:28:25 »
Esmu depresīvais tips un es parasti par dziļu roku

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #33 : 2015. gada 21. jūlijs, 21:30:20 »
Nu bet vienalga jācer, ka kaut kad spīdēs..

Atslēdzies taj

« Atbilde #34 : 2015. gada 21. jūlijs, 21:46:33 »
Atrast sevi. Atbildēt sev uz jautājumu, kas es esmu, ko vēlos.

Varbūt viena no vissvarīgākajām lietām, ir laiku pa laikam iet un darīt to, kas patīk. Pašterapijai. Atslodzei. Darīt. Kādam tā var būt adīšana, kādam sports, ziedu audzēšana dārzā, gleznošana savam priekam, fotografēšana. Ir arī lietas, kuras patīkami atslābina un kurās esam tikai patērētāji - mūzikas baudīšana, kino apmeklējumi, seriālu skatīšanās. Ja tās lietas palīdz, tad arī tas ir labi. Bet savureiz vajag kaut ko darīt, ieguldīt sevi, redzēt rezultātu, ko spējusi paveikt iesaistīšanās. Jo tas piešķir dzīvei nokrāsas, ļauj just emocijas - tā ir tā jēga. Emocijās ir jēga. Un šādos gadījumos tā ir gaiša jēgas izjūta. Kaut vai uz brīdi. Un brīžus atkārtojot, kad iespējams.

Vēl personīgi es ar gadiem saprotu un mācos pieņemt, ka esmu nervozs cilvēks. Līdz ar to man vienmēr ir par ko padomāt - kā par daudz nestresot kaut vai sadzīves sīkumu dēļ. Tas nodarbina. Un jarisina visdažādākie iekšējie dialogi laiku pa laikam, atgādinot sev, ka neesmu arī slikts cilvēks, vienkārši nervozs, ar noslieci uz melanholiju, tāds vienpatis dažkārt. Tā nu tas vienkārši ir. Nedomāju, ka vienā brīdī viss mainīsies. Tātad atliek pieņemt dzīvi, kāda tā ir. Un atrast kaut ko arī patīkamu. Laiku pa laikam atkal parisinot iekšējos dialogus, atkal un atkal, kad vajag. Un baudīt dabu, gadalaiku maiņu, lai kāda tā būtu, vienkārši savureiz baudīt. Novērtēt, ka ir tomēr apģērbs pietiekamā daudzumā, ēdiens, mājvieta, kāds sarunbiedrs pa laikam, kustību brīvība. Tādā kopējā tvērumā novērtēt un atzīt.

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #35 : 2015. gada 23. jūlijs, 20:00:11 »
Mācies katru dienu izdzīvot ar prieku,atļaujies dzīvot pati priekš sevis,gan jau ir vēl kaut kas tāds,ko tu gribētu iemācīties,brauc ceļojumos,sapazīsies ar jaukiem cilvēkiem un atradīsies tev arī dzīves jēga.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #36 : 2015. gada 23. jūlijs, 20:33:23 »
Minne-man radās jaut..kāds tu  :wtf: deprezīvais tips ?? :confused: no ārpuses  tas nemanās, jebš tas taapat ka slēptais alkoholisms  :confused:
es arī roku par dziļu un bieži vien tur,kur nafik nevajadzētu..un jā piemeesloju galvu ar stulbaam domām.... bet man neliekas ,ka es buutu depresīvāka tādēļ...hm...

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #37 : 2015. gada 28. jūlijs, 22:22:51 »
Tā kā tiku te pieminēta - nē, tēmu par dzīves jēgu netiku sākusi, bet par to, ko sadarīt ar pēkšņi brīvo laiku (suņa vairs nav, mazie bērni izauguši par lieliem un studē citur). Jā, bija tāds apmulsums. Ko darīju? Pārkārtoju (sa)dzīves ritmu.
Atskārtu, ka pēc darba man nebūt nav jāsteidzas uz mājām, bet varu ar kolēģiem iebaudīt aliņu, aiziet uz izstādēm, darīt to, kas sagādā pieku MAN. Sāku dziedāt korī, ko sen biju gribējusi. Pierakstījos sporta zālē (protams, aizvien cīnos ar slinkumu), adu, plānoju koncertu apmeklējumus, eju uz kino, funktierēju par autobraukšanas prasmju uzlabošanu (nupat uzzināju par sieviešu ralliju) u.c.
Dzīves sūtība un jēga ir "lieli" vārdi.
Dzīves jēga laikam man ir bērnos. Doma, ka gribu novecot kopā ar konkrētu cilvēku. Jēga iekš tā, ka nenožēloju savu esību uz Zemes, esmu saskaņā ar sevi un pieņemu dzīves ciklus (piedzimšana-augšana-briešana-vecošana-miršana).
Sūtība? Nezinu un nepiedomāju, kāpēc esmu nosūtīta šeit. Gan jau kādam labums ir.
Vienkārši - DZĪVOJU NOST!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2015. gada 28. jūlijs, 22:36:49 »
Prieks,par Tevi! Dzives svinētšana,lai veicas!  :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #39 : 2015. gada 30. jūlijs, 16:45:27 »
mēs taču visi elpojot izdalām ogļskābo gāzi, kas vajadzīga augiem -tātad nedzīvojam veltīgi

tas no šīsdienas IR jociņiem

Atslēdzies daddy

« Atbilde #40 : 2015. gada 30. jūlijs, 17:01:17 »
Atrast sevi. Atbildēt sev uz jautājumu, kas es esmu, ko vēlos.

vai Tik Tu neesi Valdis, šim arī līdzīgi jautājumi pa galvu maisījās...  BAUDI DZĪVI UN NEMOKIES JĒGAS MEKLĒJUMOS

Atslēdzies daddy

« Atbilde #41 : 2015. gada 30. jūlijs, 17:03:29 »
mēs taču visi elpojot izdalām ogļskābo gāzi, kas vajadzīga augiem -tātad nedzīvojam veltīgi
tas no šīsdienas IR jociņiem

zarnu saturs vai kaulu fosfors augiem varētu būt VĒL noderīgāks... ja jau tur jēga jāmeklē...

Atslēdzies taj

« Atbilde #42 : 2016. gada 13. oktobris, 18:36:38 »
Jāpaceļ laikam tēma.

Par to dzīves jēgu!

Joprojām uzskatu tāpat, kā augstāk biju sarakstījusi. :)
Varbūt pat vēl vienkāršotāk un vieglāk. Savā ziņā piekrītot, ka jādzīvo tik nost! Ir labi. Un nekāds Valdis neesmu. A kāds Valdis? Ha ha :)