Autors Tēma: Ar foto apsēstie  (Lasīts 4918 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Re: Ar foto apsēstie
« Atbilde #15 : 2015. gada 27. jūlijs, 08:55:27 »
Tie, kas ar savām bildēm tracina pasauli, absolūtā vairumā ne tikai nav fotomākslas meistari, bet pat neuzstāda mērķi jebkad par tādiem kļūt! Citādi gan jau viņiem būtu ienācis prātā, ka viņi un viņu ģimenes locekļi varbūt nav vienīgie iespējamie modeļi :) Draudzene uz mani apvainojās, kad ceļojumā pateicu, ka viņu es tāpat varu redzēt Rīgā, cik vien uziet, un nav obligāti jānostājas priekšā katram arhitektūras piemineklim, kuru es taisos fotografēt. Pēc tam piedeva, viņa nav ļaunatminīga :rofl:

No otras puses, man stāv vesela čupa ar Azerbaidžānas bildēm, kur fiksētas visādas vietējās īpatnības (daļa jau vairs nav sastopamas- Baku palikusi tik glamūrīga, ka bail!); mans dēls sataisīja manā izpratnē burvīgas bildes misijā Afganistānā- tur nav nevienas man pazīstamas sejas, tikai vietējie...tas ir tas, ko es meklēju braucienos- dzīve, kura atšķitas no mūsējās, un iet savu gaitu, nepievēršot uzmanību novērotāja klātbūtnei.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #16 : 2015. gada 27. jūlijs, 09:05:19 »
Tā kā soc. tīklos neeksponējos (izņemot šo, protams), man pilnīgi po, ko tur norūpējušies cilvēki izmet kā savu meklēšanās āķi. Lai kā to nosauktu, ideja jau paliek viena tik un tā.
Par fotografēšanu kopumā runājot - diezgan smieklīgi un dramatiski ir pieaudzis "fotomākslinieku" skaits - kas vazājas visur apkārt ar melnu smagu spoguļkameru kaklā un veic vismaz 500 uzņēmumu dienā. Pēc tam labākajā gadījumā spēj savas bildes bez šķirošanas un apstrādes augšuplādēt neskaitāmos albumos, kuru aplūkošana parasti piegriežas jau pie piektās bezsakarbildes.

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #17 : 2015. gada 27. jūlijs, 09:12:20 »
Ja runājam par fotoalbumiem sociālajos tīklos, kur ielikts albums tikai ar skatiem, bet bez cilvēkiem, man tas liekas garlaicīgi, es gribu redzēt cilvēkus, kas tur bijuši, kaut vai katrā bildē pie pieminekļa, ne dabu vai pilsētas. Ainavas interesē, ja pats arī tur esi bijis, bet tāpat vien apļūkot svešas vietas galīgi neinteresē.
Tagad jau jaunieši liek foto Instagramā, kur  liek nevis albumus, bet vienu bildi, tad tur arī ir tie selfiji - es pats ar sevi esmu lielisks :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #18 : 2015. gada 27. jūlijs, 09:26:21 »
Interesanta tēma. :)
Esmu piefiksējusi, ka cilvēkiem ļoti patīk staipīt apkārt fotoaparātu un bildēt visu pēc kārtas - koncertos, pilsētas svētkos, pa dienu un nakts tumsā... Ja viņiem tas sagādā prieku, lai tak bildē, kas tad man.  :)

Es arī mēdzu iemūžināt sev svarīgus notikumus, ceļojumus, cilvēkus. Laiku pa laikam pašai patīk paskatīties safotografēto. Citiem ar savām bildēm neuzbāžos, ja nu vienīgi paši paprasa. Sociālajos tīklos skatos tikai tās bildes, kas mani interesē. Ir radi un draugi, kuri dzīvo tālu, un tas ir veids, kā komunicēt un apmainīties ar jaunumiem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2015. gada 27. jūlijs, 09:51:59 »
Lai kā es jau fotografējot filtrēju, beigās vērts paturēt ir tikai 2-3 bildes. Katru gadu ietilpināt 12 bildēs būtu ideāli.

Maniakālais Es pie puķēm, es pie palmas, es (ļoooti sīciņa) pie katedrāles

Atslēdzies tex

« Atbilde #20 : 2015. gada 27. jūlijs, 10:02:02 »
hmmm, padomāju, man kkādā ziņā pat patīk socportālos izliktās bildes ... kā info avoti, ja kāda persona interesē, ja nē - vnk neskatos un nekā netraucē.

BET ar to atrunu, ka tajās pret manu gribu neesmu iefočēta arī es (ar manu gribu tas nav iespējams...). Jā, tieši kolēģi picas ēšanas pasākumā u.c. tikpat svarīgos notikumos kretinē visvairāk. Vai nofočēsim to losi, kas 6AM ļotenē (3AM cēlies, what a surprise!) ir aizmidzis dīvainā pozā u.t.t.

Kā info avoti var noderēt un atriebties pašiem fočētājiem :D Cik importa tīņi un ne tikai nav "iekrituši" par noziegumiem, kuri bez viņu plātīšanās internetā, visticamāk, netiktu ne atklāti, ne pierādīti, ar zādzībām un izvarošanām (ballītēs) priekšgalā... 2. ,ja neieliktu video internetā vai uzreiz nav paņemts DNS paraugs DNS, vai bijusi gumija, --pierādīt būtu ļoooooti grūti.
Ak, Jānis pie baseina tādās un tādās salās, bet tā tak fonā sekretāre Anniņa, kas savam vīram teica, ka weekendā brauks pie vecākiem uz laukiem u.t.t. :D

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #21 : 2015. gada 27. jūlijs, 11:56:13 »
Tie, kas vēl liek tās bildes rāmīšos un citādi izmanto, tas ir viens, bet piekrītu, ka kaitinoša iz uzbāzība, ar kādu radi, draugi, utml. liek skatīties viņu daudzās ceļojumu, u.c. bildes, neapzinoties, ka 1 lieta ir, ja pats esi bijis ceļojumā, bet otram tas nebūt neliekas interesanti, vai vismaz TIK interesanti, cik pašam ceļotājam. Un vēl 1 cilvēku kategorija, kas safočē tos visu tūkstošos, bet pēc tam pat paši neskatās, jo nav jau iespējams to visu arī apskatīt. Īsāk sakot, daudziem tas ir 1 no ATKARĪBAS veidiem. Par sevi runājot, godīgi varu apgalvot, ka vismaz 2-3 gadus ceļojumos pat fotoaparātu neņemu līdzi vairs, kaut saprātīgās devās, protams, to var darīt...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #22 : 2015. gada 27. jūlijs, 12:50:11 »

Kā info avoti var noderēt un atriebties pašiem fočētājiem :D Cik importa tīņi un ne tikai nav "iekrituši" par noziegumiem, kuri bez viņu plātīšanās internetā, visticamāk, netiktu ne atklāti, ne pierādīti

Tikko divi gadījumi no reālās dzīves tepat Rīgā: būtu smieklīgi, ja nebūtu tik stulbi- 1. Pusaudzim agrā rīta stundā uz tilta atņēma iPhone. Idioti nekavējoties safočēja paši sevi no visām pusēm, tas jau nekas, ka šīs bildes uzreiz nonāk kopējā tīklā. Un- tavu [ne]veiksmi- vienā bildē redzams laupītāja draudzenes atvērts e-pasts ar visu vārdu un uzvārdu :rofl:
2. Draisks zaķis atpūtās kādās tur siltajās zemēs kopā ar precētu veci. Nu, kā neielikt šīs neticamās veiksmes liecības Facebookā? Atmaksa pienāca ātri- veča [laikam jau visu ko pieredzējusī] sieva zaķi novaktēja un iemauca pa aci!

Tā tiem cilvēkiem iet...un tak no kļūdām nemācās.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #23 : 2015. gada 27. jūlijs, 13:10:20 »
Tā arī nesapratu, lidkaķi, kur meklējama morāle pastāstiņā. Tipa - lai ko darītu, bildes labāk netaisiet, ja ? :)

Atslēdzies diddly

« Atbilde #24 : 2015. gada 27. jūlijs, 13:35:42 »
   Tās bildes rāmīšos-jūs nenovērtējat cilvēka izrādīto uzmanību. Nav jau jāliek pie sienas uzreiz,bet lai to visu sadarītu,tak ir cilvēks centies.

Man,piemēram,bilžu(tiesa gan tie ir rokdarbi)publicēšana ir komunikācija,informācija, ar konkrētu auditoriju. Bez tā vsp nespēju iedomāties savu darbu.

Un par to ceļojumu bilžu izrādīšanu-tas gan besī,ja foršas ainavas,kadrus sačakarē ar savu nemainīgo klātbūtni-es tur un es šite.

Citādi-man gan patīk,ja mani draugi parāda bildes no Austrālijas tūres,pie kam ar komentāriem,vai atvaļinājumu Haiti. Ne tūrista takas,bet vietējo ierādītas.

Selfijus gan nemēģinu taisīt,pietiek,ka smukas,pazīstamas meitenes selfijos izskatās vai nu pēc Mumina,vai begemota ar lielu degunu :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #25 : 2015. gada 27. jūlijs, 13:43:53 »
Citāts
Tipa - lai ko darītu, bildes labāk netaisiet, ja

Drīzāk domā kur, ko, ar ko taisi un kur pēcāk liec jeb dari ko darīdams, apdomā galu ;)

Ar telefonu tikpat kā nefotografēju, jo ir labs fotoaparāts. Lai gan līdz ar to ka labs, tas ir arī paliels un vienmēr līdzi nestaipāms. Un pēc sviestmaizes likuma - bieži, kad līdzi nav, būtu ko fotografēt. Vairāk gan dabu, zvēruļus bildēju, ne personālijas (daži zvēruļi gan arī personības ;) ) Putnus kolekcionēju. Kādos radu pasākumos aparātu izvelku, tagad rados jaunā paaudze tiek fotografēta, bet tas vairāk omei un vecākiem domāts, kur viņi liek, viņu darīšana. Man, personīgi, negribētos bērnu bildes likt draugos, facebukā vispārējai apskatei, lai gan radu galerijās iemetu acis, lai būtu lietas kursā par aktualitātēm. :)
Ir gadījies, ka gan pa rokai fotoaparāts, gan, manuprāt, interesants sižets, taču tas sevī ietver arī pilnīgi svešus cilvēkus, tāpēc šķiet neērti fotografēt, lai arī nedaudz žēl.

Mani mulsina cilvēki, kas vispārējai aplūkošanai liek sižetiski tukšas fotogrāfijas, t.i. - Es visādos veidos ar māksliniecisku piesitienu. Tad nezinu ko domāt un reaģēju nekā, bet varbūt cilvēks gaida uzslavu, ka labi izskatās (un izskatās jau arī)...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #26 : 2015. gada 27. jūlijs, 13:47:51 »
Par tā kopbildēm dāvanā atceros Arsenāla filmu Māsa mana māsa, kur māte meitai iedāvināja viņu abu kopbildi smukā rāmī. Meita, protams, bija gaidījusi ko citu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2015. gada 27. jūlijs, 13:56:32 »
Tā arī nesapratu, lidkaķi, kur meklējama morāle pastāstiņā. Tipa - lai ko darītu, bildes labāk netaisiet, ja ?

A morāle: Dari ko daridams, apdomā galu..... :)  ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2015. gada 27. jūlijs, 14:54:09 »
Sorry Mangust, paalēlā domāšana.

Mani mulsina arii ģim.loc.,bērnu foto izvietšana birojos.darba kabinetos. 
Vai kā stimuls naudas pelnīšanai vai lai neaizmirstu kur mājas vakarā ...   

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #29 : 2015. gada 27. jūlijs, 15:22:07 »
Sorry Mangust, paalēlā domāšana.

Mani mulsina arii ģim.loc.,bērnu foto izvietšana birojos.darba kabinetos. 
Vai kā stimuls naudas pelnīšanai vai lai neaizmirstu kur mājas vakarā ...   
Kārtējais aizguvums no ārzemniekiem. Bezstils.