Autors Tēma: Par vientulību - cilvēki, grāmatas, filmas, seriāli  (Lasīts 4396 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Par vientulību - cilvēki, grāmatas, filmas, seriāli
« Atbilde #15 : 2015. gada 26. jūlijs, 00:15:30 »
Kaa nevar radus aizklopeet? Pat draugus var, kaut tos pac izveelas... nu, uz darbu jaaiet, ja nauda jaapelna... tak arii to var minimaali interaktiivu izveeleeties...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #16 : 2015. gada 26. jūlijs, 12:21:17 »
Vaiiiii ,ku laba un tuva tēma  :big_hug: Es gan nekad neesmu speciāl lasījusi vai skatījusi filmas par šo tēmu..man nekad vientulība nav likusies kkas īpašs vai apspriešanas vērts. Jaunībā mazliet pamēģināju ceļu- visiem vajag tusēt, visiem jāsvin Jāņi, visiem patīk dzimenes utt. izmēģināju tik tālu,ka beidzot sapratu ..nu labi ka viņiem patīk :) man ar patīk ..tikai lieciet man mieru. Mana pēdējā oficiālā dzimene bija 18 .gados,ko riikoja mamma,jo taa vajag- visi svin :) utml...
oky...man gradācija cita  :o    man patīk sabiedrība ,patīk cilvēki,pasākumi utt......no malas. Tikmēr kamēr nepārkāpj manu komforta slieksni...(ja nenāk runāties..par beztēmu.Par lietu, vienmēr laipni)...
esmu sajūtu verotāja, gan 18 gados ,gan tagad patīk iet uz dejām..vērot cilvēkus...nekad nezinu kas vinjiem bija mugurā, bet varu pateikt kas bija galvā :) ... pasākumos gruuti saprast vai vairak skatos to,kas uz skatuves, vai to ,kas notiek publikā  :rofl:
gana interesanti ir abos lauciņos....es pat veikalos veroju pircējus un aizmirstu,kas bija japerk :))
manuprāt no malas pat gruuti noteikt TO manu vientuļnieka dabu..jo esmu no bērna kājas bijusi kultorgs :) organizators,plānotājs utt. bet tas ir kkas cits... tas ir darbiibas lauks...
kā murdziņu atceros darbu autoostā...un nevis tos simtus /tūkstošus,kas bija jāapmierina ar vajadziigo info...bet tieši tās 12h.kas bija jāpavada mazā kabinetiņā kopā ar kadu no kolēģēm...kad gandriiz vai pienakums sarunāties...par laiku,par bērniem,par brūtgāniem, ko gatavosi vakariņās,,ko vakar rādija TV ,ka atlaides tomatiem Origo utt. :rat: :rat: :rat:
Es te vairāk par sevi izpluudu..bet skaidrs ir viens ..vientulība ir dikti niansēta.un dažādās izpausmēs..
Mans lielais puiks ir daudz smagāks gadījums par mani..un es nezinu vai piedzimis tāds vai traumējies no mana dzīves piemēra.. :o
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies taj

« Atbilde #17 : 2015. gada 26. jūlijs, 12:52:37 »
Vai, paldies!
Zināmā mērā, sirdi silda, ka ne es vienīgā tāda ar vienatnes tēmu galvā.

Paldies, Tuk, Camma, Mellene!

Ineshuk, nu nav viss tā viennozīmīgi, ka, kas tad tur ko neaizklopēt. Protams, Tu jau nesacīji, ka kaut kas būtu viennozīmīgi. Tev savs viedoklis. No malas druscīt paskarbs, īsumā sacīts, bet katram tiesības izpausties. Nav gan īsti ko atbildēt uz šādu viedokli. Bet kāda starpība.

Atslēdzies taj

« Atbilde #18 : 2015. gada 26. jūlijs, 12:54:22 »
Ja nu gadījumā kādam nāks prātā vēl kāda grāmata, filma par tēmu?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #19 : 2015. gada 26. jūlijs, 13:19:43 »
es pat paskatišos minetās filmas...kkad... :talking:

man jautajums..a kadēļ tu, tam speshel pievērs uzmaniibu?

man netraucē mana nesabiedriskā daba(es pat nesaucu sevi par vientuļnieku,jo man talu liidz tam)...man vienk nepatiik,ja mani traucē ar mani neinteresejošaam lietām...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies taj

« Atbilde #20 : 2015. gada 26. jūlijs, 13:32:26 »
Dažreiz pati mazliet nepieprotu saorganizēties, šad tad pietrūkst iespējas vienatnei. Bet šais brīvdienās ir vienatnes iespēja un sajūtos tik laimīga, ka ar uzsvaru piefiksēju laimīguma iemeslu.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #21 : 2015. gada 26. jūlijs, 15:31:15 »
Grāmatas.... Man izteikta grāmata "par vientulību" šķita E. Voiničas "Noauj savas kurpes" - par sievieti 18.gs. beigās, kas iziet pie vīra, apstākļu spiesta, neieredz vīra un bērnu pieskārienus, visu laiku cīnās ar iekšējiem "dēmoniem" (viņa dzird balsis). bet ārēji viņa ir ideāla sieva, māte, palīgs vīram biznesā utt. UN neviens pat nenojauš, ko viņa jūt. Aprakstos par grāmatu visur izskan, ka tā ir par pienākumu, par rūpēm, par ģimeniskumu.... nezinu, man tā bija grāmata par cilvēka vientulību - kad tev ir viss, kam pēc sabiedrības uzskatiem jābūt, bet sirds dziļumos pret mēnesi gribas gaudot....

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #22 : 2015. gada 26. jūlijs, 17:41:33 »
Tā pati Voiniča, kas sarakstīja " Dunduru"? Tā man bija kulta grāmata bērnībā. Un arī būtībā par vientulību - par nespēju padalīties pat ar vistuvākajiem, par to, ka var būt vieglāk nomirt nekā parunāt.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #23 : 2015. gada 26. jūlijs, 17:53:20 »
Jā, tā pati. Grāmata esot par dundura britu senču dzīvi...
"Dunduru" neesmu lasījusi. Būs jāizlasa. :)

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #24 : 2015. gada 26. jūlijs, 19:26:09 »
Voiničas personāži - Beatrise, Dundurs - manuprāt, ir vientuļi savu iekšējo pagātnes "dēmonu" dēļ. Pagātnes traģiskā pieredze viņus zināmā mērā izolē no citiem, jo viņi nespēj tajā dalīties. Līdzīgi kā, piemēram, cilvēki, kuri ir karojuši.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

« Atbilde #25 : 2015. gada 26. jūlijs, 20:48:30 »
“Ak Dievs,es labprāt dzīvotu rieksta čaulā un uzskatītu sevi par bezgalīgas telpas pavēlnieku.“
“Hamlets“,//,2(tulk.K.Egle)

Vils Šekspīrs, lai kas arī viņš nebūtu bijis, nenoliedzami ir ģēnijs.   :thumbsup: Un Dunduru arī ir vērts izlasīt ikvienam.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies true detective

« Atbilde #26 : 2015. gada 26. jūlijs, 22:07:42 »
neliels off topics no manas puses, gribās seriālu pakomentēt:)

Viens no jaunajiem seriāliem, kurā skarta vientulības tēma: Mr. Robot (2015- ). Seriāla pamata tematika ir hakeru pasaule, arī narkotiku lietošana. Taču stāsts jau nav tikai par to, kas fiziski notiek. Galvenajam varonim piemīt izteikta nepatika pret svešu cilvēku pieskārieniem, apkampieniem. Vienlaikus, viņš sakņūp savā "ūķī" (nelielā, tumšā istabelē, kurā mitinās) un raud, jo ir vientuļš. Tātad, no vienas puses, nevēlēšanās pieņemt virspusēju komunikāciju, no otras puses reālas bailes palikt pavisam vienam, visu pamestam. Niansēti.

Elliotam ir SAD ( social anxiety disorder ) un pie reizes iespējama šizofrēnija vai arī kāds no autisma paveidiem.  tur jau nespēja būt sabiedrībā  un veidot jebkādus kontaktus ar cilvēkiem ir diezgan pasmagā formā. viņš atšķirībā no mums, vientulību gribošiem, vēlās sabiedrību, bet apzinās, ka nespēj tajā funkcionēt, tāpēc ik pa laikam palaiž kādu asaru un ierauj kādu ripu. seriāls atgādina mazliet Fight Club ( atceramies kulta filmu ar B.Pitu),  tas ir, baigi jāiespringst, lai saprastu, kas ir reāls un kas ir varoņa iedomas.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies taj

« Atbilde #27 : 2015. gada 27. jūlijs, 06:58:39 »
Protams, tas ir daudz nopietnāk, ja sirgst ar reālu saslimšanu (seriāla Mr. Robot sakarā), taču nevēlēšanās, ka pieskaras sveši cilvēki, ir tik labi pazīstama - sabiedriskajos transportos, kolēģu skāvienos. Un dažreiz tik tiešām liekas, ka, piemēram, atvaļinājuma laikā, varētu ieslēgties dzīvoklī, šķietami sabiedriski aktīvajās stundās nerādīties vispār laukā, lai nav ar vairākiem jāsveicinās, jārunājas. Gribas aizbēgt no tādas visrspusējās komunikācijas, kas tomēr atņem enerģiju, jo nav īsti gribēta un pielieku pūles, lai saglabātu pieklājību, nekļūtu izteikti noraidoša. Taču tā vien gribas aizbēgt no visiem uz ielas klāt nākošajiem ar kādiem jautājumiem (strādāju vietējās pilsētas iestādē un nereti kāds pienāk: "A kāds jums rīt darbalaiks?", "Vai tad jūs šodien nestrādājat?" - nu, lūdzu, lieciet taču mani mierā, vienkārši mieru, lūdzu, elementāru mieru - tas ir trūkums tam, ja strādā savā dzīvesvietā, citādi jau ērti, ka darbs blakus mājām). Un kopumā, arī paziņu būšanas reizēm nogurdina, apskāvieni, atvadoties no kopēja brauciena, piemēram, kad tā jau gaidīt gaidu brīdi, kad varēšu atslābt un neko neatbildēt uz kādām sarunām. Protams, apzinos arī, ka nav jau tik traki. Ir arī jauki braucieni un iedvesmojoši cilvēki, kas sajūt robežas, vienlaikus sanāk kopīgi pasmaidīt par kaut ko. Taču biežak tomēr gadās, ka ir vēlme noslēpties, izvairīties.

Atslēdzies taj

« Atbilde #28 : 2015. gada 27. jūlijs, 07:01:15 »
Jā, E. Voiničas "Noauj savas kurpes" varētu pārlasīt! Atminos, kādreiz lasīta, patika.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #29 : 2015. gada 27. jūlijs, 15:28:54 »
Pievienojos vienatnes mīlētājiem. Nav problēmu ar komunikāciju, bet vienatnes deva ir absolūti nepieciešama. Turklāt nemīlu pūļus, trokšņainas sanākšanas, pilnīgi mirstu nost pasākumos, kur kāds [pastulbs] vadītājs sauc: un tagad! visi reizē! kāpjam uz krēsliem un lēkājam! Tā ir bijis vienmēr, no bērnības.

Tāpēc laikam visās attiecībās ir bijusi lielāka vai mazāka... smakšanas sajūta. Tagad dzīvoju viena un esmu laimīga :) Turklāt beidzot esmu satikusi cilvēku, kurš vairāk nekā gada laikā nevienu reizi nav man piezvanījis, lai pajautātu: kur esi? ko dari? Varētu likties, vienkārši, ne? :)
Smakšanas sajūtas man attiecībās nav, bet veselīgās devās arī man vienatne ir absolūti nepieciešama, turklāt esmu pašpietiekama un man ar sevi ir interesanti, pat ja ilgāku laiku sanāk būt vienai (vīrs piem.komandējumā, laukos, utml.) Vienatni nevajag jaukt ar vientulību - cilvēki mēdz justies vientuļi pat attiecībās, bet nejusties vientuļi, būdami vieni...  Es piederu pie otrajiem.